Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

 • 22 964
 • 783
 •   1
Отговори

Анкета

Заглавие на следващата тема:

Опции:

# 30
 • Мнения: 2 248
То пък аз като го имам ПИК кода, само проверявам по сто пъти на ден и нищо, обработват го от петък.
Поне можеш да видиш кога е представен в НОИ , пак е нещо, и в момента в който напишат вече че е обработен и преведен, на следващия ден превода ми е в картата. Поне горе долу ги следиш все пак...

# 31
 • Мнения: 546
Изгубен при мен 45 дневния застъпи и 2 дни от октомври, които вече са ми изплатени. За ноември още няма нищо, но предполагам, че ще е след като изтече месеца. До сега наблюденията ми са, че изплащат месец за месец, т.к. октомври го изплащат ноември, ноември - декември и дните от декември на 45 дневния сигурно ще отидат в януари.  С тези болнични, които са преди и след раждането малко се обърках и аз, но ми казаха в темата за счетоводството, че са на същия принцип като другите. Пари преди да е изтекъл срока на болничния не изплащали, но явно важи за изтекъл месец, а не целия болничен.

# 32
 • Мнения: 232
Ivvvv, аз ходих скоро да си извадя ПИК от НОИ на Стамболийски, стана точно за 2 мин., има супер много гишета. Аз ходих следобед, малко преди края на работното им време и бях единствената за тази услуга.

# 33
 • Мнения: 125
Моя 45 дневен болничен ми започна от 29.10 и за октомври всичко ми изплатиха, както и тези 2 дни ,които влизат в месеца .За ноември ще ги изплатят чак през декември ,защото може да родя по всяко време и когато това се случи от болницата ти издават нов болничен 45 дни ,който ще застъпи стария и ще го прекъсне до деня на раждането. Затова и изчакват да мине месеца и тогава ще получим парите .

# 34
 • Мнения: 546
И при мен стана за 2 минути, и на следващия ден беше активен кода. Ани ако ти е бил първия болничен и не е 45 дневния, имаш първо 3 дни от работодател, които няма да бъдат платени от НОИ, съответно ако следващите дни влизат вече в октомври, плащане мисля че може да очакваш в близките дни(вторник и четвъртък ако не се лъжа пускаха преводи) . Ако до края на месеца обаче не получиш нищо се обади в НОИ да ти проверят какво става, понеже имах случай наскоро с позната, личния ѝ лекар не беше подал болничния(нищо че работодателя беше), съответно тя нямаше плащане, докато ЛЛ не си свърши работата.

# 35
 • Мнения: 116
45 дневния ми е от 30.10. А съм болничен от 25.09 Но нямам нищо за октомври, може от счетоводството да са го забавили. То ако има проблем би трябвало да се обадят. Аз си се бях настройла за пари чак Декември, но днес това и утре другото , те си вървят.А ме е срам да искам от ММ

# 36
 • Мнения: 546
Обади се на счетоводството и ако трябва и на НОИ, би трябвало да е платен първия болничен. Счетоводство и да го забавят срока им за подаване е 10.10, а после на НОИ 10-15дни, съответно до края на октомври е трябвало да имаш превод за първия болничен.

# 37
 • Мнения: 169
Ако болничния е от 25.09 НОИ ще изплати само 1 ден за септември,останалото е от рботодател. Затова трябва ПИК, да се види дали изобщо им е подаден,че понякога се случват забравяния и разминавания. Като цяло парите няма да се загубят,само може да се забавят.

# 38
 • София
 • Мнения: 59
На мен много ми бавят болничните. Имам един болничен от 13.10 и все още нямам превод. Дори в НОИ не излиза.. лекарката ми го е пуснала, но явно счетоводителката не е.. не знам какво чакат толкова много. От 45 дневния също имам няколко дни за октомври, но и за него няма превод. Та много се ядосвам -_- Пак ще си почакам два месеца сигурно. Предния път не ми беше дала номера на банковата сметка. Няколко пъти и казах, че има някакъв проблем. И накрая реши да провери...Вчера вечерта пък нещо имах ужасно силни болки. Повръщаше ми се много. Точно все едно ми идваше цикъла. Сигурно 2-3 часа продължи болката и гаденето. На вас случвало ли ви се е? Иначе да ви се похваля. Вчера сутринта със ставането мъжа ми предложи да чистим основно 😂 не ми даде нищо да пипна. Сам всичко изчисти и то много старателно. Даже се изненадах как хубаво изчисти всичко. 😁 Все едно аз съм си чистила преди да почне да ми тежи. 😁

# 39
 • Мнения: 232
Момичета, откъде ще се купуват памперси? Насочили ли сте се към определена марка?

# 40
 • София
 • Мнения: 1 571
Силвия, в Лидл са намалени тази седмица, аз днес взех 1ца и 2ка.

# 41
 • Мнения: 1 211
Моят 45-дневен е от 22.10, предадох го на 26.10,получих от НОИ частта за октомври на 03.11. Доколкото разбрах, вече болничните се предават електронно и става бързо.
Аз купих 100 памперса на Памперс 1-ца от еМаг, отделно имам 1 пакет от Лидл и 1 Пуфис. Надявам се да не съм прекалила с малкия размер, ако бебето е голямо. Докторът не щеше да го мери на последните 2 прегледа, ще опитам да получа информация в четвъртък, когато е последният плануван преглед/тонове Grin
Май ще купя и 2-ка,но нямам представа колко броя от кой размер са нужни като цяло.
От момичетата с термин първата седмица на декември има ли друга с планувано секцио?

# 42
 • Мнения: 546
За болничните-- работодателя има срок за подаване до 10то число на следващия месец, след това НОИ срок 10 или 15дни. (ако болничния е от октомври, то работодателя може да го предаде до 10ти ноември) Пари не изплащат предварително преди да е изтекъл месеца. Ако работодателя е подал болничния рано, то може да получите превод по-рано Само за дните, които са били от предния месец(за ноември не чакайте пари този месец) Не знам до колко се разбра написаното ми 😂😂
Памперси аз взех 1 пакет 26бр за родилното и 1 пакет 50бр за вкъщи Памперс премиум кеър 1ца, бяха на промоция в Софармаси, после ще купувам където са най-изгодни и като видя дали ще сме доволни от тези или ще пробваме други.

# 43
 • Мнения: 4 608
На мен два пъти ми изплатиха болничните преди да е изтекъл месеца, за който се отнасят, но предполагам, че това е някакво изключение.
Памперси няма да купувам никакви. След раждането ще кажа на ММ да купи 1-ца на памперс премиум кеър.

# 44
 • Мнения: 202
На мен два пъти ми изплатиха болничните преди да е изтекъл месеца, за който се отнасят, но предполагам, че това е някакво изключение.
Памперси няма да купувам никакви. След раждането ще кажа на ММ да купи 1-ца на памперс премиум кеър.

И при мен досега изплащаха преди да е изтекъл месеца. Сега за частта от ноември нямам превод, може да е тази седмица, може и да е и след края на месеца. Не мога да им хвана точно схемите.

Общи условия

Активация на акаунт