COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 026
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 10 995
Пациентът на диализа Брайън Пинкър, 82 г., стана първият човек, ваксиниран с новата ваксина Oxford-AstraZeneca Covid-19, съобщи NHS England.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55527195

# 10 996
# 10 997
Официално обявените починали не са 3-4 хиляди, вече имаме над 7500 официално обявени починали, надвишената смъртност е много повече като не всички са починали директно от ковид, но една голяма част са. Иначе вероятно около 15 - 20% от населението досега са се срещнали с вируса.

# 10 998
Мерките в България не са ли обявени до 31 януари, за разлика от тези в Германия, които са до тази седмица.
Какъв смисъл е да говориш за удължаване на срок, който изтича чак след почти месец.
Mерките в България не могат да се сравняват с тези в Германия. Немският локдаун е сериозен, почти нищо не е отворено.

Мерките в Германия утре ще ги удължат с поне две седмици, някои провинции настояват за повече.

# 10 999
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Официално обявените починали не са 3-4 хиляди, вече имаме над 7500 официално обявени починали, надвишената смъртност е много повече като не всички са починали директно от ковид, но една голяма част са. Иначе вероятно около 15 - 20% от населението досега са се срещнали с вируса.

Да, не съм се събудил още и съм стрелял доста встрани от реалните цифри Simple Smile

# 11 000
Да речем, че си бил прекалено голям оптимист. Simple Smile То човек така ако не гледа дълго време, после може да се шокира колко бързо се изкачихме и в международната класация по смъртност.

# 11 001
  • София

Защо да нямаме спад, Бояна? Има обективни данни вече за това. Както общата смъртност, така и процентът положителни от тестовете спадат. Сериозен спад има и при хоспитализирани и критични пациенти. Какви още данни трябва да се появят?
Аз разбирам притесненията и притеснените, но не може добрите новини безкрайно да се отричат, защото така...
Не мисля, че имаме данни изобщо. Никой не подава адекватни данни поне от две седмици. Това важи и за тестовете, които са малко, и за болниците. Винаги по време на почивни дни е така, не е нещо специално. Вероятно и към НСИ данните вървят със закъснение, затова и самите те винаги съобщават, че това са предварителни данни.

Та нищо не отричам, само казвам, че няма данни за да се твърди каквото и да е било. Ще видим следващите две седмици какви данни ще има като започнат отново фирмите и предприятията да си тестват персонала. А и като приключи празничното разчистване на хоспитализираните. А ако наистина сме се подобрили, и наистина противно на всякаква логика би могло да е вярно, но аз ще се радвам. Омръзна ми и на мен от цялата тая история.

# 11 002
Цитат
Преди месец, два определени потребителки редовно пускаха графики, че сме в челните места по смъртност и заразеност на седмична, двуседмична база, а вече не го правят.
Това определено показва, че нещата се подобряват.
На девето място по смъртност на милион сме в света. В света.

Цитат
Губернаторът на Токио Юрико Коике обаче е изключително притеснен от рекордния брой заразени в последните дни. Само в събота в японската столица са отчетени 783 нови случая, като от тях 88 директно са били приети в интензивни отделения.

В предишните дни в Токио за първи път от началото на пандемията са били отчетени ежедневно по повече от 1000 случая, а изследванията са показали, че много от тях се дължат на нов и по-бързо разпространяващ се щам.

Т.е. в Япония новият щам вкарва над 10% от заболелите директно в интензивното. Това обяснява бързането с ваксинациите и мерките, които вземат в Англия например.

# 11 003
Китайските власти дадоха условно одобрение за широка обществена употреба на коронавирусна ваксина, разработена от държавния производител на лекарства Sinopharm.

Съобщението от четвъртък относно ваксината, направено от Китайската национална фармацевтична група, или Sinopharm, е първото общо одобрение от Китай.
Заместник-комисарят на Китайската национална администрация по медицински продукти Чън Шифей обяви решението на пресконференция в Пекин.

През юли Китай одобри три различни ваксини за спешна употреба при ключови работници и други хора с висок риск.
До момента са приложени над 4,5 милиона дози.

Пекин се надява да инокулира още десетки милиони хора до средата на февруари, началото на китайската Нова година.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-55498197

# 11 004
Скрит текст:
Сега ги сметнах набързо.
България с грубо 3,8%смъртност
Гърция с около 3,3%
Много ми изглежда за вирус, за който се твърдеше че е с 1-2% смъртност, а според някои и под 1 %...
Със сигурност играе роля и възрастта на заразените, ама дали това в действителност е причината?

В сметката влизат ли нетестваните случаи? Защото едно е смъртност 3,8% от 200 хиляди случая и друго 3,8% от примерно 800 хиляди.
Не влизат естествено. Кой ги знае колко са точно нетестваните. Реално и починали нетествани може да има.
Ама като няма как да знаем, гледаме статистиката и това е. Confused
Иначе да, това е едно много логично обяснение за високия процент.
   Боби, процента се смята от общия брой положителни.
     Със броят излекувани ми се струва че има някакво разминаване. Много висока ми се вижда бройката на активните случаи по тази схема.
     В Гърция броят излекувани е само на пациенти изписани от болниците. Сигурно за тях другите на домашно лечение не са болни. Joy

Няма такава логика. Не можеш да включваш в сметките случаи, които не знаеш как ще приключат.
Дори в Worldometers, 3-те процента са изчислени за "closed cases".

По мои сметки заразените общо от началото на епидемията у нас са около 330 000 или 4.7% от населението, което е много далече от всякакъв "стаден" имунитет.

Мен ме вълнува нещо друго. Ако ваксината дава имунитет за около 6 месеца, значи ние трябва да ваксинираме 5 млн. човека в рамките на тези 6 месеца, за да постигнем бленуваните 70%, нещо което ми се струва невъзможно. Не случайно в Израел бързат толкова много. Мисля, че ще си поддържаме едни 10-на процента имунизирани и толкова..

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 12:07 от bobby_me

# 11 005
Хиляди хора се подреждат в Пекин, за да получат коронавирусна ваксина, тъй като Китай се стреми да инокулира милиони преди китайската Нова година следващия месец.

Тези, които получават ваксината, включват общински работници и шофьори на автобуси.

https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55527195

# 11 006
Трета вълна в Ирландия, трети локдаун. Новият щам ни разказва играта. Рекорден брой новозаразени за ден, рекордни нива на хоспитализираните и на тези в интензивното. На този фон, слава богу смъртните случаи за сега остават малко.( 4-9-11 в тези граници). 4962 нови и 7 смъртни случаи за последното денонощие. 118 177 са направените тестове (17.6%). 744 са хоспитализираните в страната, 62 от тях в интензивното.

Връщането на децата в училище, което трябваше да стане на 06/01 за сега е отложено за 11/01.

# 11 007
Сигурно ли е, че това е новия щам? Но действително увеличението е... Cry

# 11 008
  • София
Не знам на какво се дължи спадът, но е факт. Видя се, че Господ не е българин, киселото зеле и БЦЖ-то също не са панацея ...
Но аз съм от тези потребители, които редовно пишат за смъртността, да. За съжаление това ни остана единствената статистика, на която можем да разчитаме. Това, което се появява, като официална стЪкмистика спрях и да следя.
В Европа сме на 7-мо място по смъртност на 1М (изключвам Сан Марино).
В света сме на 8-мо място по смъртност на 1М, отново изключвам Сан Марино.

В Чехия цифрата е 1,126 при общо заболели 746,714.
В Италия цифрата е 1,247 при общо заболели 2,155,446.
У нас цифрата е 1,109 при общо регистрирани 203,051. Не смея да си помисля каква смъртност щяхме да отчетем при повече регистрирани болни.

И всичко това при положение, че ние натрупахме таЗ "хубавинЯ" само за 2-3 месеца. Останалите държави минаха през първа, втора, вече, за съжаление върви и трета вълна. Ами, ако се случи още една такава вълна, каквато имахме през октомври и ноември какви ли висоти ще докараме. Даже не искам да си помислям какво би се случило, ако си разпространим новия щам, който се вижда какви щети причинява.

# 11 009
Сигурно ли е, че това е новия щам? Но действително увеличението е... Cry
Официално не, но какво да е?

Общи условия

Активация на акаунт