Юлски бебета 2020, тема 2

• 23 281
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Както вече са писали, просо и елда са безглутенови сами по себе си, но ако са отглеждани в близост до глутенови култури е възможно да имат примес на глутен.

krassimiras, за първи път ли даваш жълтък?

# 661
Малко със закъснение , взехме Britax Römer car seat, FIRST CLASS PLUS  от английския амазон преди нова година.Беше 69 евро. Сега погледнах и в английския и в немския са 120 евро. Сигурно пак ще ги намалят.
Нашето момче е на 8++ седи обаче не пълзи още.... леко се притеснявам

# 662
Както вече са писали, просо и елда са безглутенови сами по себе си, но ако са отглеждани в близост до глутенови култури е възможно да имат примес на глутен.

krassimiras, за първи път ли даваш жълтък?
Давах и овес. Не се наду, но се появиха няколко малки червени пъпчици над единия клепач.
Жълтък и преди съм давала, но последните два пъти ходихме до спешното. Повръщане (отпадналост), разстройство...

# 663
Уф, много гадно Confused Какво казват в спешното?

В момента приятели минават през подобни проблеми на вашите.  Тестове за алергия на този етап не им препоръчват. За известно време им  спряха и яйцето, и глутена, макар че към последния не е имало реакция. Също така отлагат ваксините.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 01:10 от Kafffi

# 664
  • Несебър
Не давам за първи път.
А, защо не препоръчват тестове за алергии? Ние точно към това се насочваме след тази реакция.

# 665
Не съм питала какво са им казали на тях.
Когато имахме съмнения за алергия при дъщеря ми ни казаха, че няма смисъл от тестове на такава възраст, тъй като не са опитвали много храни и тестовете ще отчетат алергия към почти всичко. Най-рано около годинката.

То не е забранено, считат го за ненужно тестването, но при остри реакции предполагам,  че все ще се извлече някаква полза от тестовете. Чудила съм се как се установява АБКМ, например..

# 666
Малко със закъснение , взехме Britax Römer car seat, FIRST CLASS PLUS  от английския амазон преди нова година.Беше 69 евро. Сега погледнах и в английския и в немския са 120 евро. Сигурно пак ще ги намалят.
Нашето момче е на 8++ седи обаче не пълзи още.... леко се притеснявам
Може ли линк, ако ти е удобно?

Ние много се забавихме с въвеждането на групите. Все още сме само на зеленчуци.
Всеки ден има по нещо и не приема нова храна, а то дори и познатата стара не приема. Днес например цяла сутрин реве. Няма видима причина. Отказва да суче, не й се играе, стои само в мен и реве със сълзи.

# 667
  • София
При нас когато отказва да суче и е неспокоен, обикновено проблема се оправя като се изака Simple Smile

Да ви питам за кашите. Мога ли да дам каша приготвена с вода и плодово пюре на следващия ден след като е престояла в хладилник една нощ? Постоянно хвърлям недоядени или непипнати порции и ми идва малко много това разхищение.

# 668
Ака си нормално и пак си плаче. 🤷♀ Постоянно я слагам на гърнето.

И мен ми е чудно за тези разхищения.

# 669
  • Несебър
Аз давам. И ние ядем престояла храна на следващия, че дори и по-следващия ден. Зор ми е затоплянето само и я оставям на стайна температура да се постопли.
Бони, пробвала ли си Камилия? Като излизаше първият зъб на моята ѝ се отрази добре. Все пак се консултирай с ЛЛ.
При вас как протичат нещата? Имаше ли разделяне с бебка, какво стана с кърменето?

# 670
Мазах я с Генгигел ама няма промяна. Все е такава ревлива. Не иска изобщо сама.

Разделянето предстои след 1 седмица за 5-6 дни. Надявам се да се справим и двете емоционално.

Забелязвам, че от няколко дни намали броя на дневните хранения. Дали само при нас е така 🙄

# 671
Аз разредих нощните, но вече има две заместени и едно полузаместено хранене. По-трудно е при кърмените захранването. Ако може да я храни някой друг и да не те вижда, може да помогне. аз се справям само със сутрешната закуска, която е половин порция.

# 672
  • Несебър
Все пак кърмата или АМ са основната храна до 12м. 🙂 Ако още го карате по ЗВБ, около 9 месец започват да увеличават доста количествата. А, може би и при неЗВБтата е така. 😄Тогава и уменията им да се хранят самостоятелно са добре развити.

# 673
  • София
Krassimiras с какво приготвяш кашите, вода или кърма/АМ? Чудно ми е защо не се препоръчва да се дава на другия ден. Може би ако е с мляко, тогава не трябва.

BonniBonn при нас най-често мрънка за повторно оригване, газове и акане, следва мрънкане за приспиване и най-рядко за храна. От време на време плаче като излизам от стаята, но се случва рядко.

# 674
  • Несебър
Не правя готови каши с мляко. Правя си качамак или овесени фини ядки с настъргана ябълка. Качамакът го давам и на следващия ден (нарязан), но овесът - не. Просто готвя много малко количество от него.

Общи условия

Активация на акаунт