COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 609
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 13 275
Според проучвания на самите бразилци китайската ваксина е с малко преувеличена ефективност. Не било 78% а около 50,4%:
Турците също правиха проучвания преди да заложат на китайската ваксина . Получиха  съвсем други резултати .

# 13 276
  • София
Аз се чудя... Пандемията дойде в България сравнително късно в сравнение със Западна Европа. Разви се бавно и според мен всъщност октомври-ноември-декември видяхме истинска вълна на заразата. През това време имаше достатъчно време, за да може Щабът да се поучи от чуждия опит.
Вместо това се лашкаме от една крайност - в друга. Два PCR теста, за да те отбележат като излекуван - това го има в малко държави и явно и ние го отрекохме. И се лашнахме в друга крайност - хич да не знаем как се пишат излекуваните...
Сега се надяваме Астра Зенека все пак да не са се омазали.

# 13 277
Не, разбира се. Нито РЗИ, нито лекари, нито тестове се правят за отрицателен.
Вероятно, който е позитивирал и е в системата - за оздравял (в официалната статистика) се води след 1 месец, а не след 14 дни, за да се изключи възможността този човек да влезе в болница, което не е рядко явление - примерно на 10-12-и ден от теста....
Ама то и след месец не се връзва, реално на 15 декември сме имали 2743 новооткрити. Дори и събрани със тези, които са отписани от 14 дневна(от първи януари) и изписани от болниците, пак не се получават 6000.
Лично мнение: най-вероятно чистят бройки от ноември, които по една или друга причина не са записали досега.

# 13 278
С тези оздравели, с които екзалтирано ни информират всяка сутрин, все по-подозрително става.
Някой засичал ли е колко разболели се имаме общо, колко оздравели плюс починали  и прави ли нула.

# 13 279
Със сигурност чистят стари бройки, защото пък ноември-декември обсъждахме колко малко оздравели има. При 2000 новозаразени за даден ден, 2-3 седмици по-късно отписваха по 100-200 оздравели. Тогава се трупаха мощно надути активни случаи. Сега е обратното - яко отписване.
Цялата система е пълна стъкмистика, която само ние тук бистрим подробно, а горе някой си прави и пише каквото и когато му е удобно.
Тогава не ви правеше впечатление колко малко оздравели има, сега сте възмутени, че са много.
Аз пък бях обратното, защото искам да има оздравели и нищо друго.

# 13 280
Един от двата варианта, открити в Бразилия, е открит във Великобритания, каза водещ вирусолог.

Професор Уенди Баркли, ръководител на G2P-UK National Virology Consortium, нов проект, създаден за изследване на ефектите от възникващите мутации на коронавирус, каза: „Има два различни типа бразилски варианти и един от тях е открит в UK.

„В базите данни, ако търсите последователностите, ще видите, че има някои доказателства за варианти от цял свят, включително бразилската, която вероятно е въведена преди време.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55673006

# 13 281
  • на пъпа на Златията
Бе какво приложение, като любимият на много генерал Мутафчийски казва, че до април щели да ваксинират 100 000 души. Те само за "наши хора" няма да стигнат...
И изрично каза  че процентно ваксините са както във всяка страна в ЕС.С една дума и там ще е колкото за наши хора. Това чухте ли го?
Е тук казаха че имало допълнително  някои държави да договарят . Колко?
Предполагам  да са 2 пъти повече и пак няма да стигнат и там .
Не ми е ясно що се нервите.

# 13 282
Разследването, водено от Световната здравна организация (СЗО) за произхода на Covid-19, започва днес с виртуални срещи между екип от международни учени и техните китайски домакини в град Ухан.

# 13 283
То и аз искам много оздравели, но обявяването е тъпо. Какви да са положителните, освен починали, или оздравели.
Като гледам смъртните, когато ги постват, ами има хора с положителен тест още от ноември, пък настъпила смърт януари. Дали преди това не са били "оздравели" , м ?
Аз се радвам на ваксинираните , капка по капка и ей го , все повече ваксинирани, по-малко болни.
Оптимист съм.
Но не точно като Тесла с отворените прозорци.
Миналата година стартирахме при ниска заболеваемост и разпространение, сега отворените прозорци не зная дали ще доведат до намаляване на бройките .

# 13 284
  • София
Китай
Grigor Lilov
"  *** 22 млн. души - под карантина
Работници на Китайската железница от вчера (нощта на сряда/четвъртък) започнаха спешно изграждането на нова полева болница в Шицзяжуан (11 млн. население), столицата на провинция Хъбей в Северен Китай, където Короначумата отново се развихри. Площта й ще бъде 330 декара и над 3 000 болнични стаи (всяка с 18 квадратни метра площ), съобщи Синхуа. Работи се денонощно.
.
Вчера на съвещание вицепремиерът на Държавния съвет на Китайската народна република Сун Чунлан призова за непрекъснати усилия за предотвратяване и контрол на епидемията от COVID-19 през зимата и пролетта, за да се овладее многократно нарастване на заболеваемостта.
В обръщение към участниците в видеоконференцията, проведена в Пекин от Съвместния механизъм за превенция и контрол на Държавния съвет на Китайската народна република, Сун Чунлан заяви, че като цяло епидемиологичната ситуация в Китай в момента е под контрол, но задачата за превенция и контрол остава трудна и сложна, понеже наскоро на много места в страната се появиха нови центрове за масово заразяване.
.
Според Сун Чунлан е необходимо да се поддържа 24-часова система за управление на превенцията и контрола, за да се намали рискът от втори скок на заболяването. Тя също така подчерта, че приоритет трябва да се даде на епидемиологичния контрол в селските райони.
„Здравните служби в селските райони, частните клиники и аптеки трябва да съобщават за треска и други подозрителни случаи в рамките на два часа“, нареди тя, призовавайки за строг контрол и временно отменяйки всички масови събития.
.
Китайските власти, които от юли мин. т. масово ваксинират, решиха да включат в кампанията и хората над 60 години. Ваксинацията продължава в ключовите отрасли и групи: външна търговия, погранични власти, хран.вкусова промишленост, здравеопазване, обществен транспорт.
Неофициално се счита, че ваксинацията на номенклатурата на Китайската компартия и държавния елит вече е приключила.
До вчера новозаразените в Китай според официалните данни са 4 474. 22 милиона души в някои градове и райони (вкл. части от Пекин) са под карантина и със забрана да напускат домовете си."

# 13 285
  • София
Пролетта и ранна есен един от математиците (бъркам ги, съжалявам) установи, че от данните в Информационния портал редовно "висят" някъде по 1000-2000 бройки, даже в някакъв момент около 5000 са се водили ни излекувани, ни активни.
И аз съм оптимист, особено ако Оксфорд/ Астра Зенека все пак е ефикасна ваксина. Интересно, че към нея като че ли има и по-голямо доверие, така че може огромната бройка поръчани препарати да изведнъж от дефект да стане ефект.

# 13 286
Посетителите на Тайланд вече ще могат да прекарват времето си в карантина, играейки голф, според Туристическия орган на Тайланд (TAT).

Шест курорта са одобрени от правителството за карантина за чуждестранни голфъри с предварителни заявки.

Посетителите под карантина ще могат да се придвижват из курортите и също да играят голф, вместо просто да се изолират в стаите си.

„Играта на открито и частните вили правят разпространението на Covid-19 по-малко вероятно, като същевременно привлича клиентела с висок принос“, каза Беноа Бадуфле, експерт по луксозен туризъм.

Туристическата индустрия в Тайланд е силно засегната от пандемията Covid-19. Страната се опитва да отвори отново границите си за туристи, включително като предлага удължени 90-дневни туристически визи, които могат да бъдат подновени два пъти.

Всеки, който влиза в Тайланд, трябва да има отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди заминаването, както и застраховка на стойност 100 000 долара, която покрива лечението на Covid-19.

# 13 287
Скрит текст:
То и аз искам много оздравели, но обявяването е тъпо. Какви да са положителните, освен починали, или оздравели.
Като гледам смъртните, когато ги постват, ами има хора с положителен тест още от ноември, пък настъпила смърт януари. Дали преди това не са били "оздравели" , м ?
Скрит текст:
Аз се радвам на ваксинираните , капка по капка и ей го , все повече ваксинирани, по-малко болни.
Оптимист съм.
Но не точно като Тесла с отворените прозорци.
Миналата година стартирахме при ниска заболеваемост и разпространение, сега отворените прозорци не зная дали ще доведат до намаляване на бройките .
Има такива случаи /не ми е известно единични ли са или са повечко/, изписани, броят ги оздравели, а хората почиват в домовете си.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 14:21 от Не се сърди, човече

# 13 288
"Относно ваксините ученият смята, че страховете са прекомерни и ситуацията е 50/50, като за него е невероятно здравна организация да произведе нещо, което да навреди на човешкото здраве.

Историята познава такива случаи, които не са 1 или 2. Невероятно е единствено да има умисъл. За ефектите всичко е вероятно.

# 13 289

Общи условия

Активация на акаунт