ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 461
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте и от мен. Моя малък мъж е вече само в кувьоз без кислородна палатка. Супер сме си. Мен днес по-малко ме боли дупето от раждането,  та дори се изкъпах.
За Надежда, че Габи май питаше: дрехи за изписване не мъкнете,  те позволяват после да ви ги донесат; имате по един готин цикламен халат в гардероба ако Ви е студено, макар че централния климатик е на 27 градуса и е сауна; аз смених три нощници за два дена тук.....дават при поискване, така че не носете и това; бебетата стоят при вас целия ден - взимат ги сутрин за прегледа от неонатолога, следобед за 1 час и вечер за 2 часа за тоалета им; дори майката в стаята ми държа нейното и през ноща. Сутрин и вечер минава визитация за родилката, а към 10 часа минава лекар за да обясни на всяка майка ако има нещо за нейното бебе.
Аааа и много добра идея ви давам: вземете си лактогенен чай; тук родилките пълнят цели шишета или термо чаши за кафе и се наливат по цял ден; конкретно в Надежда в стаята за хранене има такъв чай и можеш по цял ден да пиеш.

# 421
Еха Скруби, звучиш свежо и отпочинала. Друго си е нормално  раждане , да си станеш на другия ден, да се измиеш.....пръскаш ли Цикатридина или препоръчват друго? Аз се миех и със смрадлика, ама тогава ми носеха прясно направена....зараства по- бързо от нея...

Дано ти го дадат вече днес- утре.....

Аз също си мислех да взема две дози чай имам от мострите....
Какво правиш за кърменето  освен чай, помпа, или на ръка?

Хелинор, стискаме палци!

# 422
Бебоците почват да са нетърпеливи да ни срещнат 😁❤️ Аз от снощи съм с чести контракции, коремът ми е постоянно на камък и имам менструални болки. Утре съм на преглед при АГ, а днес ще ходя на консултация с кардиолог. Вчера направих по-дълга разходка, че ми се искаше да си пипна моренцето за късмет преди да родя. 💙
Стискайте палци да устискам до петък, че хич не ми се иска малчо да излиза по-рано.
Поздрави от зимното море 💙

# 423
Стискайте палци да устискам до петък, че хич не ми се иска малчо да излиза по-рано.
Поздрави от зимното море 💙
Елина, по план ти и Хелинор сте на линия. Стисксме палци, момичета ❤❤

# 424
  • Sofia
А, мен къде ме забравяте? Сега бях на преглед..39 седмица, плацента трета степен, глава долу и нищо..

# 425
И аз утре  съм при АГ и ще определяме дата за секцио 😁😁

# 426
И аз съм за петък, момичета! Като гледам и тази седмица живот и здраве се очертават предимно момченца Simple Smile.
Хелонор, видях че си от Свищов. Къде ще раждаш? То май там няма родилно отделение вече?

# 427
Момците като гледам натискат да излизат  първи😅 не им се седи на топло явно... Скруби, супер, че е минало нормално. Кой АГ ти се падна, не разбрах?
Също така за следящите се в Надежда мами - имате ли идея кои са АГ-тата, които израждат? Знам, че не мога да си избирам, но поне ми се ще да знам имена, че има 1-2ма, дето не са май много обичани.....
Кумата ми вчера роди второ момиченце, 2 седмици преди термин, поради изтекли води, някъде 3.200кг - нормални килограми, а са я цепнали отдолу, че беба не искала да излиза навънка нещо..тесно тесно... А аз с моя мутантчо, който ще бори 4 кг се замислям дали няма да мина под ножа спешно😀

# 428
Скруби, наистина звучиш доста свежо, браво! И аз исках да питам за цикатридината или мазилата като цяло?
При мен са 10дни до термин и освен малко по честите втвърдявания и болка в кръста - нииищо друго хаха.. В четвъртък ме викат на тонове и пак преглед за разкритие. Имам чувството, че иска до края да си седи на топло и да ме подритва стил кунг фу панда 😅 Нямам търпение вече да излезе и да го видя.. И да минава цялата работа дето ми е неизвестна с раждането.. Някоя от вас да ражда в МД София? Може пък да се засечем..

# 429
Това ни е столчето за кола, дайте мнение според вас трябва ли да взимам допълнителна подложка за изписването, че срещам разнопосочни мнения по въпроса. Под този плат има само стиропор и отдолу пластмасата на столчето.
Деси аз там ще ходя. Ама ще видя моя момък кога ще тръгне да излиза. За сега планувам да ходя понеделник и четвъртък на тонове, че малко си е навъртял пъпната връв на врата човечко и да следим по-често тоновете. Термина ми е около 11.12, въпреки че на последния преглед казаха, че вървял по-малък та вече и аз не знам. Когато реши-тогава, за сега нямам никакви признаци.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 13:33 от Малечка90

# 430
  • София
Скрит текст:
Това ни е столчето за кола, дайте мнение според вас трябва ли да взимам допълнителна подложка за изписването, че срещам разнопосочни мнения по въпроса. Под този плат има само стиропор и отдолу пластмасата на столчето.
Деси аз там ще ходя. Ама ще видя моя момък кога ще тръгне да излиза. За сега планувам да ходя понеделник и четвъртък на тонове, че малко си е навъртял пъпната връв на врата човечко и да следим по-често тоновете. Термина ми е около 11.12, въпреки че на последния преглед казаха, че вървял по-малък та вече и аз не знам. Когато реши-тогава, за сега нямам никакви признаци.
[/spoiler]

Изпращам една статия, която намерих по темата:
https://bg2.htgetrid.com/avtokreslo/vkladyshi-dlya-novorozhdennyh/
Нашата си има вложка за новородено, но си вървеше заедно със седалката като я купувахме:

# 431
Малечка, от снимката не може да се прецени какъв е наклона и мекотата на седалката, ти ще прецениш най-добре, ако имаш приятелка, от която да вземеш назаем би било най-изгодно Grinning но пък, ако няма да пътувате много първите седмици с колата и пътя от болницата до вкъщи е кратък едва ли и без подложка ще има проблем.
Момичета не се шашкайте от увита пъпна връв, не забравяйте, че бебето не диша, а получава кислород чрез пъпната връв и това, че е около врата няма да го задуши!

# 432
Аз дето  писах, че нищо не съм печелила скоро време, печеля от играта на Лидъл 300 лв.  Вчера регистрирах бележката за над 20 лв,  и днес за малко не я хвърлих даже......късмет ....за Коледа ще накупя подаръци....

От утре сме пак дистанционно, добре че взеха това решение, докато родя да си е вкъщи...пък после ще го мислим.

# 433
изгубен, честито, много добра награда си спечелила, с кеф да си я изхарчиш!

Момичета, до момента никога не съм имала крампи, но от 3 дни имам някакви супер внезапни и болезнени схващания на горните мускули на краката - и задни, и предни. Спрях магнезия преди няколко дни, дали е възможно да е от това? Направо има моменти, в които за секунди ми блокира целия ход.

Аз днес изгладих чаршафчета и дрешки, накупила съм някои финални неща за болницата и остава да стегна багажа, ама го отлагам до последно. 😬

Нещо с наближаването на момента взе да ме обзема лееекичък страх как ще протече всичко, макар че като цяло съм с много положителна нагласа. Все още не ми се вярва, че 9те месеца почти изтекоха и скоро вкъщи ще сме трима. 😳💙  Вълнението става все по-голямо. 😳😳😳

За мазилата преди раждане - предписаха ми вагинални овули Цикатридина всяка вечер. Надявам се да успея да мина поне половината курс докато настъпи момента 😬.

# 434
  • Sofia
Изтекоха ми водите Simple Smile за първи път спонтанно раждане 💙 Стискайте ми палци

Общи условия

Активация на акаунт