COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 895
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 390
Какъв половин милион бременни като годишно се раждат по-малко от 60 хиляди деца?

# 12 391
Много тъжно за Ирландия, защото наистина бяха свалили кривите до много ниско ниво и ги поддържаха до средата на декември .

Писах и за Дания, че техните експерти смятат, че ако не предприемат мерки сега, то към февруари британската мутация ще доминира в Дания.

В Швеция сме в разгара на втората вълна - 2800 хоспитализирани, средно по 70 починали и средно между 6000-7000 нови случаи на ден. В Стокхолм сме може би в някакво плато, защото хоспитализираните намаляват през последните дни. В шведския форум предполагат и че натрупаният до известна степен имунитет през пролетта, когато Стокхолм беше най-силно ударен, помага в ситуацията.

Обаче регионите на Малмьо и Гьотеборг, които бяха пощадени през първата вълна са много зле сега, особено в Малмьо, където 60% от населението е с мигрантски произход и това си казва думата, заради пренаселеността и неглижиране на мерките.

Британската мутация засега е открита в 17 проби от заразени, като 5 от тях не са свързани с пътуване. Има и две открити проби с южноамериканския вариант (свързани с пътуване).

Само вижте разликата в хоспитализираните спрямо населението:

Регион Стокхолм с население 2,4 млн. души - хоспитализирани 685, от които 84 в интензивни структури   

Регион Сконе (Малмьо) с население 1,37 млн. души - хоспитализирани 553, от които 61 в интензивни структури

Регион Вестра Йоталанд (Гьотеборг) с население 1,73 млн. души - хоспитализирани 511, от които 79 в интензивни структури

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 18:25 от Анонимен

# 12 392
  • Варна
Какъв половин милион бременни като годишно се раждат по-малко от 60 хиляди деца?

Права си, имах предвид 0,05 млн., моя е грешката. Значи ще ги докарат до 60%.

# 12 393
  • Mediterraneo
Скрит текст:
Вече го написах преди 2 месеца , но пак ще кажа: ако в Испания няма огнища в училищата е точно зарди мерките и маските. Вече мина достъчно време да се направят изводи, имаше случаи на заразени деца, карантинират се най-близките (първоначално беше целия клас), правят се два теста на карантинираните, в началото и края на карантината и за поне 10 случая, които аз съм чула от близки и познати, няма заразяване. В учището на дъщеря ми имаше карантинирани класовe, имахме познати с дете, което беше в карнтинирана заради заразен съученик, деца на колеги също... но никой не беше заразен. И да, маските не се носят 100% както трябва от децата, но те се справат много добре, стига да не им се внушава постоянно как едва ли не са жервти на тормоз ако трябва да носят маски. Децата играят, общуват и са много по-щастливи, от колкото ако трябва да си учат от вкъщи.
Не такъв обаче беше случая с едно училище с алтернативна форма на преподаване, което си позволи да НЕ прилага това правило и, противно на васякакви разпоредби, е функционирало без маски. От 120 деца, през ноември имаше огнище и поне 40 се бяха заразили. Това училище е дадено на прокуратурата и в момента се разследва, тъй като е съфинансирано от държавата.

https://www.eldiario.es/euskadi/educacion-lleva-fiscalia-colegio … os_1_6455828.html

Накратко: от септември няколко пъти са получавали сигнали за нарушаване на санитарните норми и в момента (ноември) има над 30 заразени ученика от всички възрасти, което е довело до затварянето на  учлището и  този случай на огнище в училище  е без прецедент в региона (не знам дали не е и в цяла Испания). В статията за училището използват термина "negacionista", което означва отричащ, не знам на български как ще се каже...
На всички отричащи бих им казала да не се страхуват толкова от маските, няма да навредят на децата им в нормални условия  и ще се изненадате колко добре ще се справят със слагане, сваляне, смяна на маска ако се налага. Това е формулата, с която тук в Испания, децата ходят на училище, а родителите им на работа

Точно така! С тази разлика, че когато в училищата на двете ми деца имаше позитивни( два дни преди ваканцията), правиха тестове само на 2-3 контактни деца, не на целия клас. Карантинираха точно 2-3 контакта на позитивните деца. Племенникът ми стоя 10 дни вкъщи заради случай в неговия клас, сега стои вкъщи заради баща си, но никой не му се обажда да си прави тест! Не са съвсем добре уредени нещата, но е факт, че огнища в училищата просто няма.

# 12 394
Дева, знаят какво искат - да си бъде както преди.

В близките 2 години няма да стане.
Да приемат, че маската е задължителна.
Много по-лесно е, когато нямаш илюзии.

# 12 395
Абсолютно наивно е да се смята, че ако се върнат учениците в клас, ще имаме овладяване на пандемията. В българското училище дисциплина няма и правила не се спазват. Невъзможно е да накараш тийнейджърите да са с маски. Качвала съм се до директора в училището. на дъщеря ми, ами всичко тича в междучасието, нахлузили някоя маска , кой на шията, кой през уста, кой я размахва в ръка. В много училища, горен курс са неовладяеми.
Дъщеря ми казва, че учителите не могат да ги накарат да млъкнат в час и отворят учебника, та камоли да са с правилно поставени маски в междучасието! Абсурд! Който го твърди, не познава системата! Учителите не са виновни, системата е зле, професията е загубила престиж, причините са много дълбоки. Просто пандемията изкара наяве всички проблеми в здравеопазването и образованието, но няма кой да ги види. И да не сравняваме риска в училище с този в други сфери, несравнимо е !!! Къде 30 човека престояват в една стая по 6-7 часа на ден без маски на закрито???? Отделно хигиената е обикновено занижена, ако госпожата отвори прозорец, все на някой му духа и бива бързо затворен....., то много пъти зимата е супер студено вътре и без да се отваря. Та и проветрение никакво.....това е истината!

# 12 396
Явно успешно разпространяваме нашия пословичен инат да не се спазват правилата. Интересно ми е дали самолет на България Еър би направил същото и каква точно щеше да е санкцията у нас?
https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/prizemiha-samolet-zaradi-zhivee … ala-da-nosi-maska

# 12 397
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/wereld/heel-dorp-in-nederland-g … rCd?ocid=msedgdhp

Цяло село в Нидерландия ще бъде тествано за британски вариант

Нидерландската община Lansingerland, разположена близо до Делфт между Хага и Ротердам, ще тества всички жители на възраст над 2 години за корона. За първи път в Нидерландия се организира такава мащабна тестова кампания.

Общината не е избрана случайно: около тридесет инфекции в общината са свързани с огнище в начално училище на инфекции с британския, по-заразен вариант на вируса. Около петдесет инфекции с британски вариант вече са известни в цяла Нидерландия.

Около 63 000 души ще бъдат поканени да бъдат тествани. С тази тестова кампания правителството иска максимално да забави разпространението на британския вариант.

(Fausto от Tagtik / Източник: NOS / Снимка: Belga)

# 12 398
Аз съм писала и преди, че дъщеря ми повече от два месеца стоя по цял ден в клас с яке, шапка и ръкавици, защото според мерките за ковид, всички врати и прозорци в училището трябва да стоят отворени. Маските едно на ръка- носят се както в час, така и в междучасията. Не съм сигурна, че ако в България се въведат същите мерки, каквито има в другите държави, голяма част от родителите ще продължават да драпат за присъствено обучение.

# 12 399
Дева, знаят какво искат - да си бъде както преди.

В близките 2 години няма да стане.
Да приемат, че маската е задължителна.
Много по-лесно е, когато нямаш илюзии.

Поне в близките 3-4 години няма да стане да си върнем предишния живот. Маската ще бъде задължителна още много години, 3-4 трябват, за да ни ваксинират по два пъти поне всичките и да добием някакъв контрол върху вируса и всичките му нови щамове.

# 12 400
  • Пловдив
Непрекъснато се упоменава и натъртва как в другите държави, при строги мерки, бройките растат. И също така се натъртва как при всичко затворено, децата ходят на училище. Как да си обясним нарастването броя на заразени, там, в онези държави, при строги мерки и отворени училища.

# 12 401
Непрекъснато се упоменава и натъртва как в другите държави, при строги мерки, бройките растат. И също така се натъртва как при всичко затворено, децата ходят на училище. Как да си обясним нарастването броя на заразени, там, в онези държави, при строги мерки и отворени училища.
Например с това, че строгите мерки не работят?!

# 12 402
Аз дори се чудя как по-рано не сме открили ползите от маските?! Разбира се, че няма нищо вредно в това малко дете да не получава достатъчно кислород, както и да си слага на устата парцал със съмнителни хигиенни качества.

Мда, то и затова 84-милионна Германия е с 19 починали учители, а 6,9-милионна България е с 66 починали учители.

Тук в Швеция маски в училищата няма, но е дадена възможност на рисковите учители да си останат вкъщи, за да запазят живота си, разбира се - получавайки обезщетение. И никой не мрънка, че тези учители получават пари, за да си лежат на дивана. Отделно - безплатни тестове, второ - 120 дни на година обезщетение за гледане на болно дете, трето - 14 дни болничен без медицинско свидетелство за възрастни с получаване на обезщетение. И всичко това - за да си максимално улеснен и мотивиран да си останеш ти или детето вкъщи при най-леки симптоми.

А тук в темата се тропа с краче, как всички са им длъжни да си рискуват живота, за да им обучават и гледат децата, ама без никакви мерки, маски и мизерно тестване. Искат си пълното щастие и това е - чуждият живот не ги интересува!

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 19:38 от Анонимен

# 12 403
Или например с това, че и училищата не работят, но поради естеството на вируса, ако нещата заработят ще стане мазало.
В Германия училищата са затворени.

# 12 404
  • Пловдив
Т.е. цяла Европа са една разпасана банда без команда.....също като нас. Въртят гюбеци по хотелите.

Общи условия

Активация на акаунт