COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 064
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 920
По същото време моите познати обсъждаха немската ваксина, която се очакваше да бъде готова за прилагане в края на 2020 г., както и стана.

Как пък израелците са нацелили Бионтех, а нашите пак - кон момер 10, който се контузи още на първата обиколка... сигурно понеже е бил най-евтин.

# 19 921
На мен все ми се струва, че пазаруването на ваксините почна по-рано и до голяма степен на сляпо. Така че няма как да е било ясно кой кон ще е най-куц. 
По една и друга причина още през април и май миналата година около мен се шумеше за Оксфорд и Астра Зенека. Само за тях, поне моите познати не обсъждаха друга ваксина. Може и аз да съм слушала избирателно. Тогава мнозина мънкаха (и аз съм го писала), че ваксина може и да няма, ама хайде да видим Оксфорд какво ще направи с тоя експеримент.
Сякаш на никого не му се е рискувало да залага много на иРНК, понеже е "нова" (тя не е много нова де, ама ей на, още се страхуват от нея). Имам ясен спомен, че бая количества бяха заявени "на зелено" без каквито и да било данни. Сега да си скубем косите е излишно.
Pfizer ще налее още бройки - https://nova.bg/news/view/2021/02/17/316073/pfizerbiontech-%D1%8 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

Никак не е излишно, при положение че масовата ваксинация, когато и да започне, ще се прави с АЗ. Купили сме 4 млн. от нея, ако не се лъжа, и не защото най-много се е говорило за нея, а защото е най-евтина. Отделно вероятно и чисто партийни аргументи, медиите писаха. Така, че възрастните хора у нас нямат избор, не като в други държави, където направо забраниха ваксинацията с АЗ над 55 или над 65 г. А когато южноафриканският вариант дойде, не ми се мисли.

# 19 922
  • София
Дорис, аз далеч не говорех само за теб, наистина все по-често чета за такива случаи. Познати, които са ваксинирани нямам, така че и лични наблюдения нямам в интерес на истината.

# 19 923
И какво излиза, АЗ е неподходяща за възрастни над 65, има повече нежелани странични реакции и невисока ефективност.
Е как човек да се ваксинира с такава ваксина!
Някой питаше, защо хората изчакват - ето за това.

# 19 924
И какво излиза, АЗ е неподходяща за възрастни над 65, има повече нежелани странични реакции и невисока ефективност.
Аз питах. И още питам. Питам заради тези хора, които се ваксинираха, за да могат да изпълняват задълженията си, заради всички, които ще се ваксинират, защото друга възможност нямат.
Всъщност - какво се случва с ваксина, която се окаже вредна или създава сериозни проблеми? Дали е помислено за това или минават метър с подписването на онова листче?

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 19:26 от Анонимен

# 19 925
Знаете ли, дали pcr тест при влизане от чужбина в България трябва да е на хартия с печат или може да е на телефона?

# 19 926
Скрит текст:
Аз питах. И още питам. Питам заради тези хора, които се ваксинираха, за да могат да изпълняват задълженията си, заради всички, които ще се ваксинират, защото друга възможност нямат.
То никой няма друга възможност за по добра защита от ваксина, но пък хем да си ваксиниран, хем защитата ти да е под въпрос и още неясноти /поемаме си риска с неяснотите в бъдеще време, но защо се съобщава за такъв висок процент нежелани странични реакции/.
Възникват и въпроси, когато са немесени близки, родители, деца /по големи вече/.

# 19 927
Знаете ли, дали pcr тест при влизане от чужбина в България трябва да е на хартия с печат или може да е на телефона?

На хартия с мокър печат Simple Smile

# 19 928
Скрит текст:
То никой няма друга възможност за по добра защита от ваксина, но пък хем да си ваксиниран, хем защитата ти да е под въпрос и още неясноти /поемаме си риска с неяснотите в бъдеще време, но защо се съобщава за такъв висок процент нежелани странични реакции/.
Възникват и въпроси, когато са немесени близки, родители, деца /по големи вече/.
Младежите трябва да държим настрани от ваксинацията, но ние, възрастните, които отговаряме за родителите си, работата ни е рискова, какво ни остава? Да чакаме какво ще стане с другите? Яд ме е на онези, които го казаха това в лицето на колегите си. Боли ме за тези, които се ваксинираха заради работата си или им предстои. Но дойде ли лятото, когато се тръгне по почивките, АЗ я чакат светли бъднини.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 19:56 от Анонимен

# 19 929
  • София
Antea, благодаря! 🌺Минахме вече от там!

# 19 930
С ваксините COVID-19, които стават достъпни за все повече хора от ден на ден, мнозина се чудят какво да очакват, когато го направят и как могат да знаят, че ваксината работи.

[ Коронавирус ] За щастие има лесен начин да разберете дали ваксината работи правилно , според експерти от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Д-р Аманда Кон, член на Националния център за имунизация и респираторни заболявания на CDC, заяви, че има три специфични странични ефекти, за които всички хора трябва да са наясно, когато получават ваксината COVID-19.

Коронавирус: Ако ги почувствате след ваксината, това означава, че тя работи
Болка на мястото на инжектиране
Първият страничен ефект според Dr. Кон е болката на мястото на инжектиране. „Трябва да сте подготвени да изпитвате достатъчно болка“, предупреди той .

По време на скорошно интервю с медицински специалисти и служители от окръг Принц Джордж в Мериленд, главният съветник на Белия дом COVID-19, д-р. Антъни Фаучи заяви, че е имал този страничен ефект след двете дози ваксина COVID-19. Болката е продължила повече от 24 часа по същия начин, но варира от човек на човек .

Умора
Д-р Кон каза, че умората е друг индикатор, че имунната ви система си върши работата, след като сте ваксинирани . Въпреки че д-р Fauci не е изпитвал това след първата доза от ваксината, това му се е случило след втората. "Към вечерта започнах да се чувствам леко уморен", каза той.

Ниска температура
Последният страничен ефект според Dr. Кон е ниската температура. Той не надвишава 38 градуса по Целзий . Въпреки че д-р Fauci не е изпитвал лично този страничен ефект от ваксинациите срещу COVID-19, признавайки, че някои други със сигурност могат да развият такава треска.

Коронавирус: Най-честите нежелани реакции след втората доза ваксина COVID-19
Според д-р Кон, всички тези нежелани реакции трябва да отзвучат в рамките на два дни . Подобно на опита на Dr. Фауци, д-р също. Кон отбеляза, че дори да нямате реакция към ваксината веднага след първата доза, това не означава непременно, че няма да имате такава. „Много от тях имат леки реакции към ваксините, особено след втората доза “, обясни той .

И докато страничните ефекти след ваксината могат да бъдат неприятни, Dr. Кон увери, че няма от какво да се притеснявате: "Вашето тяло изгражда имунен отговор на протеина, имитиращ COVID-19", каза той.

Източници: https://bestlifeonline.com , https://www.cdc.gov

# 19 931
Общо-взето АЗ излиза, че е правена за маргиналите, колкото там да има нещо, да не е без хич.
Ето как цяла една държава като нашата попада в тоя обхват....
По този повод си мисля къде изчезна Хеликаза? Тя отдавна коментираше отрицателно за тази ваксина, и май с право. Дано не са я баннали.

# 19 932
Нещо става в Словакия, Австрия праща лекари, медицински сестри и военни. Иначе при нас още всичко си върви добре (училища и тестването предимно назовавам, ходим на работа почти в пълен екип). Всички бяхме на фризьор, въпреки началните трудности.

Хеликаза сигурно е много заета, работи се в момента с пълна пара в Австрия (пицарията на моята приятелка чукна 320 пици за осем часа - офисите са пълни).

# 19 933
Изчезнаха няколко от редовните потребители. Дано са здрави!

# 19 934
  • Далечният изток
Като се замисля, миналата година след реимунизация за дифтерия и тетанус 3 дни имах температура, болка на мястото на убождането, но много силна, а аз издържам на болка принципно, мястото се поду, беше като топка цяла седмица.
Така че нормални ми се струват реакциите след ковид-ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт