БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 206
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Мереленда, като те прочетох, щях да ти кажа да подкарваш къната, че да си оправиш косата. Но с толкова дълга коса съм сигурна, че няма да ти се занимава.
FBID873464872699674, внимателно с филърите, при нас с автоимунните, има вероятност от разни алергични реакции.
Аз си слагам от три години... Едва ли от сега ми е това автоимунно, предполагам, че си го имам отдавна... Миналата година май месец слагах, а си имах симптомите, само дето ендокринолог реши, че 1.27 Тсх и единичен възел си е супер и не ми пусна никакви изследвания... Нямаше да я докарам до тук.

# 646
И моите са студени и съм качила 1.5 кг за десет дни. Ще се превърна в топка накрая. Започнах йога и гимнастика вкъщи, защото ми каза Доцент Тодоров, кинезетерапефт, че сега нищо свързано с болка или натоварване... Изобщо всичко се скапа.
Ти кога започна лечение? Какви ти бяха стойностите на хормоните? От колко време имаш симптоми?
Все по-често срещам мнения, че хората имат симптоми много преди да си проличи в изследванията. Аз имам симптоми, а само тсх беше 0,25 при долна граница 0,27. Представям си какво ще стане, когато и другите хормини се размърдат.

# 647
Лечение на 02.02.2021. Антитела в космоса, трак 17, Тсх почти 0, Т3 и Т4 увеличени. Миналата година сама си пуснах Тсх и отидох на ендокринолог, заради сърцебиене и топли вълни. При нея ходех три години профилактика, майка ми е с Хашимото. И началото на годината отивам на гастро, защото нещо ми беше все кофти на стомаха, той Вие щитовидната жлеза изследване правите ли редовно? И аз, естествено. Той ме накара да пусна сега и... Ето ме в клуба. Бях потресена от резултатите. Така намерих доцент Бояджиева, много е спокойна, обяснява. И отидох на още един ехо с доплер потвърди възела. Но реално симптоми имам от година. Съжалявам, че не потърсих второ мнение тогава. Сега ми каза, че за година ще ме стабилизира и може и да се излекувам.

# 648
  • Бургас
Май само на мен ми изпада перманентно косата.И зъбите...
Ако не бях толкова алергична,щях да забия няколко щифта в челюстта и да направят протеза...Все щях да взема на заем ако трябва парите и да го изплатя,но
...Едни обеци не мога да нося,ушите ми за час се подуват,ако упорствам и въпреки болката нося обеци...става на рана с гной.Не знам защо,гривни и медальони нося нон стоп,но обеци не мога.Ниакъв метал не ми понася.Ако сложат щифтове в челюстта,може да стане голяяяма бела...По-добре без зъби.
Алергия към боя за коса направих...
От обикновената къна(чиста),усещам парене и сърбежи...
И си ходя като вещица в главата.
Ужас
За филъри не съм се замисляла,абсурд...

За потенето предишната(вече) лична ми казваше,че калций помага.На мен не помогна.
Пия успокоителни,пия антидепресанти.
Лятото тече вода от мен денонощно,зимата не чак толкова.При вървене,дори бавно, и положителни температури,се потя.
Около и най-вече под нулата е най-хубавото време за мен,почти не се потя.
Е,вечер да,и при минусови температури,но то си е нормално за мен,нали там климактерични вълни...Те дали ще минат някога,не настъпиха естествено,един доктор каза,че не минат ли до няколко месеца след операцията,няма да минат никога.Вече десета година съм с тях,няма надежда да минат.
Поне пестя от ток.Тази зима не съм пускала печка,нито веднъж.И не чувствам студ.Но не е за хвалба, защото лятото за мен е ад.Просто и в истинската зима ми е топло,а лятото ми се вижда като мъчение.

# 649
Здравейте!! Нова съм, даже не знам дали съм за тук, но пиша!
Опита си казва думата пред статиите в интернет!
Родих мин година март и тази година си направих изсл. на щитов. жлеза на 15ти януари по ред симптоми (сърцебиене, потене, тревожност, изнервеност и др).
Ами да оказа се проблем. Пиша ги по спомен!
Тсх 0.01
Фт4 - 35 до норма 12-22
Фт4 19  до норма 3.10-6.80
След консултация с лекар прием Тиролзол 3х2
След 22 дни
Фт4- 23. 31
Фт3- 7.74
Тсхр АВ- 3.97 до норма  1.58
Anti tg 783 до норма 115
Anti Tpo 252 до норма 34
Асат и алат в норма
 СУЕ 18 до граница 39
Кръвна картина добра!
Лекаря се съмнява за Базедова болест или за хормонално нарушение, но не е видял вторите изследвания тъй като прегледа се отмени.
Та утре съм на преглед, минаха 20 дни и реших просто за ориентир да пусна отново 3те хормона и излиза това:
 Тсх 0.01      ОТНОВО без промяна
Фт3 5.70 до норма 3.10-6.80
Фт4 12.79 до норма 12-22
След приема на хапчетата значително по добре се чувствам. Явно хапчетата помагат и за 32 дни си влязоха в норма  фт3 и фт4. Незнам..за толкова бързо ли влизат попринцип?
Само където нищо неразбирам?
Нетрябва ли при влизето е норма на фт3 фт4 и тсх да е горе долу в норма?
Хормонален дисбаланс или за Базедова болест се говори тука..
Толкова да съм объркана хахах.
Благодаря ви!

# 650
Прилича си на Базед. Времето ще покаже.
Ехография на жлезата направиха ли?
Тсх при някои се повишава бързо, при други иска време.
Да направят ехограф обаче - задължително.

# 651
Прилича си на Базед. Времето ще покаже.
Ехография на жлезата направиха ли?
Тсх при някои се повишава бързо, при други иска време.
Да направят ехограф обаче - задължително.
Направиха, забравих да спомена.
Всичко е наред. Няма аномалии.

# 652
Това е добре. Значи- търпение.
При накои хора за 2-3 месеца влизат в норма хормоните и се поддържат с 1 хапче в норма, при други трябва повече време.

# 653
Това е добре. Значи- търпение.
При накои хора за 2-3 месеца влизат в норма хормоните и се поддържат с 1 хапче в норма, при други трябва повече време.
А това поддържане за цял живот ли е?
Или влиза в някаква ремисия? 🙄

# 654
В най-добрия случай след около 1,5-2 години се спира поддържащата терапия и ако до 3 месеца не се върне заболяването се счита, че пациентът е влязъл в ремисия.
Първата година контролите са на 3,6, 12 месеца, след което се разреждат на 1 година, на 2 години. Разбира се, ако няма симптоми и влошаване.

# 655
Здравейте, минах през ендо и ми каза ,че не става въпрос за Базед ами едно нещо с Х започваше,много завъртяна дума и я забравих.
Каза ми, че стойностите на антителата предразполагат да е хашимото, но не е. Хормона TSHR-AB е бил виновен за скачането на  антителата, от там и другите хормони. Влезе ли той в норма, ще се оправят нещата,но му трябва няколко месеца.
Предполага, че не се говори за Базед, тъй като хормоните Фт4 и Фт3 от много високи за 30 дена са в норма, тоест бързо влизат и е възможно след раждането да е станал някакъв дисбаланст. При ниското Тсх, което ми е 0.01,каза че трябва време може би до 2 3 месеца да се нормализира или поне да тръгне нагоре.
Схемата за прием на тирозол беше 3х2, сега ще стане 2х2х1 и след 1 седмица 2х2.
След 20 ден апак изследвания и консултация.

Сетих се за думата Хашитоксикоза. Каквото и да значи.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 10:18 от SK Sk 628708

# 656
  • Бургас
Хашитоксикоза?

# 657
# 658
  • Бургас
Това и на мен казаха в началото.

# 659

Явно не сте се повлияла от лечението, тъй акто при мен за 30 дни влязоха в норма с разлика 23 единици. Започвам с тренировките и  се отдавам на релакс. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт