Юлски бебета 2020, тема 2

• 23 716
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Не е ли рано за тях?

# 136
Дай му пащърнак - много е вкусен... може и за вашата кухня да го преоткриеш. Може също грах, царевица, батат, броколи, карфиол - всичките ги дават подходящи за 4 - 5 месец, като последните две правят газове.
Аз мислех последни да въвеждам плодовете, но човечето има такъв запек, че още днес ще му дам я круша, я сливи.
Досега е ял картоф, морков, тиква, тиквичка, бял морков, пащърнак. Като приключа с разхлабващия плод, ще му дам пуешко, после грах и батат.

# 137
И за царевица и грах мисля , че му е рано. Wink
Той е с рефлукс гледам да внимавам какво въвеждам

# 138
И за царевица и грах мисля , че му е рано. Wink
Той е с рефлукс гледам да внимавам какво въвеждам
А какво всъщност му се случва? Като му дадеш неподходяща храна и повръща? Или го боли корем (сори, ама не знам как влияе храната на рефлукса)?

# 139
Просто не искам да давам храна, която да му раздразва коремчето допълнително. А царевицата и граха за мен си дразнят

# 140
Карфиол и пащърнак са добър вариант. Неутрални са и се комбинират лесно с почти всичко. Сладък картоф също се приема добре обикновено.
П.п. за по-големи количества пащърнак препоръчвам готово пюре. Приготовлението е голяма хамалогия заради влакната.

# 141
Не, аз се водя по една схема и вече ги въведох, много му харесаха. Остана само бял морков да му дам. Днес беше на пащърнак.
После плодови ли се дават?

# 142
И аз въвеждам към 5-7 дни новите продукти. Иначе днес менюто ни е: тиква със сладък картоф на гербер органик плюс круша на гербер, следобедно оризова каша плюс остатъка от крушите ( едно пюре е 80 гр и го давам като десерт на две хранения).
Следващото, което ще въвеждам е ябълка, банан , бананова и пшенична каша. А по натам ще видим... някой въвеждал ли е чушка? Препоръчвам пюретата на гербер- изцяло чисти без нишестета и захари. Купих на Ганчев за тест- картоф и морков...Ами то вижте какво има в него

Мисля си, че ни е рано за масло и т.н. може би е по подходящо за 7+, но въпреки това си пише 4+. Дори не посмях да го дам. Ще си седи в шкафа, докато му дойде момента Joy

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 16:29 от samodelia

# 143
Здравейте, момичета! Аз съм мама на 2 юлчета 14.07), но от първото минаха 5 години и сега ви чета редовно, за да сверявам часовника Simple Smile а защо не и да съм полезна на някого с опит преди 5 години  Simple Smile

На всички желая здраве и щастливи дечица!

# 144
Аз масло не съм слагала в пюре. Слагай много мъничко гхи

# 145
Привет Simple Smile какво е количеството на оризовата каша за СЗ?

# 146
Моето изяжда между 160 и 200 каша. Приготвям с 180мл АМ и колкото изяде.
Някой питаше за захранване с оризова каша- и двете ми деца са захранени с оризова безмлечна по предписание от гастроентеролози.  Това захранване се отрича в днешно време,  но аз си спазвах схемата от гастрото и съм доволна.  Проблеми не е имало,  а при дъщеря ми кашата сложи край на фонтаните.
С каката кашата я правих с кърма, но заради бързото втечняване слагах или по-малко кърма, или въобще приготвях малко количество каша (около 120)

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 20:11 от Kafffi

# 147
Да взема и аз да пробвам с каша май?
Педиатърката каза да слагам мляко в пюретата, но аз никога не съм слагала в пюретата на голямото и сега не слагам

# 148
Да ви кажа и аз не слагам Ам в пюретата, нито в оризовата каша...пробвах с картофа 2-3 пъти с АМ, обаче нещо не и допадна. Хапва си само чисто пюре. Може да пробвам да и приготвя оризовата каша с АМ или някъде четох че слагат плод в нея.

# 149
О, да, плод съм слагала всякакъв аз. Моето дете най- обичаше с черешово пюре.

Общи условия

Активация на акаунт