Сериал "Братя" по Нова ТВ...тема 6...

• 32 148
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Различните мнения в темата идват и от различен жизнен опит. Според мен Канела е доста млада.

# 121
Клишето за лошите момчета и добрите момичета си е съвсем вярно.
Зиги, а пък с твоите мнения така да съм съгласна, с моите си-също 😁Така че ми е мъгла, кой прав и кой крив в този сериал, всеки си е прав за него и всеки има някаква вина за това положение.

# 122
Различните мнения в темата идват и от различен жизнен опит. Според мен Канела е доста млада.
Моля да обсъждаш сериала, а не мен. Ако си на 42 , то нямаме голяма разлика. Но да, млада съм и различният житейски опит дава отражения във възприятията. Simple Smile

# 123
  • София
Аз не съм млада, на 41г съм, но мисля като Канела. И не, не се променят лошите момчета. Дори и да стане, е точно само с "добрата жена". После се връщат отново в кривия път и си вършат тъпотиите, още по-ядосани.
А какво значи отмъщение?! Борис иска възмездие и наказание за престъпленията на Драго. Борис не става лош, той е все пак на страната на закона.

# 124
Като гледам този филм и като си мисля за Драго, мога само да кажа: бедно момче, какво са ти причинили майка ти и баща ти... За да има равновесие, би трябвало това нещастно момче от тук нататък да е щастливо.
Да, но няма да стане така.
В този филм истинският злодей е майката. Тя застана на пътя на двамата братя и ги раздели. Деца, възпитавани от нечестна майка, отглеждани с лъжа.
 И тя продължава да е нечестна, само дрънка: какво правиш, какво правите, той ти е брат!
Глупава жена с безброй проблеми. С претенции да помага на хората. Та тя не може на собствените си деца да помогне. Типичен пример за това, как хора, натоварени с тежко бреме и с двата крака в батака, дават съвети на другите как да живеят.

# 125
Имам чувството,че ще има отворен финал.Толкова въпроси нямат отговор.В  началните епизоди Велин беше пред фалит и Мая му предложи да вземат пак пари от баща и.А сега щяла да остане с дете на улицата.И какъв е този неин баща,уж богаташ,който така раздава бизнес и пари на зет си и после зарязва дъщеря си и внучката и не упражнява никакъв контрол.Поне в живота  не става така.Иначе сериала е хубав,започна супер интересно ,но към финала темпото е по-мудно.А Радо да не се окаже скрита лимона. Нещо не е супер предан на шефа си?

# 126
Канела, не съм искала да те засегна,  даже може да приемеш за комплимент, че те мисля за по-млада Hug
Харесвам различните мнения на всички, защото ми дават друга гледна точка.

Когато си на страната на закона, действаш със законни методи. Борис съдействаше на Драго, докато беше на работа, криеше, че го познава и тн. Никак не е бял и добър. И това го казвам като човек, който е на страната на закона всеки ден.
С всичко това по никакъв начин не защитавам Драго. Той си е престъпник. Може би идеята на сценаристите е, че всеки може да стане лош или добър в зависимост от обстоятелствата.

# 127
Клишето за лошите момчета и добрите момичета си е съвсем вярно.
Скрит текст:
Зиги, а пък с твоите мнения така да съм съгласна, с моите си-също 😁Така че ми е мъгла, кой прав и кой крив в този сериал, всеки си е прав за него и всеки има някаква вина за това положение.

За мен пък си е клише, защото не съм само аз. Повечето мои приятелки, които също считам за много добри, вече поотраснали, момичета съвсем не залитаха по тип лошо момче, да не говорим пък хора с криминални прояви, каквито всъщност май не познавам. Е, партньорите им не са идеално добри, но то всеки си има трески за дялане.

Този сериал е трябвало да го кръстят според мен обаче не "Братя", а "Отмъщение". Особено ако мислят да правят още няколко сезона.

# 128
  • София
То си е така, у всеки дреме доброто и лошото, но не всеки убива и гази наред, слава богу. При Драго беше малко "целта оправдава средствата". Типично мафиотско мислене - който го предаде, бива наказан. Надявам се Борис да не се превърне в такова животно.

# 129
Канела, не съм искала да те засегна,  даже може да приемеш за комплимент, че те мисля за по-млада Hug
Харесвам различните мнения на всички, защото ми дават друга гледна точка.

Simple Smile аз също харесвам да има различни гледни точки.

За клишето... не знам, аз никога не съм харесвала лоши момчета, дори в пубертета...в моето обкръжение също.

Но типа мъж Велин, който е широко разпространен и това че е сухар, малко скучен чичко му е най-малкият проблем. Ето сега домашното насилие се е засилило с локдауна. Този тип мъж не е лошо момче.... не знам какъв е бил като млад де, може и лошо да е бил...
Всъщност може би не можем да обобщим само два типа

# 130
То си е така, у всеки дреме доброто и лошото, но не всеки убива и гази наред, слава богу. При Драго беше малко "целта оправдава средствата". Типично мафиотско мислене - който го предаде, бива наказан. Надявам се Борис да не се превърне в такова животно.

Щеше ми се да не бяха представили Драго в такава светлина - извършващ и убийства. Ако бяха се ограничили в наркотици, пране на пари, подкупи на високо държавно ниво и подобни, някак по-приемлива щеше да е тази трансформация у него, която показват.

# 131
Според мен вмъкват ненужни подробности за някои от персонажите, които не доразвиват никак, не ги показват дори, само ги споменават и те някак увисват във въздуха. Хем се говори за тях, хем ги няма (като бащата на Мая).
Иначе мисля като Barbarella*.

Не знам какво тук влиза в понятието "лошо момче", за да кажа аз какво харесвам и какво не. Престъпници категорично не харесвам, ако това е "лошо момче"! Иначе, моята представа за това, си я имам вкъщи - дивак, непокорен, упорит, инат, с високо самочувствие, но пък пробивен, смел, целеустремен, за семейството си би направил всичко! Не ми е скучно с него, защото е щур. Ако е някой монотонен сухар, без живец и емоция... да съм изтрещяла като Ива. Скуката и рутината в семейния живот съсипва отношенията.

# 132
Telesilla, имах предвид , че добрите момичета харесват лоши момчета, но съм съгласна с теб, че не могат да ги променят.
И аз съм так с Драго, ако не бе стигал до убийствата щях да го жаля и да съм на негова страна(и какъвто е симпатяга), но той прояви такава жестокост типична за мафията, че някак не мога да го оправдая, ако ще и да е луд от любов по Лора(което пък също не смятам, че е така). Борис също ги надроби едни... но за него съм по благосклонна.Той пък не е перфектният съпруг.

# 133
Противоречиво е това, че Драго е залитал към незаконни неща преди години (едва ли не си му е вродено да е такъв, това показват и ретроспекциите) и сега се занимава с мръсен бизнес, но същевременно претърпява трансформация на някакво по-ясно проглеждане на нещата. Близките му също споменават, че той винаги си е бил такъв, но сега излиза, че не е точно така. Драго намери покой в себе си след като разбра тайните от миналото, включително и, че баща му не е Велин, отделно, че се сближи отново с Лора. Проблемът идва от една страна-любовния триъгълник Лора, Борис, Драго и от друга страна-тайните в семейството на Снежа и Велин, които превръщат братята в озлобени, предадени, измамени мъже.

# 134
За мен олицетворение за лошо момче, ако се придържаме към темата е боксьора, а добро е Симо. Единият е отрепка, хулиган, прави се на интересен, а другият е умен и широкоскроен.
Всичко останало като живец, емоция, пътувания и т.н. аз наричам хобита.

Да, къде е бащата на Мая...
Снежа дали ще каже нещо на Велин...сякаш я уважава вече повече от Мая, сега като не живее с нея. Той вече свикна да се държи така и най-спокойно казва на Мая да пият кафе заедно сутринта, все едно нищо!
Всъщност при мои близки се получи нещо подобно... мъж преследваше от любов моя роднина, накрая тя склони да са заедно, минаха години, имат две деца ш изведнъж се оказа, че е започнал да я бие... тя избяга в чужбина да работи, а онзи ден ми звъни да ни канят на гости..

Общи условия

Активация на акаунт