COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 262
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 10 965
  • София
Ако искате с полиция да ходят по домовете и да задължават хората да си правят тестове.
Как преди се правиха и по над 10 хиляди теста, но като разбраха, че ще карантинират и с бързи тестове и им секна ентусиазма.
Нали беше зор, нека ги признаят, нека , да се зачитат резултатите от тях.

Аз не искам нищо, но имам две магистратури, които включват изпити по статистика и казвам, че нямаме данни. Ние и преди това нямахме, защото всички данни бяха от частни организации, никакви от РЗИ, т.е. държавата. Нямаме система за тестване и проследяване.

Иначе и в други страни в почивните дни не се тества, но те го знаят и говорят за това. Да повторя, че Франция бяха притеснени, че процента положителни тестове е скочил на 2,8 при малкото тестване по празниците. Ние се радваме неизвестно на какво, а и се изтъква, че от първи сме станали 3-ти по смъртност в Европа. А политиците винаги попреиначават истината, но у нас това са откровени и очеизбодни лъжи. И нямаше да е проблем ако на база на тези лъжи не се взимаха решения за мерките. Мерки, които са про форма, ако не броим ДО за учениците. Пък и то не много смислено като единствена мярка.

# 10 966
И три магистратури да имаш , все тая.
Пусни си репортажите от април месец с опашките пред бюрата по труда.
За един месец останаха около 200 хиляди без работа.
И по цял ден да седите в темата и да се жалвате, все тая.
В много страни в които се хвалеха , че се правят масови безплатни тестове, много повече от нас, пак не се справиха с тестване и проследяване, а са в пореден локдаун.
С двете си магистратури, трябваше да знаеш, че има разлика от обърнали сме кривата и справили сме се.
Тестовете не спират наплива към болниците. Ако хората са зле, щеше да гледаш репортажи как се чака линейка с часове и се обикаля по болниците, нищо че са празници.
Трябваше да се досетите, че в България тестовете са много по ефективни, защото не се стреля на посоки, а се тестваха основно хора със симптоматика.
Това , че имахме, по 40% положителни тестове , на това се дължи.
Едно е да тестваш основно пред болници и поликлиники, отишли там хора , които не се чувстват добре. Друго е да тестваш на границата , отиващи хора на екскурзия.

# 10 967
  • При семейството си
Япония не беше ли сочена и тя като страна, която държи пандемията под контрол:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/japan/

# 10 968
В много страни, които тестват много, после се дънят при проследяването и карантинирането. То не е въпрос само да тестваш, реално карантината е мярката, която има най-голямо значение за разпространението. А и за да се справиш почти изцяло само с такава мярка, трябва да имаш много слабо разпространение - единични случаи и локални малки огнища, а не навсякъде да си разпространил умно вируса и после да разчиташ, че ще го хванеш с тестване.

В Япония "нов и по-бързо разпространяващ се щам" но не британския, така ли?

# 10 969
Тихо, тихо...че и Тайланд. На ЛилиМ и останаха само Китай и Нова Зеландия.

В Япония ситуацията е доста опасна. Те имат различна стратегия(не лоша) и така и не развиха капацитети на тестване.Ако пламнат, ще им е много трудно да овладеят нещата.

# 10 970
  • София
Според мен тази седмица ще стане по-ясна картинката.
Не всеки отказва да се тества все пак - има много хора, които държат да са наясно какво им е и дали е коронавирус. Освен това тези, които се осигуряват на пълните си пари, не се плашат чак толкова от болничен.

# 10 971
Не знам, ама имат двойно по малко починали от нас. Confused

# 10 972
Е как Нова Зеландия, те не изгоряха ли отдавна с последното огнище от по 9 случая на ден, още тогава бяха "погребани" както и Китай всеки път като се появят случаи там, а Япония с тяхното нетестване досега също многократно беше обявявана за провал.

# 10 973
  • София
Скрит текст:

За съжаление, това е напълно нормално...

# 10 974
Според мен спадът на заболеваемостта и смъртността се дължи на това, че повечето хора го преболедуваха, огромното мнозинство - без да разберат. Имам познати, които са си правили тест за антитела и са положителни, а не са имали никакви симптоми. Може и аз да съм го изкарала, но нямам никакво намерение да се тествам.
И аз така мисля. И аз имам такива познати.
Отново се оказа прав Мангъров, че до Коледа ще започне спад. Но разбира се, управляващите го приписват на мерките и на себе си, много удобно.
Защо да нямаме спад, Бояна? Има обективни данни вече за това. Както общата смъртност, така и процентът положителни от тестовете спадат. Сериозен спад има и при хоспитализирани и критични пациенти. Какви още данни трябва да се появят?
Аз разбирам притесненията и притеснените, но не може добрите новини безкрайно да се отричат, защото така...

# 10 975
С тях нищо няма да става, важното е с неваксинираните какво става.
Затова ще ги наблюдаваме. Да не се окаже, че с ваксина или без можеш да се заразяваш.

# 10 976
Аз лично нямам никакво обяснение какви са причините за спада в България и затова не го коментирам. Няма никаква логика и все пак се случва. В следващите дни би трябвало да има яснота, надявам се да не се избърза с отпускането.

# 10 977

Както и почти 18 пъти по-голямо население, също и много възрастни хора - 1/3 от населението е над 60 години, освен това живеят доста нагъсто. Без локдаун и с много малко тестове според мен се справят много добре.

# 10 978
Сега ги сметнах набързо.
България с грубо 3,8%смъртност
Гърция с около 3,3%
Много ми изглежда за вирус, за който се твърдеше че е с 1-2% смъртност, а според някои и под 1 %...
Със сигурност играе роля и възрастта на заразените, ама дали това в действителност е причината?

# 10 979
  • При семейството си

Това, че "управляващите пандемията" у нас и до момента, а и една част от списващите в тази тема имаха претенции, че държим пандемията под контрол за периода март - май месец, не означава, че някога е било така, още повече пък сега.

Общи условия

Активация на акаунт