ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 199
  • 793
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добро утро момичета!
Честит най- чакан месец тази година! 🤗
Аз имам въпрос - случвало ли ви се е при ходене до тоалетната след забърсване да има петънце кръв(по-малко от капка)? Снощи като ходих пак имаше, обаче тогава не бях сигурна, защото беше много бледо розово и се чудих да не ми се привижда, обаче след тази сутрин разбрах че си е било розово. Имам 19 дни до термин. Дали има повод за притеснение според вас или на този етап е нормално?
   И при мен беше така, в началото беше много малко. От време на време получавах леко зацапване. Може би през ден-два имах няколко капчици. Постепенно почна да е повече. Сега преди малко докато сгъвах прането изтече доста, по- скоро този път беше розова течност.. Все едно съм се напишкала леко(а съм сигурна, че не съм) и от тогава пишках няколко пъти и всеки път има леко розово-кафеникаво по салфетката.. Според мен скоро ще родим. На мен ми казаха, че от скъсяването на шийката е това зацапване.. Ама при мен вече не е зацапване а си изтича някаква течност.. предполагам не са водите🤔 малко беше за води.. Иначе преди сигурно 15-20дена получих за първи път това и все още не съм родила.

# 211
Roniss, няма какво друго да е. Готов ли ти е багажа?
Понякога главата на бебето застава като тапа и пропуска по съвсем малко от околоплодната течност, но веднъж започнало няма спиране. Може през половин един час да има по малко изпускане.

# 212
  • София
Приготвен е да. 😁 От вчера от време на време получавам едни леки болки. В кръста и ниско долу точно като преди цикъл, леко стягане на корема.. И сега това дето така потече..не знам 😂 чувствам се като идиот.. да не мога да разбера, че тръгвам да раждам.. Но и аз не знам какво друго може да е.. Не съм се напишкала.. А за течение пък е доста, пък това е и доста течно.Ще влезна да се изкъпя и оправя за всеки случай.

# 213
Ронис, кога ти е термина? Щом за първи път си имала зацапване преди 15-20 дена сигурно е скоро? На мен снощи ми зацапа, а термина ми е след 19 дни. Каквото и да е - успех! Аз ще стана да си достегна багажа, че се стресирах 😳

# 214
  • София
За 6ти декември е. Според лекарите щеше да е към 20ти ноември ама на моя бебок не му се излизаше тогава 😁 даже за всеки случай ме приеха за задържане тогава. Казаха, че шийката е скъсена и е почнала да се изглажда и за това се появява това зацапване.

# 215
Roniss - защо не звъннеш на твоя АГ и да попиташ какво мисли за тази ситуация =)
На мен това със започване на раждането ми е такава научна фикция, струва ми се толкова индивидуално - тия дни все си мисля, че всеки момент ще започне, а вчера на прегледа плацентата високо, човечето подскача и се чувства добре явно, ама с тоя лед навън го разбирам.

# 216
https://www.facebook.com/643315142348838/posts/4108221532524831/

Днес ще има лекция за кърменето. 17,30ч.

# 217
Ронис, изтичането на водите зависи и къде е спукан мехура.  Ако е нависоко може лека полека да изтича. Ако скоро не са те преглеждали е хубаво да те видят според мен.

# 218
Цитат
И да отбележа, че утре и в сряда ще има готини лекции - утре в мц Афродита ще има лекция за първи грижи, а след това Елена Василева в 13ч в страницата на кенгуру за масаж на новороденото. В сряда пък в страницата на Елена Василева ще има лекция за хигиената.
Деси, благодаря за тези уебинари. В 10:00 изслушах първия, сега съм на втория на сайта на Кенгуру във ФБ.
То - не, че не съм ги слушала темите вече, но да затвърдя знанията.
Само че, като за първи път, сигурно нищо няма да ми е ясно, когато ми дадат малкия.
И да, надявам се персоналът да ми помага. Пък аз отделно сама се ‘образовам’. И книги чета... Пък да видим... 🤯😀❤
Ронис, сещам се, че лежа за задържане. И на мен ми звучи като начало ма раждането...

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 15:25 от HappyRSmile

# 219
Честита нова темичка, благодаря, Рейв!

Мен ме нямаше 3 дни и сте писали многооо, имам доста да наваксам с четенето и ще ми е много интересно.
В неделя цял ден бях със съпруга ми, той тогава имаше пълен почивен ден и цялото ми внимание беше само за него Heart
Не влизах да чета, защото купих коледни подаръци за съпруга ми и за семейството ми, останаха 2 - ма членове от семейството. Че като тръгна да раждам, няма да ми е до пазаруване.
Вчера украсих наполовина, утре ще довърша с украсата, днес пазарувах и лежа. Много ми дойде.
Бебката е почти 3 кг, много мърда, ама много мърда и ме боли корема вече. На 3.12 съм на трети тонове.
Сутринта имах мъничко бяло слузесто, дълго около 1 см, не мога да разбера дали е от тапата или от течението Grinning Малко помощ тук?

Поздрави и бъдете здрави Heart

# 220
изгубен вече 38 г.с. само веднъж ме е слагал на тонове. Ще видя идният понеделник какво ще ме прави.
Днес бях до личната. Тази направо ме убива всеки път с яки коментари -  “О, колко си едра” ; “Ама хич не ти прилича да си 7-8 месец ама много си едра”
Не ги разбирам тия хора които все държат да си изкажат мнението без да си го искал или да ми пипат корема. Ток ме бие за последното! Единствено ММ нямам нищо против да го пипа.
Племенницата на ММ постоянно ми прегръща корема, слага си ухото на него, пипа го. Ей, вярно че е детенце 9годишна, но превъртам. Само защото е още малка се правя на вежлива. Иначе ми се е случвало и напълно непознати да посягат.
Постоянно някой ни разпитва за името. Еми не искам да казвам докато не се роди ама те и не спират...кажи та кажи. Вече си измислям имена като ме питат веднъж казвам Исперих, веднъж Омуртаг...ей така да ги шашна. Свекървата се съобразява и мен не ме пита, но ММ го е разбила последният път. Прибра се толкова изтощен психически, че чак жал ме хвана.

# 221
Мен приятели и познати ме питат постоянно за името на бебката, чак доста се дразня, втръсна ми вече от този въпрос “Как ще се казва бебето?“.
Казвам им, че ще разберат когато тя се роди. С най - голямото нахалство ме питат кои знаят за името й.
Обяснявам им като будала, че само ММ и семейството ми знаят. Кумовете ми не знаят. За къде бързат, какво ще им стане като потърпят още малко Grinning Grinning

изгубен вече 38 г.с. само веднъж ме е слагал на тонове. Ще видя идният понеделник какво ще ме прави.
Днес бях до личната. Тази направо ме убива всеки път с яки коментари -  “О, колко си едра” ; “Ама хич не ти прилича да си 7-8 месец ама много си едра”
Не ги разбирам тия хора които все държат да си изкажат мнението без да си го искал или да ми пипат корема. Ток ме бие за последното! Единствено ММ нямам нищо против да го пипа.
Племенницата на ММ постоянно ми прегръща корема, слага си ухото на него, пипа го. Ей, вярно че е детенце 9годишна, но превъртам. Само защото е още малка се правя на вежлива. Иначе ми се е случвало и напълно непознати да посягат.
Постоянно някой ни разпитва за името. Еми не искам да казвам докато не се роди ама те и не спират...кажи та кажи. Вече си измислям имена като ме питат веднъж казвам Исперих, веднъж Омуртаг...ей така да ги шашна. Свекървата се съобразява и мен не ме пита, но ММ го е разбила последният път. Прибра се толкова изтощен психически, че чак жал ме хвана.

# 222
Момичета, дали някоя от вас ще ражда в Щерев?

# 223
Аз изпуснах лекцията в 10 на Афродита 😅 Може ли резюме? 😅

# 224
Аз родих в Щерев преди няколко дни. Ако се интересуваш от нещо конкретно ми пиши на ЛС Simple Smile
Момичета, дали някоя от вас ще ражда в Щерев?

Общи условия

Активация на акаунт