COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 199
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 040
Бенатова за някакви клинични пътеки май питаше?
Как една и съща грешка била повторена многократно.

# 20 041
Да, фалшиво хоспитализирани пациенти в Правителствена болница. Източили са от ЗК над 400 хил. лева. Било техническа грешка.

# 20 042
  • София
Да, фалшиво хоспитализирани пациенти. Източили са от ЗК над 400 хил. лева. Било техническа грешка.

Сега нали разбирате защо хората не искат да се ваксинират и продължават да не вярват във вируса. Историята за лъжливото овчарче..

# 20 043
  • Варна
От брифинга - оплакват се от неявили се за ваксинация, предлагат да почват и фаза 4.
Иначе аз съм карала двустранна пневмония като тийнейджърка, не искам в никакъв случай да повтарям подобно приключение. Възстановяването е трудно, няколко седмици не ти дават никакво натоварване, задъхваш се при качване на стълби, чудо е. Много неща, които тук се споделят след коронавирус, се случват и след пневмония и не е шега работа.
Случват се ами.
Да, различен е корона вируса като степен на заразяване и смъртност, но не е чак толкова коренно различен и уникален колкото си мислят някои хора тук. Чела съм тук, как не сме били разбрали още, че ковид не бил като другите респираторни заболявания, еххее засягал чак и сърцето.
Ами те всички  заболявания на дихателната система и заболявания на венци и зъби, ако се лекуват грешно или хронифицират засягат сърцето и ставите, първата работа на ревматолога при болки в ставите е да разпита за зъбни и дихателни проблеми.

# 20 044
  • София
Аз от всички приказки за фазите разбрах, че който изведнъж се сметне за твърде важен за обществения живот, спокойно може да се пише във Фаза 3...

# 20 045
  • София
Абе има нещо различно в тоя вирус, който го е прекарал знае. Не е въпросът в последствията и усложненията, тях ги има и при други заболявания. Просто се разхожда из теб като нищо друго, все едно е разумно и ти търси слабото място. И това го казвам аз, дето не съм за локдауни и съм против ДО и го изкарах леко, без темп. и без антибиотици.

# 20 046
Абе има нещо различно в тоя вирус, който го е прекарал знае. Не е въпросът в последствията и усложненията, тях ги има и при други заболявания. Просто се разхожда из теб като нищо друго, все едно е разумно и ти търси слабото място. И това го казвам аз, дето не съм за локдауни и съм против ДО и го изкарах леко, без темп. и без антибиотици.
Приеми, че точно този вирус има интелект и подхожда индивидуално към гостоприемника. Където вижда, подходяща среда за съществуването си я запазва, където не - унищожава.

# 20 047
Скрит текст:
Мислите ли, че Израел е решил да се самоунищожи като държава, че и да си плати двойно за това, ако има опасни последствия от ваксините в бъдеще:?
За мен това е най-сериозния аргумент ЗА.

Това пък изобщо няма как да е аргумент, след като няма проучвания за дългосрочни ефекти. Скоро няма и да има, защото ваксините са направени много бързо и са току що пуснати на пазара. Отделно да напомня ли за ваксината срещу свински грип и нарколепсията? Швеция плати обезщетения на около 470 човека.

# 20 048
Да, фалшиво хоспитализирани пациенти. Източили са от ЗК над 400 хил. лева. Било техническа грешка.

Сега нали разбирате защо хората не искат да се ваксинират и продължават да не вярват във вируса. Историята за лъжливото овчарче..

Пак да питам за Израел?
Там защо се ваксинират?

Източване на НЗОК с КП е имало далеч преди КОВИД, не е чудо невиждано досега.

# 20 049
  • София
Скрит текст:

Пак да питам за Израел?
Там защо се ваксинират?

Източване на НЗОК с КП е имало далеч преди КОВИД, не е чудо невиждано досега.

Не е въпросът, дали е виждано или невиждано чудо. Въпросът е, че хората нямат доверие нито във властите, нито в болниците. Това е. И колкото повече ни убеждават едни и същи лица да се ваксинираме, толкова повече ставаме нащрек. Защото лъжат и не им мига окото и когато кажат нещо, което може и да е истина, пак няма как да им повярваме.

А за Израел - не знам защо се ваксинират, но не са ми критерий за нищо. Там какво, да не е оазис, който да е запазен от недъзите на останалия свят?

# 20 050
❗️❗️❗️В петък, събота и неделя петте зони за имунизация на Пирогов ще работят от 08:30 до 17:00 часа.

💉В тях може да дойде всеки,  който иска да се ваксинира с препарата на Oxford/AstraZeneca.
❗️Включително и тези, които попадат в четвъртата фаза от ваксинационния план - възрастните хора на и над 65 години и лицата с хронични заболявания.
От фейсбук
Извинявам се ако повтарям информацията

# 20 051
Скрит текст:
Мислите ли, че Израел е решил да се самоунищожи като държава, че и да си плати двойно за това, ако има опасни последствия от ваксините в бъдеще:?
За мен това е най-сериозния аргумент ЗА.

Това пък изобщо няма как да е аргумент, след като няма проучвания за дългосрочни ефекти. Скоро няма и да има, защото ваксините са направени много бързо и са току що пуснати на пазара. Отделно да напомня ли за ваксината срещу свински грип и нарколепсията? Швеция плати обезщетения на около 470 човека.
Все пак заболяването се е отключило при млади хора и може би точно затова, настоящите ваксини не се препоръчват при хора под 18/16 години.
От друга страна преболедуването от ковид инфекция крие не по малки рискове от ваксините. В двата случая сме изправени пред неизвестни последствия, всеки преценява кой риск да поеме за бъдещето.

# 20 052
Понеже в темата за сблъскаването с ковид и лекарствата се бях разфантазирала на тема неща които се влията от хлорохин и ивермектин и стигнах до паразити, сега като пуснем smart parasite излиза маларията https://blogs.unimelb.edu.au/sciencecommunication/2012/10/21/a-s … r-smart-parasite/, по-много интересен начин завзема човешкото тяло, подобно на ковид - черен дроб, червени кръвни телца, съсирване и нарушен кислороден поток. Само дето обичайно се предизвиква от комар. И понеже аз бяха захапана от нещо с голям кръгъл оток преди това, доста странно ми се струва Simple Smile

# 20 053
❗️❗️❗️В петък, събота и неделя петте зони за имунизация на Пирогов ще работят от 08:30 до 17:00 часа.
💉В тях може да дойде всеки,  който иска да се ваксинира с препарата на Oxford/AstraZeneca.
❗️Включително и тези, които попадат в четвъртата фаза от ваксинационния план - възрастните хора на и над 65 години и лицата с хронични заболявания.
От фейсбук
Извинявам се ако повтарям информацията
Браво, много добре. С една дума - масовата ваксинация започва от днес. Всеки, без никакви ограничения, може да се ваксинира. Очаквам броя ваксинирани хора от утре рязко да нарастне и да започнем да настигаме останалите държави по брой ваксинирани

# 20 054
Чудесна новина, само да не стане като в Стара Загора.

Общи условия

Активация на акаунт