COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 115
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 365
Въпросът е дали е издържано юридически.

# 22 366
  • София
То и ваксинирането е здравен статус...

# 22 367
Ваксинираните предпазват себе си от тежко протичане (поне така се твърди), а според мен и пренасят по-малко вирусен товар, ако са заразени дори и с ваксина. Така пазят близките си повече се надявам.
Майка ми, която е сравнително културен човек, не желае да се ваксинира. Вярва във ваксините, но не иска с никаква , а аз луда станах да търся начин и организирам да я боцнат. Просто се е предала , не иска да излиза, не иска лекар да вижда, предала се е и не иска да рискува (много заболявания, алергии и какво ли не има) ЛЛ отказва за нея ваксина, той и грипни не искаше да и слага все нямало или други били нуждаещи се, ако нося закупена пък не и трябвало. Та...не знам защо и какво, просто е това. В чудо съм да се преборя с нея.
За учителите ..има пак починала учителка пишат от Казанлък начална и 9 нейни колеги са в болница в тежко състояние. За болни и карантинирани деца не пишат и това е проблем за мен, следователно и семействата им. Бъдете по-човечни, защото лекари отказваха знам ваксини да си слагат, но учителите длъжни били. Уважавам избора на хората, но и правя разлика в манталитет, здравна култура и т.н. Та учителите са като всички останали хора. То и за тях няма ваксини чета в малките градчета и протестират хората, за първа игла още. Иначе май февруари средата почна тяхната ваксинация и защита нямат. Тези на ДО обаче не знам какво ги бърка, тези на работа дето са , точно те са най-ощетени и хвърлени в огъня. Дано тези хора се опазят някак, защото в училищата е страшно и се прикрива-нито карантинират, крие се информация и то не само от родителите си мисля, а такива указания има да е спокоен народа. Някак нашето минава всичко човешко и нормално за мен.  Пиша за учителите, ама си мисля изобщо за пандемията, защото децата са връзката със семейството после и така расте всичко нагоре. Заведенията имаш избор дали да влезеш и е до лична отговорност и решение, другото обаче не е .
Нито за ваксините предвидиха и организираха нормално нещата, както и разяснение, нито за училища и детски градини го направиха да е по-безопасно и да се ограничи не само там, но и по семействата заразата. Това е проблемът за мен, не учителките толкова (то и за тях ми е жал, но..) Та какво толкова са защитени тези хора не разбирам, като няма и за тях ваксини се оказва от четенето във ФБ., а другите са само с 1 игла и то още нямат защита и с нея дори, но са на работа и вече почват да умират и в болница влизат масово май.
Четох и за естествения имунитет и за ваксинараните. По-добра защита дават ваксините се пише от много места чета. Дали е реклама не знам, но аз го вярвам. Най-добра защита се получавало да си го изкарал, да е минало известно време и да се ваксинираш. Но колко време ще трае тази защита, не се знае, само се предполага и различно се дава.
За паспорти съм, зелени карти, звездички, каквото се измисли. Но и да има осигурени ваксини за всички и да се даде време да могат желаещите да се боцнат. Другите ..уважавам мнението им, но и искам да съм в относително нормална среда на работа, в транспорт, на почивка. 
Аз вече съм Модерна обаче. Добре съм към момента.

# 22 368
  • София
Въпросът е дали е издържано юридически.

Същото е като с карантината. Щом работодателят ти и контактните са информирани, че си болен, значи вече няма пациентска тайна. Явно не е забранено юридически. Или поне ще го направят да е така.

# 22 369
Мой близък ще се ваксинира ,ако ваксината е Пфайзер ,друга не.Дали ще има  избор с марка ваксина  и кога ще стане това.Личния лекар каза ,че сега няма никаква, а,,вие пък ще избирате".

# 22 370
Хубаво е в паспортите да пише, че човек е преболедувал, не само, че е ваксиниран. Това си е естествена ваксина, повторното зарязаване си продължава да е рядкост. Почти като заразяването на ваксинирани. Наистина не виждам и аз какъв е проблема, това е част от решението – ваксиниране или преболедуване. Очевидно е, че само с едно от двете не става засега.
Прочети обаче какво се случва в Манаус в момента.
За мен това с естествения имунитет изобщо не е сигурно.
На всичкото отгоре повечето проучвания са били на хора на интензивно лечение, а при тях както се знае, титъра на антитела е доста по висок от този на леко боледуващите.
На всичкото отгоре политиката на повечето държави се върти около рисковите групи които пълнят болниците.
За тези които го карат на домашно лечение, та било то и с пневмония, на никой не му пука особено.
В Гърция казали, че като ваксинират около 20%, т. е. рискови заболявания, хора от здравеопазването и хора над 60г и са я преборили епидемията. Ще отпускат мерките и т. н.
На младите, на които ще им дойде реда за ваксина сигурно в края на лятото, прав им път да градят естествен имунитет. Rolling Eyes

# 22 371
Откъде са тия конспирации, че Швейцария тотално е отказала AstraZeneca?!
По информация от Ройтерс в момента страната изчаква допълнителни данни как ваксината действа на новите щамове, за да прецени дали да я одобри, но чак вече да я отказала - не е.
По-назад не споделих, но покрай неистините, които се вихрят за ваксината на AZ във ВМА пред очите ми станаха два жестоки панаира. Един нахакан младок заплашваше, че ако не му дадат Pfizer, ще викне баща си, който бил депутат (?!). Другият беше писателят Георги Господинов, който беше силно изненадан, че за него не са заделили нещо по-така, ами се опитват да го минат с втора ръка ваксина.
Иначе няма нищо лошо в естественият имунитет - това не е първото заболяване, което гарантира по-нататъшен имунитет. Имунитетът срещу ТОРС е от две до три години. Нищо чак толкова ново...

Аз конспирация не виждам. Факт е, че са счели, че няма да разрешат прилагането й. Какво ще решат там здравните власти по-късно, няма как да гадаем.

# 22 372
  • София /Абсурдистан
Аз съм с актуална информация от днес. Преди малко говорих с онколожката и с алерголога. За онкоболни, които вече са приключили с лечението, но напълно приключили и не им предстоят никакви процедури повече - може да се ваксинират спокойно. Но ако са правили тежки алергични реакции или имат автоимунно заболяване, категорично не. Та при това положение аз няма да се ваксинирам, при мен не може.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 11:10 от The Iron Lady

# 22 373
Гледам един адвокат се изказал неподготвен. Някой видял ли е хора да са били заставени на сила да се ваксинират, или твърдящите това живеят в друга реалност :
"Неприятни новини за здравния ни министър, премиера и НОЩ от Брюксел.
Лоши новини дойдоха от Брюксел за Ангелов, Борисов и НОЩ. Ваксината срещу Ковид-19 не може да е задължителна и не могат да бъдат притискани тези, които нямат желание да се ваксинират. Всяко действие срещу нежелаещите да се ваксинират се смята за дискриминация.
Въпреки че правителството и НОЩ се бяха подготвили чрез здравни карти за ваксинация да ограничат правата на хората, като придвижване, достъп до здравни заведения и други, сега това става невъзможно.
По този начин се ограничава голяма част от подготвения лобизъм на властта. Въпреки това продължава заставянето на народа да си купува маски. Ето и решението на ЕС и съдът в Страсбург по правата на човека:
„7.5.2. използване на сертификати за ваксинация само за определената им цел да наблюдават ефикасността на ваксината, потенциалните странични ефекти и нежелани събития
7.3 по отношение на осигуряването на висок прием на ваксината:
7.3.1 да се гарантира, че гражданите са информирани, че ваксинацията НЕ е задължителна и че никой не е подложен на политически, социален или друг натиск да се ваксинира, ако не желае сам да го направи;
7.3.2 да гарантира, че никой не е дискриминиран за това, че не е бил ваксиниран поради възможни рискове за здравето или поради нежелание да се ваксинира.
7.5.2. използване на сертификати за ваксинация само за определената им цел да наблюдават ефикасността на ваксината, потенциалните странични ефекти и нежелани събития"

# 22 374
  • София
Аз не разбрах - съдът в Страсбург има решение във връзка с дело конкретно за ковид и ваксинационните паспорти или по принцип има такова решение по друг повод?

# 22 375
Скрит текст:
Какъв точно е смисълът от ваксинационният паспорт на този етап? Този паспорт ще е със срок на валидност ли? 6-9 месеца? Каква е целта на това безумие?
Ама нашите бг журналисти нищо ли не обясниха по въпроса.? Ей така се вихрят конспирации и какво ли не. Rolling Eyes
Паспортите ще са само за ваксинирани. Ще имат 6 месечна давност. Притежателите им ще могат да пътуват в държавите от споразумението без допълнителни изисквания.
За пътуващите без такъв паспорт ще важат изискванията на съответната държава, като отр. ПСР тест за влизане и евентуално карантина и подобни...
Паспортите се замислят за улеснение за туризма.

По принцип Курц натиска да са вход за фитнес, театър и т. н. Като алтернатива е и имунитет след преболедуване или бърз антигенен тест. Нещо като Израел.

Между на база на какво се приема ваксинационен имунитет срещу такъв след преболедуване? И на база на какво се слагат на една везна ваксини като Файзър и Модерна, и такива като АЗ?

# 22 376
Аз не разбрах - съдът в Страсбург има решение във връзка с дело конкретно за ковид и ваксинационните паспорти или по принцип има такова решение по друг повод?
Аз за първи път от този господин юрист разбрах за такова нещо.

# 22 377
Ако ще издават някакви сертификати за това, че сме безопасни откъм ковид, индивиди, ще стане голяма какафонияя. Трябва да има графа едно- преболедувал еди кога си, еди-как си, бил или не бил в болница, кога и къде, колко дни. Точка
Второ- правил си писиар тест, това го знаем, отрицателен.
Трето - ваксниниран еди - кога си с еди - какво си, еди- къде си, безопасен до еди-кога си. Точка.
Формирал антитела - еди-кога си , доказано с еди-какво си, показатели- нарастващ , или намаляващ, срок на действие, очаквано изчезване. Точка
Сега ще стане яко с тези, които ги обявяваха постоянно като излекувани, защото бяха официални данни, а те са към 200 х. На всички трябва сертификат - излекуван, нали.
И още по- смешно ми е, но то изобщо не е смешно, че доста хора си го прекараха ковида  тихомълком, без да знае нито работодател, нито здравни власти. Нелегалничко, за да не са под карантинчица. Те къде ще влязат, ако нямат и антитела.

Въобще не вярвам на такива сертификати, за мен е дискриминиращо и неулесняващо туризма, а задълбочаващо и без друго противоречията между групи хора. ЕС взеха много, ама много да ме дразнят с този формализъм и чиновничество.
Да ни сложат и по един срок на годност и да се свършва тази мъка.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 11:23 от tays

# 22 378
Ако ще издават някакви сертификати за това, че сме безопасни откъм ковид, индивиди, ще стане голяма какафонияя. Трябва да има графа едно- преболедувал еди кога си, еди-как си, бил или не бил в болница, кога и къде, колко дни. Точка
Второ- правил си писиар тест, това го знаем, отрицателен.
Трето - ваксниниран еди - кога си с еди - какво си, еди- къде си, безопасен до еди-кога си. Точка.
Формирал антитела - еди-кога си , доказано с еди-какво си, показатели- нарастващ , или намаляващ, срок на действие, очаквано изчезване. Точка
Сега ще стане яко с тези, които ги обявяваха постоянно като излекувани, защото бяха официални данни, а те са към 200 х. На всички трябва сертификат - излекуван, нали.
И още по- смешно ми е, но то изобщо не е смешно, че доста хора си го прекараха ковида  тихомълком, без да знае нито работодател, нито здравни власти. Нелегалничко, за да не са под карантинчица. Те къде ще влязат, ако нямат и антитела.

Въобще не вярвам на такива сертификати, за мен е дискриминиращо и неулесняващо туризма, а задълбочаващо и без друго противоречията между групи хора. ЕС взеха много, ама много да ме дразнят с този формализъм и чиновничество.
Глупости... Боледувах си без ПСР, 21 дена. Болничен ползвах. Не съм в статистиката... Не съм била камбаната че съм болна, то и не можех де.... После обаче връщайки се на работа клиентите ми разбирайки че съм боледувала се отдръпнаха... Някои даже на улицата ме заобикалят... Та.. Да... Сега пазя в тайна преболедуване то си и само се подсмихвам и клатя глава като стане дума за вируса....

# 22 379
  • София
В какъв смисъл се "подсмихваш и клатиш глава", Барса, нещо не ти разбирам напоследък постовете....
Това пък със "заобикалянето" след преболедуване - направо няма да го коментирам. И някои се надяват, че от тоя народ се е пръкнал годен да измисли сега ваксина срещу c-19. Че и то "вечна" ваксина, нали....

Общи условия

Активация на акаунт