ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 152
  • 793
  •   1
Отговори
# 435
Честити младежи , много здрави и щастливи!!

Аз чак другия петък 37 гс + 3 ще се видя с АГ и предполагам че тогава ще спра магнезия ( то и сега понякога го забравям). В нашия град започват за се увеличават болните от вируса , и свекъра ( дето ме ядосва) започна да кашля повече. Майка ми е с температура. ММ се чухме днес каза че има хрема .....май ще се изнасям при брат ми ( той го е минал).

Малко забавни факта за свекъра. В резюме последните две години направихме пълен ремонт на къщата, купихме си нови уреди и съдове ....с голям мерак си правихме всичко та....
Индукционните котлони реши за ги чисти с телената гъба , а по - упоритото с нож.
С прахосмукачката може да засмучеш найлонов плик- беше запушила  филтъра.
Пере  се на 30 градуса ...но на програмата за бельо, защото е 40 мин. Няма да хабим ток.
Абсорбатора не се пуска ( и всичко мирише на готвено) защото ще издърпа топлото.
Цедката на мивката се маха защото.... хваща боклуците и се запушва...нека отиде в канала.
И т.н. подобни велики мисли и действия..
А да и ми каза да си събера багажа за болницата,  но то аз съм си знаела кога ще раждам ...

# 436
Относно позата за сън. Направило ми е впечатление че някои мами слагат бебчетата по гръб с главичката на една страна. Не знам колко е правилно.

Ани направо с глас се смея. Grinning Сигурна съм че на тебе не ти е толкова смешно, но ще ме извиняваш. Сега разбирам защо толкова се ядосваш, но то е неизбежно. Моят баща също много ме ядосва, кара ме го да идва на работа ей така за да има някакво занимание защото понякога е неконтролируем и прави големи бели. Свекървата също върши страшни поразии, но тя живее с брата на ММ и..абе той да му мисли Grinning

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 16:51 от AromaLimone

# 437
Tsareva_89 Честито бебче 💙С каква упойка беше? Бързо ли се съвзе след нея?

# 438
Днес сутринта се роди и Радина, цели 2380 гр❤️

# 439
Една подранила малка принцеса, честита да е и Радина Heart ,истински бебевалеж днес, а денят още не е свършил Blush

# 440
Честита бебка, Georgia!!! Много хубаво име Wink

Ани, това може да ме побърка. Ако свекито пипне да чисти котлони ще е чудо....аз си чистя всичко ооо. Одеве съм направила мляко с ориз и отделих три чашки за трима ни на масата за в хладилникада ги слагам, една по- голяма и сложих на нея в хладилника, да мине и да си вземе от нашите чашки......от масата.  Ей умирам от яд понякога.Иначе каквото си вземе си го хапва сама в нейната стая ама нашето е общо. Снощи готвих, първа си сипва.....
Пека фъстъци, минава и граби от на мъжа ми купичката, той и се скара, вика чакай малко ма, сипи си има цяла тава, ама не, тя демонстративно бърка върху неговата ръка....
Обелила съм плодове за детето, тя минала и си навзела, купили сме бисквити, те вече орисани, няма ги няколко...абе гладна няма да остане,  пущенлива.....Иначе е отделно тя,като си купи тя кашу примерно си го хрупа в стаята или нещо друго.
Сутрин разхожда кучето и е едно викане  трябва всички да я чуем че ще го разхожда.... И не го мие, а звъни по телефона на щерката да иде да си го измие. Една сутрин в събота и звъня, детето не може да се наспи с това дистанционно обучение  става в 7ч, тя в събота и звъни....абе лудницата е пълнаааа.
И то те ядосва елементарни незначителни неща. Но може да те разбере единствено  на който му е на главата такова чудо. Иначе отстрани е смешно и да се чудиш що ли пък това те ядосва......

# 441
Да са честити всички новодошли бебчета! Да са здрави, румени и засмяни Simple Smile И бързо въстановяване на мамите.

Аз днес след тонове успях да хвана доктора, който реши, че ще провери положението...ха, очаквах 5-6см, а ти само с 2см. Кога се роди първото дете, казвам 4 дни преди термин. Еми ето, значи в неделя трябва да се роди и това Grinning. Сега определено ми е леко дискомфортно след тази проверка, получих и малко слуз и зацапване, пък да видим. Отново на преглед и тонове на 9ти, и ако не му се излиза, предложи да го предизвикаме на 14ти.

# 442
Честита да е и мома Радина да наддава бързо и да расте здрава! ❤️

Оле като ви чета и се успокоявам един вид, че не е само при мен такова положението със бабата(на мм) и свекървата. Днес се прибирам от доктор, влизам до тоалетна и гледам на сушилнята до дисплея една черна черта. Реших, че моя е драснал нещо без да иска с маркер, като мерихме и сглобявахме шкафовете. Отивам при бабата, тя вика аз съм надраскала с един флумастер там на сушилнята, да знам какво да правя(индикацията за почистване на филтрите), че тя и свекървата трябва да знае къде да гледа 😂😂😂Абе викам ти добре ли си, аз го изтрих вече, как ще драскаш по сушилнята... Накара ми се даже що съм го изтрила 😵 Онзи ден хванах да чистя едни стари сокоизтисквачки, че ги взех от моята баба, а не са ползвани с години и бяха прашасали яко, докато ги чистех викам чакай да погледна кафемашината на свеки... Щях да повърна. Отзад където се сипва водата едни чудеса, една ръждива вода, викам ей хора това го пиете всеки ден.... Няма кой да го изчисти... Постоянно се прави нещо на бара и се оставят я трохи, я обелки от плодове. Последно време я мързи да сгъва дрехи, вади от сушилнята и ги хвърля на топка на някое легло(това бабата де, свеки работи и я няма през деня) аз по цял ден си стоя в спалнята ако нямам какво да правя, че ме напряга адски много бабата с нейните идиотии.

# 443
Tsareva_89 Честито бебче 💙С каква упойка беше? Бързо ли се съвзе след нея?
Честита Радина!Нека бъде здрава,щастлива,усмихната тази малка финна принцеса!💖
Със спинална упокойка бях.Доктора ми обясни дезифекцирам,лидокаин и после иглата.Веднага почнаха да тръпнат краката и да ми става топло.При команда може ли да си повдигнеш десния крак ,естествено не можех почнаха да работят.
Имах топли вълни,замайване и леко гадене веднага сложиха някаква ампула,не чух какво и се облекчих после ги слушах какво си говорят.Вече си мърдам,усещам си краката още от 4 часа,направиха ми тоалета,повдигнах се на мост,нямам проблем с движенията.Ям си шоколад и пия вода,чакам да стане утри да гушкам Коко.Много съм доволна в реанимация няма никой,говоря си по телефона една приятелка ми каза ,че звуча свежо.Пожелавам на всички леко раждане,като моето!

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 18:24 от Tsareva_89

# 444
  • Варна
Честити бебчета! Да са много здрави и много щастливи!
Страхотен ден са си избрали! Най накрая се започна с декемврийския бебевалеж!
Мами, разказвайте когато ви е удобно за ражданията,😀 Кой къде, как и т.н.

# 445
Честита Радина. Да е здрава и в живота да има много късмет.

# 446
  • София
Честити декемврийски бебоци! Да са ви живи и здрави и много да ви радват! Green Heart Flowers Four Leaf Clover

Jaska , честит рожден ден! Желая ти много здраве и щастливи мигове! Gift Birthday

Uffie63 , седмица преди да вляза в 9тия месец за общо три дни ми вливаха Кормагнезин за задържане и веднага щом влезнах в 9ти месец ми спряха и магнерота. От тогава до сега нищо не съм пила, та даже според АГ ще пренося, а съм 38+5. АГ-то си знае най-добре след като те гледа, но не пречи да споделиш опасенията си с него/нея.

Деси и на мен ми писна вече с тези питанки... Днес приятелка ме пита къде съм и след като отговорих "вкъщи, къде да съм?" тя каза: "Еми, в болницата". Направо полудях Smiley Всеки ден някой ме проверява, а от няколко месеца съм си махнала ФБ, че представям си там колко клюкарчета щяха да ми пишат ей така, просто защото им е интересно. Единствено давам отчет на майка ми, баща ми и сестра ми. Знам, че е по-хубаво, че хората се интересуват от мен, от колкото пък изобщо никой да не ме търси, но става дразнещо. С името е по същия начин: "Ей, ама желязна си, няма да го кажеш това име до края".... еми след като 3пъти не съм ти казала, значи няма да кажа. Каква ли не информация даваме през цялата бременност, поне едно нещо да си остане за мен и ММ, особено когато името е символично и има скрито послание или нещо подобно.
Ама от сега съм намислила, живот и здраве ако имаме второ и полът няма да кажа и докато не ми проличи няма да съобщавам на никого. Ей така, за да ги дразня! Smiley  Аааа и другото - колко килограма съм качила? Казвам, че не  знам и не се меря. Ххаха... все едно това е най-важното, точно в какво прасе съм се превърнала? Вчера чух как са обсъждали единствената колежка (жена) на работното място на ММ, каква мецана била станала, защото и тя е бременна. Е стига де, може ли мъже така да се излагат, та един от тях даже е питал ММ дали и аз съм станала така. Scream А друг колега на ММ накара приятелката си да ми пише за да ме пита колко кг съм качила. Вие представяте ли си? Ама никой не пише за да пита дали имаме нужда от нещо, всичко друго е много, много интересно! Simple Smile  Страшни сладурчета. Smiley

# 447
Честито на трите нови бебчета! 🥰 Да са здрави, пухкави и послушни! 

Аз съм в 37+4, днес официално изгладих и последните чаршафчета и също толкова официално вече нямам какво да правя 😃 Утре пак ще ходим с ММ на Витоша, той се зарече, че миналата седмица ще ми е за последно, но аз много давам зор, трябва някак да го родя това бебе, а в мръсната София вече не ми се разхожда хич 😅

Иначе ви черпя виртуално с бисквитки:

Това са любимите на ММ, а и на мен 😊 Предчувствам, че ако бебчо не излезе скоро, само с готвене ще се занимавам идните седмици 😂 Но имам менструални болки всеки ден вече, а и от онези пробождания отдолу, надявам се това да значи, че правя разкритие...

# 448
Честит Кристиян на мама Мери......здраве и щастие му желая.
Дани, само така да е бебо спокоен.
Жанинче,  голямо лапане става при вас.....400гр за 9 дни.....браво!!!
Родилите мамите един въпрос. Какво носите в къщи за гърдите. До днес бях само по блуза, но ми писна да съм мокра....сутиен не мога, че банелите ме дразнят,  фитнес сутиените ме стягат.....отидох и си купих бюстиета- от вътре ще слагам тампони да попиват кърмата. А вие какво правите?
Аз още в средата на бременността си намерих една жена в olx, която продава сутиени за кърмене (нови разбира се😁) и си взех от там, защото бяха и на много разумна цена по 6-7лв. Та те са без банели и са ми много удобни + подложките за кърма на Avent.

# 449
Страшни бисквитки! Аз днес щях да правя морковена торта и рязко си взех шоколад, бисквити и ананас и се отказах.
Добре че не живеем с някой от родителите ни. Да са ни живи и здрави да св пправят самички,
защото ще се изядем иначе.
Моята баба /майката на майка ми/ ни побъркваше лека й пръст. Направо беше шах с пешката. Много често у нас са звъняли телефонни измамници, които явно знаеха че тя живее при родителите ми и е сама през деня. Винаги им се връзваше и имаше рев. Все едно аз ще катастрофирам недай си Боже и ще се обадя на бабето с бастуна с 200лв пенсия тогава да ме спасява. Направо устата ме болеше да обяснявам. Отказваше да се храни, все нещо не й харесваше. На няколко пъти беше решила да стърже по плота в кухнята с един нож, за да изчисти. Най-големите куриози бяха, когато разбере че някоя роднина е в болница и тя искаше са влиза..лошо й ставаше, все някоя стара болка се обаждаше. Ако лекарят откаже да я приеме ставаше некадърен.
Най-лошото е че наистина няма какво да направим. Преглъщаш едно голямо питие и това е.

Общи условия

Активация на акаунт