БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Не знам,на мен казваха,че тревожността и паник атаките  т.н. са след раждането по-завишени,да се опитвам да се успокоя...
Майка ми до ден днешен е убедена,че ме е родила здрава и всичко,което ми се е случило,съм си направила сама.От нерви и ходене по мъже...Тя не може да се примири,че и преди да се омъжа имах приятел,а и че след развода не си "седнах на задника",а имах няколко връзки...
Скъсаха се да ме изследват за полово предавани заболявания заради диариите,то гонорея,хламидия,то СПИН,то хепатит търсиха...Ами за мой късмет никога нищо не излезе положително...
На мен и до ден днешен ми казват,че диарията и кашавите изхождания са си гастроентерологично заболяване,гастроентеролозите казват,че при хормонален дисбаланс трябва ендокринолог да поеме нещата...И ме прехвърлят като тенис топка от лекар на лекар...

# 571
Danett..."По отношение на косата искам да ви кажа че аз тъй като имам хоби да правя домашни сапуни, откак си правя сапун за коса, вече ми капе по-слабо и се заздрави. Не е гъста каквато беше, но съм доволна и вече не купувам шампоани, те са си чиста химия."
Какви сапуни правиш, дай рецепта, аз проблеми с косата нямам, но на дъщеря ми капе доста през есенно време, та ако има нещо, което да помогне, няма да е зле. Доста скъпи шампоани и серуми ползва, но до сега ефект няма.

# 572
  • Бургас
За косата,още преди да стане трагична,бях ходила в една аптека на консултация с дерматолог,имаше и някакъв апарат,с който се правеха тест на кожата.
Ами жената си ме попита директно имам ли хормонални проблеми.Не ми препоръча нищо,каза,че вътрешният дисбаланс няма как да се промени с шампоан или тоник...
Ходих и при двама други дерматолози през годините...Ами общо взето казаха същото.Липса на каквото се сетите заради колита(витамини,микроелементи) и сериозни хормонални промени...
Отказала съм се и аз вече да се занимавам...
Личната ми казваше,че не съм само аз,други жени също оплешивяват,да си присадя коса.Леко е скъпо обаче...А и с моите алергии,знам ли дали ще ми понесе...

# 573
Правенето на сапуни е опасно занимание, ако човек не е подготвен, тъй като се работи с натриева основа. Затова рецепти не се наемам да давам. Бих могла да ви пратя едно сапунче за проба. Можете да ми пишете на лични. Иначе аз ползвам хубави масла, специално за коса правя сапуна със зехтин екстра върджин и малко количество кокосово масло, слагам масло от розмарин и лавандула също. Преди година когато не ми бяха наред хормоните косата ми много капеше, сега е добре, корава и лъскава. По принцип есента е сезон в който обичайно косата капе повечко. Не се притеснявайте за дъщеря си.

# 574
Днес бях на контролен преглед при доцент Бояджиева. Каза, че след като има Трак положително е Базед. Ще пия Тирозол 3*2 и след месец съм на контролен преглед пак. Единствено с Т3 и Т4, други изследвания не. Допълни ми ВитД и магнезий. Общо взето около 1.5 години и после ще видим. Иначе самата жлеза не е уголемена. В четвъртък съм на ехография на гърди, че нещо има и там...Голям ужас.

# 575
Ако това в гърдите е подвижно, няма страшно. Също е възможно да е зърнесто на пипане.

# 576
На рентген видяха нещо и затова ще ходя. Но казаха, че е един вид застраховка. Не се вижда добре уж🙄. Ще видим четвъртък. Вие колко време пиехте Тирозол?

# 577
Аз януари почнах лечение. Но и на мен така ми казаха, година и половина, две, ако всичко е наред. Само дето мен ме лекуваха с по-ниски дози първите 20 дена, за следващите 20 намалиха, сега в четвъртък ще ходя на изследвания, да видим каква доза и за колко дена.

Аз ходя на ехограф при хирург направо и само веднъж ме е пращал на рентген за застраховка. Надявам се знаете, че е най-добре преглед да се направи около 10 дена, след като Ви е дошло.

# 578
Аз януари почнах лечение. Но и на мен така ми казаха, година и половина, две, ако всичко е наред. Само дето мен ме лекуваха с по-ниски дози първите 20 дена, за следващите 20 намалиха, сега в четвъртък ще ходя на изследвания, да видим каква доза и за колко дена.

Аз ходя на ехограф при хирург направо и само веднъж ме е пращал на рентген за застраховка. Надявам се знаете, че е най-добре преглед да се направи около 10 дена, след като Ви е дошло.
Не знаех, за съжаление. Но аз ходя от четири години при един и същ лекар, който е рентгенолог и има ехо с доплер.

# 579
На лекаря, при когото ходя, не знам какъв е ехографът, но по принцип и без ехограф им е ясно като палпират. Обяснявал ми е, кое как е на пипане, имам материал за нагледен пример, за да мога да се следя през 6-те месеца до следващия преглед.

# 580
  • Бургас
И при мен се видя някакъв фиброаденом в гърдата.Може би преди година...Ама...не съм ходила втори път.
Аз имам мастопятия от години,веднъж един онколог ми показваше с напипване кистите...Целите ми гърди са в кисти,тече и мляко...
Пускам си през 6 месеца туморния маркер за млечни жлези,уж е в норма.
Два пъти са ми правили мамография,сега избягват вече на млади жени да правят.
Е,и преди не искаха,една лаборантка се опита да поправи лекаря и каза,че нямало да ми направи мамография... Направи накрая,ама с разправии...Аз си имах талон за мамография.
В повечето случаи не е нещо сериозно,всяка втора жена била уж с мастопятия,даже не го смятали за заболяване...

# 581
Да, мастопатията била състояние, и на мен така ми казва, не заболяване.
Не съм коментирала с лекар, тирозол дали влияе на това? Заради положението с гърдите ми, са ми казвали, че не трябва да пия противозачатъчни.

# 582
Миме и моите гърди са целите в кисти. На последния преглед док каза на гроздове, на гроздове били. И ми стана смешно че му казвам - докторе и сега какво ще ги правим тия кисти, аз тъкмо на стари години се сдобих с гърди, ако махнем кистите без гърди ще остана. Ама тогава не ми беше смешно. Но наистина всяка втора жена е така и просто трябва следене, периодични прегледи и така.

# 583
  • Бургас
Последно на мен лекар ми каза,че са "сачми" топчетата в гърдите ми.
А как боляяят.
И да,не се пият хормонални препарати, най-вече естроген.
Аз съм с тотална хистеректомия.Трябваше да пия естроген,но с тези гърди е силно рисково,а и изобщо си е рисково...
Обаче пък една ревматоложка видя изменения в пръстите на ръцете както при 70 годишни жени...И предложи да пия естроген.Обаче гинекологът се видя в чудо,висок пролактин,мастопатия...
И не изписа нищо,каза първо да свалим пролактина...
И в крайна сметка се отказах вече да пия хормони,но вероятно преди да навърша 50,ще съм с остеопороза...Имам начало,остеопения и бързо изпразване на костите...Така се изрази ревматоложката преди две години.Страх ме е да отида отново...
Точно гинеколог най-безстрастно ми заяви"Ами те заболяванията си следват едно след друго..."Ама аз не искам,нали затова се мъкна по лекари,уж да ги забавим,да се облекчат състоянията...
Някак до скоро съвсем наивно вярвах,че ще се излекувам...А то става все по-зле...

# 584
Да попитам, Вие имате ли проблем с цикъла при прием на Тирозол? Мен ми закъснява трети ден, имам симптоми, но няма цикъл? Извинявам се, че съм досадна, но от две седмици в схемата..

Общи условия

Активация на акаунт