ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 462
  • 783
  •   1
Отговори
# 405
Skrubi, честито детенце и раждане!
Не е било леко, даже сигурно доста стресиращо, но е зад гърба ти вече!
Бързо и безболезнено възстановяване ти пожелавам. Да се гушкате с бебката, мама да се чувства енергична и здрава скоро ❤.

# 406
Skrubi, честит да е Калоян!
Да е жив и здрав, много да ви радва, а вие много да го слушате! Simple Smile
Важното, че макар и трудно, раждането е вече минало и двамата сте живи и здрави. Пожелавам ти бързо възстановяване!
За каката не се съмнявам, че ще бъде много щастлива. Simple Smile

# 407
Ох Скруби, и на мен така ми натискаха корема но с ръце, двама доктори, нямам на идея дори откъде се появиха, скачаха ми върху корема, после ми беше син....
Важното е крайния рез да е ревящ бебок....

Аз взех да се плаща за 4 кг бебе какво ще е напъванеееее

# 408
Мен лично малко ме шашна разказа, но както сте казали раждането не е цветя и рози. Важен е крайният резултат. Това което ми стана ясно е че след като ми изтекът водите трябва да бягам към болницата, още повече че не съм и от Пловдив а ще раждам там...УЖ Sweat Smile
Изгубен според мен ако толкова се тревожиш избери секцио. До колкото разбирам твоят мъж държи да е нормално на термин, ММ също настояваше за това но ако не ме бяха светнали за епидуралната упойка определено щях да избера секцио. Много ме е страх от болката.

# 409
Арома, ММ не го питам какво иска, аз искам нормално, и преди съм казвала, имам операция, не искам и да чуя за секцио, НО ако в процеса на раждане доктора  прецени, че не мога и няма да излезе, и той сам каза, че най -лесно е да преминем към секцио. Та нещо такова ще да е .....
А с епидурална не боли, поне аз не помня да ме болеше, а само усещах напъните, и както казва Скруби, аз напъвах а докторите казваха, че не напъвам, нямаше излизане....та затова натискат  и помагат. Накрая бяха казали на ММ , че са раждали вместо мен. Ама какво да направя  като напъвах със всичкиа сила, а за тях не беше напъване. Явно с епидурална са неефективни напъните, но пък поне не боли.

Хора сега се чух с колежка, мъжа и е с положителен  тест, с Т, и с потене. А на друга колежка мъжа починал за 3 дни, били го интубирали и до там.....не да ви плаша, ама мен ме хвана страх. Накупих от аптеката  аспирин, аналгин,нурофен, вит.С, Рибчо за щерката, хексоралетен, спирт 70 и 90 гр. За бебето....исках да купя гермастан или лансинох,но нямаше, а сулфатиазол също нямаше, нямало никъде.....Исках да накупя да не ходя после, но явно.....

Колежката каза че едвам е открила азитромицин за мъжа и...

Как сте момичетата с настинка и мъжете с вируса.... оправяте ли се?
Дано се опазим боже!

# 410
Скруби, честит момък Gift Heart
Надявам се, че сте добре и се грижат адекватно в Надежда за вас. Чакам и аз своя ред за там през декември.
Като се възстановиш, пиши да споделиш кои лекари бяха с теб и как протече процесът.🥰

# 411
Изгубен, не се шашкай чак толкова. Няма гаранция на кой как ще му се отрази вируса. На ММ днес му е 17 ден откакто започнаха симптомите и не е добре на 100%. Странното е, че уж се подобрява и след няколко дни пак се завръща. Чак започна да ми писва вече, защото нали и аз трябва да вляза в болница след няколко дни за секциото, а той трябва да се оправи за да гледа детето. Не искам да го оставям при майка ми и баща ми, защото съм 100 % сигурна, че и ние го караме безсимптомно, а те са си 65-70 годишни. Дори не съм им казала, че е толкова скоро секциото. Те си знаят, че ММ е болен и въобще не се вясват в нас. А на мен чак вече ми е любопитно да си направя тест. Получих уверението на доктора ми, че дори и при положителен тест действаме по план, но не ми се иска да ме разделят с бебока.

# 412
  • София
Честито,  скруби! Много здраве на Вас и бебето! Two Hearts Благодаря за искрения разказ, защото трябва да сме подготвени за всичко, особено мамите, които не сме раждали! Ти беше със същия термин като моя и много ме развълнува!  Flowers Cherry Blossom

# 413
  • София
Браво на всички мами, които мислят за нормално раждане. Hands Clap
Никога не бих избрала секцио от страх.

Арома, ти сега ли разбра, че при изтекли води трябва да тръгнеш
към болницата... Grinning
Има време за душ след водите, надявам се да запазя спокойствие и да отида възможно най-късно в болницата.
Другата причина да тръгнеш е около 3 бр. контракции за 10 мин. в продължение на 90-120 мин.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 20:12 от rave

# 414
rave Joy Joy Ясно е че ще си взема душ, идеята ми е колко дълго ще мога да си постоя вкъщи, както казах аз имам и път до болницата.
А и с моя късмет и график и този на ММ определено вече се шашкам. Идеята от непознатото ме шашка.
Онзи ден прочетох всякакви странни истории и се опитвам да добия някаква представа, но единственото което ми е ясно е...че нищо не ми е ясно и по-добре да не ги бях чела Laughing
Страха не е за подценяване, не мисля че трябва да си развалям допълнително душевният комфорт само и само за да родя по естествен път. Ако нямам друг избор определено ДА, но имайки в предвид в момента ситуацията и целият стрес на който смятам всички сме подложени определено щях да си го спестя.

Изгубен Явно аз не съм те разбрала и затова съм останала с грешно впечатление.
Иначе моята снаха е положителна от петък и в момента е под карантина. Добре че не сме се виждали скоро. Много близки приятели вече са болни или го изкараха. Общо взето по мои наблюдения най-сериозно си го изкараха или тези които не си обърнаха навреме внимание, или тези които имаха допълнително някакви здравословни проблеми. Наш близък приятел в момента е под карантина с + тест и си го кара абсолютно безсимптонно. Фирмата в която работи имат 2 смъртни случая и ги накараха всички да си пуснат ПСР тестове.
Старая се да се пазя и да не го мисля, защото допълнително изпушвам вече.
Аз имах някаква настинка но мисля че се оправих. Определено инхалатора, сиропа и всички бабешки лекове си свършиха работата..поне за сега.

# 415
Арома, ако изтекат водите, се миеш в банята, ако има нещо за оправяне там крака, интим, и се обличаш и тръгваш. Незнам колко време имаш до Пловдив, но до 1 час трябва да си там. То после следват прегледи,попълване на документи, прием, тонове и си минава пак време.
Аз се сетих след като Скруби спомена, ако съм с изтекли води да взема една пелена за седалката в колата, взех от тези в Лидъл за преобличане които са за бебета. Та да постеля на седалката.
Отделно е хубаво да се сложи и нещо като превръзка/лигнин, защото ако са изтекли води, по път ще продължат да мокрят.

Тръгнахме на училище  със страх.....дано минат отново  на дистанционно,  явно се оказва по добре след тези смъртни случаи на познати с корона, и доста познати с положителен  тест, си се стреснах.....

Днес е Александров ден, дали ще имаме  именник роден днес???

Аз исках ама засега няма изгледи.....хаха

# 416
Изгубен и аз така викам,дано да минат на дистанционно,че ме хваща страх малката да не се разболее и тогава с бебе направо не знам..
Пък,ако се разболее не дай боже,въобще не мога да си помисля как ще мога да и кажа да не се доближава много до бебето,че да не се чувства изолирана,само това ще и липсва и на нея.Дано да е здрава,когато дойде бебето,че да го гушка и цунка.. ❤️

# 417
Изгубен
Ми имам около 40-50мин в зависимост от трафика. И аз бих взела някаква кърпа със себе.
Уж децата го карали безсимптонно или много леко, но въпреки това не в за подценяване. Вчера четох за бебе на 2 месеца прието в Пловдив в Св. Георги. Няма темп, няма задух, няма проблеми но е под наблюдение. Майката даваше опровержение, защото в друг сайт са ги изтипосали с много лъжлива информация по случая. Викам си само това ми липсва..нова мама с бебе в болница с Ковид.

# 418
AromaLimone, защо се затормозяваш с четене на такива неща? Като цяло се абстрахирай, в момента има толкова неща, които някой журналист е написал за “сензацията”.. А относно пукането на мехура, не е сигурно, че въобще ще се случи. А ако се случи щом имаш 40-50 мин път аз бих тръгнала веднага. И аз съм първескиня и колкото и да си правим сметки, кое как ще стане не е ясно и честно казано хич не го и мисля. Съветвам те да не четеш истории и разкази, а да говориш по тази тема с АГто ти.

# 419
Момичета, утре постъпвам в болница. Досега събитието някакси ми изглеждаше отдалечено във времето на десетки години.

Общи условия

Активация на акаунт