МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 51

• 54 350
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Вчера пращах документи за освобождаване на пратката ми от Некст. Искаха ми пълномощно, ЕОРИ, описание на продуктите, фактура, снимка от поръчката от сайта.
Днес ми звъннаха за поръчката ми от Selfridges, която е с платени заедно с поръчката данъци. За нея ми искат пълномощно и описание на продуктите.
И двете пратки са с DHL.

колко време ти казаха, че ще отнеме? сега се обадих и мойта от feelunique с FedEx ми казаха, че ще пращам документи и чакам имейл да ми пратят с това какво да им изпратя... дано да не ни цъфъндурнат ддс сега с тия документи нищо че уж е платен данъка...

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 16:57 от Katerinaaa

# 391
  • София
В мейла DHL са написали “ Митническото ни представителство е безплатно”, пък да видим като получа.
За срок никой не ми е казвал, но се надявам да действат бързо, защото има такса магазинаж от 4-тия ден.

# 392
пф наистина не си е работа вече да се поръчва от Великобритания... дано бързо си пренасочат сайтовете някъде в ЕС ама ме съмнява...

# 393
пф наистина не си е работа вече да се поръчва от Великобритания... дано бързо си пренасочат сайтовете някъде в ЕС ама ме съмнява...
Чудя се с превозвач(Габко и сие) дали може да се избегне това?

# 394
  • Sofia
Не, приятелка поръчва с Габиели, изпратили са и за 12 пратки декларации, кодове..всички екстри

# 395
Цитирам сайта на Габко -
Уважаеми Клиенти,
уведомяваме Ви, че склад UK ПРЕКРАТЯВА приемането на пратки поради неизяснения все още начин за препращането им към България.

Получаването на пратките ще бъде отказвано от нашите служители в склад UK и връщани към изпращача.

Може да се свържете с продавача (онлайн магазина) и да го уведомите, че няма да сте в състояние да приемете пратката и ако е възможно тя да бъде пренасочена към удобен за Вас адрес, вместо да Ви възстанови сумата.

# 396
  • София

От ggbg, ми казаха, че ще минат между капките само пратките направени пред НГ, всичко поръчно след 01.01.21 тепърва ще събират документи... направо се чудя дали да не си канселирам поръчката от Yankee Candle, че е над 100лири и нямам никаква идея какво ще платя отгоре.

# 397
В мейла DHL са написали “ Митническото ни представителство е безплатно”, пък да видим като получа.
За срок никой не ми е казвал, но се надявам да действат бързо, защото има такса магазинаж от 4-тия ден.
Тази такса тече ако това което зависи от купувача не го предостави до 3тия ден. Поне такава информация имам.

nad аз ходих до митница да си вадя ЕОРИ номер и от там ми казаха, че се гледа датата на влизане на пратката в страната, а не датата на поръчка. На 30.12 и те не смееха да дават много информация, казаха ми най-много 20% да платите ( поне за това което аз съм поръчала, не е козметика )

Сигурна съм , че ще се наместят нещата, но за сега няма да поръчвам от UK

# 398
Аз не мога да разбера защо изобщо за тези пратки, за които е платено ДДС от продавача (култ, фиил юник и тн.) изобщо трябва да се декларира каквото и да било? Що за приумица на нашите митници е това? Поръчвала съм доста пъти от Colourpop и Tarte до UK, когато все още беше членка на ЕС, техните пратки идват от САЩ с платено ДДС (на Тарт включено в цената, на Colourpop като добавка), абсолютно никога не са задържали нищо или са искали декларация от получателя. До Бг мисля, че Тарт също доставя с платено ДДС и няма никакво вземане-даване с митници, да потвърди някой, поръчвал до БГ. Сега с Брекзит по-католици от папата ли станаха, че искат деклариране на пратки с вече платено ДДС?

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:21 от esmeralda23

# 399
  • София
Права си. Според мен сега всички се “презастраховат” заради неясноти и на по-късен етап процедурата (надявам се) ще се олекоти.
Възможно е допълнителната информация като описание на продуктите да е за някакъв вид завеждане. По спомен на пратки от САЩ винаги пише какво е на самия пакет (примерно от КолорПоп си пишеше червило, палитра и тн). От Англия не съм заглеждала товарителницата, но не ми е правило впечатление на самия пакет да се споменава какво е съдържанието ѝ.

# 400
Хм, доста странно, изпращачът е длъжен да попълни митническа декларация при пращането на стоката, в която да се съдържа и описанието на стоката. Даже английските пощи пускаха съобщение за това ново задължение. Дано това безумие не продължи дълго, защото ще излезе, че ми е по-бързо и лесно да поръчвам козметика от САЩ, отколкото от Англия. Там поне при платено предварително ДДС никой не иска нищо от мен.

# 401
много абсурдно е да ги задържат наистина!!! на мен ми отговориха, че около седмица ще бъде освобождаването, защото в момента има много задържани пратки.... и наистина се надявам да не ни цъфандурнат ддс...

# 402
Вчера ми е пристигнала пратката от Кълт бюти, директно в офиса. Без забележки и нищо не са ми искали. Явно покрай празниците са се позабавили малко.

# 403
  • София
esmeralda23, и аз съм поръчвала козметика от Тарт, но до Англия и съответно е нямало проблеми. Ако поръчаш нещо от САЩ до Бг - отива на митница и/или има разправии и документи, и доказване... Много ме е яд за промяната в ситуацията... 90% от нещата си ги поръчвах от Англия. Надявам се някой превозвач да се пренасочи към Франция, тъй като Германия не ми е достатъчна Wink

# 404
И аз имам надежда за превозвач от Франция и пазаруване от френската Сефора, която има чудни намаления. Нека стискаме палци задружно, може пък да стане. Joy

Общи условия

Активация на акаунт