COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 069
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 555
4. Присъствено да се провеждат само часовете по БЕЛ, математика и първи чужд език - така присъствието им в училище ще бъде съкратено.
5. Придметите химия и физика да се провеждат ДО - онлайн
6. Предметите география, история и биология да бъдат под формата на писане на проекти.
9. Учебната година да се удължи за всички класове, като удължаването задължително да бъде за наваксване на пропуснатия материал. Изключение правят 7-ми и 12-ти клас, заради изпитите

Как точно разделихте разказвателните в две групи? Биология с презентации, моля ви се ! За някои деца е профилиращ предмет
По така написаното излиза, че втори чужд език няма да се изучаваз. А техническите предмети отиват в забвение Simple Smile
Да сте чували, че има ПГ със специални предмети, учебни практики и тн.. , те да учат ли?
Удължаването на учебната година си го спестете! След цялата тази лудост няма да наваксат за 2 седмици!

Връщането на училище трябва да е по всички предмети, най-много дистанционно да са  ИИ, музика и ФВС и то ако са общообразователни!

# 12 556
4. Присъствено да се провеждат само часовете по БЕЛ, математика и първи чужд език - така присъствието им в училище ще бъде съкратено.
5. Придметите химия и физика да се провеждат ДО - онлайн
6. Предметите география, история и биология да бъдат под формата на писане на проекти.
9. Учебната година да се удължи за всички класове, като удължаването задължително да бъде за наваксване на пропуснатия материал. Изключение правят 7-ми и 12-ти клас, заради изпитите

Как точно разделихте разказвателните в две групи? Биология с презентации, моля ви се ! За някои деца е профилиращ предмет
По така написаното излиза, че втори чужд език няма да се изучаваз. А техническите предмети отиват в забвение Simple Smile
Да сте чували, че има ПГ със специални предмети, учебни практики и тн.. , те да учат ли?
Удължаването на учебната година си го спестете! След цялата тази лудост няма да наваксат за 2 седмици!

Връщането на училище трябва да е по всички предмети, най-много дистанционно да са  ИИ, музика и ФВС и то ако са общообразователни!
То какво трябва да е ни е ясно. Но въпросът е какво ще е възможно и безопасно! Иначе всички знаем как трябва да бъде, не мисля че някой иска насила да лиши децата ни от образование!

# 12 557
Никога няма да мога да разбера защо хоспитализираните в Швеция са толкова по-малко от тези в България, някой може ли да опита да обясни този парадокс.

# 12 558
  • София
Никога няма да мога да разбера защо хоспитализираните в Швеция са толкова по-малко от тези в България, някой може ли да опита да обясни този парадокс.
По-малко болни имат, не е парадокс. Затова имат и по-малко починали.

# 12 559
Колкото повече заразени, толкова повече хора, нуждаещи се от болнично лечение. Затова при нас изкривената статистика с по няколкостотин новооткрити на ден и хиляди в болниците изглежда нелогична.

# 12 560
Защото се тестват много, изолират се и не чакат да се влошат, че да търсят лекар.
Навременното лечение е причината.
Както и в Германия.

Също и това, което казва Нина.
У нас се тестват чак за болница.

# 12 561
  • София

Имат по-яко БЦЖ.
Иначе - здравословното състояние на нацията си казва своята дума.

# 12 562
За Швеция Пюър е споменавала многократно, че там всеки със симптоми си остава вкъщи и си получава обезщетение. Не като у нас, да ходят на работа, да заразяват, защото не са се осигурявали на реална заплата и ще вземат малко болнични, ако изобщо се осигуряват.
Не е само здравословното състояние на нацията, а съзнанието и социалните придобивки, но те пък са на база високи данъци, да не забравяме.

# 12 563

Имат по-яко БЦЖ.
Иначе - здравословното състояние на нацията си казва своята дума.

Може би и това наистина има значение и обяснява защо само 9% от починалите са под 70 години.

Швеция е на последно място по брой на заклети пушачи в ЕС (България май беше на първо място), в Швеция пакет цигари е към 15 лв.

Алкохол се продава само в един единствен държавен магазин (има филиал във всеки квартал), който магазин не работи в неделя. Алкохол можеш да си купиш след навършени 20 години. На касата искат лична карта на всички около тази възраст. На 40-50-60 годишните, които видимо изглеждат стари - не им искат лична карта. Нямаш ли тази възраст от 20 навършени години, е невъзможно да си купиш алкохол, никой няма да ти продаде и една бира. Виждала съм на касата - момче на видима възраст 18-20 години, наредил няколко бири, касиерът помоли за лична карта, момчето уж започна да рови и смотолеви, че си забравил картата, а касиерът набързо прибра бирите под рафта.

На мен ми се е случвало младежи да ме молят на паркинга да им купя алкохол, винаги отказвам, че понякога това е скрита камера и ще отнеса глобата. Алкохолът също е скъп - всичко това е въведено преди много години за намаляване употребата на алкохол. В хранителните магазини или други подобни магазини можеш да си купиш само бира до 3,5 промила (тук се изисква 18-годишна възраст). Ако искаш нормална бира ще ходиш специално до държавния магазин за алкохол.

Швеция е на челните места в Европа по чист въздух.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 17:22 от Анонимен

# 12 564
  • София
Сигурно хиляди пъти в темата се обясни, от първа ръка, какъв е начинът на живот и мамталитета на Швеция.
Даже имаше картинка: Швеция, преди ковид. Автобусна спирка. Петима чакат, на пет метра един от друг.
Швеция по време на ковид. Автобусна спирка. Петима чакат, на пет метра един от друг.

# 12 565
Мани спирката. За здравословния начин на живот съм съглсен.

# 12 566
За ПГ може да се направи различен план за обучение. А разказвателните ги разделих, защото химия и физика /добавям и биологията/ трябва да се учат с приподаването на уроци - няма как. Но география и история могат да се учат чрез проекти дори по-добре и по-интересно за децата, отколкото чрез уроци.
Да - втория чужд език го пропуснах. Но аз все пак не работя в МОН. Те взимат крайните решения. Но няма лошо да прочетат и разни предложения тук-там, и да решат кое може да се приложи и кое не!

# 12 567
И в Швеция ли джипитата лекуват по телефона? Това съм го пропуснала. Защото тук огромна част от хората са на пълен самотек, без значение ковид или не. За всичко останало съм съгласна - чист въздух, качествени хранителни продукти, спорт, по-малко алкохол и цигари. Тези показатели в България са трагични.

# 12 568
  • София
Мани спирката. За здравословния начин на живот съм съглсен.
То всичко е едно цяло, което се нарича качество на живот. У нас качеството на живот не е добро, а имаме маргинални групи, при които продължителността на живота е като в началото на 20-ти век – около 40-50 години.
Отделно имаме половин милион онкоболни, още толкова с диабет, и 2 млн със сърдечно-съдови заболявания. Всичко това най-често без профилактика и грижа, без достъп до добро лечение и превенция, и с много ниска здравна култура и хигиена в общия случай. Дори няма да казвам колко са като процент злоупотребяващите с алкохол.

# 12 569
Това обяснява другата смъртност, не корона хоспитализациите.

Иначе ми е ясно, Notaris я изкара 70, я не, а шведът на 95 чака да го тръшне вируса в старческия дом.

Общи условия

Активация на акаунт