COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 174
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 085
  • София
АРТЕМИС, не става въпрос за нежелани реакции, а за евентуални бъдещи заболявания, които можели да се отключат или да се развият след ваксиниране. Аз нищо подобно не съм срещала. Не че е невъзможно, но на този начален етап само с кристално кълбо освен да се гадае.

Е, то няма такъв филм. Да ти предложат ваксина/лекарство и да ти кажат, че е на твой риск, защото предизвиква нещо си. за това ясно, че ще се види в периода на спешното условно одобрение.

# 20 086
На този етап не се знае какви могат да са дългосрочните последици от ковид. Струва ми се, че съ отношението на тези последици спрямо последиците от ваксините е като част от цяло.

# 20 087
  • Далечният изток
В крайна сметка ситуацията е такава, че ЕМА може да издава условно разрешение първоначално за една година, когато "ползата от спешното предоставяне на ваксината надвишава риска, произтичащ от липсата на всички необходими данни в нормалния случай". А липсващите данни, например за дългосрочното действие на ваксината, трябва да бъдат предоставени на по-късен етап.
Липсват данни, няма начин. Ние искаме да знаем всичко и веднага, но е невъзможно към момента.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 14:52 от AIDA_N

# 20 088
Текста беше от фейсбук страницата на Пирогов, копирах го 1:1. Съжалявам, че е свален, не съм искала да подведе някого. Кореспондираше с информацията от брифинга, но явно има някакъв проблем зад кулисите.
Иначе аз отдавна споделих за отказ от ваксиниране на доста записани, не зная по каква причина но няма как да знам локален проблем ли е.

# 20 089
Абе има нещо различно в тоя вирус, който го е прекарал знае. Не е въпросът в последствията и усложненията, тях ги има и при други заболявания. Просто се разхожда из теб като нищо друго, все едно е разумно и ти търси слабото място. И това го казвам аз, дето не съм за локдауни и съм против ДО и го изкарах леко, без темп. и без антибиотици.

Клер, и аз като теб го изкарах супер леко, на витамини  и чай, но продължавам да твърдя, че е гадна чума

# 20 090
при положение, че се опитвам активно да следя нови публикации за ваксините, признавам че вече и аз започнах да се обърквам хронологично какво излиза - ако някой е попадал на линк, в който да са систематизирани последните данни от проучвания за ефективността на трите налични у нас ваксини спрямо оригиналния щам, британския и южноафриканския, както и данни за предотвратяване на тежко прекарване и хоспитализиране, ще е чудесно да го сподели

за Пфайзер май знаем най-много, заради Израел, би трябвало и от UK вече да има налични данни при положение, че те пък масово ваксинират с Астра Зенека?

# 20 091
Да ви попитам нещо : Ако сега, днес, ви предложат АЗ, да се ваксинирате незабавно, ще го направите ли ?
Имам чувството, че тази ваксина става достъпна за всички, и ще видите, че в скоро време ще започнат да ви я предлагат, защото ще я има.
И си задавам друг въпрос - ако болшинството , които искат ваксини, не искат АЗ, какво ще стане с тези доставки, които сме платили в България ?

Моля и аз за сводки от брифинга .
Точно тази сутрин ми предложиха да се ваксинирам с АЗ и отказах. Предварително бях заявил, че ще се ваксинирам само с рнк-ваксина, и АЗ не желая! Едно, че е с най-нисък %, друго, че не оказва влияние на щама от ЮАР, трето - целия нагъл английски цирк, дето го спретнаха на ЕС!

# 20 092
  • Варна
Абе има нещо различно в тоя вирус, който го е прекарал знае. Не е въпросът в последствията и усложненията, тях ги има и при други заболявания. Просто се разхожда из теб като нищо друго, все едно е разумно и ти търси слабото място. И това го казвам аз, дето не съм за локдауни и съм против ДО и го изкарах леко, без темп. и без антибиотици.
Нямах предвид само последствията, и при самото боледуване и при други болести различни от ковид на дихателната система страда цялото тяло.

# 20 093
  • София
Добре де, АЗ никакво влияние ли не оказва върху мутацията на ЮАР? А върху бразилската? Щото, след като ЮАР е в Гърция, то не си мислите, че Бразилия не може да преплува океана, образно казано.

И още - Пехоко пише, че и Файзер, и Модерна били успешни не само срещу ЮАР, но и срещу коварния Бразилия. Е? Колко да са успешни, доказателства?

# 20 094
  • Далечният изток
СПОРЕД ASTRAZENECA: Ваксината дава ограничена защита срещу щама от ЮАР
https://nova-bg.cdn.ampproject.org/v/s/nova.bg/amp/news/view/202 … %2F07%2F314702%2F

Ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna осигуряват по-малка защита срещу мутацията от ЮАР
https://news-bg.cdn.ampproject.org/v/s/news.bg/world/vaksinite-n … ite-mutatsii.html

# 20 095
Не виждам как е възможно да се знае какви ефекти в бъдеще може да има ваксина, която е на няколко месеца. Дали ще има, дали няма да има - времето ще покаже. Същото се отнася и до трайността на естествения имунитет и на този от ваксините. Болестта е нова, ваксините още по-нови и все още не се знае какво се знае.
Това е подвеждащо твърдение. Експертите ясно заявиха - ако има странични ефекти от дадена ваксина те се явяват в 90% от случаите в първите 60 дни след поставянето. Може да кажем в много по-голяма степен, че не са ясни и дълготрайните ефекти от действията на вирусното заболяване в човешкото тяло и за това за предпочитане е човек да се "зарази" с ваксина отколкото с нов вид вирус. За ваксината поне се знае, че е създадена от човек с цел да го предпази.

# 20 096
  • София
От фирмата на мъжа ми, която е в IT индустрията, току-що са му се обадили дали иска да се запише за ваксина като може и още един член на семейството да запише. Става въпрос за AstraZeneka - ние се записахме.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 15:23 от green_dawn

# 20 097
  • София
Каква е разликата между ограничена защита и по-малка защита?

# 20 098
  • София
Каква е разликата между ограничена защита и по-малка защита?

Ами, същата работа като ти падне тухла на главата. Зависи носиш или не каска и каква е каската. Каска Х предпазва от итонгово блокче, а каска У от печена тухла. Laughing

# 20 099
Заради коронавируса очакваната средна продължителност на живота в САЩ е намаляла с 1 година, най-много от Втората световна война насам.

https://apnews.com/article/pandemics-coronavirus-pandemic-robert … e927f1798136a869?

Общи условия

Активация на акаунт