COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 378
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 770
И в Долна Саксония са спрели на две места ваксинациите с АЗ. Причината е същата като при шведите.

Мда. Персоналът просто не можел да работи след ваксината. В две болници всъщност са спрели да ваксинират персонала, но в едната по- късно продължили.

# 19 771
Скрит текст:
И в Долна Саксония са спрели на две места ваксинациите с АЗ. Причината е същата като при шведите.

Мда. Персоналът просто не можел да работи след ваксината. В две болници всъщност са спрели да ваксинират персонала, но в едната по- късно продължили.

Да, подозират проблем с партидата.

# 19 772
  • София
Сърбите са ваксинирали над един милион души. Ваксинират сърби, включително, живеещи извън територията на страната, както и чужди граждани, които работят или пребивават там по друга причина.

На Джонсън ваксината не беше ли векторна?
Да, тя е другата векторна от ваксините, които ЕС е закупил, засега.

# 19 773
  • Буркина Фасо
Сърбите са ваксинирали над един милион души. Ваксинират сърби, включително, живеещи извън територията на страната, както и чужди граждани, които работят или пребивават там по друга причина.

На Джонсън ваксината не беше ли векторна?
Да, тя е другата векторна от ваксините, които ЕС е закупил, засега.
ваксината е китайска.
ЕС не би си позволил да купи такава.

# 19 774
  • Немция
Вече ми е все едно какво ще ми сложат, с АЗ единствено имам проблем, че много време минава от първата до втората игла. Но каквото такова, искам нормален живот най-сетне. То доколкото разбрах, ние добре сме поръчали най-много от тази ваксина, ама тя бави доставки към цяла Европа и сега трябва да търсим други варианти. Аз предлагам да искаме от Сърбия Спутник.
Аз имам информация от извора, от типа на ЕЖК, че ваксината Спутник също предизвиква масово грипоподобни симптоми като АЗ.
Чакате я, ама знае ли се защо толкова я чакате?
Или просто, защото я няма налице.

# 19 775
Аз тези дни от много българи чух, че чакат руската ваксина и дори, че само с нея биха се ваксинирали. Навици. Всъщност кой с каквото може или иска да се ваксинира, само да го направят колкото може повече хора.

# 19 776

https://www.24chasa.bg/novini/article/9523776

Като цяло поредна седмица в световен мащаб има намаление на починалите от ковид и на заразените.
Пандемията отстъпва последния месец.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 23:36 от Не се сърди, човече

# 19 777
  • Пловдив
Кюстендилска област е силно засегната от новия щам на COVID-19

За последните 14 дни там има 408 заболели на 100 000 души

Половината области у нас, общо 14 на брой, отново са в критичната червена зона по брой на заболели. Най-критично е положението в Кюстендил. Там данните за последните 14 дни показват 408 заболели на 100 000 души. За сравнение - в София - град те са 208.

"В пробите, които са дадени в края на декември, има наличие на британския щам. Знаете, този щам е много по-виролентен и ние смятаме, че бързото нарастване се дължи на това”, заяви областният управител на Кюстендил Виктор Янев.

Тежко е положението и в спешния център към болницата, откъдето минават повечето пациенти, преди да ги приемат в болница. Здравните власти отново припомниха, че има два начина да се ограничи заразата - чрез спазване на противоепидемичните мерки и широко прилагане на ваксините.

В Кюстендил хората приемат ситуацията с притеснение. „По-скоро са уплашени. Взехме решение да продължим с наложените към момента мерки. Следим ежедневно епидемичната обсановка и ако се наложи, ще бъдат наложени и по-рестриктивни мерки", каза областният управител на Кюстендил.

В града маските са задължителни и на открито.

Спешното отделение работи на пълни обороти. Там, заедно с медиците, е и директорът на лечебното заведение. На този етап в болницата успяват да поемат по-големия поток от пациенти с коронавирус. За да издържи системата обаче, призовават хората стриктно да спазват всички противоепидемични мерки.

При предишните вълни на заразата, Кюстендил също беше една от най-натоварените области в цялата страна.

https://nova.bg/news/view/2021/02/16/315944/%D0%BA%D1%8E%D1%81%D … I0I3G6vT8ley-e61A

# 19 778

Мерките дават резултат, но трябва да се спрат събиранията.
Аз ли нещо недоумявам???
Как тогава след броени дни ще отворят заведенията?
И кои мерки дават резултат като случайте се увеличават?
Тези вече съвсем се объркват какво говорят Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 19 779
  • в страната на чудесата
Аз тези дни от много българи чух, че чакат руската ваксина и дори, че само с нея биха се ваксинирали. Навици. Всъщност кой с каквото може или иска да се ваксинира, само да го направят колкото може повече хора.
Какви навици? Кога в календара в България е имало руска ваксина??

# 19 780
Тук дали за ваксинираните ще има някакви паспорти. По новините казаха за предложение, което се отхвърля. Едни страни го искат - предимно туристическите, други го отхвърляли, защото било нелоялно към неваксинираните. Ами избор имат тези хора, като не желаят (ако има ваксини де) не са ли те застрашаващи за мен и семейството ми и да ме поставят в риск.  Но иначе били им нарушавани правата, еми не съм съгласна.
Това в Израел ще става и мисля е правилно, дори е задължително да стане.

"Само притежателите на “зелени паспорти” ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес-клубове, хотели (без ресторанти), културни обекти и събития. Този документ ще бъде необходим и за отдих в курортите на Мъртво море."

https://www.dnes.bg/blizak-iztok/2021/02/16/samo-vaksiniranite-v … mbZxmXh0Zp4oCbYfg

# 19 781
  • София
9 държави вече са обявили облекчен достъп за ваксинирани. https://www.cross.bg/mobile/test-karantina-otritzatelen-1654409.html#.YCw7RRjF6dM

# 19 782
9 държави вече са обявили облекчен достъп за ваксинирани. https://www.cross.bg/mobile/test-karantina-otritzatelen-1654409.html#.YCw7RRjF6dM
това е очаквано за мен, но при достатъчен брой ваксинирани, колкото и да е това.

# 19 783
Ами става въпрос, ако има ваксини и хората не желаят. И не тези , които са със заболявания и притеснени, а за масовото население.
Някак не върви и е дори цинично-" Ти върви си слагай ваксина, аз ще изчакам да видя как ти действа и тогава ще реша дали изобщо да си слагам, а и повечето ако се ваксинират, то няма нужда аз да рискувам (можело в бъдеще да се активирало някакво заболяване след незнайни години) "  Повечето мои познати не желаят, дори се присмиват, аз твърдо съм решила да сложа и ще успея да го направя (въпреки, че си имам здравословни проблеми , отделно съм с фобия към игли) 
Не може да има след два - три месеца ваксини и да няма хора за тях, да не говорим и че точно те са против мерки, санкции, изобщо против всичко. Точно те и не се карантинират и гледат да минат метър от всичко. Дразни ме това, да не пиша нещо повече...
Лично аз искам да има някакви паспорти и достъп с тях до заведения, хотели и т.н. Идва летен сезон, не ми е все едно с какви ще съм около мен. То не, че по ресторанти, плажове и т.н. ще е безопасно, ама ... все отнякъде трябва да се почне. Значи аз да се тревожа, да взимам мерки, да рискувам здравето си, да защитавам останалите-колеги, съседи и т.н., а те мен...какво съм аз тогава?

# 19 784
Фанфанито, "ако има ваксини и хората не искат" е много далеч. Като отима достатъчно ваксини, друга е работата.Тогава да, отказал си, носи си последствията.

Общи условия

Активация на акаунт