Юлски бебета 2020, тема 2

• 23 292
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Честит 8-ми март, мили майки! За някои това е първия празник като такива. 💐

Ние също вече ставаме в 6, вместо към 7 и нещо.
И изобщо не мога да й схвана часовете за заспиване през деня. Понякога е на 2ч и 30 Мин, понякога на час, понякога на 2 🤷♀

# 646
Честит празник мами! Simple Smile
Да сме живи и здрави всички!
Ние сме на 7++, нямаме зъбчета...чудя се..как стоят седнали на гърнето? Ние не можем да стоим седнали...веднага залита нанякъде...вие седите ли пр
самостоятелно примерно на земята?

# 647
Да, стои абсолютно самостоятелен на земята вече. И така вече е по- спокоен . Заиграва се повече. Сега е на етап пълзене и се справя доста добре.
До скоро обаче нито пълзеше, нито стоеше и Бях много притеснена. Все едно за 2 седмици напредна рязко.
От положение по корем може да се извърти и да застане седнал.

# 648
Според мен не е притеснително. Между 6 и 8 месеца е самостоятелното седене. Моят беше на 7+, като почна да седи съвсем стабилно. По-добра опора (по-широко поставени крака) беше от голяма полза. По-равна повърхност - също.
П.п. и след това действително също бързо напредна. Сега се изправя сам в кошарата и не иска да седи, което също не е много добре, предвид че крачетата му са още относително слаби.

# 649
Честит празник,  мами! Бъдете желани, обичани и истински!

По-назад имаше коментар, че момченцата правят всичко наведнъж. Напълно споделям мнението,  спрямо моето момченце.  Нищо не прави и в един ден няколко нови умения показва.
За зъбките,  ами на моя близка, детенцето е на 1.3м и има само 2 зъбчета, които излязоха на годинка.
Моят син вече пълзи, изправя се и прави стъпчици, подпирайки се за дивана. До сега нямахме драми със зъбите, но предстоят кучешки и...

# 650
Не се застоява много седнала, дори само в гърнето стои. И като си свърши работата я вдигам веднага. Не я държа много. Преди гърнето, я държах разкрачена над тоалетната чиния.

# 651
Малката на 7++ седи седнала стабилно, прави и стъпки, когато я държа изправена, но почти не се върти от гръб по корем, а обратно даже май не може и се чудя дали не е притеснително това.
Момичета, как приспивате бебоците, аз само на ръце, опитвам се да я отуча, но плаче и пак я взимам и нищо не се получава.
И с ученето на гърне сме доникъде, слагам я, но не върши нищо, омръзва й много бързо и започва да пищи.

# 652
Ние също не сме стабилни седнали,но се върти като пумпал и отива където иска.
От два дни голямо крещене ,вчера ме лудна в един магазин ....и за капак снощи не спа спокойно ,мрънкаше и пискаше и вечерта ,предполагам че е сънувала как писка.
Гърнето първия път се стресна като седна там ,втория път се заигра  ,но до там....не виждам как ще стане от сега да свикне ...ще изчакам лятото ,сега нямам търпение съблече облечи постоянно.
Тези които са на 7 месеца как сте с храненията ,,колко пъти давате храна и колко мляко и какво горе долу давате?

# 653
Пълзи, сяда, става без никакъв проблем от 6 ++  месеца.
Кърмя го сутрин, за обяд яде пюре, следобяд каша или плод, и още 2 кърмения има докато заспи, и после цяла нощ цока на час - два. Не спим вечер, само реве...
Много го мъчат зъбите, освен през нощта започна и през деня много да мрънка и плаче, а преди поне през деня нямах проблеми с него.

# 654
  • Несебър
От скоро освен на обяд, започнах да предлагам храна(някой плод) и за междинна или следобедна закуска. Всеки път предлагам гърда след ядене, някой път суче много малко, друг път повечко.
Снощи заспа и се събуди след 2 часа, един час не можем да я успокоим. Спре да реве, сложа я в кошарата и пак наддава вой. Дерматитът ѝ се е обострил, подозирам, че я мъчат горни резци. Разреди изхожданията по голяма нужда, предполагам заради захранването. Ходи си през ден, без дискомфорт, с доста пръцкане и приказен аромат от както е така. 🥴

# 655
Моята пухкавела (8+) не пълзи, но пък е послушна (да чукам на дърво Grinning ) Ходихме на кафе, ресторант, мол, стига да има някаква играчка в ръцете направо забравям, че съм с бебе. Яде пюрета, но не и каша, днес ще питам педи дали може вече попара. Тинити, до миналата седмица и ние бяхме така със спането, видях ти въпроса в темата за кърменето и там те бяха посъветвали да увеличиш млечните хранения за деня и тъй като и аз храних точно като теб започнах да давам малко по-малък грамаж пюре и предлагам и гърда и О, чудо, вече не мрънка след ядене и вечер се събужда най-много два пъти. Приспиването вече е по-добре. Аз съм казвала как я приспивам - слагам в леглото с биберон и я държа за ръчичка или върху гърдичките и чакам да заспи. Доста време рева и пищя, но вече е много по-спокойно заспиването.

# 656
Аз заместих закуската от скоро, давам попара или кус кус, в началото изобщо не искаше парченцата, но й ги правя с повече вода и свикна, за обяд пюре и следобяд каша с АМ, има и още две хранения само с АМ.

# 657
Здравейте,
Имам въпрос.
Чували ли сте нещо за подути очи сутрин. При ядене на просо, Елда и овес мисля, че се надува. Започна и алергия с повръщане към жълтък.
Имате ли някакви познания или опит с подути очи или като цяло хрнителна алергия?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 21:04 от Mimi_TO_

# 658
Аз не знам нищо относно алергиите, това не са ли продукти с глутен?
Към жълтъка какво представлява повръщането.... ?На мен някой път ми връща след ядене на жълтък ,но мисля че просто още не е свикнала с него.

# 659
  • Несебър
В просото и елдата няма глутен. Пробвай да изключиш тези продукти за 10-14 дни и след това дай пробно и наблюдавай за реакция.
Моята днес реагира на яйце. На момента се изприщи около устата и по врата, като копривен обрив.

Общи условия

Активация на акаунт