COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 383
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 10 920
Лили някои неща хвърлени ей така в пространството не са полезни...

За едни може да не са полезни, за други вероятно са полезни. Аз лично се доверявам на преценката на проф. Кучарски, който го е сметнал за достатъчно интересно и заслужаващо дискусия.

# 10 921
Не знам дали е случайност, но само трима от приятелите ни с които се чухме по празниците, не са изкарали вируса. Всичките други, които са много, или току що са го изкарали, или в момента го карат. Някои тежко, а всички са под 50 годишни. Двама нямат обоняние вече месец, а се водят излекувани и ходят на работа. Един братовчед чак след месец имаше отрицателен тест, след което обаче два пъти вдига температура, която на другия ден изчезва. Ей така просто. Много странен вирус.
За България ли става дума?

И ние имаме от близки и приятели в България информация за масово заразяване.

Тъкмо да ви попитам, абе вие какви познати, приятели и роднини имате и си дадох сметка, че от пет приятелски семейства в София четири го изкараха.

# 10 922
Интересно, с той откъде знае за двете години? На мен малко ми идва да се изхвърля
Това преди 2022 едва ли ще го разберем, но е факт, че твърди , че си е сложил ваксината още в етап на тестване.
Докладва на Путин, че в Москва били ваксинирани доста хора и била много ефективна, даже твърди, че вече знаят , че ще е ефективна и срещу новите щамове.
Мога да ви пусна видеа тук, но са на руски, не знам дали ще е ОК
Путин му зададе въпрос защо ако има болен в семейството, а друг член въпреки близкия контакт не се заразява и той отговори за съществуващ вроден имунитет и високи дози на интерферон , не съм сигурен как се превежда

# 10 923
Никакви санкции няма за родителите.
Могат да се извиняват отсъствия със заявление до директора извън стандартния допустим брой за годината и децата им да учат онлайн.

Това къде е записано?
Предният път като започнага ДГ септември нямаше разписани такива заповеди. Появи се такава на по- късен етап и дотогава искаха медицински бележки за отсъствията.
Заповед на МОН от 31.12.2020 за предучилищното образование.
За училищното подават заявление за онлайн обучение.

Елица, благодаря! Рових в сайта на МОН и на заповеди ми е този линк:
https://mon.bg/bg/61
На СО нищо не намерих.
Не би ли трябвало тази информация да е достъпна към всяка заповед или в самата нея да се запише?  
Всяка ДГ си упралвлява както разбира май. Освен, че ми искаха медицински бележки, после поискаха предварителна молба за непосещение заради обстановката( сега как да я подам днес, а имам ли и право да се моля?). Детето ми е в първа група. И да, искат извинителни причини.

# 10 924
Интересно, с той откъде знае за двете години? На мен малко ми идва да се изхвърля

И аз щях да знам, но ония ден като питах в един китайски магазин дали имат кристално кълбо, те ми отговорих, че са изкупени и трябва да се запиша в списък, еми записах се, като ми дойде реда ще ти отговоря...

Иначе въпросният човек прави аналогии с други техни ваксини като тази за Ебола, защото използват същата технология, но само толкова, това не е достатъчно и тези неща ги говори още от самото начало. При всички положения ще трябва да изчака и той, за да разбере.

Не вярвайте на всичко, което видите и чуете, знам че напразно го казвам за някои, но все пак да го кажа.   

За едни може да не са полезни, за други вероятно са полезни. Аз лично се доверявам на преценката на проф. Кучарски, който го е сметнал за достатъчно интересно и заслужаващо дискусия.

Аз понеже не се доверявам на преценката на абсолютно никой, просто ти казвам малко по-повече да се опитваш да вникваш в нещата от време на време, ако имаш желание де. Иначе сега погледнах и на въпросния то доверен професор са му казали в коментарите същите неща, които съм казал и аз.

# 10 925
Интересното е , че той твърди , че в момента има защита, а заедно с другите учени работили по ваксината са се ваксинирали първи, още на 30 март.
В същото време шефа на Пфайзер, дава обяснение, че нямало още да се ваксинира, за да не хаби дозите.
Това не е сериозно.

# 10 926
По повод ваксините си мисля дали не е редно да се изследват желаещите първо (безплатно) за антитела. Да бъде в определена лаборатория и данните да постъпват където трябва (вероятно ще има места за ваксиниране поне при първите групи). Може би ще има доста хора, които имат антитела и тогава ще могат да минат в следващата група на чакащи. Така и по-рационално ще бъдат използвани ваксините. Не знам дали се разбира какво искам да кажа, ама май ще има хора с антитела ваксинирани и други желаещи пък ще останат без ваксини (дори от първите групи) Така може би ефекта на ваксината няма да е както трябва, знам ли.... Всъщност, ако имаш антитела и те боцнат, ваксината ще прави ли нещо (ще те защити ли) или какво... Вече съвсем се обърках, нарочно не чета да си почина малко, ама сега ме обзема пак паника след тези празници, ресторанти, купони. Виждам и че на хората вече им писна. Дори имам познати от спазващи всичко и сега вече "еми каквото ни е писано" . Самата аз вече се чувствам много уморена и се улавям да забравям някои неща-преди веднага миех ръце, дрехите връхните изнасях на терасата, после спрях и ги отделях на закачалката, сега вече ми писна...маски избирах, пазех се, вече нямам сили.
Хората живот си живеят, накрая ще се цвъкнат до мен или детето им ще се изкиха в асансьора...много възможности има, няма да се справим с тези мерки, изгуби се много време, много хора изгоряха с работа, здраве, бе...Ако се прави нещо да се прави както трябва или да ни пуснат там и който оцелее. Това вече съвсем на нищо не прилича. Съсипаха живота на хората, за нищо не стават, ни мерки да въведат, ни хората да опазят, ни икономиката оправиха, ни нищо. Сега съвсем с децата след празниците ще се омажем и всичко това беше за нищо. Поне една седмица да бяха изчакали. А идва Ивановден, Йордановден...Господ да ни пази.

# 10 927
  • Немция
Не знам дали е случайност, но само трима от приятелите ни с които се чухме по празниците, не са изкарали вируса. Всичките други, които са много, или току що са го изкарали, или в момента го карат. Някои тежко, а всички са под 50 годишни. Двама нямат обоняние вече месец, а се водят излекувани и ходят на работа. Един братовчед чак след месец имаше отрицателен тест, след което обаче два пъти вдига температура, която на другия ден изчезва. Ей така просто. Много странен вирус.
За България ли става дума?

И ние имаме от близки и приятели в България информация за масово заразяване.

Тъкмо да ви попитам, абе вие какви познати, приятели и роднини имате и си дадох сметка, че от пет приятелски семейства в София четири го изкараха.
Покрай Нова година имаме информация за изкарали вируса още октомври, ноември, но чак сега го споделят.
В момента имаме поредна братовчедка, болна от ковид.

Става дума за различни български градове.

Молим се да не се разболяват възрастните ни роднини!!!

# 10 928
  • При семейството си
CasaDelSol, първо Елица пусна и заповедта:

Второ, абсолютно убедена съм, че за дете в първа група в ДГ, при сегашната обстановка, няма и няма да има проблем да отсъства колкото иска време без “извинителни причини”.

# 10 929
Какво стана с ваксината на Astrazeneca  и Спутник? Ще рабоят ли заедно?
За Новавакс  има ли новини. Четох коментара на  bobby, че за 33 г. не са имали една ваксина, но за Ковид май първоначално имат добри резултати.

# 10 930
Интересното е , че той твърди , че в момента има защита, а заедно с другите учени работили по ваксината са се ваксинирали първи, още на 30 март.
В същото време шефа на Пфайзер, дава обяснение, че нямало още да се ваксинира, за да не хаби дозите.
Това не е сериозно.
Шефа на Пфайзер не се е ваксинирал, защото не опира до една доза. Ако той се ваксинира ще трябва да се ваксинират и останалите от борда на директорите, а ако и те се ваксинират ще трябва да се ваксинират и по-малките шефчета и така до чистачката, а във Пфайзер работят 88000. В Гамалея колко работят, 50 души?

# 10 931
  • в страната на чудесата
А шефа на бионтех, немския турчин, проф не се сещам името, той ваксинирал ли се е? Там едва ли са повече ит 200-300 души...

# 10 932
  • Пловдив
Новите случаи са 171 от 2 660 теста.

# 10 933
171 новозаразени 6.4% от тестовете
34 починали.
Последен почивен ден.
В следващите два дни ще се видят по ясно нещата. Но ако следващите дни имаме под 15% заразени, ще е добре.

Относно извинението за шефа на Пфайзер и подчинените му е смешно.

# 10 934
Adventurer, благодаря ти за съветите, но нямаше нужда. А въпросният "доверен професор" е топ епидемиолог и едва ли има нужда точно ти да му казваш за неща, за които сам признаваш, че не знаеш много. Затова и съм дала линк към цялата дискусия по този пак повтарям за някои интересен казус, защото много хора си спомнят, че Манаус беше едно от местата, в които много голям процент от населението бяха преболедували ковид и се спекулираше дали там вече има стаден имунитет. А на който не му е интересно и полезно в крайна сметка не е длъжен да чете.

Отдавна беше, но ти обяснявах, че в науката няма авторитети и това не е случайно, но така или иначе знам, че няма да ме разбереш, после обаче да не се чудиш, защо у нас едни хора слушат едни топ специалисти без значение какви глупости говорят. Аз въпросното изследване съм го чел, за разлика от тебе и знам какво пише в него и защо оценката им е грешна, защото по една случайност точно от това разбирам.

Не, че пречи да носиш всичко каквото видиш тук, само че разликата е, че аудиторията на въпросният ти доверен професор е друга и те няма веднага да се вържат и да кажат "аууу, няма стаден имунитет 'сички шъ омрием", ами ще проявят критично мислене и първо ще проверят фактите, което между другото бих направил и аз преди да поста подобно нещо в бгмама.

И този разговор приключи, защото смисъл от него няма да има...

Общи условия

Активация на акаунт