COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 010
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 405
  • София
От цялата работа най-много ме кефи как месеци наред писаха, писаха и писаха стратегии и принципи на ваксинирането в България, правиха планове и групи, обещаваха всичко да върви по план-график и сега какво стана - оня ден Баце рече "Юруш на ваксините" и заебаха всякакви планове, стратегии и групи. И за какво беше тази старателна подготовка за ваксинационния план, след като всичко накрая стана "хубава работа ама българска" - нареждайте се на опашки и който превари той се ваксинира.
Защото от приоритетните групи НЕ искат да се ваксинират или искат малко, в резултат на което ваксинацията тече изключително бавно. Същевременно има желаещи за ваксини, но приоритетните групи се мотаят.
Само, ако знаете във ФБ какви подигравки валят към щаба и ваксинираните (профила на Къци Вапцаров напр., и не само), а тия хора реално имат право да минат в трета фаза.
Така че - в България по български! Единственото правилно решение на правителството тая година.

# 21 406
Именно - нали уж застрашените трябваше да се първи, така като гледам тук половината форум се ваксинира а пенсионерите не били искали да се бодат и нямало желаещи.

# 21 407
Приоритетните групи и да имат желание, няма организация. Нали виждате - стотици потребители пишат в колко списъка са, и още чакат обаждане. Междувременно хора извън всякакви списъци вече са ваксинирани.

# 21 408
Нямам представа защо ми изтриха поста, но пак ще напиша че от ваксинацията на Израел видях същите опашки, зали и фургони, а от Щатите- как ваксинират хора през прозореца на колата. Стига да идват регулярно поръчаните ваксини най-добрия начин е точно това, което се прави - просто да се предостави възможност, а  желаещите да са активната страна, вместо да калесват колебаещи се с бъклица

Мисля, че е ненужно да се търси за какво да се мрънка непрекъснато.

# 21 409
  • на пъпа на Златията
От цялата работа най-много ме кефи как месеци наред писаха, писаха и писаха стратегии и принципи на ваксинирането в България, правиха планове и групи, обещаваха всичко да върви по план-график и сега какво стана - оня ден Баце рече "Юруш на ваксините" и заебаха всякакви планове, стратегии и групи. И за какво беше тази старателна подготовка за ваксинационния план, след като всичко накрая стана "хубава работа ама българска" - нареждайте се на опашки и който превари той се ваксинира.

Ми защото всеки викаше - план , план , ... .Некадърни са нямат план .
Та за това направиха план . Па тоя план що е такъв не е онакъв .
Е , накрая  Българинът си направи  плана .

# 21 410
  • София
Е, вижте в съседната тема (за Ваксините) колко майки - пенсионери НЕ искат да се ваксинират, понеже една жена, личния, по телевизора някой така бил казал. Същевременно дъщерите на тия майки искат да се и се ваксинират.
Пак не разбирам какво мрънкате. Вижте, психолозите ще го потвърдят - някой дълго време е живял с дадена тегоба (ковид, да речем), ваксинира се и изведнъж почва да му липсва тегобата, все пак той е живял над 1 г., то е навик не, ами....
Оставете хората да се ваксинират. Има желаещи, който е в списъка, но НЕ го викат - да иде в зеления коридор. Поягдоите, дори денонощни кабинети за ваксинация отвориха!

# 21 411
Пенсионерите, които действително са най важните, щяха да бъдат ваксинирани само през ЛЛ, а  в момента имат две възможности - да отидат до най-близката болница която прави ваксинация, или да се свържат с личния си лекар.

Така че и за тях е по-добре.

# 21 412
Дотук има ли някой ваксиниран с АЗ без реакции като вдигане на Т? Взех да се притеснявам, че освен дискофорта в ръката, друга реакция нямах.
Ние с мъжът ми се ваксинирахме в неделя сутринта (АЗ) и освен болка в ръката, на мястото на убождането, на следващата сутрин други реакции не получихме, и двамата.

# 21 413
Германците щото са много по плановете, всичко да е изпълнено точно по зададени стъпки, двама души надзирават третия да не греши, тях още четирима ги контролират, затова ваксинацията им е под кривата круша и още дълго там ще стои. И в Германия хиляди часове за ваксинация бяха отказани от хора в приоритетни групи, но никой няма топки да каже "Тогава ще ваксинираме наред!". На никой даже няма да му дойде на ум такова нещо. Те си правят каквото пише в инструкциите, ако ще и да е неефективно. В екстремни ситуации трябва български подход.

# 21 414
В момента е важно всички, които желаят да се ваксинират да могат да го направят. Останалите да правят каквото искат.

# 21 415
Явно някои ще ходят да се бодат при леля Гица от месарския магазин.
Ще си спестя останалите коментари.
Пропуснах още нещо - ваксина се произвежда като всеки продукт с тази разлика, че трябва да се спазват почти фанатични мерки за стерилност и качество. Случва се и да има негодни партиди, Пфайзер скоро изтеглиха някои партиди поради такива съображения ... нали все пак знаете, че AZ се прави в Индия, да налея малко масло в огъня на антиваксърите. Не че призовавам да не се ваксинирате или при леля Гицка да се ходи, но малко трезва преценка не е излишна вместо да се тръгва на "'юруш" към първият ваксинационен пункт който ви е наблизо. Ще има още доставки и ще се прави допълнителна организация а мерките няма да изчезнат с магическа пръчка скоро, така, че ако наистина се чувствате застрашени - логичният избор е да се наредите на опашката поне да разтоварите психически.
AZ се произвежда в няколко завода в Европа.
 Индийците си правят за тях.

# 21 416
Плюс това ние си обичаме на опашка, какви са тия схеми и фази.

# 21 417
  • София
От цялата работа най-много ме кефи как месеци наред писаха, писаха и писаха стратегии и принципи на ваксинирането в България, правиха планове и групи, обещаваха всичко да върви по план-график и сега какво стана - оня ден Баце рече "Юруш на ваксините" и заебаха всякакви планове, стратегии и групи.

Скрит текст:

# 21 418
преди малко са публикували официална препоръка за срока на поставяне на втора доза АЗ - на 10-тата седмица

https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/44

# 21 419
А нужно ли е преболедували те да слагат ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт