COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 354
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 185
  • При семейството си
На живи, симптомни не правят тестове, повечето си ги правят и плащат сами.

# 13 186
Имам един малко странен въпрос. Ако някой почине от инфаркт или друго заболяване извън болница и преди това никога не си е правил тест, става ли ясно дали причинителя на смъртта не е ковид, правят ли тест на починалия за да изключат тази възможност. Мисля си, че много починали остават извън статистиката именно защото не са тествани и минават за друго заболяване.

Ами ти сама казваш, че е починал от инфаркт или друго заболяване.

# 13 187
  • През девет планини в десета...
Имам един малко странен въпрос. Ако някой почине от инфаркт или друго заболяване извън болница и преди това никога не си е правил тест, става ли ясно дали причинителя на смъртта не е ковид, правят ли тест на починалия за да изключат тази възможност. Мисля си, че много починали остават извън статистиката именно защото не са тествани и минават за друго заболяване.

Ами ти сама казваш, че е починал от инфаркт или друго заболяване.
. Именно защото няма тест придружаващото заболяване е причината. Ако е бил с положителен теста ще пише ковид с придружаващо сърдечно заболяване.

# 13 188
Не ги тестват
Има връзка между ковид и ссс заболявания, дори при децата
Но въпреки това не се тества
Затова сме първенци в статистиката. Няма тест, няма проблем.

# 13 189
Мутафчийски по БНТ. Според него точно спада се дължи на училищата. Нищо, че хората вместо моловете посещавали   другите големи магазини. Намалени били местата за разпространение и това било важното, по-лесно се контролирала заразата така. Частичният локдаун имал по-добър ефект,  отколкото очаквали. Щабът са мислили, че ще се намали заболеваемостта с до 50%, но резултатът е бил даже повече от това - над 60%.  
 Иначе попаднах на тази статия - 23 са вече са починалите след поставена ваксина в Норвегия: https://www.google.bg/amp/s/news.bg/disasters/23-ma-pochinali-v- … h.html%3famp=true "Всички смъртни случаи са регистрирани сред възрастни хора над 80-годишна възраст с отслабен имунитет. За да се избегнат подобни инциденти в бъдеще, Националният здравен институт леко промени препоръките си за ваксиниране на възрастни пациенти със сериозни заболявания."
"Обичайните странични ефекти могат да допринесат за по-сериозно протичане на заболявания, съществуващи при възрастните хора", уточниха от ведомството."

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:28 от daisy12

# 13 190
Аз мисля, че тепърва предстои пик за страната ни, засилване на мерки подобни на март 2020 год. Ще има пълен локдаун.
Какво ме води на тази мисъл:  поведението на неспазващите и на първо място наблюдавайки поведението на управляващите.

# 13 191
  • София
Аз мисля, че тепърва предстои пик за страната ни, засилване на мерки подобни на март 2020 год. Ще има пълен локдаун.
Какво ме води на тази мисъл:  поведението на неспазващите и на първо място наблюдавайки поведението на управляващите.
Вероятно ще е така. И ще е преди изборите. Знаете, около месец преди избори администрацията така или иначе “заспива” и не прави резки движения, тамън ще съвпадне с локдауна.

# 13 192
  • София
Две седмици след пускане на градини и училище за малките нямаме скок. Можем ли да отчетем, че те не са основен фактор за разпространение, особено ако тенденцията се запази още седмица-две?

# 13 193
Март 2020 не е имало пълен локдаун. Не работеше това, което и сега не работи.
Икономически не мога да си представя продължаване на мерките със затваряне. Хората нямат неограничени ресурси, както и държавата.

# 13 194
Икономически не мога да си представя продължаване на мерките със затваряне. Хората нямат неограничени ресурси, както и държавата.
Не съм съгласна, в страната ни никой не мисли за тия хора, както и за ресурси, така се придържам отново към мнението си, че ще има пълно затваряне.

# 13 195
  • Пловдив

Това не е вярно. Тогава не работеха никакви магазини с изключение на хранителни стоки и аптеки. Не работеха магазини за дрехи, за обувки, и т.н. Не работеха фризьорски, козметични салони. Не работеха ясли, градини. И много други.

Голяма част от неработещите бизнеси в могат да се реорганизират в условия на пандемия и да работят без събиране на хора на закрито. Това е правилният начин в момента. Примерно ресторантите. И някои го направиха успешно. Редвоно вече, минавайки покрай ресторант виждам приготвени големи сакове, очевидно за разнос по поръчки. Това с поръчки, доставки и с кетъринг е много хубаво, дава им шанс за работа. Дано повече бизнеси да се адаптират така, защото наистина в условия на пандемия това е начинът за справяне. Това е начинът да преминем през това с възможно най-малко жертви.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:20 от marzeliva

# 13 196
Малките магазини работеха. Джъмбо работеше. Фризьорите не съм сигурна, но другите неща си работеха.

# 13 197
През м. март 2020 год., работеха и фризьори, козметици, магазини, баничарници и т.н. Имаше объркване на тогавашният здравен министър с няколко неясни заповеди кой може да работи. Не работеха молове и ресторанти. Училищата и сега не работят, като изключим начален курс, които до скоро не посещаваха.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:23 от polly_g_bg

# 13 198
  • София
Училищата явно са фактор за разпространение на короната, и то голям. Но то , няма как и да е иначе, 30 човека по 7 часа на ден в затворено помещение, без маски, не че биха и издържали толкова време в душна стая с маски, де.
Лошо...Но все пак първо е здравето!
Защо да не биха издържали. Дори в България имам поглед върху няколко училища, в които издържаха и то започнаха учебната година още в края на август, т.е. беше топло. Нищо не им стана, а нямаха и нито един случай, докато не пламна цялата страна и не затвориха заедно с българските училища.

Но у нас училищата са фактор, заради ей такива неща. Няма да издържат, ще настинат и прочее. После защо са на ДО....

За резултата от присъственото на малките ще почакаме още една-две седмици. И есента не стана изведнъж.

# 13 199
  • София
Всичко работеше март и април, включително малки магазини и фризьори...

Общи условия

Активация на акаунт