Днес сме тромави хипопотамчета,а през НОЕМВРИ сладки мамчета

• 14 600
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте бъдещи мамчета  Wink С удоволствие се присъединявам към ноемврийския форум Simple Smile)
Ronja аз също съм от Варна и не съм чувала за тези лекции в Окръжна ... Ще има ли и други такива? Ще ми бъде много интересно и полезно да ги посетя.

# 181
ronja, много полезна информация за зехтина и стерилността на шишетата! Благодаря.
Аз точно това се чудех какво имат предвид под "преварен на водна баня"...

chapelita, добре дошла сред нас!
Напиши си данните и какво бебче чакаш, за да те включи Цвети във вече не малкия ни списък  Hug

# 182
ronja, месри за информацията, полезна е. Всъщност, дойде ми наум мамите, които ходят на лекции и училища, ако имат желание да споделят с останалите, които не можем да ходим, какво са научили или поне нещо наистина интересно и ценно. Много ми се иска и на мен да отида на лекция, но пустата работа... Та, ако ви вдъхнови някоя муза, споделяйте!

# 183
Мами, много сте сладки като булки! Mr. Green
Добре дошла на Чапелита!  bouquet По-добре късно отколкото - никога!
За стерилизацията, хубави неща ни каза Роня и абсолютно верни.Аз вчера взех на Бюбхен едно кремче с невен, за личице и ръчички \и за дупе\, но мисля да преварявам зехтин, когато му дойде времето..Мами, вчера си стегнах нещата за болницата. Все ме гони мисълта, \не е страх\, че няма кой да ми събере багажа, ако се случи нещо спешно. И аз, като истински обучена да действам подготвено, реших и се приготвих рано-рано.
  Роня,къпането, захващането на бебо, ще ти "дойдат от вътре" и без да си била на лекциите. Още като го видиш, ще знаеш как да го гушкаш, как да му дадеш да се захрани и пр. Е, ако някой ти го подскаже, ще се справиш по-бързо, но не е невъзможно и сама да си да го изкъпеш. То Неволята, все е покрай нас и ни дава акъл.
 Биг брадър, снощи бих го оприличила на Първи частен дом за хора с психични проблеми. Първи, защото в Бг нямаше досега такъв. Частен, защото е свръх добре обурудван, за социализирането на пациентите. Дом, защото няма да получат необходимата им медицинска помощ, за психичните разстройства,които имат.  От първите   #Silly Imp tooth...до последните  bishop Nerd...
  Количките на ТСМ, триколките не съм ги гледала подробно, бяха 100 лв. Стават за новородени, но са тежки, трудно сгъваеми, не се събират в асансьор..според мен - не стават.

# 184
  Мами,моля ви кажете Praynig-боляло ли ви е ниско долу корема,подобно на болка преди мензис-много се уплаших,едва си поех дъх,около 15 мин. ме държа,но не можех да се изправя CryЛекарят ми явно е в операционна...не ми вдига телефона...Притеснявам се,защото тази болка,съчетана с ежедневното прилошаване много ме плаши Sad
  Добре дошли на новите мамчета-chapelita  иviolina  bouquet
  РОНЯ,благодаря за полезната информация  bouquet-ще се радвам,ако споделяш и друго,научено на курса!
  Сега ще разгледам сватбените ви снимки Grinning-аз,за съжаление,не мога да ви пратя-не съм "бракувана" Wink,но ще пратя снимка с половинката Wink

# 185
карил, права си - един разумен човек в крайна сметка винаги ще се справи, дори и да не е чел или гледал как се прави. Но акушерките казаха, че какво ли не са виждали, та затова  Laughing

Сега се сещам да допълня още нещо за новородените бебета, което се коментира но вчера след разговор с роднините установих, че другите не мислят така  #Crazy

За солта във водата с която се къпе детето!-Абсолютно го отрекоха! Казаха, че са виждали деца осолени като чирози!!! Има опасност от дехидратация на бебето от тази сол.

Аз по принцип съм против всякакви солища, и жълтъци във водата за бебето, но вчера с ужас установих, че свекърва ми явно е фен на солта. Слагала се, за да не мирише потта на детето (и занапред в живота) !  #Crazy Е това са пълни глупосит за мен. ДА - солта, и содата убиват миризмата на пот, но едно бебе какво толкова ще мирише,,,и второ,,,миризмата на потта не се определя от това с какво са те къпали като бебе, не мислите ли !  Mr. Green

И още: Защо, както сте виждали майки да правят, е желателно бебето да се преобуе, подмени, преди хранене?
(повечето майки искат да го правят след това, защото бебето обикновено се изхожда, след като е нахранено)

Пилорът на новородените все още не се затваря добре, и има голяма вероятност като се подмята бебет, веднъж като е яло, то да повърне,,и така всъщност да остане гладно. Затова е за предпочитане  да стои с пълен памперс до следващото хранене, отколкото да се преобува и мие след храна.

Аз ББ3 не можах да гледам - само края хванах, че имаше проблеми с кабела тук във Варна. Видях само някакви ужасни жени,,така ми се сториха поне,,и като че ли са повече от мъжете, а?

# 186
Да кажа и аз, за ББ3 - за кой ли път вече се убеждавам, че простотията се шири всецяло и навсякъде. Карил е права за участниците и няма да гледаме такова нещо - търсене на евтини сензации - лошото е, че има мн. мн публика за това и това се търси от организаторите. Е мен ме няма ...
Леко на всички мами. Имам 2 дни работа и после вземам болнични- 10 дни преди майчинството- стига толкова- имам си третокласник.
Целувки на всички !!!

# 187
  • София
Рени, не се плаши от Augmentin-a! Аз го пих в 4-ти месец за стафилококи (и аз не пия по принцип антибиотици - това ми беше третият път в живота). Паралелно през ден по една глобула Гино-дактарин профилактично за гъбите и резултатът беше на следващата микробиология, че нямаше нито коки, нито гъби! Така, че, не го мисли много, по-добре е, отколкото да не се лекуват бактериите! Успех Peace

# 188
Mами,аз да попитам ни в клин ни в ръкав......
Искам да кача и аз няколко снимки,но не мога........ Sad
Ако може някой да ми подскаже.......

# 189
Да споделя моя опит със соленето-  на голямото ми момченце през вечер свек. слагаше по 1 малка шепа сол в водата в коритото, ама после плакнехме Тош с чиста вода. Учуди ме за варианта жълтък - за пръв път чувам. А за мазането с мас, а? Има и "за" и "против" мнения- но и това сме пробвали малко- поне няма алергии--
Хайде пак - до скоро- обичам ви

# 190
   На мен като бебе са ми мили косичката с жълтък..без сапун и шампоан..Ама не си спомням до колко месечна възраст, ми го правеха.. JoyТова е било през 1971година hahaha

# 191
  • София
Днес на училището на 9 месеца тъкмо това обясняваха, че трябвало да се използва медицинска козметика за бебето, която е направена на основата на вода, а не олио.

Олиото се използвало за масаж, или почистване на гениталии, но не и за мазане на цялото новородено бебе.
Солта се отрича тотално, защото изсъхва кожата от нея.

# 192
Здравейте, мацки!

Добре дошла на новата мама сред нас и леко доизбременяване!

И аз да кажа за ББ3 - напълно съм съгласна с Карил - толкова луди, събрани на едно място, не съм виждала. Бременната ми изглежда най-нормална, но пък да родиш вътре  Thinking Но нали все пак това е целта на продуцентите, то ако хората са ОК и се разбират, няма да има интриги. А на нашия народ - това му дай....

Аз да ви се оплача - нашият първокласник днес много се разстрои, че бил объркал някаква задача и си поплака (и аз също, но тайно - хормони, какво да правя). Обясних му, че затова е на училище и че тепърва ще се учи, както и че понякога ще допуска грешки, но ми стана адски криво не за това, че е объркал, а за това, че толкова се разстрои. Явно направо бъкам от хормони, много се вживявам във всичко  Cry Ноооо, ще се оправя след 2 месеца  Grinning

Много цунки от нас по тумбетата  Hug

# 193
Много сте мили момичета, наистина в този форум е много интересно, незнам как не съм попаднала досега .. може би защото нямам много време и доскоро бях на работа.
Нашият термин е 20-ти ноември, чакаме момиченце и сме от Варна  Joy
През цялото врме на бременността си съм шофирала по цял ден, такава ми беше работата, чувствам се много добре засега ... само дето вечер малката ми беба ме рита и се сабуждам да я галя и успокоявам .. Simple Smile) Но и това ми е приятно, когато го правя  .... .въобще съм една много позитивно настроена мама, мисля, че това е най-важното, не мислите ли? Simple Smile
На всички момичета във форума пожелавам леко бременеене и много положителни емоции   bouquet

# 194
Добре дошли на новите мами! Весело прекарване при нас, много сладка групичка сме, нали?

Аз се връщам от 3-тата ехография. Бебока е малко повече от 2 кила, расте едричък като батко си. Лекарката прогнозира да се роди около 4 килограма, ако дочакам термина. Видяхме му органите, крачета, ръчички...МНого добре се видя личицето - много прилича на баткото- с много чипо носленце. Вече се е обърнало с главата налоду, според лекарката шанса да си промени положението преди раждането е минимален (но го има).
Ами това е от мен - хубави новини. таткото беше с мен на прегледа и е много щастлив че и това бебче ще прилича на него. Аз също съм доволна- много са ми сладки мъжете.

Относно солта, маста, жълтъка и подобни бабешки методи - аз съм твърдо против, макар че и мака ми и свекърва ми  се опитбат да се налагат по въпроса. Аз съм майката и аз решавам, не позволявам на никой да ми се бърка.
За зехтина - не съм ползвала с баткото, няма да ползвам и сега, ако бебето няма алергични реакции от козметиката. И за това бебе ще ползвам серията Бюбхен (поръчахме си я от Германия, че тук не се продава), страшно съм доволна от нея.

Целувки на всички тумбачета.

Общи условия

Активация на акаунт