Много мина, мъничко остана, ще ставам ЯНУАРСКА мама

• 17 607
  • 268
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Free Soul, не съм се изкалаза ясно явно. По никакъв начин не приемам допълненията ти като опониране, напротив!  Hug Просто това ми напомни да уточня, че това, което пишем, не е абсолютно мнение и винаги трябва да се мисли, преди да се действа. Както и майка ми мъдро забеляза - навремето не е имало от къде да черпи информация, а днес тя така те залива, че в един момент просто трябва да се спреш и ... знам ли, може би да се довериш на инстинктите си.

bouquet

# 151
.............
Free Soul, да се надяваме, че женската консултация ще заработи до октомври. Малко ме притеснява, че ще правя сефте на болницата.
...........

DaVinci, доколкото зная от д-р Диков, от октомври се очаква да заработи. Иначе родилното е оборудвано, но болницата чакаше акредитация.
Не бива да се притесняваш, че болницата е нова. Най-важното е, че в нея работят избрани  идоказали се специалисти. Поканени са лично от японците да работят  в тяхната болница. Лекари с опит и име са, не са случайни и неизвестни.

Второто важно нещо е, че болницата е/ще е оборудвана с нова и модерна техника.

Имат и много строги правила на поведение целият персонал, от лекари до сестри, имат и наблюдатели - японци, които ще следят за стриктното изпълняване на задълженията на всеки, и на цялата работа по принцип. Неща като "ей ся ще ти обърна внимание, чакай да си изпуша цигарата..." или "ще ми звъниш посред нощ за глупости?!", или "нищо ти няма, чак толкова не те боли, не ме занимавай..." просто са недопустими там. Поне така трябва да е.  Rolling Eyes

Надявам се като заработи ЖК-то, да отида и сама да разгледам всичко. Другата важна информация е, че там ще работят и неонатолози от Майчин Дом.

Така че, не е толкова притеснително, макар че и мен понякога ме загризва съмнението. 

П.П. Ним, май не сме си изпили още кафетата.  Laughing Поздрави.  Hug

mim40, успех с пазаруването.  Peace

# 152
Хайде и аз да се включа. Относно тази линия по корема- при мен я няма, но за сметка на това ми се появи нещо като мъх по корема.И мен лекарката ме успокои, че след раждането това ще се оправи...хормони.
Нашият юнак също рита в различни периоди от деня...особено сутрин, като мама трябва да става за работа. Имам чувството, че малкия си е изградил режим като този на мама и сутрин ме подсеща да ставам.
За схващанията в краката ми се е случвало 1-2 пъти докато спя. А иначе тати е станал толкова послушен като спинка. Само внимава да не ме удари, покрива ме...а беше толкова трудно да се спи с него преди. Беше като мече, въртеше се, крадеше одеалото, а сега не мога да го позная.

# 153
.............
Free Soul, да се надяваме, че женската консултация ще заработи до октомври. Малко ме притеснява, че ще правя сефте на болницата.
...........

DaVinci, доколкото зная от д-р Диков, от октомври се очаква да заработи. Иначе родилното е оборудвано, но болницата чакаше акредитация.
Не бива да се притесняваш, че болницата е нова. Най-важното е, че в нея работят избрани  идоказали се специалисти. Поканени са лично от японците да работят  в тяхната болница. Лекари с опит и име са, не са случайни и неизвестни.

Второто важно нещо е, че болницата е/ще е оборудвана с нова и модерна техника.

Имат и много строги правила на поведение целият персонал, от лекари до сестри, имат и наблюдатели - японци, които ще следят за стриктното изпълняване на задълженията на всеки, и на цялата работа по принцип. Неща като "ей ся ще ти обърна внимание, чакай да си изпуша цигарата..." или "ще ми звъниш посред нощ за глупости?!", или "нищо ти няма, чак толкова не те боли, не ме занимавай..." просто са недопустими там. Поне така трябва да е.  Rolling Eyes

Надявам се като заработи ЖК-то, да отида и сама да разгледам всичко. Другата важна информация е, че там ще работят и неонатолози от Майчин Дом.

Така че, не е толкова притеснително, макар че и мен понякога ме загризва съмнението. 

П[/quote

Надявам се да е така, Free Soul Grinning

# 154
  • В офиса
Цвета, Ним - поздрав най-сърдечен  Sunglasses
http://www.mp3shits.com/download_mp3/Garbage_I'm_Only_Happy … Rains_mp3/769225/

Free Soul, ценни и полезни коментари. За преварения зехтин никой нищо не казва?

Иначе аз тъмна линия нямам (а с първата бременност имах), нямам и мъх. Нито схващания, или някакви болежки. Изобщо не се усещам по-различно от небременна. Да чукам на дърво, така да е. Вчера бях на преглед при Мазнейкова, допадна ми. Бебокът изглежда добре, направо си прилича на човек вече. Отговаря си точно на седмиците, което ме зарадва, че може да дочака и да се роди водолейче (така вкъщи мъжо ще е срещу неустоима банда на 2 водолеи и 1 везна и ще е безсилен Simple Smile. До сега винаги са ми казвали, че върви по-голям, че даже и за стрелец си мислех (бтв много хубава зодия за момче, а за козирозите мъже не знам много Simple Smile

# 155
Мммм как хубаво вали. Мечтая си сега да съм си вкъщи сгушена на топло под завивката smile3524 [quote author=_Ним_ link=topic=127270.msg2392719#msg2392719 date=1158732603]
 Както и майка ми мъдро забеляза - навремето не е имало от къде да черпи информация, а днес тя така те залива, че в един момент просто трябва да се спреш и ... знам ли, може би да се довериш на инстинктите си.

bouquet
[/quote]
Да наистина информацията ни залива от всякъде. Май най-важно е да се доверим на инстинктите си. Не мисля, че едно бебе може да бъде отгледано по книга, то само ще ни научи какво да правим..

# 156
  • София/Варна
Тинкърбел, мъжете Козирози са страхотни - живея с един такъв, сестра ми и тя си избра за мъж Козирог. Стабилни отвсякъде - умни, чаровни, чувствителни и грижовни ... абе супер Simple Smile
Ама въздушните знаци нещо не ги долюбват - за тях Козирога е темерут, безчувствен и инат. Wink

tsveta и мен ми прилошава от глад. Аз се притеснявам от това, защото имах завишен инсулин преди да забременея и така ми прилошаваше тогава.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 10:21 от KayRenn

# 157
  • София
Ивонска , ама голяма си свежарка, все успяваш да ме разсмееш. Апропо за какво е това интервю??

Привет, мили мами!

Вчера се опитах да отговоря на въпроса за интервюто, но съм на безжичната връзка и не се получи...
Така де - белгийски канал, който прави репортажи и за френската TV5 се интересуваше как възприемам промените за майчинството, това би ли довело до увеличаване на раждаемостта (към момента 1.2 деца/сем.) и намаляване на емиграцията.
Аз казах, че след 13 год. плащане на соц. и здравни осиг. съм морално удовлетворена, че държавата ще ми подсигури 9 мес. за да кърмя бебето си, ако е възможно. И други разни неща им казах, около 5 мин беше моята част от интервюто.

# 158
Тинкърбел, мъжете Козирози са страхотни - живея с един такъв, сестра ми и тя си избра за мъж Козирог. Стабилни отвсякъде - умни, чаровни, чувствителни и грижовни ... абе супер Simple Smile.......

Подкрепям отвсякъде.  Mr. Green И аз имам съпруг Козирог. Най-добрият ми приятел. И любовник, де.  Laughing Интелигентни, стабилни, чувствителни, отзивчиви, целенасочени, сериозни, не са дребнави и т.н...

Дечицата козирози са послушни,  Wink сериозни, любознателни, кротки, склонни към затваряне, не много приказливи, целеустремени, упорити...

То и аз съм Козирог, де... Laughing

Цитат
За преварения зехтин никой нищо не казва?

Аз ползвах студено пресован зехтин, екстра-върджин. Не съм го преварявала, иначе е безсмислено, че го взимам студено-пресован. След банята масажирах с него. Принципно гледам да намаля до минимум химиите, с които се мажат/мият децата. За Мариела позвах душ-гел(веднъж седмично), олио за вана (което се слага във водата и го ползвах така - 1 път душ-гел, 2 пъти подред олиото във водата) и зехтина. Това й бе козметиката. И крем Бочко за дупето.

# 159
Здравейте мами, много подтискащо ми действа този дъжд Crossing Arms а и като си помисля какво ни чака като родим - цяла зима затворени в къщи Whistling Добре че ще си имаме малки бебчета, които да ни радват.
Цвета, то и на мен ми става лошо от глад и то не само сутрин smile3516. То си ми и личи де +7 съм. Ама и на мен като Ивонска не ми пука вече. Ще слабея после, сега ми е паднало да си хапвам каквото ми се иска Joy

# 160
  • София
Здравейте!
Аз суъщо още нямам кафява линия, а предния път вече започваше да се появява. Накрая беше много тъна и дебела, направо ужасна! #Cussing out И мъх имам по корема, но по-малко от предния път, изобщо с предната бременност бях урангутан, сега е по-добре.
Да ви се похваля, че снощи Никол за пръв път спа сама в стаята си!!! Нали ще става кака, опитвам се да я направя самостоятелна. Някак си не си представям след 3 месеца да спим 4 човека в една стая  Crazy.

# 161
  • София
Как чистите, бе жени, аз избърсах един прах и един под и сега се движа като пингвин....  Shocked

Малеее, т'ва домакинстването не е за мен, винаги съм го знаела.... cry

# 162
  • София
Как, трудно...в смисъл, че съм на приливи и отливи. Понякога цяла седмица не ми се пипа парцала, понякога чистя цял ден и не се уморявам. Ама при мене винаги е така, не съм по чистенето много-много.  Mr. Green А сега с този ремонт ми се разказва играта, колкото и да чистя все е прашно, мъж ми казва че 1 месец ще е така... Rolling Eyes

# 163
  • София
Абе зимни-зимни, ама нашите бебета живот и здраве ще се родят януари. Дето се вика - докато се наместим, докато свикнем - ей го март месец къде е. Е, няма да е топло, ама ще са отминали зимните виелици и ще става за излизане малко от малко. Виж, тия дето ще родят сега октомври-ноември тях не искам да ги мисля!  ooooh! Тамън ще укрепнат малко за разходка и ще дойдат дългите студени месеци. Така че гледайте да се успокоявате с тези мисли.
Аз нали ви казах, че тоя дъжд навън ме прави адски позитивна!  Simple Smile

# 164
  • София
Аз не мисля да държа бебето вкъщи. Топло, студено...нали има космонавти, одеала, чувалчета. Само аз да се възстановя след секциото и се почват разходките! Никол мисля че към 12 ден я изведох.
Иначе за обличането и проверките дали му е топло на детето или студено-  като са съвсем малки ръцете им са синички, ще забележите още в родилния дом. Не че им е студено, а още им е несъвършенна терморегулацията и кръвообращението. Винаги съм я обличала както мен, а не + още една дреха. И много съм спорила, че видиш ли, малко било, трябвало да е навлечено.  Shocked Плюс това, въпреки че съм я обличала така, от време на време се изприщваше от претопляне. Няма нужда от вълени мелечета и такива неща. Зимата вкъщи надали ще държите/м под 22-23 градуса, така че едно долно боди и едно горно /гащеризон/ са съвсем достатъчни. Я си представете пролетно време навън като е 23 градуса как ходите облечени? Със сигурност не с вълени дрехи.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт