БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 658
  • 736
  •   2
Отговори
# 135
Весели празници и от мен здраве,щастие и много положителни емоции!
Аз сега конкретно в последно време все ми играят хормоните един път се чувствам добре , друг път точно обратното кръвното ниско , друг път по-нормално тоест има  асансьорно движение на тях нагоре-надолу.
Другите екстри които имам са понякога лека паника ей, така от нищо то породена, страх, забелязах, че по- лесно се стряскам от някои работи бях позабравил за тези симптоми.
Един път се чувствам активен и то доста, друг път точно обратното не ми е до нищо.
Много сбъркано се чувствам така. Концентрацията също на моменти бяга а, ми се налага да уча и се почва едно напрежение като видя тази информация която чета.  
Пия Милгама -N   и ми  е по-лесно да уча и запаметявам нещата ако не е това лекарство започвам да забравям.
За това съм решил да си взема нещо по-стабилно. Без това нервната ми система е натоварена.
Отида да се изкъпя мъка с това ниско кръвно и тая топла вода..
Отново забелязвам,че като Милгама като,че ли това замайване така да кажем изчезва или понамалява.
Смяната на времето също ми влияе а, мина време откакто съм имал подобно нещо.
Обичайните неща трептене, вибрации в мускулите също не липсват  дори когато съм най-спокоен.
Обмислям това да си взема нямам друг избор от дълго време се каня. Преди време правих изследване началото на 2019- беше нисък излезе въпросния витамин.  Понякога имам и сърцебие  сякаш нещо спира и после всичко е ок този симптом го бях забравил също. Ето линк  https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010025182

# 136
  • Бургас
Merelenda,сериозна грешка е,да.
Добре,че са се разминали само с толкова нещата.
А тези лекари...нищо не обясняват,оставят човек да се оправя сам...
Имаш прекрасна ЛЛ, много да я пазиш,че са рядкост.Ти си споделяла за нея.

# 137
Абе, предписанието на лекарствата беше печатно, не е като да не е ясна дозата. На хапчетата от аптеката също ясно написано, но аз къде съм бляла е друг въпрос. Важното е, че се разминах.
С тази висока доза от раз... То доколкото помня, както плавно се спират (по 10 дни плавно намаляване), така и не се почва стартово с висока доза.

Ангелов, този В12 е добър. Добра усвояема форма, спрямо В12 в Милгамата, в която е цианкобалмин- синтетичната форма. Аз уж и от нея се повлиявам, но при недостиг си се насочил много добре.
Обаче тук имаме само В12. В Милгама има и В1 и В6. Просто имай предвид. Не че трябва и тях да пиеш дълго време.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 06:18 от Merelenda

# 138
Не знам колко време е нужно да се пие това лекарство от линка предполагам 2-3 седмици.
Да споделя с вас какво забелязах преди 20-25 мин симптомите са:
Леко замайване което влияе на координацията къпането на моменти е зор особено с тая топла вода и хладна баня.
Сякаш сърцето ми спира за 1-секунда и после всичко е ок. Това замайване е като при ниско кръвно мерих го така и излезе 110 на 85 , 105 на 83 , 111 на 86, 102 на 80 и  накрая 115 на 84 горе-долу това са стойностите.
Много ме притесняват тези симптоми  вчера времето топло днеска пък малко по- хладно не знам дали е промяната на времето. Или просто щитовидните хормони са се заиграли отново нагоре, надолу. Трептенето в мускулите отново се яви не,че е спирало но, имаше и затишие.  От най- малкото отново се стряскам някои симптоми дълго време не са явявали. Просто тази щитовидна   симптоматика ми е отвратителна нарушава голяма част от ежедневието на човек.  Кара ме да се чувствам гадно. От най-малкото нещо страх, сълзи такава чувствителност аз не помня да съм имал дори не е типично за мен. Лоши мисли понякога прилив на енергия,друг път точно обратното. Ще говоря с ендото за изследвания и т.н Вие как се чувстване наблюдавате ли някакви подобни симптоми като моите в последно време явно тази жлеза влияе много на всичко в тялото нервна система и много други работи дори самата костна система не я чувствам стабилна все нещо пука и т.н Поздрави!

# 139
Честита колда на всички. Нека бъдем по-здрави през следващата година.
Понеже наближава опцията ваксина за ковид, какво мислите да правите? Краткото описание е пълна боза, не се споменава нищо за автоимунни заболявания. Засега съм отказала ваксината, но все още не съм сигурна...

# 140
Ра, бях пускала линкове с мнения на професор имунолог малко по назад, може да следиш страницата за по-нова информация. Той пише в групата за ревматологични заболявания.
Ангелов, аз не съм привърженик на приемането на Б12 без предварително изследване, ако имаш възможност, пусни си.
Говори ми за тревожност, особено пък сега с този Ковид... 🤦

# 141
Миналата година изследвах б-12.
Резултата беше 151.30 140-490/pmol/l
Това успях да намеря някои хора ми бяха казали ,че било доста ниско. Колко ниско не знам,но щом усещам липсата понякога на този витамин.
Целта била да е над 400.. Тук се бъркам с тези числа. Ще видя може и пусна по-нататък за този витамин нещо.

# 142
Ниско ми се вижда и на мен, щом е на долната граница. Има и тема, може да питаш там ако искаш, също и да прочетеш информацията на първа страница, има полезни неща:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1268364
ДЕФИЦИТ: За дефицит се приемат стойности на витамина в кръвта в следните граници:                          
B12  100 – 200 pg/ml – тежък дефицит                  
B12  200 – 350 pg/ml – умерен дефицит    
B12  350 – 450 pg/ml – начален дефицит  
Обърне внимание и на мерните единици!

Калкулатор на мерни единици:
http://unitslab.com/node/141

Конвертирах ти миналогодишния резултат, излезе 204.6 pg/ml

# 143
Благодаря за полезната информация.
Живо, здраво ще проуча въпроса.
Ще говоря с личната и ендото , но от сега знам ,че ще кажат всичко е наред.
Когато пия милгама не усещам тези нервни и напрежение, но все пак ще я сменя с нещо по- така.

# 144
Не съм против ваксините.
Докторите са против да ни се слагат. И то проучени във времето ваксини.
За тази конкретно, май професор Кантарджиев каза да изчакаме до май. Ще има и други ваксини и проучвания.
Не конкретно за Базедова болест, а за автоимунните заболявания говореше.

Остава да се пазим, колкото можем. В гората сама не мога да се скрия.
То моето заболяване май пак е активно, но отложих изследванията за януари. При активен Базед една ваксина може много да влоши нещата и да доведе да не казвам до какво. То същото се отнася и за заразяване с Корона.
Ако е в ремисия пък, може да го активира наново. Все бели.

Вчера и зъб счупих, та ще видя зъболекарката ми дали изобщо практикува и какво да правя.

# 145
Здравейте и от мен вчера си взех Витамин В12 Метилкобаламин 1000 мкг 90 подезични таблетки.
Тези имаха в наличност отделно разбрах ,че този вариант е по-добър и лесно се усвоява в организма.
Говорих и с ендото същата история като преди да съм си набавял от храната въпросния витамин тия таблетки били безсмислени и т.н Добре пих първото хапче това нервно напрежение доста намаля трептенето, загубата на кординация, нервността, тревожните мисли и т.н След като минаха 7-8 часа отново усетих тези симптоми макар и по - леко не бяха като вчера. По- ми е лесно да се държа и т.н Отделно,че имах и умора като добавим и щитовидните симптоми става доста неприятно. Както казах 151.30 ми беше резултата миналата година при референти граници 141,-490 мисля,че беше. Както и да е излиза,че съм доста под нормата. Поне 400-трябва да стигна ,но всичко с времето си. Помня 2018- имах и мозъчна мъгла чудех се от какво е било всичко това плюс разните му вибрации, трептене, бързо забравяне. Част от тези симптоми отново ги усещам симптома със забравянето го имам. Ще говоря с личната и ендото отново.  Един месец смятам да пия това лекарство след което ще направя 2- седмици почивка и накрая ще видя как е Б-12 и  в какви граници варира.  Според вас как е добре да се пият тези таблетки преди или след хранене ? Извода до който стигам е трудно ще вдигна нивата на витамина доста време ще ми трябва. След първата таблетка има разлика усещам го, но си трябва време.
Явно щитовидната доста работи разбутва в организма нервна система, централна,вегетативна и много други работи.  Големи поразии прави на човек иска си внимание доста това мога да кажа. Поздрави!

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 08:41 от Angelov255

# 146
Уебинар на проф. Доброслав Кюркчиев имунолог, за ваксините. На който му се гледа:
https://www.facebook.com/medicalnews.bg/videos/1823030697873725/

Ангелов, понеже говориш за пиене, предполагам знаеш, че се смучат. Чела съм, че е най-добре да се държат между горната устна и венците, така се разтваряли най-бавно.

# 147
За много години живи,здрави да сте.
Ще споделя накратко някои работи.
От Декември някъде имам един проблем до преди това си бях наред нямах почти никакви оплаквания. Проблема е след като пих Изопринозин 5-6 декември мисля,че беше почуствах едно гадно главоболие. До тогава нищо нямах някакви особени неразположения.
И се почне с главоболие, страх от нищото, бързо се изнервям, кординацията  също ми играе нямам баланс плюс ниското кръвно което доста играе. Ту изчезват тия симптоми, ту се появят.
Говорих с ендото не било от Изопринозина.
Мисля си да не е нещо неравната система тая
жлеза бая неща разбутва в организма.
Трептенията в краката,  сковаванията също не липсват. Отвратително е адски влияе това на ежедневието ми. Ще се радвам да чуя някое полезно мнение поздрави!

# 148
Честита Нова Година и от мен!
Вчера, втори лекар на база изследвания, ми постави диагнозата базедова болест. Симптомите ми са ускорен пулс и евентуално слабостта в краката.
Във вторник съм на преглед с ехограф и да ми назначат лечение. Щяло да е метизол. Ще Ви следя.

Сега изчетох мнението на Ангелов - значи и това, което чувствам в краката, защото не е само слабост, а и като треперене е от това чудо.
Едната лекарка ми обеща, че за година, година и половина ще вляза в ремисия, другата за година и половина-две. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 20:31 от stasha_s

# 149
Ангелов, Изопринозин не е подходящ при автоимунни заболявания.
stasha_s, добре дошла. Simple Smile То, не е добре де,  в смисъл, че си се разболяла.

Общи условия

Активация на акаунт