Днес сме тромави хипопотамчета,а през НОЕМВРИ сладки мамчета

• 14 599
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Цвети - искам и аз да се включа към страхотните пожелания - винаги да се обичате и уважавате както първите години!!!
  bouquet
Доста от вас са гледали началото на ББ3 - аз пропуснах - видях само как изглежда лудата бременна - защото за мен е такава...
Утре заедно със Джени сме на УЗ в "Св.София"- нямам търпение да видя бебето, и да ми кажат колко тежи - засега такава информация ми се спестяваше Wink. А последния път д-рката само ми слуша тоновете с една фуния - нещо доста неприятно, защото доста се натиска по тумбака...
Диана - историята ти за сетен път ме убеди, че някои доктори са за разстрел...  #2gunfire Добре че в МД си имала късмета да попаднеш на свестни хора - стискам палци скоро да гушнеш малкия юнак!!!
На новодошлите - добре дошли и весело изкарване на останалите 2 месеца (за някои - по-малко, за други - малко повече).

# 196
  • у дома...
Мамета, един въпрос от мен - и вие ли не можете да спите нощно време? Има случаи да ми се събира по два - три часа сън... Домашните ме обвиняват, че вече психясвам на тема бебета. Може би са прави  Laughing

# 197
  Не знам твоите причини,поради които не можеш да спиш-но аз като стана през нощта до WC-то Grinning и след това сън не ме хваща Confused,до сутринта съм ей така Shocked

# 198
  • у дома...
Същото е положението и при мен - само обикалям из къщи и се чудя какво да правя. Напоследък мъж ми започна да ме дири къде съм и само ме командва марш в леглото  Laughing  Laughing

# 199
Ето снимката която ви обещах сутринта, ама без много да се смеете Simple Smile

http://snimka.bg/album.php?album_id=58720&photo=2

Joy smile3534

# 200
  • у дома...
Сладка си  Simple Smile Мен ме сравняват със сумист...  Mr. Green

# 201
Жени, идеално си се справила!!!

Аз напълно ОТРИЧАМ бабешките методи- не едно е починалото осолено бебе- защото някои баби натъркват сол в кожата на бебето, да не се потяло- е, как може човек да не се поти- как ще се охлажда... абе глупости. има смъртен случай и на бебе намазано с мас и аспирин- трябва да го знаете, за да прецените какво правите с бебета си и какви рискове поемате. Това за аспирина не го знаех и съм мазала Ран- слава богу съм слагала само по 1-2 зрънца и явно не е алергичен и се размина без последствия, но не смятам повече да рискувам-  За жълтък ужасии още не съм чувала, но ще сложа на бебка само ако мисля да я панирам...хората са си измислили козметика- ако ми даде реакция ще ползвам зехтин- аз преварявам така- в малко стъклено бурканче слагам около 20 гр. - пускам го в тенджерка с вода, която го покрива на половина и чакам да заври

Благодаря на всички за милите пожелания- вечерета празнувахме само тримата- аз, Момчил и Ран- направихме си романтична вечеря, ама как без чаша вино... и изпих една- обаче червено и като започнаха едни контракции... болезнени!! и чести!!! чак пращах Момчил да ми купува посред нощта магнезии и нещата се поуспокоиха- днес продължавам да си го пия, защото ме стяга от време на време.

Днес Ран беше за втори ден на градина- доста по- добре от вчера- не е плакал- но не е искал отнова да яде- чак като отидох да си го взема го нахраних. Като се прибрахме заспа за секунди!!!

Добре дошла на chapelita!!!!

изродите в биг брадър няма да коментирам- жените са все тъпи патки, а мъжете - самовлюбени олигофрени- никой не ми е симпатичен- а бременната няма да спечели нищо!!! най- малкото парите

ами сигурно има и още нещо- но и без това съм на работа и ще имам доста време да скучая- ще метна и аз едни снимки в сватбения албум- и аз бях многоооооооооооооооооо хубава булка Simple Smile

сега разгледах и останалите снимки- ама много сме хубави ние ноемврийките бе, цъ-цъ-цъ

Клюки, къде беше вашата сватба? в много хубава градина си се снимала. И на бубалина изглеждаше много интересно- а на Вени- купона е запечатан на 100 процента!!! Нашата сватба беше в една почивна станция на НЕК в Мала църква- това е до Самоков- близо до Говедарци. Беше страшно хубаво- цялата беше само за нас- условията бяха повече от чудесни- с преспиване на гостите- получи се идеално!!! искам паакккккккккккккк, ама като си обичам толкова мъжа няма как да стане.. 

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 16:29 от Цветина

# 202
  • на странно място ......
Здравейте момичета,
Ама много хубави булки сме били  newsm47
 jenny_b сама ли си направи слинга? Дай малко инструкции за направата му!!! Много ми допада този начин за носене не бебето пък и доколкото прочетох можеш да го носиш така от самото раждане нали?
Аз също съм на мнението на Цвети за бабешките методи, а това със солта е направо зверство спрямо бебето, не само че няма желания ефект а си е доста опасно!!
Мога ли да ви попитам вие пиивате ли си от време на време, защото на мен напоследък много ми се пие биричка, но си позволявам само по чашка, нали няма опасност от това???
Цункам ви по тумбачетата!!! Hug

# 203
Момичета,bubalina,ronja,благодаря ви....сега вече ще се справя.  bouquet
За Биг Брадър,още от самото начало не ми хареса,не го гледах и нямам мамерение да го гледам.Мноооооого простотии събрани на едно място.Лично мнение.
За бебето и аз мисля да използвам козметика,пък дано,живи и здрави да не е алергично.Иначе мисля за зехтин.Коя марка козметика все пак да избера?Моля,мамите,които вече знаят да дадат съвет. newsm78

# 204
Плата който аз съм взела е памучно хасе, размер 100/220, пере се, свива се до 90/220 и след това се шие по инструкциите Simple Smile
* За удобство пробвайте първо с парче хартия,най-добре гланцова,че да има една бяла и една цветна страна и да ви е по-лесно.
1.Взимате плата и го опъвате на пода по дължина,така че лицевата(цветната) страна да е отгоре,а опаковата - към пода.
2.Сега го сгънете на две по дължина - ще получите лента,която е също толкова дълга,но двойно по-тясна,като се вижда само опако.
3.Сега идва по-трудното - хванете само горната част на плата и я сгънете на две,така че ивата да стигне до сгъвката на плата - ще се покаже лицевата част.
4.Сега трябва да повторите същото и с долната част,така че да получите две плисета с еднакви размери,нагънати като хармоника.
5.Сложете гривните в единия край,промушете плисетата и през двете едновременно.Нека промушения край да е с дължина 15см и го захванете с безопасна за останалата част от плата - така гривните са захванати в нещо като халка от плат в единия край на плата.Там трябва да се зашие стабилно и това е всичко - слингът ви е готов.
Много е просто - както бихте направили,ако искате да имате две гривни,закачени в единия край на едно дълго парче плат.Плисетата се правят единствено за да се намали ширината на плата,защото иначе е много трудно да наберете 90см плат да се промуши през гривна с диаметър 8см 
Така че не ви трябва целия плат да е на плисета - като се захванат гривните,всичко останало си е свободно.

Плисетата се правят по ширината (късата част) и после всичките заедно се прехвърлят през гривните и се зашиват.Така са само в единия край - в другия край няма нито плисета,нито гривни,а е съвсем свободен. Трябват две гривни - те образуват нещо като катарама, като тези на раниците, при които промушваш ремъчетата и пристягаш. Хубавото е, че веднъж като го нанижеш, няма нужда да го правиш всеки път - само си разхлабваш с ръка колкото ти трябва, за да се измъкнеш, а после като го сложиш и пъхнеш бебето, си пристягаш - става само с една ръка и е много лесно.
забележка - опашката на слинга,която на снимките виси,може да бъде прехвърлена през рамото ви и да скрие изцяло главата на бебето,без да я омотава - много е удобно за приспиване или за тотално прикриване,ако сте с неподходящи дрехи).
Плисетата се правят с ширина около 15см и плата се нагъва като хармоника.Гривните се зашиват,но не плътно,а с малко разстояние да могат да се движат.Самият плат най-добре да е едноцветен - моят слинг е от най-обикновено хасе с бебешка щампа,но не е най-удачното,защото се вижда и обратната страна - така че търсете плат,който няма обратна страна или поне не е много различна.Най-добре лен или памук с малко (10-15%)синтетика.Много еластичните платове не са много удачни,защото ще се разтеглят от постоянното опъване.Трябват ви 2 ринга с диаметър 7-8см - най-лесно е с обикновени пластмасови гривни,но трябва да са много стабилни - като ги стиснете с ръка,да не се огъват - има ги по магазинчетата за разни джвъчки,фиби и пр,както и по магазинчетата за 1лв.
по-голямото бебе не се носи отпред,а на хълбок - слинга го придържа да не падне - аз беба също така я нося вече,когато ми натежи.Позата отпред е само за малки бебета или когато е легнало детето - иначе с него може и на гръб да го носиш по-голямото мече 
А платът американ не е нищо друго освен по-грубо хасе - има го по магазините,но също като хасето не е най-удачния избор,защото лесно се цепи,а в слинга е подложен на голямо натоварване с постоянното издърпване напред-назад.По-добре плат,който е тъкан с кръстосани в няколко посоки нишки (хасето и американа са само по най-простия начин като накръст) - като някои тънки ленени платове или памук със синтетика.
Разпънете плата. Ширината 2,20 ще бъде дължина на слинга. От късата страна /90см/ надиплете плата с размер 15 см. Достатъчно е само в единия край да надиплите на разстояние около 20 см. Промушете халките в единия край и премятате плата както е показано на картинките. След това зашийте здраво на 6-8 см от халките, ето така (вижте пунктираната линия):
 Преди да го зашиете може да го пробвате как ще стои на рамото. Сложете края на слинга с халките на рамо, така че халките да са отпред, а останалата част от плата – на гърба. Трябва началото на долното плисе да бъде от страната на врата ви. По този начин горното плисе също ще завършва от тази страна. При зашиването пропуснете горното плисе. То ще се разстила върху рамото ви и няма да позволи на слинга да се приплъзне към рамото ви. По този начин се разпределя и равномерно теглото на детето на гърба ви.

# 205
  • София, Дианабад
Здравейте  Laughing

За мазането със сол и т.н. даже и майка ми не беше чувала, а тя си е по бабешките методи за някои неща. На мен са ми препоръчвали коземитката на Мустела - била най-добрата за бебетата, но пък и цената й е хубава. Аз обаче задължителон ще ползвам и преварен зехтин.
Относно покупките искам да ви питам нещо - има ли нужда да се купува космонавт или може дебело ватирано костюмче или гащеризон? Количката ще си има зимен кош - доста добре защитен, бебо ще е завит, мисля си и от тези одеалца, които стават на чувалчета да купим. Е в този случай небходим ли е шушляков гащеризон?!

# 206
Здравейте мамчета!  Simple Smile
Ама мнооого красиви булки сте бе  Hug изглеждат страхотно.Аз също се опитах да публикувам няколко снимки, но нещо не успях.Моля тези от вас които са с повече опит да ми обяснят как се прави, явно някъде греша  Blush
Моите снимки повечето са на хартия, а тези които са дигитални са повече от купона, но все пак ще ви изпратя някои, ако успея.

И аз да се изкажа за ВВ3 ... направо са ги събрали от кол и въже  Twisted Evil Толкова кретени на едно място не бях виждала.А жените са толкова тъпи, че направо срам да те хване, че си жена.Да не говорим пък повечето какви са крокодили.Мъжете пък са едни фукльовци, без покритие обаче.А бременната мама...направо не искам да я коментирам.Аз не бих подложила себе си и детето си на такова нещо.

Цвети, честита годишнина малко на патерица, но нямах време да се включа по-рано.Да сте живи и здрави и мнооооого влюбени и щастливи  Hug

Аз лично смятам да мажа бебка с медицинската козметика на Мустела.Ще купя каквото е необходимо от тази серия, мои приятелки са я изпитали и са много доволни.Бебчетата им не са показали алергична реакция, но зная, че е много индивидуално.Ако бебка се обрине и аз ще преваря зехтин.Също и медицинската бебешка козметика на Себамед била много хубава.
Иначе на мен лично като бебе са ми слагали по един жълтък във водата като са ме къпали, но все пак тогава е нямало такива козметики за бебета, а само един сапун "Бебе".

Добре дошли на новите мами и леко бременеене до края   bouquet

Мами някой да е посетил днес Хиполенд и да сподели впечатления ?
На мен една приятелка само ми каза, че цените били много сносни.

Целувки от мен

# 207
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124245.0
  Да чуете отзиви за Хиполенд Аз утре преди обяд, може да ида, ако ми остане време и мъжо се навие..
Лелеееее, слагайте снимки, че аз няма да съм булка втори път, поне да помечтая... Cryех, да ми спретне море от любов.. help

# 208
  Lightblue,относно качването на снимките-1),отиваш в албума ни на стр.1 Wink;2) като влезеш,виж горе,където пише вход-кликваш там-иска ти име и парола;3) името е noemvri,паролата-12345;4) след това избираш в кой албум искаш да качиш снимки,кликваш върху него и там,където пише "BROWSE" ,кликваш и вече от твоя компютър избираш от кой файл да прикачиш снимка;5) натискаш накрая "добави" и ...готово Wink-ще ти видим снимките WinkДано съм обяснила правилно Peace

# 209
Дари М, аз лично ще си ползвам космонавт или ватиран гащеризон- има едни мнооооооого дебели- колкото и да е затворена количката- все пак ще е зима- ние имаме одеало, което стана на чувалче и с него съм извеждала Ран в по- студените дни, а той е роден на 30 март. А не съм от мамите, които навличат бебите си- в къщи ходи само с памучни дрехи и имаме 2 жилетки без ръкави- от ватиран плат - даже се оказа, че като новородено съм го оставяла по- леко облечен според критериите, които ни разказаха днес на лекцията на 9 месеца- а те бяха- за новородено- до 1 месец- при температура в стаята 23-24 градуса -само памучни дрехи- без плетени жилетки, гащеризони и тн, 2 ката на долната част и 3 ката на горната част- т.е. боди, гащеризонче, терлички- памучни отново! и жилетка без ръкави

Карил, забравих да ти кажа,че в ТСМ в Лагера няма кошари- и там имаше само прословутите триколки- А за "Море от любов" само кажи ако решиш нещо- ще те уредим!

Общи условия

Активация на акаунт