COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 147
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 070
❗️❗️❗️В петък, събота и неделя петте зони за имунизация на Пирогов ще работят от 08:30 до 17:00 часа.

💉В тях може да дойде всеки,  който иска да се ваксинира с препарата на Oxford/AstraZeneca.
❗️Включително и тези, които попадат в четвъртата фаза от ваксинационния план - възрастните хора на и над 65 години и лицата с хронични заболявания.
От фейсбук
Извинявам се ако повтарям информацията

Според мен става въпрос за хората от първите 3 фази, като към тях добавят и хората от 4-та фаза. Не мисля, че съобщението е написано с цел обявяване старта на масовото ваксиниране. Макар, че начина, по който е написано очевидно води до разбиране, че и аз мога утре да се чучна отпред и да се ваксинирам, нищо, че не попадам в нито една от фазите

# 20 071
Явно остават ваксини от отказали се и после не могат да се организират или пък се намират наши хора.

# 20 072
а кои хора се водят с хронични заболявания и как се доказва това? ако имаш Рецептурна книжка на хронично болния (за лекарства по здравна каса) може ли да се счита, че влизаш в 4-та група, макар и под 65 годишна възраст?

иначе започва да става скандално с тия списъци през работодатели, четох преди малко на друго място за доста народ от IT компании, които ми е трудно да си представя каква критична инфраструктура са

# 20 073
Колко центъра за ваксинация има в България, че не могат да организират хората?

# 20 074
Явно остават ваксини от отказали се и после не могат да се организират или пък се намират наши хора.
Просто хаоса е нашата природа/идентичност, не може да виреем в подреденост.Simple Smile

# 20 075
  • София
а кои хора се водят с хронични заболявания и как се доказва това? ако имаш Рецептурна книжка на хронично болния (за лекарства по здравна каса) може ли да се счита, че влизаш в 4-та група, макар и под 65 годишна възраст?

иначе започва да става скандално с тия списъци през работодатели, четох преди малко на друго място за доста народ от IT компании, които ми е трудно да си представя каква критична инфраструктура са
Тъкмо чух за боцнат вчера служител на мобилен оператор, ама от по-високо ниво, не от офисите. Сложена му е Модерна. Странно откъде частните компании докопват ваксини, при това не АЗ.

# 20 076
СНН разкрили съдържанието на договора между Астра Зенека и Обед. кралство.

Договорът е същият като сключеният с Ев. съюз и датиран ЕДИН ДЕН преди този на Ев. съюз, 28 август. Условията на доставка са същите като при Ев. съюз: best reasonable efforts.

Link:https://edition.cnn.com/2021/02/17/europe/uk-astrazeneca-vaccine-contract-details-intl/index.html

Ммм....да.

# 20 077
  • София
А какво може да се развиело след ваксинация, някой чел ли е проучвания?
Глупотевините от ФБ. Няма такива проучвания, но това върви като легенда, и аз не зная вече защо. Но е аргумент и те така  ТЕ. Парализи , автоимунни .... ох.

Мен последици не ме плашат,  съмненията са ми доколко ще ме предпази АЗ.
Но това пък още никой не може да каже.

Всъщност, никакви глупотевини от ФБ не са. И американската агенция и ЕМА публикуват данни за реакции след ваксини. Който иска, може да порови и намери.

https://vaers.hhs.gov/data.html

http://www.adrreports.eu/

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 13:59 от АРТЕМИС

# 20 078

Договорът е същият като сключеният с Ев. съюз и датиран ЕДИН ДЕН преди този на Ев. съюз, 28 август. Условията на доставка са същите като при Ев. съюз: best reasonable efforts.

Link:https://edition.cnn.com/2021/02/17/europe/uk-astrazeneca-vaccine-contract-details-intl/index.html

Ммм....да.

Така и не можах да разбера защо беше/е този скандал, при положение, че ЕС не "харесва" тази ваксина....

# 20 079
Тъкмо чух за боцнат вчера служител на мобилен оператор, ама от по-високо ниво, не от офисите. Сложена му е Модерна. Странно откъде частните компании докопват ваксини, при това не АЗ.
И аз днес чух за ваксиниране на служители на мобилен оператор, но не знам каква е била ваксината.

# 20 080
  • София
Е, че според брифинга днес ИТ, банкери, мобилни оператори са си в трета фаза, били обществено значими, а и младите трябвало да се връщат към живота...

# 20 081
  • на пъпа на Златията

Ммм....да.

Така и не можах да разбера защо беше/е този скандал, при положение, че ЕС не "харесва" тази ваксина....
Къде пише официално  че ЕС  не харесва  "тая" ваксина?

# 20 082
Е много ясно, че IT са от обществено значимите.. Изпоразболят ли се от Информационно, утече единния регистър за ваксинация хаха

# 20 083
А пенсионерите като незначими, когато им дойде времето, някога си...

# 20 084
  • Далечният изток
А какво може да се развиело след ваксинация, някой чел ли е проучвания?
Глупотевините от ФБ. Няма такива проучвания, но това върви като легенда, и аз не зная вече защо. Но е аргумент и те така  ТЕ. Парализи , автоимунни .... ох.

Мен последици не ме плашат,  съмненията са ми доколко ще ме предпази АЗ.
Но това пък още никой не може да каже.

Всъщност, никакви глупотевини от ФБ не са. И американската агенция и ЕМА публикуват данни за реакции след ваксини. Който иска, може да порови и намери.
АРТЕМИС, не става въпрос за нежелани реакции, а за евентуални бъдещи заболявания, които можели да се отключат или да се развият след ваксиниране. Аз нищо подобно не съм срещала. Не че е невъзможно, но на този начален етап само с кристално кълбо освен да се гадае.

Общи условия

Активация на акаунт