Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 797
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Купу, как си?

# 166
  • София
Добре съм Devilche, днес ми махнаха конците.
Пуснах един естрадиол и прогестерон да видя какво е положението с цикъла ми дали има намерение да идва, че ми е 34 ден, но от време на време имам топли вълни та така.
Живот и здраве догодина ще съм на преглед да видим как е матката и дали ще я бъде тази лигавица или не и кога ще планираме евентуален нов трансфер.
Весели празници на всички! Flowers Evergreen TreeNature StarsFlowers Evergreen Tree

# 167
Със сигурност ми закъсня и след хистерото и след лапарото, но не помня с колко дни 🙄
Важното е,че вече си по-добре,без температура и правиш планове,които дай боже да се осъществят най-скоро време и бъдат с хепи енд 👩👧👦
Светли и споделени бъднини на всички момичета тук! Дано следващата година бъде по-добра,по-здрава и всяка от нас да сбъдне поне по 1 своя мечта 🍀🍀🍀

# 168
Добре съм Devilche, днес ми махнаха конците.
Пуснах един естрадиол и прогестерон да видя какво е положението с цикъла ми дали има намерение да идва, че ми е 34 ден, но от време на време имам топли вълни та така.
Живот и здраве догодина ще съм на преглед да видим как е матката и дали ще я бъде тази лигавица или не и кога ще планираме евентуален нов трансфер.
Весели празници на всички! Flowers Evergreen TreeNature StarsFlowers Evergreen Tree
"Цитирам" теб Купу,но се обръщам към всички вас-силни и борещи се Жени.Благодаря ви!Вие сте невероятни,дори понякога "извънземни" за мен.Вашите диалози много ми помагат и не се чуствам различна.Толкова сте силни!!Аз не съм "слаба",но когато ви чета не се чувствам сама и различна.
Бъди силна,Купу,сигурна съм,че всички сме с теб!🤗Всичко ще бъде "ок"
Благодаря на теб-Купу, и всички вас,че ви има и споделяте своя опит-успешен и неуспешен.
Бъдете благословени!

Благодаря

# 169
# 170
Здравейте, момичета! Нова в темата, но от три години в "борбата" Simple Smile
На 45 ще стана на Богоявление. Имам едно "мъжле" на 19 от предишния си съпруг. Преди три години имах резерв 1.485. През май 2020 беше: амх 1.12, инхибин 71.76, фсх 3,36, тестостерон 0.94, дхеа 4.74, пролактин 311. Мъжът ми има лека (според докторите) тератозооспермия и варира между 13-15%...и не сме успели да променим драстично резултата при пиене на добавки, но той си има едно наднормено тегло и вредни навици, които не мога да изкореня -ако не е тлъсто не е храна:), не пие почти вода, никакви физическа активност, яко стрес и задължително една две бирички на вечеря... Мъжът ми няма деца - имал е неуспешни опити с бившата, която е била с една тръба, но тя милата се сдобива после с рожба. Баща му е имал 2% годни сперматозоиди и трудно е заченала свекърва ми - през 4 години но е била на 25... Та искам да кажа, че май сме и с мъжки и женски фактор... Тръбите ми са двустранно проходими, като лявата е с доста лезии.
От три години опитваме за бебенце. Първо по естествен път и от миналото лято решихме вече да пробваме арт. От началото до ден днешен ме следи Деси Василева (работи във Вита и в Св. София - бившата Тина Киркова, мъжът й е в Шейново) Деси е душа човек, най-милият гинеколог, който съм срещала - непрекъснато дава надежда и е положително настроена, любимата и фраза, с която ми се кара е да престана да повтарям, че съм стара, защото е закостеняло остаряло схващане и по света раждат над 40+ масово...обичам я, но не е репродуктивен специалист... Та докато опитвахме сами, пък и сега между опитите, тя ме следи - овулирам всеки месец с добър по големина фоликул - 22-23, едндометриум 11-13, и после след овулация има жълто тяло.. на всеки 12 цикъл имам един-2 ановулаторни... Почти всеки път овулирам отляво - откъм нагънатата тръба. За качеството на яйцеклетките няма как да знам, но пия и ям всичко, което съм прочела - зеленчуци, плодове, пресни сокове, кокос, леща, спанак, риба ( на тъмно  сигурно светя вече от фосфора Simple Smile, сурови ядки, пресни яйца, и всякакви добавки за фертилност...
Миналото лято правихме инсеминация, не знам защо, но Минко Еврев твърдеше, че това е пътят и първата стъпка. После есента според Десиимах биохимична по естествен път, но аз си мисля, че може би е била фоликулярна киста... И от зимата на 2020 отидохме при Владимиров. (преди това имах среща с Цветков в Надежда, но много приятелки с подобен проблем ме разколебаха с едни разкази за това как крадели яйцеклетки там.. не знам дали вярно.. мисля, че по-скоро "конвейера" в Надежда ме разколеба и липсата на лично отношение)
Та, Владимиров каза д опитаме до май последно по естествен път. През май направихме всички изследвания и за щитовидна и нови спермограми - намери лек генетичен дефект в момчетата, но каза, че не било проблем ... През юни започнах с масивна стимулация 8 менопура на ден и не реагирах добре - 2 на втори ден ( а при инсето бяха 6 в началото и после се увеличи броя до 18). В този момент принципно бях в много тежко емоционално състояние и депресия... Белчева ( заместника на Владимиров) каза, че може би имам психо блокаж и аз след разговор с Владимиров реших да прекъсна, защото нямаше големи шансове... Той веднага отсече, че имам лош отговор вероятно заради лошо качество и юли правих плазмотерапия на яйчници при него... През октомври почнахме наново и отговорът беше 9 с добра големина и няколко по-малки. При пункцията казаха, че 4 яйцеклетки са извадили ( или са били добри, не питах, а трябваше сигурно). От 4-те всички се оплодиха и три се развиха до бластоцист. Върнаха ми един, а другите замразиха. На втория ден след трансфера свекърва ми прояви симптоми за ковид и после даде положителен тест ... Живеем заедно и не подмина никой - аз го изкарах по-леко може би в сравнение с другите, като се има предвид, че свекър ми почина... Тестът беше отрицателен (7 ден, кръвен), но така ме подхвана кошмарът на погребението, че нямах време да страдам за ембриончето си..
Ноември борих фоликулярна киста и декември - зет на две снежинки... Беше на 21 ... Още през нощта имах средно силна болка в кръста и двата яйчника за около 15 минути и звънях на доки на следващия ден - той каза, че не било от трансфера и сигурно имам бъбречна или цистит( щото пишках за един ден често с усещане за неудовлетвореност - а аз си мислех, че е от катетъра). Почнах уринал и много вода. На 22 и 24 декември щях да умра от болки - мога да кажа че наподобяваха родилни и дори като контракции ги усещах, на интервали... Обаче вървяха с болка отзад, преминаваща напред към слабините. Толкова ме болеше, че не мога да определя дали е кръст или бъбрек, а беше и продължителна от обяд до вечерта в 21. Следващите дни усещах само тежест като постоя права почвеко. И зверско главоболие и темепратура до 37.5. Гърдите ме боляха няколко дни, но това е от лекарствата - естрофема 3.1 и прогестерона 2.2+ 1 на обед. На третия ден след зет прогестерона ми беше 23.8
Днес направих пиш теста и е отрицателен...трябваше днес да правя кръвен, но с мъжа ми решихме още ден два да живеем с мисълта, че съм бременна и да го направим на 31 ...
Отегчих Ви с дългата история! Прощавайте! На всички желая Честита Коледа и щастлива Нова година с много сбъднати мечти за две чертички!

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 12:50 от Слънчева утрин

# 171
  • In transit
Слънчева утрин, напротив много интересна ти беше историята. Желая ти много късмет през следващата година!

# 172
И така... Не исках с тъжна новина да посрещам новата година, но уви - чхг 0,1...  Освен това вчера излезе стерилната урина и въпреки,че ми правиха микробиологията и цито преди трансфера, резултатът е стафилококи ... С тях трудно сигурно става имплантацията - от днес съм на аксеф 2х500  7 дни и макримор ... Гледам към четвърти опит... Мисля обаче, въпреки че времето ме притиска да почина от стимулации и хормони малко и да направя едно икси на спонтанен цикъл, ако ми дойде и всичко е наред и преборя навреме стафилококите... Как мислите, бързам ли? Освен това мисля след нова година да направя една консултация със Шефкетова и Станулов в Токуда...
Здравейте момичета, имам един успешен опит след 5 неуспешни и сега мислим за втори.  Вече съм на 43г и не знам имам ли шанс с по 2-3 антрални на яйчник. Има ли някоя, от вас, която пробва Ин витро на естествен цикъл? Какво ви е мнението за този подход?
Sivil аз също мисля да опитам на естествен цикъл с икси обаче. Не за друго, ами така е по-сигурно, че може да настъпи оплождане... Владимиров все ми повтаря, че било по-добре инвитро за да си "избере" сама яйцеклетката най-добрия сперматозоид, обаче като ми извади четири реши, че за по-сигурно ще е икси... Осен това ще продължа да се храня по схемата за качеството на яйцеклетките въпреки противоречиви мнения в нета  - в крайна сметка това хране е все едно вземеш добавки за фертилност, защото е насочено към всички необходими минерали и витамини... Да в добавките са в гарантирани количества, но пък са изкуствени и каква част се усвояват е под въпрос, докато с храната се усвояват напълно, ако организмът е здрав. Та това за мен си е ключов елемент. Второ решила съм да сваля преди опита излишните 7 кг, които се натрупаха от стимулациите - мисля, че ще е от полза..т Трето, ще увелича физическата активност  - до сега се занимавам (когато не се пазя след ову де) с йога и 10 минутки кардио сутрин,обаче мисля да увелича кардиото на 20-30 + йогата, а вечер да правя силови или пилатес 3-4 пъти в седмицата.  Четвърто, най- трудното ще ми е- да намаля стреса или поне да се науча да го "управлявам", включително този с бебеправенето, защото само за това мисля.. всички повтарят, че психиката е най-важна и като се успокоиш и не ти пука и става от само себе си... Лесно е да се говори обаче, особено от хора, които вече са го постигнали или нямат проблем - тях не ги притискат години, резултати от изследвания и лоши спомени от неуспехи... Знам, четива ще ми е най-трудно, но явно ще трябва някак да претръпна ...
И Sivil мисля да проверя "къде съм" с резерва след тези стимулации... И дори обмислям още една плазмотерапия при Шефкетова, ако тя прецени де- при нея цената е достъпна 250 лв. - при Владимиров платих 2280 лв...
Не знам дали ти бях полезна ... Надявам се Simple Smile най-важно е да не губим надежда или още по-точно : искрено и с цялото си същество да вярваме, че ще ни се получи!

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 15:03 от AnMary

# 173
Какво по-конкретно по отношение на храната и фертилността като схема имате в предвид?

# 174
Извинявайте, но съм изумена от цената за плазмотерапия при Владимиров. Това 2280 лв е абсолютно кожодерство.🤨Чувам, че пак там, при Владимиров, се заплащало и култивиране до бластоцист отделно от ИКСИ-то, което го няма по други клиники...
 Ин витро е добро за двойки,където има перфектна спермограма, и пак, болшинството клиники, предпочитат да не рискуват и директно иксират, дори и нормозооспермии.

# 175
Всичко се заплаща при него - пункция, култивиране, трансфер, инкси - всяко се заплаща. Тоест крайната сума е сбор от всички тези неща... трябва да призная,че моя е грешката, че не проверих предварително  - мислих, че това е пакетна цена... така един опит при него излиза около 10 000 със стимуацията - поне на мен така ми излизе. Той обича стимулиране с максимални дози и често това е 240-350 на ден... аз например ране установих, че в аптеката към клиниката нещата са много по-скъпи и започнаф да си ги купувам от Щерев - една кутия менопур беше с разлика 90 лв!!! Всъщност, ако бях си подготовила урока долре и бях проучила нещата преди да почна - най-веорятно щях да "играя на сигурно" и като ще давам толкова пари поне да е при онези украинци - това е моето мнение. В този ред, някой знае дали в бг има инвитро някъдеи с донорски митохондрии?

# 176
В Надежда се добавят донорски митохондрии, по преценка на лекаря, безплатно.

ПРПто Ви е излязло по-скъпо отколкото в Турция, в клиника с научни публикации за тази процедура.
Хубаво да се прави домашното предварително и нека да е за урок на всички, които тепърва тръгват по този трънлив път и търсят тук информация....

Всичко се заплаща при него - пункция, култивиране, трансфер, инкси - всяко се заплаща. Тоест крайната сума е сбор от всички тези неща... трябва да призная,че моя е грешката, че не проверих предварително  - мислих, че това е пакетна цена... така един опит при него излиза около 10 000 със стимуацията - поне на мен така ми излизе. Той обича стимулиране с максимални дози и често това е 240-350 на ден... аз например ране установих, че в аптеката към клиниката нещата са много по-скъпи и започнаф да си ги купувам от Щерев - една кутия менопур беше с разлика 90 лв!!! Всъщност, ако бях си подготовила урока долре и бях проучила нещата преди да почна - най-веорятно щях да "играя на сигурно" и като ще давам толкова пари поне да е при онези украинци - това е моето мнение. В този ред, някой знае дали в бг има инвитро някъдеи с донорски митохондрии?

# 177
Много трябва да се внимава с клиниката на Владимиров, доколкото чета, там се доплащали лекарствата за стимулация по фонд, сега разбирам защо - надутите цени, по които ги пласира клиниката през собствената аптека. Което не искам да коментирам, защото ми намирисва на гнусно печалбарство.
Заплащането на култивацията до бластоцист от трети до пети ден ме остави без думи.
Огромните дози лекарства при стимулация създават риск не само да опропастиш яйцеклетките, но и здравето на пациента, което за мен е крайно безотговорно.
Според мен, успяваш когато му дойде времето, не заради Владимиров, Станулов и Шефкетова.
За жени 40+, малките клиники не са опция, защото нямат опита и ресурса на големите. Една Афродита на Станулов например, няма лаборатория за изследване на хормони и пращат в Бодимед, което звучи несериозно, защото резултатите излизат на следващият ден. Ако правиш стимулация и трябва да вземеш решение как да продължиш, ще чакаш един ден.
Сега помислете за ембриологиите на малките клиники и ембриологиите и опита на големите клиники. Колкото и да е голям конвейра в една голяма клиника, тя има опит, добит от много по голям брой случаи, апаратура,собствени лаборатории и персонал сблъскал се с повече видове случаи от малките клиники.
Не защитавам никоя голяма клиника, просто разсъждавам.

# 178
Ами и аз доплатих за култивиране до бластоцист, но получих истински бластоцисти при Владимиров, а не като в една друга голяма клиника в която ми направиха трансфер на уж “ бластоцисти” на ден 5, дори и снимки ми дадоха, та в това им беше и грешката.

# 179
Ами и аз доплатих за култивиране до бластоцист, но получих истински бластоцисти при Владимиров, а не като в една друга голяма клиника в която ми направиха трансфер на уж “ бластоцисти” на ден 5, дори и снимки ми дадоха, та в това им беше и грешката.
Радвам се за вас, успяхте ли при Владимиров с бластоцистите и на колко години сте?

Общи условия

Активация на акаунт