Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 784
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да, и с кръстосан трансфер 1 е на 3ти + 1 на 5ти. Следващия път освен да направя двоен, един трансфер на 3дн е и после още един с отделен трансфер на 5 ден е.

Разбирам, че има момичета с по 10 трансфера. За мен и два бяха подвиг. Не искам да развалям оптимизма на темата. Просто сега ми е кофти.

# 586
В същия цикъл ли, представям си, че при втория могат да се получат контракции и да попречат на вече трансферираният.

# 587
  • София
Да в същия. Обсъждала съм го с док, не е възразил. Четох статии, че и това се прави. Нямам идея има ли смисъл обаче.

# 588
Тези двойни трансфери се правят много успешно в клиниката в Киев.
Говорих за тях с моя доктор в Турция, който каза, че подготвят за публикация проучване, че имат, като цяло, 10% по-висока успеваемост от единичните трансфери.
И в Надежда ги правят, по преценка на лекаря.

В същия цикъл ли, представям си, че при втория могат да се получат контракции и да попречат на вече трансферираният.

# 589
Здравейте. За първи път пиша тук, но отдавна ви чета. На 45г съм с два мисед аборта от естествено забременяване и едно неуспешно инвитро през 2015. Имаме два замразени ембриони. След 10 дни съм на среща за разговор с Персенска. Тя е много лаконична винаги и последно като се видяхме(преди повече от година) говореше за донорска яйцеклетка,ако не стане с ембрионите. Бих искала да ви попитам какви изследвания според вас, предвид възрастта ми трябва да поискам да ми пуснат, защото съм забелязала, че ако аз не попитам, никой нищо не ми обяснява. Имам предвид месеците преди ЗЕТ, а не изследванията, които касаят самия ЗЕТ. Планирам най- рано април да го правя. Искам да направя всичко, защото това е последният ми шанс.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 22:40 от damayanti

# 590
Моят първи като бешен страхотен според доктора, та се оказа с тризомия. Така че вече всеки ембрион ми е ценен и си го искам. Това са си още шансове и нищо не се знае. Flowers Four Leaf Clover
На какъв етап разбрах те ,че е с тризомия?

# 591
Аз съм със седем трансфера и 6 ин витро опита.
Тридневни, петдневни, ЗЕТ,фреш, надраскване, РВМС, имуноглобулин, интралипид,кортикостероиди, биопсии, хистероскопии,с ПИД, без ПИД,раждала съм преди десет години и нули,нули,нули.
Абсолютно никакво обяснение, защо не могат да ми преодолеят липсата на тръби.
Мъжът ми е с нормозооспермия, аз засега имам резерв и нищо. Нули,нули,нули. Изключително сложен случай съм,без обяснение защо.
Мислех за донорска, но се опасявам че и там ще получа нули, след като с ПИД също получих нула.
Ако имах пари бих, отишла в Украйна за сурогатна майка. Има ми нещо, и не знаят какво, нещо спъва имплантацията, а забременявах бързо и без проблеми, преди да ми ампутират тръбите.

# 592
Здравейте ! Ембриотрансфера ми беше на 25.01.Получих зацапване на 03.02.След това ми дадоха Дуфастон и спря зацапването .Вчера на 06.02 правих уринарен тест имаше втора бледа черта днес сутринта нямаше. Нямам болки в корема.Може ли Дуфастон да бави цикъла ?

# 593
  • София
Хайди, напълно те разбирам. 💓

Тестовете престо трябва да бъдат забранени за продажба. Напълно неверни резултати дават. Обсъждано е в теми тук, и пак ми бяха купили две кутии такива.

Само шуър чек и подобни.

Успех!

# 594
Моят първи като бешен страхотен според доктора, та се оказа с тризомия. Така че вече всеки ембрион ми е ценен и си го искам. Това са си още шансове и нищо не се знае. Flowers Four Leaf Clover
На какъв етап разбрах те ,че е с тризомия?
В 10 г.с. бях на преглед при д-р Сигридов и той констатира мисед /за който бях подготвена, защото на предния преглед д-р Калчев измери сърдечна дейност 67 удара и въпреки че не ми каза, на мен ми беше ясно, че нещо не е наред/. По мое настояване направихме генетично изследване на ембриона и резултата беше тризомия на 9та хромозома, състояние несъвместимо с живота. Ембрионът според Калчев беше цитирам: “красавец“. Та вече един ембрион не ми е достатъчно външно да изглежда добре.
Във връзка с историята на жената, която mir сподели, затвърждава се май коментара на д-р Калчев, че женските ембриони са по-силни и дори да не са перфектни се превръщат в бебета много по-често. Докато мъжките били кекави и оцелявали почти само когато са перфектно изглеждащи.

# 595
  • София
Всичко е късмет. Не знам само кой го раздава.
Три инсеминации, 14 трансфера, не знам колко пункции, спрях да ги броя. Чудесни ембриони и все пак имам едно дете.

# 596
Момичета мили, съжалявам за неуспехите ви, всеки път ви чета с тъга... Все отлагам да ви пиша...Някак ми е неловко. Confused И все пак, искам да дам малко надежда, че след отчаяние, генетично обусловен проблем на ММ и МФ с морфология 2%, възраст над 40, по 3-4 яйцеклетки, много пункции и по-малко трансфери (дори не съм сигурна колко станаха през няколкото години борба), сега прегръщам едно здраво момченце. Страховете дали ще е живо и здраво бяха неотлъчно с мен докрая. След рисков серклаж в 25 +5 на шийка 1.4 см и 4 месеца лежане, родих секцио в 38+3 само поради седалищно предлежание  на бебчето. Бъдете здрави и вярвайте, колкото и невероятно да ви се струва да успеете! Flowers Four Leaf Clover
Toni, време е за кръвен тест. Grinning

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 22:26 от Малага

# 597
  • София
Честито Малага!

Бъдете здрави и много късметлии! 💓  💓 💓

# 598
Честито Малага!

# 599
Момичета мили, съжалявам за неуспехите ви, всеки път ви чета с тъга... Все отлагам да ви пиша...Някак ми е неловко. Confused И все пак, искам да дам малко надежда, че след отчаяние, генетично обусловен проблем на ММ и МФ с морфология 2%, възраст над 40, по 3-4 яйцеклетки, много пункции и по-малко трансфери (дори не съм сигурна колко станаха през няколкото години борба), сега прегръщам едно здраво момченце. Страховете дали ще е живо и здраво бяха неотлъчно с мен докрая. След рисков серклаж в 25 +5 на шийка 1.4 см и 4 месеца лежане, родих секцио в 38+3 само поради седалищно прилежание  на бебчето. Бъдете здрави и вярвайте, колкото и невероятно да ви се струва да успеете! Flowers Four Leaf Clover
Toni, време е за кръвен тест. Grinning

Честито Малага ! Да разсте здраво и щастливо вашето дете Flowers Four Leaf Clover!
Чакам да се похвалиш от доста време.
Как мина секциото и възстановянането ? Предстои ми секцио/бременна съм след трансфер 11, това го пиша за др.жени. Ако имате МЦ и лигавица има шанс да се получи, но променяйте терапията и доктора/
Ако искаш ми сподели на лични, че не е темата точно за това.

Общи условия

Активация на акаунт