Юлски бебета 2020, тема 2

• 23 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Аз оризовата я дадох с вода и си хапна няколко лъжички. Току що бяхме на консултация при ЛЛ, оказва се че за 40 дни е наддала само 50гр, което за мен не е истина, защото детето видимо е пораснало. Явно има разминаване от теглене и мерене при предната ЛЛ и тази. Накара ми се, че вече е трябвало да съм й заместила обяда със зеленчуково пюре и че правя голяма грешка, че не се опитвам да замествам. Писна ми вече от педиатри, които да не ме подкрепят.

# 676
  • Несебър
Добър ориентир е ръстът. То е ясно, че със зеленчуковото пюре няма да приеме толкова енергийна стойност, колкото с кърмата. Ти си знаеш, води се по нея.

# 677
Bonni,ако не е  претопляна кашата ,мисля няма проблем. Аз давам на другия ден каши.

# 678
Аз кашите ги правя с вода и след час престояване отвън се втечнява,а когато правих с кърма още по бързо.

# 679
Аз оризовата я дадох с вода и си хапна няколко лъжички. Току що бяхме на консултация при ЛЛ, оказва се че за 40 дни е наддала само 50гр, което за мен не е истина, защото детето видимо е пораснало. Явно има разминаване от теглене и мерене при предната ЛЛ и тази. Накара ми се, че вече е трябвало да съм й заместила обяда със зеленчуково пюре и че правя голяма грешка, че не се опитвам да замествам. Писна ми вече от педиатри, които да не ме подкрепят.
Никой не познава детето Ви по-добре от самата Вас. Просто следвайте интуицията си. Докторите са там за насока и ако има проблем.

# 680
В см я изкарва с 2 см по-малко от предходната консултация. Тъй като няма вариант да се смалява, то явно говорим за грешно измерване , или от предишната ЛЛ или от тази.

Скара ми се, че не съм заместила нищо и че предлагам гърда. А сам мен детето си е добре така. Видимо е натежало, изпълва дрхи, които са му били по-свободни преди месец. Не разбирам какви са тези насоки и притискания. Аз не желая да я насилвам.

# 681
Просто в един момент кърмата не стига за нормалния растеж на бебето. Има необходимост от определени калории и вещества, за да расте, и не може да си ги осигури само от кърма, която все пак е ограничена като количество. Затова се налага и захранване. Вече дали такъв е конкретният случай, не знам. Но това е логиката на педиатрите да настояват за заместване на хранения.

# 682
  • Несебър
Звездичка, това не е вярно. Нито за калориите, нито за ограниченото количество кърма. До годинка е прието бебето само да опознава, че има и други вкусове и храни, освен млякото.

# 683
Bonnibonn, защо смени ЛЛ. А и защо се вайкаш? Казвай "да, добре" пък си прави каквото си знаеш.
Първото си дете кърмих 1г. Захраних рано, заместих хранения на 5-6-7-8м.След всяко твърдо, тя си сучеше. Това й беше десерт. На 1г я отбих и после 2м вечер пиеше по чаша кърма от фризера преди сън.
Мисълта ми е, че захранването не ми е компрометирало кърменето.
Не съм запозната със случая - детенце ли отказва храна?

И последно, детето си е твое, ти си знаеш най-добре как да го гледаш!

# 684
  • София
Аз процедирам както е написала Kafffi, съгласявам се всеки път и на следващата консултация историята се повтаря 😄 И без това не виждам как бих могла да заместя хранене на този етап, моят човек яде много малки количества твърда храна 💁‍♀️

# 685
СМенихме ЛЛ, защото се преместихме да живеем другаде.

Благодаря за куража, мами! От самото раждане се водя по желанията и сигналите на Бонбонка. Но просто ми става криво когато чуя от ЛЛ- не й се връзвай, тя сега осъзнава, че ще има гърда след хранене и ще иска постоянно да суче, не я оставяй да те манипулира и всякакви такива подобни.

# 686
Много мразя като чуя тези думи ,че бебенцето ти те манипулира защото иска да суче...защото иска да го гушкаш е какво да иска , ти си неговия свят сега !
Няма да усетим как ще отфръкнат и изобщо няма да се сетят за това.

Аз да попитам след като давам овесена каша (та хип),за да почна да давам овесени ядки трябва да ги въведа или да ги приема за въведени?
Искам да почна кис.мляко с овесени ядки че ни мъче запека ,не мога да хвана кое най много й пречи ...и мине не мине все се мъчи милата.
Кис мляко как го въвеждате?

# 687
Какви са тия докторици така да говорят....

Ядките не е нужно да ги въвеждаш. Аз млякото въведох точно с овесени ядки. Сложих 1 ч.л. в тях.

# 688
ЛЛ грам не го слушам за захранване. Та той искаше от 4ти месец да почвам сокове и зеленчуково пюре.
Нормално е да не качват много, все пак много се движат.
Сина ми вече сяда и се изправя, пълзи, но бързо се измаря и ляга и се избутва с крачета у ръчички напред.
На гърне го слагам от 7++, вече месец стана. Но много иска да става вече и не всякога имам успех.
Глутена го въведох кажи речи с овес-ръж-ечемик все ядки. Другата седмица спелта. Избрах този начин, заради това, че не ходи редовно иначе.
За момента "режима" 6:30-7 кърмене, 9-10  закуска, 12-13 обяд, 15-16 СЗО, 19 кърмене, 20 баня, 21 кърмене и сън. Има още нощи дето си търси 2-3-4 пъти ядене.

# 689
Аз сега започвам глутена ...
Три седмици подред давам жълтък ,да го спра ли докато въвеждам глутен?
И имали някакъв принцип на въвеждане ?
Аз това намерих
1.Овес
2.Спелта
3. Три зърна (овес,спелта,ечемик)
4.Пшеница / пет зърна на хип кашата
5.Ръж с 7 зърна каша на хип
Заредила съм се с тези каши и смятам на обед със зеленчуковите пюрета да ги давам ,но как незнам да увеличавам дозата постоянно и бавно и всеки вид примерно по една седмица или не е необходимо толкова време.
Ако въвеждам един месец тези каши ,какво друго не мога ли да въвеждам през това време??
Много ми е трудно това въвеждане ,толкова лесно и приятно си беше на млечице и чистичко .😘

Общи условия

Активация на акаунт