COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 180
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 055
❗️❗️❗️В петък, събота и неделя петте зони за имунизация на Пирогов ще работят от 08:30 до 17:00 часа.

💉В тях може да дойде всеки,  който иска да се ваксинира с препарата на Oxford/AstraZeneca.
❗️Включително и тези, които попадат в четвъртата фаза от ваксинационния план - възрастните хора на и над 65 години и лицата с хронични заболявания.
От фейсбук
Извинявам се ако повтарям информацията
Хепи, това сигурно ли е?
Да не е партенка като в Стара Загора?

Имам молба, ако някой отиде утре или в събота, да пише има ли много хора. Иска ми се да се ваксинирам, но да се бутам с много хора ме е страх, заради малката. Също дали става с часове, за да не се чака дълго.

# 20 056
Скрит текст:
Скрит текст:
Мислите ли, че Израел е решил да се самоунищожи като държава, че и да си плати двойно за това, ако има опасни последствия от ваксините в бъдеще:?
За мен това е най-сериозния аргумент ЗА.

Това пък изобщо няма как да е аргумент, след като няма проучвания за дългосрочни ефекти. Скоро няма и да има, защото ваксините са направени много бързо и са току що пуснати на пазара. Отделно да напомня ли за ваксината срещу свински грип и нарколепсията? Швеция плати обезщетения на около 470 човека.
Все пак заболяването се е отключило при млади хора и може би точно затова, настоящите ваксини не се препоръчват при хора под 18/16 години.
От друга страна преболедуването от ковид инфекция крие не по малки рискове от ваксините. В двата случая сме изправени пред неизвестни последствия, всеки преценява кой риск да поеме за бъдещето.

Да, съгласна съм, че всеки трябва да прецени.

Пехоко снощи писа, че ваксината на Файзър била точно толкова ефективна срещу южноафриканския вариант, колкото и към оригиналния. Само че аз сега чета, че е с две трети по-малко ефективна...

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2102017?query=featured_home

# 20 057
❗️❗️❗️В петък, събота и неделя петте зони за имунизация на Пирогов ще работят от 08:30 до 17:00 часа.

💉В тях може да дойде всеки,  който иска да се ваксинира с препарата на Oxford/AstraZeneca.
❗️Включително и тези, които попадат в четвъртата фаза от ваксинационния план - възрастните хора на и над 65 години и лицата с хронични заболявания.
От фейсбук
Извинявам се ако повтарям информацията
Хепи, това сигурно ли е?
Да не е партенка като в Стара Загора?

Имам молба, ако някой отиде утре или в събота, да пише има ли много хора. Иска ми се да се ваксинирам, но да се бутам с много хора ме е страх, заради малката. Също дали става с часове, за да не се чака дълго.
Звучи твърде добре, за да е истина. Може ли някакъв линк с тази информация?

# 20 058
  • София
Постът обаче мистериозно изчезна от страницата на "Пирогов"...

# 20 059
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
От сайта на Пирогов:

Цитат
За сега в новите зони ще се извършва имунизация на хората от третата фаза на ваксинационния процес.  Директорът на Пирогов професор Асен Балтов е оптимист, че четвъртата фаза ще започне съвсем скоро, стига всички заявени количества ваксини да пристигнат навреме.

https://pirogov.eu/bg/5-zoni-za-vaksinatsiia-v-pirogov_p1969.html

# 20 060
Борис Джонсън е изправен пред нови призиви за обезщетение на ключови работници, страдащи от "дълъг Covid". Общо 65 народни представители и лордове са подписали писмо до премиера с молба то да бъде признато за професионално заболяване.
Парламентарната група за коронавирус от всички партии изчислява, че приблизително 390 000 души ще имат "дълъг Covid" във Великобритания.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56109670

# 20 061
Да, наистина прекалено хубаво, за да е истина. А аз се размечтах и за часове.Confused
Явно ще трябва да изчакаме.

# 20 062
Надявахме се на най-доброто, но стана както всеки път...

Тук е бил текстът - https://pirogov.eu/bg/pirogov-vaksinira-vseki-koito-zhelae-s-vak … zeneca_p1971.html

Съдържанието - https://presscenters.com/News/170768/pirogov-imunizira-vseki-koy … oxfordastrazeneca

# 20 063
Да, наистина прекалено хубаво, за да е истина. А аз се размечтах и за часове.Confused
Явно ще трябва да изчакаме.
Дано не чакаме прекалено дълго...Но така и не разбрах това съобщение се е появило на страницата на "Пирогов" и бързо, бързо е изчезнало. Странна работа. Помислих си да не са хакнали сайта....

# 20 064
  • София
Ама разбира се, че е чудесно!
Пирогов предлага да ваксинира хората над 65 г, точно с ваксината, която е най-малко ефективна при възрастните!
Типично по български!
Добре, че са свалили съобщението! Скандално е!
Понеже всеки информиран човек се двоуми, дай набързо в суматохата да похарчим ваксината върху най-рисковата група! Rage

# 20 065
Рекорден брой кандидати за изучаване на специалностите "медицински сестри" в университетите в UK по време на пандемията на коронавируса.

Броят на хората, кандидатстващи за сестрински курсове, се е увеличил с почти една трета (32%), според статистиката на университетската служба за прием.

До основния срок за кандидатстване 29 януари има 60 130 кандидати за медицински сестри, показват данните на Ucas.

Броят на абитуриентите в UK, избрали  "медицински сестри", се е увеличил с 27% от миналата година до рекордните 16 560.

И повече от 10 000 души на възраст 35 години или повече са кандидатствали да учат медицински сестри за първи път тази година - ръст от 39% спрямо 2020 г.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-56111379

# 20 066
  • София
В България очевидно ситуацията е "Най-бързият печели" - в краткия отрязък от време, в който това съобщение от "Пирогов" беше активно, той е успял да се запише и го викат в събота в 12. Той иначе попада в четвърта фаза, понеже е хипертоник. Сега седи и стиска палци да не го метнат...

# 20 067
  • София
Във Франция ваксинирали медиците са Астра Зенека. Вярно ли е? Информацията я получих вчера, от човек, живееш дълги години там, но пък се вече на възраст и не знам, да не е нещо грешно разбрано.

Редактирам се, явно е вярно.

https://webdoc.france24.com/covid-19-france-vaccine-questions-vaccination/

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 13:23 от бъръльо-бъръльо

# 20 068
Вече втора болница пуска съобщение за масово ваксиниране и след това се отмята....какво става? Извинявайте, ама ако наистина от привилегированите групи са се явили само 30% от записаните както каза Балтов, направо е скандално. Вдигни един телефон и предупреди, че няма да дойдеш....безобразие. Ако това е истина де, че напоследък "совите не са това, което са". Комуникационната политика е под всякаква критика, а тези от Щаба по ваксинирането воглаве с председателя никак, ама никак не ми вдъхват доверие. Моите уважения към него като лекар, обаче с ПР нещо не му се получават нещата добре.

# 20 069
  • София
Понеже добрите новини много бързо падат от 1 стр. на сайтовете ни бързам да споделя

Колко продължава имунитетът срещу COVID-19 след боледуване

А, не някакви измислици от по 3 месеца. Още преди 10 месеца се пишеше тук за 6 месеца, че и повече, да не говорим за защитата на клетъчно ниво. А че има единици хора, които ще ги хваща по два пъти или че втория път ще е по-тежък е проста математика, винаги го е имало и винаги ще го има при всяка една зараза от вирус.

Общи условия

Активация на акаунт