Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 762
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Не се вторачвайте в това АМХ, това са просто цифри. За двадесети път ще го повторя.

Естественото забременяване се осъществява в перфектни условия и затова е в пъти по лесно от изкуственото ин витро.
"Старата" яйцеклетка в лаборатория бива изхвърлена, а в организма се опложда и става бебе, защото тялото и осигурява свръхоптимума като среда за развитие.
Имате ли цикъл, имате шанс. Тялото си знае работата.
Ин витрото е хазарт и рулетка, там е за късметлии и по млади жени. Над 40 повече шанс имате естествено, стига да нямате мъжки фактор или скрити имунологични причини.

# 91
И аз се включвам с естествено забременяване на 41. Имам две стимулации, от първата 2019 забременях от свежия трансфер, за съжаление само до 10 г.с. Последваха два ЗЕТа без имплантация, втора стимулация тази пролет, при която не стигнахме до трансфер при 7 извадени Я и само една оплодена. Подготвях в момента документите за последен опит с мои Я, въпреки уверенията на репро доктор, че е загубено време и пари, и на тази възраст трябва да се откажа от идеята да имам мои деца. Съвсем изненадващо на 28.11 видях положителен тест, след две кошмарни и много натоварващи седмици. Този месец нито бях приемала някакви добаки, нито обичайната йога бях правила, с мъжа ми бяхме след овулацията в постоянен стрес, без спане и хранене, затова изненадата беше голяма. За момента всичко е 50/50 как ще се развие, не влагам големи надежди, а съм по-скоро реалист, но е факт, че при неизяснен стерилитет и 7 години опити и силно намален ЯР изведнъж се намери златното яйце.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 11:52 от margolotta

# 92
За фонда АМХ трябва да бъде поне 1, моето е 0.8, изписа ми лекарства за увеличаване, дано има ефект, ще меря АМХ пак януари...

Тони, бинли споделила какво предписа док за увеличаване?

Margolotta,
Честито 🥳Лека бременност и раждане !

# 93
Cherry Blossom, Margolotta, честито, момичета, леки бремености до успешен финал Heart Eyes
Haidi, чудесен пост! Поздравление! Много, много мъдрост има в написаното от теб!
В подкрета на Чери, да кажа, че след като изчетох за не знам вече кой път книгата на Юлия Индичова, Безплодие, се загледах, че тя след 6 месеца борба, успява да смъкне ФСХ над 20 и забременява естествено, когато получава категоричното Вие не можете повече да имате свои деца е било далеч по-високо.

За кураж на всички, преди 3 седмици моя приятелка роди, при навършени 44години, желано и заченато по ест. път здраво детенце!
Дай Боже всекиму, който желае и мечтае тази радост! HugHugHug

# 94
За фонда АМХ трябва да бъде поне 1, моето е 0.8, изписа ми лекарства за увеличаване, дано има ефект, ще меря АМХ пак януари...

Тони, бинли споделила какво предписа док за увеличаване?

Margolotta,
Честито 🥳Лека бременност и раждане !
Лекарката предписа Cycle Balance Richter, Ovaboost &Profertil. В аптеката нямаше последните 2, фармацевтката, която ме познава от бременността ми и фраксипарина, който купувах, ме пренасочи към Pregnacare Conception, който има същия състав от витамини и минерали за забременяване. Ще ги пия месец и януари ще пусна пак амх, дано има ефект...

# 95
Здравейте,момичета,
Миналия месец стартирахме поредно инвитро с елонва и ба ден 7 канселирахме,заради неравномерно тръгнсли фоликули. Явно и овуто ми е било доста рано,защото ми дойде на 22ри ден.Днес (2ри ден от мц) се видяха:1 киста(50 мм),1 доминантен(20мм)-което ми е странно за този ден и няколко антрални Ф. Предписаха ми регулон,но т.к. съм с изключително тънка лигавица(кюретаж след аборт в 5 м.) да ви питам-кое противозачатъчно не влиаеше ня лигавицата (не я изтъняваше),а ще спомогне премахването на кистите?

# 96
  • София
Devilche, при мен регулона ми премахва кистите, за лигавицата не съм чувала някое определено противозачатъчно лекарство да я изтънява.
Да ви питам някой ако е правил в Надежда лапароскопия, при постъпване в болницата трябва ли да съм гладна и жадна, викат ме утре в 11 ч, а самата лапароскопия ще е във вторник, но нищо не ми казаха.

# 97
  • София
Всички противозачатъчни изтъняват лигавицата. По-ниско дозираните предполагам по-малко. Регулон дават редовно при инвитро. Бих си го изпила на твое място. Аз лятото след прп и зф в бяс си самоозписах диане, които са възможно най-високо дозирани. Пих ги два месеца. Нищо не ми стана, освен че отнесох скандал, когато си признах.

За лапаро в Надежда не знам, но на други места - щом си от предния ден не трябва да си гладна си мисля. Аз за лапаро в Токуда си отидох сутринта н а самата операция. Малко нанагорно беше, караха ми се, а операцията беше сложна и 4 часа, интубирана и с пълна упойка, и за отмъщение ми направиха клизма, въпреки, че бях гладувала и със свещичка бизалакс.

# 98
kupu, няма логика да си гладна, ако лапаро ще е на др.ден. Храната се спира в 18-20ч. предна вечер преди операцията.
Аз съм имала лапаро в др.болница, но отдавна и не помня вече.
Ако тук не ти отговори никой, утре след 7ч. звънни и питай. От друга страна ако не си правила изследвания, утре ще дадеш кръв и урина преди приемането така, че по-добре гладна.
За всеки случай си вземи ядки или нещо др.дребно и концентрирано ако не закусиш.
Успех и късмет!

# 99
  • София
Благодаря,  не съм правила изследвания,  най-вероятно ще е утре, може би наистина е добре да съм гладна, макар, че ПКК съм правила по всяко време.

# 100
Kupu,защо ще те оперират?
стискам палци всичко да мине бързо,безболезнено и успешно 🍀🙏🏼
Щом те викат в 11.00ч. чак едва ли трябва да си гладна. Преди години и мен ме приеха към обяд,изследваха ме към 13.00 ч.,въпреки че бях яла и пила течности. Операцията беше на следващия ден към обяд.
Благодаря за съветите,момичета. Ще си пия регулона пък каквото ще вече да става...явно лигавицата ще ми е последен проблем сега.

# 101
  • София
Благодаря ти, ще ми махат миома + хистероскопия преди това.
Успех и на теб Flowers Four Leaf Clover

# 102
Девилче, д-ра ми е изписвал Фемостон за зф. Може да е по-щадящ за лигавицата,  нали не е противозачатъчно. Да се допиташ, де, споменавам, не да си самоназначаваш. Щом са казали противозачатъчни, може би трябва да е силно, заради размера.
Успех, kupu!

# 103
На мен Фемостона за 1 месец яко ми разбърка организма. Той е ХЗТ. А след като последния път ми изписаха подобно лечение с естрофем и дуфастон, установих че явно ХЗТ ми се отразява много зле.

# 104
Здравейте момичета;)
Ако на някоя от Вас се е наложило да мести ембриони или яйцеклетки в друга клиника, моля да ми пише на лични Wink

Общи условия

Активация на акаунт