COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 535
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 125
  • София
Голям напън, Бойко и компания, ама май не излезе така, както очаквахте. Мен ме интересува защо стартирахте трета фаза, без да сте свършили желаещите от втора, а тея от втора ги ваксинирахте успоредно със зеления коридор за всички?

# 22 126
  • Сф
Естествено че ваксини има за някои специални, нали си имат лобита където трябва. Че сигурно и избират с каква.
Пък и безплатно , като тестовете на депутатите. Защо се учудвате? Такава ни е държавата. Над 65 с АЗ и когато стане, а шефа на Виваком, примерно веднага и с Пфайзер .

# 22 127
  • Другата България
Голям напън, Бойко и компания, ама май не излезе така, както очаквахте. Мен ме интересува защо стартирахте трета фаза, без да сте свършили желаещите от втора, а тея от втора ги ваксинирахте успоредно със зеления коридор за всички?
Избори. Рейтинг. Хаос. Неяснота. Лоши съветници. Мисъл за населението.
Която и дума да избереш за отговор на въпроса си, няма да сгрешиш.

# 22 128
Аз също искам да знам какво става с дозите на Moderna. Хайде, Pfizer заделят за комисиите, които са някъде 200 хил. души някъде (може и да не е точно числото, което споменавам). Но Moderna за кого отива? Видях, че Емил Джасим се похвали с Moderna...

В Германия досега са доставени 182 400 дози от Модерна, с утрешната пратка се очаква да станат 343 200. Раздели го на 11 заради броя на населението и излиза, че в България трябва да са доставили под 18000 дози. Много малко. Но плановете са за увеличаване на доставките. В Германия до края на март трябва общо доставените дози да станат 1,8 милиона, само че плановете при ваксините досега на практика нищо не реално не са означавали.

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_ … 9.02.2021_neu.pdf

Модерна доставят на всички държави малко дози. Швеция е получила всичко на всичко досега 57 600 дози от Модерна. През  седмица 7 и 8 Швеция няма да има доставки от Модерна, а през седмица 9 ще получи третата си доставка от Модерна с 58 800 дози.

Швеция е получила до момента следните количeства от трите ваксини до седмица 7 вкл. (добре, че са доставките от Pfizer, иначе щеше да е жив зян ваксинацията):

- Pfizer/BioNTech - 704 145
- Moderna - 57 600
- AstraZeneca - 100 200

# 22 129
Нищо не е под контрол, в експоненциален ръст сме. Не от днес, не от вчера, а от доста време. Вижте няма нужда да разбирате от сложни числа и коефициенти, просто погледнете графиката и вижте посоката на кривата.

Това нещо с молитви няма да тръгне надолу, а ще продължава да расте, освен ако нещо не му попречи физически. Това е всичко, което ви трябва да знаете.
Пикът на новозаразените около 25 февруари
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/02/10/pikyt-na-novozarazenit … at-merkite.479543

Ето, в пик сме. До изборите ще са нулирали всичко обратно...

# 22 130
  • Враца
Трън в Очите,
САК се забавиха със заявката. И аз много се възмущавах в темата, но грешката е на нашето ръководство, че късно се усетиха. Сутринта постнах тук имейла от САК. Предполагам, че си се записала там.Другите компании са се заявили и са одобрени като приоритетни за трета фаза преди нас, затова така се получава.
Следи темата , първо тук ще разбереш кога ще има пак зелен коридор.
Аз, благодарение на тази тема и на някои съфорумки, се изстрелях още в събота във ВМА.

Имам тежък работен месец. Не мога да чета почти нищо... едвам смогвам с другите работи Wink
Но пък и аз живея на 5 минути от Пирогов, ВМА и Иван Рилски. Не исках да се записвам в САК, защото се говореше да се ваксинираме в Търговския дом, което ми е много по-неудобно като място.
Както и да е, останах без ваксина Wink

# 22 131
Такова нулиране ще падне с още и още отваряния. А да, бе,  забравих за "щита" от 350 хиляди ваксинирани на 1-ви март. Тогава ще обявим край на пандемията.

# 22 132
в средата на ноември хоспитализираните скочиха от 4100 до над 6000 за около десетина дни, точно когато и почнахме да гледаме ужасяващите кадри на хора, търсещи болница, и хаос сред линейките; в момента сме точно на тази "начална" точка отново, с подобен темп на ежедневно нарастване на хоспитализираните, ок - не е ли логично да предположим какво следва? бодряшките изявления, че места все още има, може да са утеха евентуално за заразените отпреди седмица /пу-пу, дано не се влошават/, но надали и за тези, които ще се заразят в следващите десетина дни...

# 22 133

Искам да дам един пример по отношение на желаещи от правоимащите. Част от хората, записани в списък по месторабота получават обаждане къде и кога да се явят. Част от тях потвърждават. Обаждат се на следващите по списъка, докато се изпълни необходимата бройка от потвърдили, според определените за институцията флакони. В уречения час, на уреченото място се явяват по-малко от потвърдилите предишния ден. Ваксината е от най-желаните, фазата е втора.

Оставям на вас да отгатнете какво се случва с явилите се за ваксинация и с оставащите по брой дози. Примерът ми е напълно реален и случил се със сигурност не само на едно място.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 14:07 от Iris04

# 22 134
  • София
И аз съм на мнение, че трябваше да се заделят достатъчен брой ваксини при личните за хората 65+. Зелените коридори не биваше да са за сметка на възрастни и хроници, а се оказа точно така. Мои колеги и приятели със завидно количество антитела, първи се наредиха по зелените коридори. А има и значително количество хора, които изобщо не са го преболедували, и те не успяха. Нямам нищо против зелените коридори, но едното не биваше да е за сметка на другото все пак.

Само зелените коридори спират, ваксинацията по групи продължава, така че едва ли може да се каже, че едното е за сметка на другото.

Ако едното не беше за сметка на другото, щеше да има ваксини за личните лекари. Както разбрахме, за тях няма или има пренебрежимо малко количество. Иначе за "супер рисковите" професии като IT и всякакви корпорации не се и съмнявам, че има.

# 22 135
А какво става с тези, които имаха записани часове за петък, събота?

За момента твърдят, че за записалите се до края на седмицата са отделени ваксини. Ще споделя утре дали действително е така.

Редактирам, защото не бях прочела последната страница. Два пъти днес им звъняхме. Нямаме мейл за анулация за утрешните часове. Може ли тези с анулираните часове да споделят за кога са били записани?

# 22 136
За професиите не знам, комуникациите май са от тия със стратегическо значение, IT зависи какво обслужват.

# 22 137
Не зная дали е коментирано, защото много бързо се изписват страниците и не мога да изчета.
Снощи ходих до Иван Рилски в София- дененощния пункт. Беше затворен и имаше бележка, че няма ваксини. Това беше споменато в темата, но не съм прочела и глешката си е моя.
Сутринта в 9ч отидох във ВМА, но нямаше "зелен коридор", ОБАЧЕ се оказа, че ваксинират служителите на големи компании- по думите на охраната "на Виваком, А1, БНТ, БНР и др.". Питам се, защо е това? Едно е да махнат "зеления коридор", за да ваксинират само възрастни и хора с хронични заболявания- това го разбира. При недостиг на ваксини е логично. Но А1 и Виваком? Ами с какво един служител на А1, който работи хоум офис, е по-застрашен от мен? Аз съм адвокат, ходя по дела. За дистанция с подзащитните трудно може да се говори- трябва да сме рамо до рамо, обменяме си думи/изречения тихо и "на уше" по време на делата... И в крайна сметка една касиерка в Кауфланд, която е цял ден сред хора, не е ли по-застрашена дори от мен?
Така че това за премахването на "зелени коридори" не е съвсем вярно. В момента ВМА работи като частна болница на определени корпорации и това хич не ми харесва, не че някой ме пита...

Да ти е хрумвало, че въпросните Виваком, А1, БНТ, БНР  се водят компании с дейност от национална сигурност ??
Същото за ЧЕЗ.. мез ... и така.

# 22 138
  • София
За професиите не знам, комуникациите май са от тия със стратегическо значение, IT зависи какво обслужват.
Борика например, и си майката трака, ако спре Grinning
Но едва ли всички IT-та обслужват Борика, де....

# 22 139
Скрит текст:
Не зная дали е коментирано, защото много бързо се изписват страниците и не мога да изчета.
Снощи ходих до Иван Рилски в София- дененощния пункт. Беше затворен и имаше бележка, че няма ваксини. Това беше споменато в темата, но не съм прочела и глешката си е моя.
Сутринта в 9ч отидох във ВМА, но нямаше "зелен коридор", ОБАЧЕ се оказа, че ваксинират служителите на големи компании- по думите на охраната "на Виваком, А1, БНТ, БНР и др.". Питам се, защо е това? Едно е да махнат "зеления коридор", за да ваксинират само възрастни и хора с хронични заболявания- това го разбира. При недостиг на ваксини е логично. Но А1 и Виваком? Ами с какво един служител на А1, който работи хоум офис, е по-застрашен от мен? Аз съм адвокат, ходя по дела. За дистанция с подзащитните трудно може да се говори- трябва да сме рамо до рамо, обменяме си думи/изречения тихо и "на уше" по време на делата... И в крайна сметка една касиерка в Кауфланд, която е цял ден сред хора, не е ли по-застрашена дори от мен?
Така че това за премахването на "зелени коридори" не е съвсем вярно. В момента ВМА работи като частна болница на определени корпорации и това хич не ми харесва, не че някой ме пита...
Да ти е хрумвало, че въпросните Виваком, А1, БНТ, БНР  се водят компании с дейност от национална сигурност ??
Същото за ЧЕЗ.. мез ... и така.
[/quote]

Чак национална сигурност...Малко по-спокойно! Да продават телефончета ли?

Общи условия

Активация на акаунт