Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 845
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Честно казано и аз самата се замислям като стана на 60 детето на колко би било и как ще се справям /малко като приказката за нероден Петко Grinning/, но после се успокоявам как свекърва ми отглежда племеника, който вече е на 6 г, а тя на 71, реално се е вживяла в ролята на негова майка, от бебе до ден днешен му пере и глади дрехите Hushed.
Devilche пиши после какво е положението и на мен Перси ми е на сърце честно казано, сега ще видим как ще продължат нещата при Стаменов, но и аз по същата причина недолюбвам Надежда.

# 286
Devilche,пропуснала съм факта,че и ти си при проф.Тимева,сега прочетох от коментарите, значи ти най-добре ще ме разбереш. И аз отидох при нея със "специални препоръки",но от самото начало не усещам двете заедно да се борим за успеха.Затова и се усетих като недоразбрана онзи ден от коментарите,разбира се,че тя е изключителен специалист,компетентна е и знам,че е помогнала на стотици двойки да сбъднат мечтата си,но при мен от самото начало липсва позитивизъм и вяра,че ще стигнем до успех,заради възрастта ми.
Не ми е казала никога директно,че мисли,че на моите 42г. няма полза от IVF,но го е намеквала многократно.Като я попитах в началото на 1вата си стимулация (бях на 41г.) какво планира като процедура при нас :ИМСИ +МАКС ли,отговорът й беше,"Чакай да видим дали ще извадим нещо".Аз съм доста силен характер,но сърцето ми като,че ли се пръсна на парченца.На 1вия трансфер не пропусна да натърти,че имам само 1 тридневно ембрионче.На следващата стимулация в деня на пункцията в стаята ми дойде ембриоложката,да ми каже че ще правим ИКСИ този път,защото ММ много е подобрил параметрите,разбира се че се зарадвах много,но щом го споделих с нея,тя пак ме смрази с :Чакай да те видя бременна,тогава ще се радваме.
Искаше да върнем 3 ембриона на 2рия трансфер,аз отказах,настояхах за 2е ,а другото да изчакаме до 5ти ден и да го замразим,пак без да каже дума,усетих,че не вярва да стигне до 5ти ден.В деня на ЗЕТ(защото е стигна до 5ти ден),получих коментар:"Е, този път са по-добре нещата от 1вата стимулация."Аз никога не влязох в спорове,всеки път се опитвах да вярвам,да "не се връзвам"и да запазя позитивизма си.Но до този момент не ми е  предложила нищо, с което да подобря шанса си(като допълнителни процедури) нито пък качеството на яйцеклетките си, аз търся постоянно инфо.А най-необяснимото за мен е когато минала година разбрахме ,че нямаме шанс ,освен инвитро,тя искаше направо януари да почваме,само на база разширена спрем., пак аз трябваше да чета и да се ровя и сама изпратих ММ за SDI, и когато фрагментацията излезе 67% и ние бяхме пак на преглед,коментарът беше :Еми то няма шанс и с инвитро",а защо трябваше сама да го откривам,нали така щях да направя 1 безсмислен опит,а болката от неуспеха?
Та съвсем не казвам че бълг. лекари са некомпетентни,но аз не усетих грам емпатия към болката на двойките,нито подкрепа и позитивна нагласа.За всяко нещо съм се ровила сама и др.седмица ще отида на преглед със свито сърце,не знам как ще реагира като почна да настоявам за промяна в лечението.Затова все повече гледам "навън" като вариант за продължаване на борбата,не мога да се откажа,само като си спомня лятото дъщеря ми ме погледна и каза:"Мамо,не се притеснявай аз ще гледам бебето(на 3,5г. беше),а след поредния неуспех е усетила нещо и ме попита:"Мамо,пак ли няма бебе?".Е как да се откажеш?!През ада ще мина,ще прочета и издиря всичко,което може да ми помогне,но няма да се откажа.
Не знам какво е отношението към теб и съвсем не казвам да се местиш при друг спец.,но аз вярвам,че за успеха лекар и пациент се борят заедно,вярват еднакво в него и взаимно си вдъхват кураж,в противен случай магията не става.Помисли и сърцето ще ти подскаже как да постъпиш.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 19:04 от kremkaramel78

# 287
Тимева още ли е в Щерев? За добро или зло, нямам много опит с клиники, единствено съм била в Щерев, такива студенокръвни лекари, които те гледат единствено като банкомат, не знам дали има.
На 35 отидох при Савова, голямо светило, но много неприятна като човек, не я харесах от първия преглед,мота ме 6 месеца с един полип, след чието махане уж щях да забременея. След 6 месеца нищо, цветна снимка и тубарен фактор. Вече съм на 36, почва да ми се мръщи, да ме пита що съм чакала толкова ( ами бях стюардеса и нямах сериозен мъж до себе си на 26-34, а и не й влиза в работата). След като получих одобрение по фонда, реших да сменя лекаря, отидох при Юнакова, много по-приятна от предната, но студена и неемоционална. Както и да е, благодарна съм й, защото след ЗЕТ имам моята принцеса, вече на 2,6м. Факт е, е че тя самата каза, че работата съм я свършила аз с упоритост и четене, защото тя не се интересуваше много от хода на процедурите.
Моя позната, забременяла с инвитро в Щерев, една не изгуби близнаците заради неглижиране пак там, роди в Майчин дом, където едва я спасиха.
Сега съм много по-малко оптимист, защото знам че на 41 шансовете са ми по-малки, доверила съм се на по-малка клиника и ако имам късмет, ще стане. Но е много тъжно, че лекарите в Бг като цяло са много роботизирани, малко съпричастност няма да навреди.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 20:26 от Toni2017

# 288
От коментарите до тук излиза, че повечето бг лекари имат време даразсъждават по въпроса "защо сме чакали толкова", вместо да си мислят за работата си повече  и нея да коментират. Сякаш животът на човека е напълно подреден, предвидим,  всичко ни е поднесено на ръка в точния момент и ние само трябва да вземем от него, но вместо това се мотаем.
Балкански манталитет!
Вместо да си гледат работата, която и без това претупват.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 23:27 от tesoro_81

# 289
Знаете ли къде мога да направя само ЕРА, без да правя други процедури на това място. Искам да направя и ReceptivaDX, но не виждам да се прави някъде в България. Правил ли е някой?
Като възможност виждам Владимиров, Щерев го отхвърлям по лични причини, Надежда не съм обмисляла тъй като предполагам за там се чака много.
Някакви други идеи?

# 290
Цитат
Но е много тъжно, че лекарите в Бг като цяло са много роботизирани, малко съпричастност няма да навреди.
За съжаление не са само в България така, и в Германия се сблъсквам постоянно с такова отношение. Още на първия ни разговор в клиниката на 38 години ми извадиха и пъхнаха под носа извадка със статистиката за успешни бременности и абортите от 38 нагоре, някои и директно ми казаха, че е загуба на време и средства и по-добре да се откажа и да си гледам живота.

# 291
На мен в Англия ми казаха директно да се ориентирам към донорска Я защото няма как да имам дете иначе и че влизам в менопауза на 33 години, защото хормоните ми бяха се разбутали ...  лекари и чудо🤬

# 292
  • Пловдив
Здравейте момичета Wink Къде мога да направя микробиология и цветна снимка  с упойка , без да ме моткат? Чакам цикъл на 12.01, а съм на коментар за неуспех на 22.01. Искам в рамките на на 4 дни до прегледа да я имам. При кръвотечение да речем от 12.01-17.01

# 293
  • София
Аз едно време първата цветна снимка я правих в Св. София на Мазнейков, но беше без упойка.
После с упойка съм правила в Надежда, незнам там ако питаш за час, дали няма да може да се направи без да минаваш през репродуктивния.
В Щерев преди правеха само хидротубация, сега не знам.

# 294
Кистите ги няма. Имам едва 6 антрални(по 3 в яйчник), но започнахме моята 5та (последна) стимулация с гонал 150 и менопур 225 за 4 дни от днес(2ри ден). Адски негативно настроена съм този път...никакви надежди не залагам.
Купу,отиваш ли в болницата да те видят?

# 295
  • София
Devilche, пожелавам ти успех, 6 антрални на мен ми изглеждат добре.
Колкото и невероятно да звучи, вчера следобед ми се обадиха за днес, за контролен при Стаменов.

# 296
Кистите ги няма. Имам едва 6 антрални(по 3 в яйчник), но започнахме моята 5та (последна) стимулация с гонал 150 и менопур 225 за 4 дни от днес(2ри ден). Адски негативно настроена съм този път...никакви надежди не залагам.
Купу,отиваш ли в болницата да те видят?
6 антрални е супер! Стискам палци.

# 297
Хайди,Купу,благодаря ви за оптимизма...надявам се да тръгне още някой. До сега (та и мин месец) съм била минимум с 8,но...егн и регулон,явно това е положението. Ще видим как ще тръгнат и тези изобщо,че с елонвата всеки беше различен размер на 7ми ден.
Купу,това е защото ти го пожелах вчера 😊 всичко да е наред и да споделиш след прегледа 🍀

# 298
Devilche, защо така си се настроила?Аз 2та  стимулация имах само 5 антрални в началото,накрая все пак 6 извадени яйцеклетки.Недей така,знаеш,че психологическата нагласа е изключително важна за успешното лечение( за каквото и било).Не се предавай предварително,моля те, всички тук те подкрепяме и стискаме палци за чудото.

PS Вие с проф.Тимева говорихме ли за новия репродуктивен център на Щерев на ул.Ами Буе 54.Написали са на страницата си как всичко ще е по "новому",първоначален преглед 40мин,за да се запознаели подробно със случая и да няма пропуски,лечение със стволови клетки за ИЯР и тънка маточна лигавица и синдром на Ашерман,добре звучи,дано само не е всяко чудо за 5 дни.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 10:19 от kremkaramel78

# 299
Kremkaramel,дано имам и аз 6 яйцеклетки,та да има поне 2 бластоциста за трансфер. Негативна съм,защото съм мн изморена вече от тази 7 годишна борба и виждам как организма ми се скапва,и нямам нито време,нито сили за още опити. Нищо лично към Т. Отделно и с лигавицата имам проблеми след нескопосан и ненужен кюретаж 2019 г. в Надежда.
Мен за лигавица ме прати на физиотерапия,която правих септември и направихме надраскване,а във фризера имам клетки за кокултивиране.
За новия център знам,че те преглеждат проф.Щерев и още един професор,и те преценяват за кой специалист си,но за новости около ИЯР и лигавица не сме говорили. Сега чета за новостите около избор на сперматозоид -чип бейби,което май е по-добро от МАКС. ММ оправи спермограмата-10 морфология,подвижността и тя е ок вече,сди му е от декември 2017г и е била 11%,но нещата при мен вече се скапват.
Както каза Начев-започва се с мъжки фактор и се завършва с женски....

Общи условия

Активация на акаунт