Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 766
  • 754
  •   2
Отговори
# 105
  • София
На мен пък този месец за ЗФ ми изписаха Трисеквенс, средата на Ноември имах в единия Я 2Ф 16 и 12мм, лигавица 8мм., а в другия 1 Ф 28мм. Подготвиха ме за пункция, но ЛХ беше 51,3 и ги изпуснахме овулирах, но задържания не се спука, този месец си стоеше със същия размер и затова съм на терапия.

# 106
Kupu,как си?

# 107
  • София
Благодаря Devilche, че ме мислиш, току що ме раздвижиха, едвам се тътря и корема ми опъва и боли.
Доктора не е идвал за да каже какво-що, само В.А (сещаш се), с която бяха екип мина и каза, че всичко било наред - ще видим..

# 108
Благодаря Devilche, че ме мислиш, току що ме раздвижиха, едвам се тътря и корема ми опъва и боли.
Доктора не е идвал за да каже какво-що, само В.А (сещаш се), с която бяха екип мина и каза, че всичко било наред - ще видим..
Милата 🍀 радвам се,че и това мина и дай Боже всичко да е наред и бъъъъързо да се възстановиш 🙏🏼 И пак да си на старта 🥳
трябва да се движиш,въпреки болките,зада няма сраствания. Поискай си обезболяващо-недей да търпиш. В надежда си ги спестяват на макс тези лекарства-бъди настоятелна🤨
Важното е,че премахна миомата и като забременееш скоро ще имаш спокойна и лека бременност 😘

# 109
Kupu, ти май по-тежко от мен понасяш лапарото. Или може би понеже аз както ти бях споменала имам много тежко лапаро за махане на ендометриоза и това ми се видя много леко. Но мисля, че от утре-вдругиден ще си добре. Няма как да не опъва, и мен ме опъваше, но не съм имала болки освен в деня на самата операция. И аз се сещам за кого говорите .... Grinning
Ще те изписват ли по обяд? Хайде това да е последното препятствие преди сбъдване на мечтата. Flowers Four Leaf Clover

# 110
  • София
Благодаря момичета, още съм в реанимация, всички останали ги качиха в стаите, хем след мен ги оперираха, обаче мене трябва да ме види Шефа, както казаха, а това кога ще се случи не е много ясно, имам чувството, че ме забравиха.
Червата ми ужасно къркорят, чак като спазми имам на моменти, но газове като хората не мога да изпусна, стягам се и това е.

# 111
  • София
Кири, гуш от мен! Дай боже всичко да е наред, да бъде здраве и 2021 да се случи мечтата. ❤️

# 112
  • София
KUpu стискай зъби още малко, дано това е последното препядстве при теб и завърши с успешен финал най-накрая, защото премина през какво ли не.
Миличка желая ти бързо възстановяване Gift Heart Flowers Four Leaf Clover Flowers Hibiscus

# 113
  • София
Сърдечно благодаря, дай Боже 2021 да е щастливата година за всички ни Flowers Four Leaf Clover
С цели 5 дупки съм на корема, доктора каза, че освен миомата за която знаехме е имало още 3 бр по-малки Astonished
При хистероскопията ми е разширил кухината и е сложил гел против слепване.

# 114
Дръж се Kupu и това ще мине Simple Smile

# 115
Здравейте, момичета! Hug Heart
Бях обещала, че ще разкажа как са се развили нещата при мен,
паралелно ще напиша и някои неща, свързани с процедурите и клиниката,
заради момичетата, които ме помолиха.
Ще поставя поста в скрит текст, защото ще е дълъг. Blush
Скрит текст:
Ние се записахме за първичен преглед през месец март в "Биотекском", Киев,
но заради пандемията успяхме да отидем през юли.
И двете координаторки, които обслужват български пациенти, се казват Виктория.
Виктория Плотникова е главният координатор, с нея кореспондирате, и двете говорят български.
Помолих Виктория да направим всички изследвания в Киев и да й изпратя старите,
които имаме, те бяха и актуални повечето. Тя се съгласи и пуснахме всичко наново там.
Правят се множество изследвания, някои от тях никога не ги бях правила.
Тези, които не са правили мъжки кариотип, няма смисъл да го правите предварително,
там ще ви го пуснат. Изследванията не се заплащат допълнително, включени са в цената на пакетите.
Престоят, храната, трансферът от летището до хотела,
както и до клиниката по време на процедурите, е безплатен!
При всяко посещение се прави тест за Ковид-19, който също е за тяхна сметка!
Лекарствата и те влизат в цената на избрания от вас пакет.
В пакета, с 2 опита и повече, са включени лекарствата до 12 г.с., както и редукция на ембриони.
В единичния пакет лекарствата са за месец след трансфера, редукцията не е включена,
заплаща се 1000 евро за нея. Лекарства се дават преди и след всяка процедура.
Не всички медикаменти и схеми са стандартни, определят се и от нуждите на пациента.
Ние първоначално се бяхме насочили към пакета с 5 опита,
но заради пандемията се замислихме, а лекарката ни отказа окончателно от него.
Нашият лекар е д-р Игнатиева. Първото нещо, което каза на първичния преглед,
беше: "Отлична лигавица и матка." Беше обнадеждена, че положението е добро,
но аз чувах тази реплика във всяка предишна клиника,
затова някак си надеждите ми не станаха по-големи, все пак не бяхме успели в Чехия с ДЯ.
Спермограмата ни също излезе добра, 60% хубави сперматозоиди, така да се каже с прости думи,
срещу 40% лоши. Но и за нея винаги навсякъде са казвали, че е добра,
имаме Олигоастенотератозооспермия. Д-р Игнатиева каза,
че е хубава спермограмата и ще направят хубави ембриони.
За опита ни в Чехия не коментира много от колегиалност, но не можа да си обясни този лош
резултат от 1 ембрион на свеж трансфер, който имахме, както и късните трансфери,
които и според нея са били без основание за моята лигавица. Беше уверена,
че при тях няма да стане така и че ще имаме достатъчно ембриони.
Лекарката отговори на всичките ни въпроси, тя също ни задаваше въпроси,
направиха ни досие, в което записаха всички неща, които бяха нужни.
Ние казахме, че държим на едноплодна бременност поради много причини, с които тя се съгласи.
Да отбележа, че обичат това да се казва в началото, а не след трансфера, за да имат ясна стратегия,
а и лекарката не обича да прави редукции без причина, така разбрах аз.
Предложи ни да върнем 3 ембриона, не мислеше, че има смисъл от двоен трансфер на този етап,
след като държим и на едноплодна бременност. Напечатаха ми протокол и ми го дадоха.
След това сключихме договор. Ние платихме цялата сума с банков превод от България,
като се върнахме. Досега май никой не е плащал наведнъж, но ние така решихме,
не виждахме смисъл да плащаме на 2 пъти. Всичко ни хареса, лекарката, координаторките,
отношението, не сме имали съмнения, че ще ни излъжат по някакъв начин.
Доверихме се и напълно оправдаха доверието ни! Аз съм отрицателен резус-фактор.
Д-р Игнатиева държеше донорката да е моята кръвна група,
за резуса също беше препоръчително да е моят. От целия каталог тогава,
само 1 донорка беше моята кръвна група и резус, но аз я отказах,
въпреки че беше по-млада от тази, която избрах.
Казаха ни да изберем поне 12 донорки първоначално.
Тази, която ми беше фаворит, се оказа, че е подходяща, въпреки че беше положителен резус.
Освен на снимки, донорките ги има заснети и на клипове, в които говорят за себе си.
Така по-добре може да се ориентирате за избора си.
Написани са ръст, килограми, цвят на очите и косата, както и раса.
В "Биотекском" подготовката за трансфер е с блокираща инжекция.
По този начин се синхронизират циклите между донорката и реципиента,
затова няма значение на кой ден от цикъла ви ще е извършен трансферът,
дните започват да се броят, когато се включат лекарствата.
Подготовката се започва с прием на противозачатъчни.
Виктория обяснява всичко на първичния преглед, дава и по-нататъшни инструкции,
няма никакви неясноти и напрежение относно подготовката!
Ако всичко е наред, били сте блокиращата инжекция, цикълът ви е дошъл,
започвате същинската част на подготовката, когато на донорката ви й дойде цикълът.
Изпраща се схема, в която подробно е описано всичко, какво да приемате,
кога да направите вагинален ултразвук, кога да отидете в Киев,
кога ще е пункцията на донорката, кога ще е трансферът ви,
според резултата от вагиналния ултразвук може да се промени схемата на лекарствата.
Ние започнахме подготовката още на следващия цикъл.
Всичко вървеше по план, без проблеми, лигавицата ми беше хубава,
нямах промяна в схемата. На прегледа в Киев беше 11 мм.
В деня на прегледа, който е и денят на пункцията на донорката,
вземат кръв от жената за ембриолепилото, което се прави от кръвна плазма.
Изчаква се няколко часа в клиниката, докато се обработи, след това веднага се поставя в матката.
Д-р Игнатиева ми беше назначила и вливки с Биовен, преди и след трансфера,
защото имам 3 нискорискови мутации. Лекарката за 5 мин. ми постави ембриолепилото,
никаква болка не почувствах. Странични ефекти нямах от вливките, всичко мина отлично!
Около 3 ч. се влива Биовен, първо бият Урбазон, за да не получим странични ефекти,
като го бият, е малко неприятно, но става бързо, едни парещи иглички в областта на ануса
и яйчниците може да почувствате, и то не всеки път. Същият ден се включват
и 2 вида прогестеронови инж., едните са ежедневни, а другите се бият през 4 дена.
Вагинален прогестерон също - Прогинорм Геста, само вечер преди лягане 3x200.
Докато сте в Киев, идва мед. сестра в хотела да ви поставя инжекциите.
Клексан го включват в деня на трансфера, единствено от него се отпускат само по 14 бр.
Биовен се влива само по преценка на лекарката, не на всички пациенти.
Аз на първичния преглед отказах вливки, държах само на Клексан, после размислих,
че искам, но Виктория ми каза, че не е по желание, но ще говори с лекарката,
но нямаше нужда, защото тя ми го беше назначила по нейно усмотрение.
Нямам установени имунологични и ендокринологични заболявания,
единствено наследствена тромбофилия. Трансферът ми беше на 17-ия ден
от включването на лекарствата. Имахме 7 бластоциста, с най-високо качество "А",
така ми каза Виктория, протокол не са ми давали, но и аз не съм го изисквала.
Чак не можех да повярвам, че имаме толкова! Казаха, че вече са започнали
да правят по-леки стимулации заради по-доброто качество, вадели по около 10 яйцеклетки.
Замразени ембриони нямаме. Мисля, че след втория трансфер замразяват.
Понеже имам тясна шийка на матката, лекарката искаше да съм с по-пълен пикочен мехур на трансфера,
всичко мина чудесно, пак за 5 мин., без проблем и болка!
Първо на монитора ми показаха ембрионите в матката, 3 ембриона върнахме.
След това ми дадоха и снимка. Лежи се около половин час, ставаш до тоалетната и ти включват Биовен.
Компания си правихме с още една българка. Прекрасно си изкарахме,
бяхме много обгрижвани, и двете координаторки бяха с нас, голямо внимание ни обръщаха,
беше идеално всичко, не се затормозих ни най-малко! След всяка манипулация се пише протокол,
дават се лекарства, описано е всичко в него. Според нуждите на пациента се изписват
и допълнителни медикаменти, аз имах всеки път, че моята матка е по-чувствителна. Blush
Чудесно си изкарахме в Киев и на първичния, и на трансфера, времето беше хубаво,
разходихме се и до центъра, не мислех за процедурите, приех го, че все едно сме на курорт,
навярно затова всичко ни спореше! За нас това беше окончателно последен опит,
но не се бях вкопчила в него, нямах никакви очаквания, струваше ми се сюрреалистично да успея,
всички момичета, които ме окуражаваха и на които съм много благодарна Heart,
вярваха повече в моя успех от мен! Като си тръгвахме, казах и на двете Виктории,
че много весело и спокойно си прекарахме и се надяваме и крайният резултат е толкова хубав!
След всеки трансфер получавам болки и контракции в матката, поне до 5-ти ден от трансфера.
Магнезий и Но-шпа ми изписаха, но на мен не ми помагат особено.
Като се прибрахме вкъщи, от ден на ден все повече се усилваха контракциите,
чак се потях от болки, а аз имам висок праг на болка, защото съм с много болезнен цикъл.
Имах чувството, че всеки момент ще ми дойде. На 8-ия ден след трансфера се събудих
с много силни болки, започна леко зацапване и след часове ми протече тъмна кръв, както при цикъл.
Аз бях убедена, че ми е дошло, защото на тази дата трябваше да ми дойде цикълът,
ако не бях правила трансфер. Писах на Виктория веднага на вайбър,
тя ми каза да пусна кръвен тест и да не спирам лекарствата, докато не излезе резултатът.
Също така да бия кръвоспиращите инж., които ми дадоха, през 4 ч., докато спре кръвта,
за пръв път толкова бях загубила надежда, че ако не беше мъжът ми, нямаше да ги бия,
защото не виждах смисъл, бях убедена, че това е цикъл, то в действителност е било нещо такова.
До сутринта се успокоих, изстрадах го, примирих се, направих нови планове как ще действам,
погледнах нещата от хубавата им страна и се заредих с нова вяра и оптимизъм!
Виждах се в Истанбул за нова цветна снимка и консулт,
въпреки че имам неотдавна правено лапаро + хистеро.
Пуснах ЧХГ на следващия ден. За пръв път отварям резултата, ама без грам надежда,
очаквам кръгла нула и виждам ЧХГ 702. Гледам и не вярвам на очите си,
пак гледам дали съм видяла правилно написаното и си мисля, че може да са разменили резултатите,
защото имаше едно младо момиче преди мен. Казах на мъжа ми, че навярно е неин резултатът.
Виктория писа, че е чудесно ЧХГ-то за 9-ти ден, да повторя след 2 дена теста.
Да бия кръвоспиращите само ако има алена кръв, да продължа Клексана,
а да спра аспирина за 1 седмица. След 2 дена отидох в лабораторията пак без големи надежди.
На 11-ти ден ЧХГ-то беше 1731, а на 14-ти ден 7549. Виктория ми каза, че е чудесно ЧХГ-то.
Направо на лекар да отида след 2 седмици за чуване на сърдечна дейност.
Така и направих, не съм ходила по-рано да гледам плоден сак, че бях с ужасни болки.
Свещички Папаверин дават от клиниката, само оттях се повлиявах временно.
Който има подобен проблем, може да си купи допълнително от някоя аптека, че у нас ги няма.
Отидох за чуване на сърдечна дейност със свито сърце.
Моята гинеколожка изпадна в шок, като видя, че и трите ембриона са се хванали,
защото съм й пациент от дълги години и знае за всичко, през което съм минала,
зарадва се повече от мен дори и каза, че всичко изглежда чудесно,
няма видима причина за кървенето, което съм имала, и че едва ли ще се саморедуцират,
чухме и 3 сърчица. Понякога нещата се случват, когато наистина най-малко очакваме!
Насрочиха редукцията възможно най-бързо от клиниката, предложиха ни 2 дати,
избрахме по-късната, защото не можехме веднага да тръгнем.
По пътя към Киев получих отново кървене, което до вечерта премина в зацапване.
На другия ден беше прегледът ми при д-р Игнатиева. Тя каза, че всичко е наред,
и трите са живи, няма видима причина за кървенето, както и опасност за ембрионите.
Най-вероятната причина била, че лющят лигавицата, прекалено разпъват матката,
защото са 3, оттам идват и силните болки, но всичко това било нормално.
Редукцията трябваше да е след прегледа, но анестезиологът отказа да ми постави упойка,
защото имам зацапване, пила съм аспирин и съм била Клексан.
Каза, че има риск да получа хематом, искаше да спра аспирина и Клексана за 2 дена.
Мнението на д-р Игнатиева беше, че трябва да го послушаме.
Добре че имах някакъв вътрешен пресантиман, че предвидих повече дни престой.
Упойката беше много хубава, излизаш бързо от нея, все едно нищо не е било.
Имах леки болки в матката, които бързо на намаляха, но като станах до тоалетната,
получих силен кръвоизлив, с червена, рядка кръв. Около 4 ч. лежах в клиниката.
Антибиотик ми вливаха със с-ма. Още една вливка имаше за спиране на кървенето,
но нея я правих в мед. пункт на хотела. Вътрешно бях спокойна, но разумът ми ми казваше,
че едва ли ще го бъде, много кръв изтече до сутринта, но освен да се моля всичко да е наред,
друга опция нямах! Д-р Игнатиева каза, че матката ми е по-чувствителна,
смяташе, че кръвта е от шийката и няма пробив до ембриона.
Вечерта си бих и кръвоспираща инжекция, освен вливката.
След редукцията се дава нов протокол, както и лекарства.
Антибиотик Аугментин имах за 5 дена, магнезий също. Виктория ми даде и неща,
които не ми се полагаха, за да не се разкарвам по аптеките в това състояние.
И от двете Виктории съм много доволна! Сърдечни, заинтересовани за пациента,
винаги помагат с каквото могат, закуски ми носеха, вода, много се грижеха за мен,
спокойна и сигурна се чувствах, и макар че това е най-травмиращата част
от цялата процедура, всичко мина максимално ненатоварващо!
Кръвта почти спря на другия ден и имах само зацапване.
Като се прибрах вкъщи, вече бях по-добре, появяваше се зацапване на няколко дена.
Аспиринът ми го спряха, оставиха аз да преценя дали да го пия, според положението.
Клексанът обаче държаха да го почна на следващия ден след редукцията, след 24 ч.
В крайна сметка, само на Клексан съм в момента, живот и здраве, трябва да го бия до последно.
Редукцията беше в 8 г.с., на преглед трябваше да отида в 9 г.с.
Веднага след редукцията, изведнъж някак не се чувствах вече бременна.
На матката й олекна, намаляха болките и контракциите, помислих си, че не е на хубаво.
Притеснена отидох на преглед, за щастие, ембриончето беше добре, отговаряше си точно на седмицата.
Нямах хематом, нито някакъв пробив от кръвта до ембриона, както каза д-р Игнатиева.
"Редукцията е перфектно направена", каза моята гинеколожка. Двата плодни сака са все още там,
макар с намалели размери, в единия има ембрион без сърдечна дейност, другият е празен.
Питах Виктория какво ще стане с двата сака и спрелият развитие ембрион,
каза, че не могат да отговорят с точност, защото всеки организъм реагира по различен начин,
но по принцип не би трябвало да застрашат развиващата се бременност,
може и чак с раждането да се изчистят. Засега, да чукам на дърво, всичко е наред!
Още не мога да се зарадвам и да си отдъхна, всичко ми мина като на лента,
все едно не се е случило на мен! Регистрирах се вече като бременна.
БХС категорично отказа лекарят, който ми води ЖК, не виждаше смисъл да го правя,
редукцията беше една от причините, ранна фетална правих в 11 г.с., всичко беше добре,
но в толкова ранна седмица нищо не е окончателно все пак!
Докато не направя нова в 20 г.с., ще съм под напрежение! Ако стигна дотам де!
Д-р Игнатиева е казала, че в моя случай няма нужда от пренатест.
Вероятността да даде фалшив положителен резултат, е голяма,
защото бременността е била многоплодна, с редукция, и двата плодни сака са още в матката.
Лекарствата се спират по схема, която се дава в 12 г.с. При мен започваше от 13 г.с.
Обещах да разкажа подробно, това е засега положението при мен.
Надявам се да съм била полезна на тези, които тепърва ще се насочват към клиниката! Blush
Д-р Игнатиева е сърдечна, много спокойна, убедителна и уверена в това, което прави,
по този начин ти вдъхва доверие и спокойствие, и най-вече има златни ръце! Heartpulse
Много сме й благодарни за всичко, което направи за нас! На целия екип също!
И на двете Виктории, които ни подкрепяха през цялото време,
те направиха престоя ни толкова приятен! Heartpulse
Благодарение на тях не почувствах стрес, всичко минаваше безпроблемно всеки път!
Организацията е много хубава, хотелите, храната, обслужването, отношението!
Нямаме никакви забележки! Не сме чакали за прегледи и манипулации,
улучвахме все спокойни дни. Някак си нещата ни споряха от самото начало,
надяваме се така да бъде и до края!
kupu, бързо възстановяване! Успех! Дано скоро да сбъднеш мечтата си! Hug Heart
Mandaria, надявам се, че тестът е бил положителен! Hug Heart
От проблеми и неразположения не съм чела форума,
само гледах до коя страница е стигнал, за да пусна нова тема,
затова нямам представа кой докъде е стигнал, но винаги съм стискала палци на всички,
много късмет ви желая от сърце, момичета! Heart Flowers Four Leaf Clover

# 116
Здравейте, момичета! Hug Heart
Бях обещала, че ще разкажа как са се развили нещата при мен,
паралелно ще напиша и някои неща, свързани с процедурите и клиниката,
заради момичетата, които ме помолиха.
Ще поставя поста в скрит текст, защото ще е дълъг. Blush
Само влизам, за да кажа, че следя историята Ви отдавна - изключително много се радвам и стискам всички палци тази бременност да е успешна! Пазете се!

# 117
  • София
Сиси, много се зарадвах! Даваш ни малко вяра, от която наистина се нуждаем тук в темата.

Безпроблемна и лека и чакаме още добри новини! Гуш! ❤️

# 118
Сърдечно благодаря, дай Боже 2021 да е щастливата година за всички ни Flowers Four Leaf Clover
С цели 5 дупки съм на корема, доктора каза, че освен миомата за която знаехме е имало още 3 бр по-малки Astonished
При хистероскопията ми е разширил кухината и е сложил гел против слепване.

Кой беше водещият оператор на лапарото и хистерото сега ? И аз имах на някоя от последни хистеро гел, който после подобри лигавицата.

# 119
Нямам какво да добявя, просто страхотни специалисти .Според мен не бихте получили никъде другаде такова професионално отношение от медицинска гледна точка впредвид в ситуацията, която сте били. Лека и успешна бременност.Heart

Общи условия

Активация на акаунт