COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 010
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 155
В интерес на истината и Гърция дръпна сериозно надолу като затвори и училищата.
Голям проблем ще е ако училищата се окажат толкова сериозен фактор. В краткосрочен план е ясно че здравето е най важно, но в дългосрочен ще е катастрофа. Flushed

# 13 156
Скрит текст:
Скрит текст:
https://dnes.dir.bg/comments/merkel-obmislya-vavezhdane-na-megal … iya?sort=approved

Аз не мога да разбера, колко още локдауна трябва да се окажат тотален провал, за да се спре с това безумие??? Rage

Има си неща в тая пандемия, които са напълно нарочно и с цел и няма кой да ме убеди в обратното. Weary
Много ясно. Госпожа Меркел отдавна изплисква легена.
И да, локдауните и не действат, то се вижда по нивата заразени.

Да, сега обмислят по-строга забрана за излизане, да видим.
В България си работят магазините, няма рестрикции по отношение на пътуване и излизане. И има по - голям ефект от немските мерки. Що така?

П. С. Пролетта хвалех мерките в Германия и критикувах мерките в България. Сега е обратното. Явно нашите управляващи са си научили урока.
Не знаех, че нашите управляващи са станали за пример за справяне в епидемията.... Rolling Eyes
Да напомня, че епидемията в България още не е свършила.

В Германия са засегнати много домове за възрастни хора и болнична грижа. Там, където има струпване на възрастни хора.
В моя град има починали предимно от домове. От 70 години нагоре.

И при нас е така. Починалите са на по 80,85,90,95,96. Сигурна съм, че Ausgangssperreto ще промени това, как иначе.

Аз не съм казала, че България е победила пандемията, за мен победа над пандемията е нещо имагинерно. Казвам, че с мижавите мерки, които не стресира хората кой знае колко много, България се справя по-добре от Германия засега. Да не забравяме, че хотелите работят, СПА - тата също, ресторантите към хотелите и те. Позволено е да се събират до 15 човека без значение от това към колко домакинства принадлежат. Няма забрани за излизания, магазините, които не са в молове, работят всички. Фризьори, маникюристи, козметици работят(не са никак стриктни с маски и дезинфекция). И въпреки това всички цифри намаляват засега. Виждаш ли къде е разликата между двете държави?

# 13 157
Какво справяне, като още не са дошли тук новите щамове? Ние и пролетта се бяхме справили, пък после на челните места по смъртност.

# 13 158
Спадът е в съвсем пряка връзка с мерките . Независимо дали ни харесва или не - училищата се оказват много сериозен фактор в епидемията. У нас се затвориха, защото не изискват средства насреща, докато много други мерки могат само с пари да се осъществят. И въпреки липсата на други мерки, затварянето им повлия много силно. И аз съм изненадана от стабилния спад, очаквах да имаме нов пик от празниците.

# 13 159
  • Русе
Понеже ми замина последния коментар заради един трол...
Някои хора се чудеха как така няма починал депутат от коронавирус.
Валентин Касабов от НФСБ, депутат в последното Народно събрание от Бургас почина от коронавирус на 17 декември. Положителният му тест е от 17 ноември. Първоначално е бил на домашно лечение и се е лекувал вкъщи преди да се влоши и на 23 ноември е бил приет в бургаската болница "Дева Мария". След продължително болнично лечение състоянието му се е влошило и на 11 декември е бил интубиран. Не е ползвал специални услуги или директно лечение във ВМА-София, макар че като депутат спокойно е имал възможност да го направи. На 11 декември е интубиран и е транспортиран спешно в София в болница "Света Екатерина", където за съжаление умира на 17 декември. Не е ползвал дори дефицитната реконвалесцентна плазма, макар че като депутат е имал възможност да си го позволи. В същото време през ноември Корнелия Нинова постъпи във ВМА за лечение, на същия генерал Мутафчийски, който тя оплюваше месеци наред...

# 13 160
  • Немция

Аз не съм казала, че България е победила пандемията, за мен победа над пандемията е нещо имагинерно. Казвам, че с мижавите мерки, които не стресира хората кой знае колко много, България се справя по-добре от Германия засега. Да не забравяме, че хотелите работят, СПА - тата също, ресторантите към хотелите и те. Позволено е да се събират до 15 човека без значение от това към колко домакинства принадлежат. Няма забрани за излизания, магазините, които не са в молове, работят всички. Фризьори, маникюристи, козметици работят(не са никак стриктни с маски и дезинфекция). И въпреки това всички цифри намаляват засега. Виждаш ли къде е разликата между двете държави?
За мен е въпрос на време да настъпи ново омазване в България с тези мерки. Защото е нужно време новата вълна да набере скорост.

# 13 161
Какво справяне, като още не са дошли тук новите щамове? Ние и пролетта се бяхме справили, пък после на челните места по смъртност.
Аз също смятам, че е рано за самодоволство.

# 13 162
Скрит текст:
Спадът е в съвсем пряка връзка с мерките . Независимо дали ни харесва или не - училищата се оказват много сериозен фактор в епидемията. У нас се затвориха, защото не изискват средства насреща, докато много други мерки могат само с пари да се осъществят. И въпреки липсата на други мерки, затварянето им повлия много силно. И аз съм изненадана от стабилния спад, очаквах да имаме нов пик от празниците.

Това е една от причините, да. Което иде да покаже, че не е необходимо да зтваряш хората като животни, за да имаш спад. Другата причина според мен е, че доста хора го прекараха(не, не са 70%,абсурд е това, но едно 20-30% най-вероятно). Pure също каза, че в Стокхолм втората вълна е по-малка в сравнение с първата, което говори за наличие на някакъв имунитет все пак.

Бибит, да, ще има нови вълни навсякъде. Ще видим какво ще стане. И това изобщо не ми пречи да се радвам, че без особен тормоз пак има доста значителен спад.

# 13 163
Просто в момента сме в затишие, както бяха на запад преди месец. Няма как те да са съвсем в локдаун и да са зле, пък ние с мижавите мерки да сме овладели нещата.

# 13 164
Тесла, моля те поне ти да не влизаш в хора на "гордеещите се". Бяха приложени изключително късно само най-евтините мерки - затварянето на училищата и от кумова срама - заведенията, че някак много грозно да оставят чалготеките. У нас управление на кризата няма. Има просто закъсняло частично затваряне без контрол, без помощи за засегнатите, без проследяване. Сега ще пуснат големите ученици в края на месеца, британския щам тихо и напоително ще си се разпространява, понеже няма кой да го засече и вземе мерки навреме, ваксинацията ще тече със супер бавни темпове, но ние ще се радваме и викаме "Булгар, Булгар!".
Ето един много показателен материал дали мерките са били навременни.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentar … krizata_ili_nova/
Абе виж сега, аз не че искам да ставам защитник на управляващите, ама и да се управлява не е лесно. То е лесно да се казва отсрани какво е трябвало да се направи. Когато си на пангара обаче не е лесно, като знаеме къде се намираме. Давам прост пример. Управляващите искаха ли да има мерки в у-щата. Искаха, ама о-вото не искаше. Помните какви ревове бяха ама как така маски в у-ще, децата ще се задушат, ще получат мозъчни увреждания, па подписки срещу маски. Голяма част от родителите в България притиснаха управляващите да няма маски в у-ще. Помниш ли че имаше протести в редица градове срещу маските в у-ще. Насаждаме вина на децата, ще се задушат, и не знам какво. Образователният министър се опитваше да убеди родителите даваше изявления, обясняваше ползата от маските и т.н. Но накрая управляващите отстъпиха. Грешка ли е това. Въпрос на трактовка дали е грешка. Ясно на всички че чисто епидемиологично е огромна грешка. Но политически дали е грешка или да го кажа така, правилно ли е политиците които са представители на народа да не правят това което народа иска. Имаше ли протести в подкрепа на маските, нямаше, имаше само срещу. И сега виновни ли са политиците че послушаха народа. Въпрос на трактовка, разбираш ли какво се опитвам да ти кажа. За много от грешките в управлението на епидемията аз не мога само и единствено да виня управляващите. О-вото искаше да се убеди в силата на вируса за да приеме по лесно мерки срещу него.

# 13 165
Скрит текст:

Това е една от причините, да. Което иде да покаже, че не е необходимо да зтваряш хората като животни, за да имаш спад. Другата причина според мен е, че доста хора го прекараха(не, не са 70%,абсурд е това, но едно 20-30% най-вероятно). Pure също каза, че в Стокхолм втората вълна е по-малка в сравнение с първата, което говори за наличие на някакъв имунитет все пак.

Бибит, да, ще има нови вълни навсякъде. Ще видим какво ще стане. И това изобщо не ми пречи да се радвам, че без особен тормоз пак има доста значителен спад.

Нещо на мен с имунитета ми се губи... или след 6-7 месеца изчезва - първата вълна март-април беше в Лондон и южна Англия, а на север вируса изобщо не беше масово разпространен. Втората вълна есента, беше в севера, а Лондон и юга бяха с най-ниски мерки. Сега обаче се завъртаме отначало....

# 13 166
  • Там,където се събуждам щастлива.
Никой не плюе. Гледайки и сравнявайки два сценария ставаш реалист. И, колкото и да ни се иска България да е богоизбрана страна, то остава факта, че е наивно да си мислим, че при проблем с вирус има такива богоизбрани места. Някой далечен остров.. Може.

Лично за мен справяне е цялостна картина : средна възраст починали, лечение на различни заболявания обострени от Ковид и дори по какъв начин са получили лечение болните. Не може да се търсят връзки, за да знаеш, че ще ти се обърне внимание. За мен това е престъпление. Стрес голям е, когато някой близък се разболее и трябва сам да се оправяш.

# 13 167
Просто в момента сме в затишие, както бяха на запад преди месец. Няма как те да са съвсем в локдаун и да са зле, пък ние с мижавите мерки да сме овладели нещата.
Това тук все пак бе само първата вълна, ние както обикновено сме назад с материала по всички показатели. Тепърва ще стане интересно. Може би точно преди изборите...
Вчера ми разказаха за българка, сама в ОК, затворена е в къщи. Никъде не можела да излиза и толкова зле ѝ действало, че иска да се прибере. А тук всичко си работи, освен училища, Молове и ресторанти.

# 13 168
Скрит текст:
Никой не плюе. Гледайки и сравнявайки два сценария ставаш реалист. И, колкото и да ни се иска България да е богоизбрана страна, то остава факта, че е наивно да си мислим, че при проблем с вирус има такива богоизбрани места. Някой далечен остров.. Може.

Лично за мен справяне е цялостна картина : средна възраст починали, лечение на различни заболявания обострени от Ковид и дори по какъв начин са получили лечение болните. Не може да се търсят връзки, за да знаеш, че ще ти се обърне внимание. За мен това е престъпление. Стрес голям е, когато някой близък се разболее.

Тези неща ще се анализират след епидемията, сега няма достатъчно данни за точен анализ.

Лейди, искаш да кажеш, че сега големите вълни са при тези, при които са били през април-март? А по-големи ли са сега от пролетните? Има ли данни за това какъв процент е прекарало ковид през пролетта?

Видях, че някой е постнал за странични реакции от ваксините. Тази вечер гледах с едно око едно предаване по БНТ май беше, с една руса водеща, участваше д-р Ботев и още някакви хора, не знам кои бяха, занимавах се с детето. Та задваха въпроси от фейсбук страницата на предаването на гостите, една сестра(в България) също беше писала за силни и много странични реакции след първата доза: силен световъртеж, главоболие, имаше и още, наистина не можах да чуя всичко, може би някой го е гледал и ще ме допълни. Специално на нея д-р Ботев й препоръча да не слага втора доза от ваксината.

# 13 169
Скрит текст:
Скрит текст:

Лично за мен справяне е цялостна картина : средна възраст починали, лечение на различни заболявания обострени от Ковид и дори по какъв начин са получили лечение болните. Не може да се търсят връзки, за да знаеш, че ще ти се обърне внимание. За мен това е престъпление. Стрес голям е, когато някой близък се разболее.

Тези неща ще се анализират след епидемията, сега няма достатъчно данни за точен анализ.

Лейди, искаш да кажеш, че сега големите вълни са при тези, при които са били през април-март? А по-големи ли са сега от пролетните? Има ли данни за това какъв процент е прекарало ковид през пролетта?

Скрит текст:
Видях, че някой е постнал за странични реакции от ваксините. Тази вечер гледах с едно око едно предаване по БНТ май беше, с една руса водеща, участваше д-р Ботев и още някакви хора, не знам кои бяха, занимавах се с детето. Та задваха въпроси от фейсбук страницата на предаването на гостите, една сестра(в България) също беше писала за силни и много странични реакции след първата доза: силен световъртеж, главоболие, имаше и още, наистина не можах да чуя всичко, може би някой го е гледал и ще ме допълни. Специално на нея д-р Ботев й препоръча да не слага втора доза от ваксината.

Да, за UK е факт и можеш лесно да го провериш. За пролетта като случаи заразени няма точни данни, защото нямаше тестове и се тестваха болните при прием в болницата, а сега се тества около 600 000 теста на ден.
Остава да се съди по брой хоспитализирани и брой починали - в момента хоспитализираните са повече от през пролетта, но за смъртните е рано да се каже, а и вече има знание за лечение и се надявам да са по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт