Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 754
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Алба, ако ни прочетеш и имаш сили, моля те пиши. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 15:02 от melinda11

# 76
Фертилността ми не се подобрява, обаче... Забелязах потъмнели доста от  косъмчета по слепоочието, по челото, сякаш вече не съм толкова побеляла. .. Отдавна се боядисвам и перфектно си знам дереджето , и майка ми рано побеля иначе , и баба ми. А сега...???
Много ми е интересно, от купищата добавки ли нещо сработи в тази посока, знам ли...

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 03:44 от Анонимен

# 77
Фертилността ми не се подобрява, обаче... Забелязах потъмнели доста косъмчета по слепоочието, по челото... Отдавна се боядисвам и перфектно си знам дереджето, ами много съм си побеляла, и майка ми рано, и баба ми. А сега...???
Много ми е интересно, от купищата добавки ли нещо сработи в тази посока, знам ли...
Сега като попита, се сетих да ви кажа, че аз имам нова коса отпред до бебешката( имам си бебешки мъх) като бретон и стърчи като е мокра. Явно хормоните са ми дошли в повече.

# 78
Здравейте, благодаря за полезната информация, която споделяте. Аз съм на 40 и от известно време правим опит за бебе. Напарвихме консултация с репродуктивен специалист (доста уважавано име) с всички първоначални изследвания, които ни поискаха и коментарът беше: с твоя яйцеклетка е почти невъзможно забременяване макар и инвитро. Промених режим на хранене, приемам различни добавки, препоръчани от имунолог и тази седмица пусках АМХ, резултатът е: Anti-Mullerian Hormone   S        0.076       ng/ml     0.027 - 5.470     ECLIA

Има ли някой с толкова ниски показатели, който да е имал успех? Благодаря и успех!

# 79
  • София
Колко ти е фсх?

# 80
Аз от 36 годишна съм с 0,05. Вече съм на 39 и още нямам дете. Приятелски съвет, по-добре си спести парите и нервите и се насочи към ДЯ. УСпех.

# 81
Sad

Първият път през март беше 28, сега:
FSH S  17.96     IU/L   3.5 - 12.5   ECLIA

# 82
С АМХ 0.01 имах спонтанни бременности, които обаче приключваха в 1ви триместър, а на последната направихме ДНК анализ и плода се оказа с полиплоидия на всички изследвани хромозоми, макар да се развиваше добре до 9гс.
Моят съвет е, ако имате финанси, опитайте да съберете няколко Я на ЕЦ, оплодете ги и вижте какво ще се случи. Междувременно нищо не пречи да се запишете за Донорска програма, тъй като обикновено се чака между 6 месеца и година.
Успех!

# 83
  • София
Ами височко е. Макар да е добре да се следи няколко месеца. Помисли си. Бих подкрепила мнението на Мандария.

# 84
По принцип съм оптимист и точно заради 36-те години навремето се впуснах да опитвам на ЕЦ. Само че тези опити заедно с цветна снимка, диагностична хистероскопия, бодене всеки месец по няколко пъти (в момента съм с непробиваеми вени) и стотици шишета с добавки ми струваха минимум 5000 лв. за 2 години, вероятно повече.
Да, ако имаш възможност, бих казала да опиташ. Сигурно не е невъзможно. Но ако аз можех да се върна на 36 с вече натрупания опит, бих си спестила мъките.

# 85
Благодаря за съветите. И съжалявам да чуя за тежкия опит Sad

# 86
Аз съм с АМХ 0.7  и имам по 7 антрални всеки месец. На спонтанен цикъл съм и още не съм загубила надежда. Опитай с твоя я. Преди да предприемеш друго. АМХ не винаги е достоверно. Успех.

# 87
  • София
Едно е 0.7 друго е 0.07.
Моят опит - на 35 години АМХ 0.27 - 5 години опити на ЕЦ и един канселиран със стимулация и 0 фоликула.
Започнах опити с ДЯ и АМХ 0 , това преди 4 години и още не съм успяла, съжалявам за загубените години на ЕЦ,  но тогава не можех да приема мисълта за ДЯ.
Аз също имам цикъл, макар и нередовен.

# 88
Аз съм на 41 с Амх 1.8 и Фсх 5. Правя опити за второ детенце( първото също е ин витро,) и пак не става опитах един стимулиран и един естествен цикъл. Доктора казва, че от възрастта яйциклетки вече са некачествени, просто трябва да са опитва и няма да се откажа засега. Искам да ви кажа , че само цифри не са точен ориентир, така че опитайте, за да не съжалявате после. Успех

# 89
Аз бях писала в другата тема, АМХ ми е 0.2, ФСХ от 13 до 21, и с един яйчник и съм бременна в 7г.с. естествено. Не са ми броили антрални фоликули, но последния ми преглед по време на овулация преди да забременея, репродуктивен ми каза, че имам 2, 3 фоликула и картинката си отговаря на това, което показват кръвните изследвания.
Чела съм проучвания по въпроса и според тях може би тези изследвания не са толкова важни, колкото си мислим.
Ето и линк https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2656811

Общи условия

Активация на акаунт