COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 273
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 13 080
A децата да се тестват никой и не отваря дума.

# 13 081
https://www.hln.be/nieuws/live-nieuwe-besmettingen-met-britse-va … vaar-br~a575505b/

18:13
Четири южноафрикански варианта, открити от лабораторията на UZ Gent

Тази седмица UZ Gent намери назад както британския, така и южноафриканския вариант в различни проби. Сред положителните проби бяха открити общо четири британски варианта и четири южноафрикански варианта. Това беше потвърдено пред VTM NEWS. Вчера последният вариант беше открит едва за първи път у нас.

Вариантите бяха намерени в контекста на ранното откриване на „варианти, които предизвикват загриженост“ (VOC), за които Федералната лаборатория Covid-19 на UZ Gent допринася като член на национален консорциум за секвениране.

# 13 082
  • на пъпа на Златията
Това да се управлява човек , народ , държава  си е работа тънка.
Като гледах тоя обзор  ми се видя че Мутафчията е доволен .
С една дума  управлява ни както ни каза . Като змията си подаде главата - прас с гьостерцата . Появи се и под вежди пак ни рече , че ако пак си покажем главата с новите модификации ,  пак ще има чук. Е попреизпълнихме плана с къде 13 000 .
Обикновенно при нас  големите смърти са декември и януари. Получи се нещо като наслагване та за това  така скочихме. Дано това да е за сметка на януари .

# 13 083
  • При семейството си
Не, Бояна, ти твърдиш, че нямаше да има пандемия, ако не беше тоталитаризма в Китай, тоест ако беше демократична система, тогава щяха да реагират много по-бързо, нямаше да лъжат и т.н. Това е, което ти твърдиш, въпреки че се видя какво точно се случи в Европа, където имаше не по-малки, дори много по-големи лъжи, подценяване, бездействие и т.н. Съвсем очевидно е, че това, което твърдиш не е истина и ако 2 месеца след Ухан е било жалко да се оправдаваш с Китай и СЗО за това, че си се провалил, то 1 година по-късно е вече още по-жалко.

Между другото това, че ние ще се справим по-добре от Китай, защото те са диктатура, а ние демокрация го твърдях аз още в първата тема. Това беше едно от нещата, за които сгреших, честно казано и през ум не ми мина, че ще се случи това, което в последствие се случи, но това са фактите.

Лили, Ухан НЕ се случи не само в Европа, а в доста голяма част от света. Ухан не е Китай. Това е град в държава.

# 13 084
Поне за сега масово има съобщения че ще допускат влизане в  дадена страна  при наличие на  отрицателен тест.
За сега никой не те задължава да се ваксинираш.
То няма да има ваксини за всички, даже и за половината, тази година, та никакво основания няма за страх от насилствено ваксиниране. До лятото всички ще се молят за ваксина, това предвиждам, вместо да се ужасяват, че ще ги чипират.
И с тестовете – вярно, гадно е да ти бъркат в носа, но пък на никой ли не са му взимали обикновен носен секрет, та се зароди такъв свръхестествен ужас от пробата?

Днес бях на изследвания в Правителствена болница (изпращат ни всички служители от фирмата). Правиха ни и антигенен тест. Лаборанката каза, да си отворя широко устата и аз се приготвих за неприятно изживяване. Тя обаче само "погали" няколко пъти езика ми с пръчица, като за почистване на уши и каза Готово. Аз бях същисана и без да искам я попитах Това ли е? Отговорът беше Да.
Та това някакъв нов начин за взимане на проба ли е, или бяха решили да ни изкарат всички отрицателни? На всичките колеги (около 40 човека, а и нази в предишните дни, са им взели проба по същия начин). Всички сме отрицателни. Само един колега, го помолиха да отиде да му вземат и проба за ПСР, защото пробата му от антигенния тест не била "хубава. Той обясни, че е бил болен от Ковид м.декември, но отиде да му направят и ПСР. Не знам, какво е станало, защото не го видях повече.

# 13 085
Каква е логиката да се тестват в края на януари всички учители с антигенни тестове? Те нали са си вкъщи и преподават ДО?! Да тестват само тези в началните класове, а останалите - да започнат да ги тестват поне седмица след началото на присъствено обучение. Това, което гласят в момента, ще е чисто пълнене на нечии джобове с цената на тестовете, нищо друго няма да постигне. Да не говорим как ще изкриви статистиката... то, всъщност, може и това да е целта Sad ...
Абсолютно никакъв смисъл няма в момента да тества хора, които са си вкъщи. Ако тестват началните учители, ок. Другите след това да си ги тестват рутинно като извадки на някакъв принцип.
Ама много сте права! И аз това се чудех, защо правят безсмислени неща???

# 13 086
Защо ми изтриха поста с искането да се наложи карантина и тест за влизащи? С какво наруши правилата, нито е спам, нито имаше обиди?
По-добре сме от повечето държави в Европа, а е редно да се пазим. Особено от такива, пламнали от новия щам, като UK и Ирландия.
В крайна сметка, на нас кой ли не ни сложи тест и карантина, а ние все не се пазим и не налагаме рестрикции. Тъкмо закрепихме положението. 😕

# 13 087
Антигенния тест не е ли само от носа?
Поне на мен така ми взеха проба, доста навътре и доста болезнено.

# 13 088
https://www.hln.be/oostende/eerste-slachtoffer-83-van-zuid-afrik … antaine~ac5f1ed2/

Първата жертва (83) от южноафриканския вариант идва от Остенде, също заразен болногледач от Оосткамп: „Семейство в затегната карантина“

OOSTENDЕ Първата белгийска жертва на южноафриканския вариант на коронавируса, също първата инфекция у нас, почина в кампуса на AZ Sint-Jan Henri Serruys в Остенде. Засяга жена от Остенде на 83 години, без история на пътуванията. Сестрата на жената, която се грижи за нея и живее в Оосткамп, също е заразена. „Семейството сега влиза в по-строга карантина“, казва кметът Ян Де Кизер.

Жертвата почина на 3 януари. Взетата проба от нея датира от средата на декември, когато тя е хоспитализирана. „По време на изследванията в собствената ни лаборатория, при тестване дали пациентите са заразени с Covid-19, вниманието беше насочено към тази конкретна проба. Степента на заразност беше изключително висока и вирусът беше много активен. Ето защо изпратихме пробата до института REGA на KU Льовен за ДНК тестване ”, казва Ханс Ригаутс, директор на AZ Sint-Jan.

Няма история на пътувания
Това ще отнеме няколко седмици. Вчера вирусологът Марк Ван Ранст от института REGA обяви на света, че южноафриканският вариант, по-конкретно B.1.351, се е появил за първи път, а именно в Западна Фландрия. И това за пациент без история на пътуване. „Това означава, че поне някой у нас все още е заразен с южноафриканския вариант. Той или тя ще са заразили този вирус от някой друг, който е пътувал. Тогава сте поне във второто поколение по отношение на трансфера и след това вече не можете да намерите връзка със страната на произход “, каза Ван Ранст пред HLN LIVE. „Получихме също потвърждение, че това е нашата специфична проба“, добавя Ханс Ригаутс. Той също така заявява, че строгите мерки продължават да се прилагат в болницата.

Не е чисто проблем на Остенде
„Службите на губернатора ме информираха в четвъртък. Съобщава се също така, че болногледачът на жертвата, който също се е оказал заразен, живее извън Остенде и че също е имало контакти извън Остенде “, казва кметът на Остенде Барт Томелейн (Open Vld). „Така че това е наднационален проблем, който ще трябва да бъде решен чрез Агенцията за грижи и здраве чрез проследяване на контактите. За момента в Остенде не трябва да се предприемат по-строги мерки. Понастоящем няма забележимо увеличение на броя на болничните приеми или инфекциите в нашия град. “

Полагащият грижи и семейството под карантина
Проследяването на контактите е в разгара си. Въпросният болногледач е сестрата на жертвата, която живее в Оосткамп. Жената също показа симптоми и положителни тестове. VTM Nieuws информира кмета на Oostkamp Ян Де Кизер (CD&V), че семейството е длъжно да бъде в карантина и няма право да ходи до магазина, където това е позволено с "нормална" корона инфекция. „Познавам лично това семейство и мога с увереност да кажа, че ще спазват стриктно карантината“, каза Де Кийзър.

# 13 089
  • София
Ако "бумът през ноември се дължи на някакъв нов щам" - то тогава мутацията превземаща сега Европа е тръгнала от България.......

Този нов вариант на вируса е засечен във Англия септември месец. Съвсем е възможно ноември да се е проявил тук.

Кажете, питам от просто любопитство, колко от вас продължават със старателната дезинфекция? Така, както четох в началото - дезинфекциране на опаковки, кола, брави, проветряване на облекло и т.н.

# 13 090
  • София
Аз винаги съм измивала всички патекитари храни, които влизат вкъщи. Ползвам ръкавици, когато имам досег със замърсени повърхности по общите части и си мия ръцете.

# 13 091
Антигенния тест не е ли само от носа?
Поне на мен така ми взеха проба, доста навътре и доста болезнено.

И Аз затова се учудих, че ми погали езика🙄.

Между другото ходих и на пулмолог. Като му споделих, че съм много приятно изненадана, че няма навалица в болницата, той каза, че е така от след Нова година. Преди това за едно място в ковид отделението са чакали трима, сега нямало наплив.

# 13 092
Ако "бумът през ноември се дължи на някакъв нов щам" - то тогава мутацията превземаща сега Европа е тръгнала от България.......

Този нов вариант на вируса е засечен във Англия септември месец. Съвсем е възможно ноември да се е проявил тук.

Кажете, питам от просто любопитство, колко от вас продължават със старателната дезинфекция? Така, както четох в началото - дезинфекциране на опаковки, кола, брави, проветряване на облекло и т.н.

Възможно е да се е появил, но за да предизвика "бум" все пак му трябва време..... За Англия от 1-та бройка от края на септември, да се достигне "бум" ѝ трябваха 3 месеца....

# 13 093
Не знам колко и как са в ДО учителите, но майка ми, учител в горен клас, преподава от училище, както и всички учители от училището. Провеждат се присъствени съвети, януари се проведоха присъствени изпити. От вчера е болна отново, с подута сливица и силна болка в гърлото, беше на съвет. Надявам се да не е Ковид.

# 13 094
Франция току-що наложи  вечерен час от 18:00.

Премиерът Жан Кастекс каза на пресконференция, че комендантският час ще остане в сила поне 15 дни.

От понеделник пътниците, пристигащи във Франция от страни извън Европейския съюз, ще трябва да представят отрицателен тест Covid  под 72 часа  и да се самоизолират в продължение на седем дни.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55658370

Общи условия

Активация на акаунт