ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 210
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
Арома, същата работа, абе доктора е един. И аз подпитах за гъбички, и на мен е казал че няма да чака много да преносвам и тнт.

Скруби браво на вас. И аз имам спомен че 1-вия месец храненето  беше на поискване, после се нормализира  и само си маха и нощното....
За онлайн е трудно особено 1 клас.  Нямам си на идея какво ги правят.....трябваше да ги пуснат ваканция 1 месец и да отучват юни. Както и да е. Ще мине и това, само да сме здрави всички.

Ками, чай от малинови листа за какво е? Аз знам, че сваля температура...

Обожавам декември  и януари. Любими.... Особено ако вали сняг на парцали и всичко е бяло..... но го дават да е топъл.....

# 196
  • Варна
Изгубен, води се обезболяващо при раждане. Пие се чай по две чаши на ден и трябва да се натрупа в организма. С предната бременност го пих, но не мога да кажа дали върши работа. Тогава се стигна до секцио. Сега пак го пия, пък каквото стане. Поне знам, че не ми вреди. Първото ми раждане беше мнооого трудно. Нямах никакви индикации и на рутинен преглед в болницата на деня на термина ми, един крив доктор реши да ми пукне водите. И така раждането беше кошмарно! Шевовете ми бяха около 20-30, вътрешни и външни. Но това не ме е отказало да искам нормално раждане.  Но се чудя и аз какви бабешки илачи да пробвам за обезболяване.

# 197
Честит Декември , момичета 🥳

Пожелавам леко раждане на всички , които останахме за Коледния месец 🎄

Аз вчера бях на преглед и трябваше с док да се разберем за дата за тези дни ...и късмет ... доктора се разболял и ще отсъства . Много кофти , бях се настроила , че ще е скоро , но Божа работа 🤷♀

Изгубен , прочетох нещо , което коментирахте за Селена ... обаче не разбрах какво точно ... ще питате за нещо допълнително ли ?

# 198
Добро утро момичета!
Честит най- чакан месец тази година! 🤗
Аз имам въпрос - случвало ли ви се е при ходене до тоалетната след забърсване да има петънце кръв(по-малко от капка)? Снощи като ходих пак имаше, обаче тогава не бях сигурна, защото беше много бледо розово и се чудих да не ми се привижда, обаче след тази сутрин разбрах че си е било розово. Имам 19 дни до термин. Дали има повод за притеснение според вас или на този етап е нормално?

# 199
Алекс, незнам да не би да е от тапата....

Мери , ти при кой лекар ходеше, сега какво ще правиш? Иначе коментираме и се чудим дали нашия лекар, и въобще де , като го ангажираш да ти е той на раждането, ще иска нещо допълнително  като заплащане, отделно от таксата на каса.....ти чувала ли си.? Аз си мисля че взимат % от там, ама незнам.

# 200
Изгубен , при Матев съм . Ама как дали ще е той на раждането 🤷♀ Матев преди две седмици беше в отпуска и точно тогава ми падна тапата . Изпрати ме на преглед там при дежурните , но каза , ако започне родова дейност , идва веднага . При , който си ходиш на прегледи , при него раждаш . И аз доколкото знам , си взимат проценти от таксата , за това държат и те да си те изродят 🙂 Няма как да доплащате за избор на док , при положение , че вие си ходите вече при него . Той на тонове изпраща ли ви ? Не сте ли се разбрали , ако започне раждане как да процедирате ?
Мен вчера ме прегледа Петрова . Каза да не бързам и да си чакам доктора и да се разберем , когато се върне 🤷♀ Иначе на мен ми казаха , задължително Макмирор до раждането .

Алекс , при мен така започна падането на тапата .

# 201
Аз не съм ходила нито веднъж на тонове....

# 202
Изгубен, по принцип лекарите и сестрите взимат процент от парите за "пътеките". Също като направиш избор на даден лекар,  той също взима процент към заплатата.

# 203
  • София
Чаят от малинови листа предизвиква контракции.

# 204
Аз ходя всяка седмица от началото на 9-я ... също АГ преглед за разкритие и ехограф .
Даже в стаята , където правят записите , има едно голямо табло . Там пишат кой в коя стая е , и ми прави впечатление , че пишат и на кого е пациентката и даже някои бяха подчертани 😁
И мен винаги ме питат на кой съм пациентка и му звънят да му дават инфо . Даже вчера намекнах на Петрова , че се притеснявам , че е болен , защото исках тези дни да е раждането , обаче не ми предложи тя или друг да ме поеме . Директно ми каза , че съм си негова и да се разберем двамата , при условие , че няма индикации да бързаме . Той искаше да избърза заради трамбозата и то , за да не стане бебето много голямо и да е трудно раждането , но уви 🤷♀

# 205
Мери, тя  едва ли ще ти предложи първа, ти трябва да питаш.... Или ако тръгне спонтанно ще си при който е на смяна.
Иначе аз ходя всяка седмица на ехограф и го гледаме, така че ако е имало нещо притеснително, щяха да ме пратят и на тонове....
То вече няма и за кога да ходя на тонове, направо на раждането....
Оф, нещо хем се чувствам мега спокойна за самото раждане, хем ми е притеснено как точно ще се случи.  ..нормално от неизвестното да ме е страх....

Ками, много майки пият и арника, аз не смея. Ще ме обезболят като трябва и толкоз.

Избърсах апартамента,  подовете и освен, че се изморих друго няма...пфу.
Трябва да си взема робот, само аз чистя  и в повечето случаи е кочина....нямам сили да минавам всеки ден.

# 206
Изгубен И аз така се чувствам хаха..
Робота е мечта! Моя нищо, че е смотан и от хаотичните, но е наистина огромна помощ особено с куче!
Момичета, прави ми впечатление, че от около седмица гърдите ми са станали.. Тройни и леко ме наболват зърната.. Някой като мен? От какво се случва това.. Тялото ми се подготвя с манджа или? Много ми е странно понеже съм с малки гърди

# 207
Честит ви Декември майчета! 🧡 Всички с нетърпение чакаме да родим!
Изгубен Нормално е да си притеснена! И аз като казах на АГто,  че ме е страх от неизвестното . Той ми каза така " нали знаеш при първа бременност те е страх, защото не знаеш какво те очаква , а при всяка следваща те е страх защото вече знаеш какво те чака!" Явно много правилно винаги има притеснение!

# 208
Десислава, и моите зърна са чувствителни, обаче май не са пораснали още. Дано наистина подготвяме манджата 😄

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 12:29 от alex2710

# 209
Изгубен , изобщо не мисля , че има нещо притеснително 🙂 Просто явно твоя док няма такава практика . Петрова и Матев , с оплаквания или без , си те пращат задължително 🤷♀ Същото е и с прегледа за разкритие , не всички го практикуват , а за някои доктори е задължителен ... Не казвам кой вариант е по-добър , да минава всичко гладко и леко , другото са подробности ☺
Ако раждането тръгне , отивам , винаги питат на сой съм пациентка и му звънят . Ако евентуално няма да дойде , мога да попитам за Петрова , или както казваш , оставаш при дежурния 🤷♀ Ама лежа на тази кълка , че няма да е сега 😁
За притетнението думи нямам , само го мисля и даже не мога да спя добре . Тази нощ спах толкова спокойно и продължително в сравнение с другите , ама това е защото се успокоих , че ражнането евентуално няма да е днес / утре 😁

Общи условия

Активация на акаунт