Хеликобактер пилори - втора тема

• 99 293
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Правих гастроскопия и днес си взех резултатите от биопсията. Записали са Хеликобактер Пилори ++. Някой знае ли какво означава това - малко ли са, много ли са?
Диагнозата ми е: Умерено изразен НР-асоцииран гастро-дуоденит. Имам и няколко малки язвички. Лекарката от гастроскопията каза, че няма нищо сериозно. Изписаха ми 2 антибиотика за 14 дни - Амоксицилин + Левофлоксацин. Плюс Контролок и пробиотик Лактофлор Хелико Протект.
Вече се изприщих от мисълта за антибиотиците. Аз тези гастропроблеми ги получих след антибиотик за зъб преди 3 години. И то при положение, че го понесох съвсем безпроблемно, но после бавно и постепенно получих дисбиоза.
Изкушавам се да пробвам природния подход.

Гликоза, може ли да помоля за твоята схема с Провиотик?
Janet9310, би ли споделила за прополиса и язвата? Моят гастрит и язви са безболезнени, но все пак имам симптоми - подуване и газове на празен стомах и след хранене. Така че вероятно ще мога да преценя дали нещо действа или не. Във ФБ има една група за лекуване на ХБ с природни средства - и там има разни други лечения.

Знам, че аз трябва да взема решение, просто си помрънках.

# 241
  • In the land of Never Never
Правих гастроскопия и днес си взех резултатите от биопсията. Записали са Хеликобактер Пилори ++. Някой знае ли какво означава това - малко ли са, много ли са?
Диагнозата ми е: Умерено изразен НР-асоцииран гастро-дуоденит. Имам и няколко малки язвички. Лекарката от гастроскопията каза, че няма нищо сериозно. Изписаха ми 2 антибиотика за 14 дни - Амоксицилин + Левофлоксацин. Плюс Контролок и пробиотик Лактофлор Хелико Протект.
Вече се изприщих от мисълта за антибиотиците. Аз тези гастропроблеми ги получих след антибиотик за зъб преди 3 години. И то при положение, че го понесох съвсем безпроблемно, но после бавно и постепенно получих дисбиоза.
Изкушавам се да пробвам природния подход.

Гликоза, може ли да помоля за твоята схема с Провиотик?
Janet9310, би ли споделила за прополиса и язвата? Моят гастрит и язви са безболезнени, но все пак имам симптоми - подуване и газове на празен стомах и след хранене. Така че вероятно ще мога да преценя дали нещо действа или не. Във ФБ има една група за лекуване на ХБ с природни средства - и там има разни други лечения.

Знам, че аз трябва да взема решение, просто си помрънках.
Писах на лични. Напиши моля те, как се казва тази група във ФБ.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 19:14 от Glikoza

# 242
  • София
Гликоза, ето линк към групата за натурално лекуване на ХБ:
https://www.facebook.com/groups/361500547903118

И още една група на същата тема:
https://www.facebook.com/groups/1978639248929965

Двете групи са на английски, има хора от цял свят, споделят интересни неща.

# 243
Здравейте, искам да попитам по време на лечението срещу хеликобактер, може ли да се използва Интимохелп, до преди няколко дни лекува Кандида и не ми се иска отново да се появи? Изписаното ми  лечението е с Оспамокс и Пробитор 5 дни, след това другите 5 с Тинидазол и Фромилид, пробиотик нямам, но мисля да пия Про комбо.

# 244
Здравейте!
От около 2 седмици съм с парене в гърлото, постоянно оригване и на гладно, и след хранене. Имам болка в горната средна част на стомаха между гърдите, тежест и болка в стомаха след хранене и газове. Едната седмица ми беше много напрегната в личен план, но вече всичко премина, а проблемите със стомаха си продължават. Особено вечер много ме мъчат киселини, вече не знам как да се храня, всяка храна ми дразни, става ми тежко, подувам се и се оригвам като паренето го усещам по целия хранопровод, дори и като пия вода... Някой с подобни симптоми? И какво е по-доброто изследване за тази бактерия хеликобактер - кръвно изследване или антиген във фецес?

# 245
Здравейте!
От около 2 седмици съм с парене в гърлото, постоянно оригване и на гладно, и след хранене. Имам болка в горната средна част на стомаха между гърдите, тежест и болка в стомаха след хранене и газове. Едната седмица ми беше много напрегната в личен план, но вече всичко премина, а проблемите със стомаха си продължават. Особено вечер много ме мъчат киселини, вече не знам как да се храня, всяка храна ми дразни, става ми тежко, подувам се и се оригвам като паренето го усещам по целия хранопровод, дори и като пия вода... Някой с подобни симптоми? И какво е по-доброто изследване за тази бактерия хеликобактер - кръвно изследване или антиген във фецес?
Фецес или дихателен тест, кръвен тест не дава правилни стойности.
После се консултирайте с лекар, независимо дали резултатът е положителен или отрицателен. Тези симптоми могат да се облекчат с лечение, но трябва да се търси причината.

# 246
Здравейте!
Диетата е без люто, кисело ,подправки ,лук, чесън алкохол ,цигари и газирано .Мазнините засилват киселините - а това са млечни ,шоколад, сьомга  и т.н. Хляб от вчера,забранен е топлият . Пие се вода ,ленена  и оризова вода със стайна температура. И иди на лекар.

# 247
Д-р Майкъл Грегър, автор на книгата Можем да сме здрави, на английски заглавието е How Not To Die, като натурално средство за лекуване на хеликобактер посочва кълнове от броколи.
Лечението, което е било проведено по метода на сляпо, двойно контролирано изследване с плацебо - кълнове от алфаалфа, се състои от 70 грама тридневни кълнове от броколи, дневна доза, за осем седмици, като 56 процента успешно излекувани, а при алфаалфа няма никакъв резултат.
За сравнение, при антибиотиците процента на успеваемост на лечението от хеликобактер е около 92 процента.

Ето видеото на доктор Грегър, на английски е:
https://nutritionfacts.org/video/how-to-treat-h-pylori-naturally-with-diet/
Броколите унищожават вредните бактерии и имат много полезни действия, не само за хеликобактера.
https://nutritionfacts.org/topics/broccoli/?mc_cid=47d942362f&am … mc_eid=e87984ab1b

Преди време една потребителка беше писала, че се е излекувала с отвара от броколи, за три месеца, постоянен прием. Ето линк към мнението в предишната тема:

https://bg-mam.ma/p/894111/39892344

Още едно мнение от предишната тема, за успешно лечение с клеева тинктура и спазване на диета.
https://bg-mam.ma/p/894111/41210173

Надявам се да са полезни, особено на тези, които не им понасят антибиотиците.
Аз се излекувах по схема с два вида Провиотик, но лечението беше е дълго - към седем месеца, и излиза доста скъпо. Но все пак беше успешно.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 23:54 от Glikoza

# 248
https://Здравей те, от тази гадна бактерия си докарах : хроничен гастрит и колит , след пълно излекуване ще изчезнат ли ? + имам и Кампилобактер

# 249
https://Здравей те, от тази гадна бактерия си докарах : хроничен гастрит и колит , след пълно излекуване ще изчезнат ли ? + имам и Кампилобактер

Хроничен означава неподдаващ се на пълно излекуване.

# 250

Като приключите с антибиотиците, започнете да вземата ProViotic Helicobacter.
Вземайте поне един месец, може и по-дълго, по една таблетка, в началото може и десетина дни по две дневно. Може втория месец да редувате с Провиотик Кандида. Разликата между тези два вида пробиотици е в щамовете, които съдържат, и променят микробиотичната среда в положителна насока. В Провиотик Хеликобактер има Лактобацилус Булгарикус, а в Провиотик Кандида има Лактобацилус Плантарум, във високи концентрации.
Важното е да населите отново червата с добри бактерии.
Разликата с другите пробиотици на пазара е, че Proviotic имат сертификати, че действат, на сайта на Смартбио може да ги прочетете.

Наистина, няма да излекувате пораженията, но няма да имате болки, и ще може да се храните нормално.
При мен болки има само когато ям пържено, и то някъде навън по заведения. В къщи, и на места, където се готви с качествена мазнина, от пържено не ме боли стомаха, както и от люто, чесън, лук и пикантни подправки. Разбира се, не прекалявам, но в умерени количество не ми причиняват проблеми.

# 251
Здравейте!Имам киселини и оригане.Правих кръвен тест за хеликобактер-отрицателен.Мислиге ли,че е достатъчно надежден кръвния или да пусна и фецес?

# 252
Фецес и дихателен тест са верните.
Броколи е хубаво да се ядат и 15 дена преди  курса с антибиотици.

# 253
Здравейте, правих си кръвен тест за Хеликобактер, който излезе положителен. Отидох при лекар, който ми каза, че кръвният тест може да показва и наличие на антитела и че не е надежден за наличието на бактерията. Направих си и фецес, който си излезе положителен. Изписаха ми за 10 дни, оспамокс 1000 и клеримед 500 + нолпаза. Утре ми е десетия ден, и лекарят ми каза да продължа само с Нолпаза, още поне 1 месец. А ново изследване на фецес да направя след 3 до 6 месеца. Така ли трябва да се процедира? Пия и ПроХелико на своя глава и пробиотик ПроКомбо. Незнам като си свърша утре антибиотиците какво да правя...Как да разбера има ли ефект от това лечение?

# 254
Здравейте, правих си кръвен тест за Хеликобактер, който излезе положителен. Отидох при лекар, който ми каза, че кръвният тест може да показва и наличие на антитела и че не е надежден за наличието на бактерията. Направих си и фецес, който си излезе положителен. Изписаха ми за 10 дни, оспамокс 1000 и клеримед 500 + нолпаза. Утре ми е десетия ден, и лекарят ми каза да продължа само с Нолпаза, още поне 1 месец. А ново изследване на фецес да направя след 3 до 6 месеца. Така ли трябва да се процедира? Пия и ПроХелико на своя глава и пробиотик ПроКомбо. Незнам като си свърша утре антибиотиците какво да правя...Как да разбера има ли ефект от това лечение?
Не съм лекар и не мога да дам съвет дали това е правилно или не е, но лекарят сигурно знае защо и е преценил. По принцип, десет дни антибиотици би трябвало да са унищожили свръх количествата на бактерията, въпреки че има хора, където може и да не успеят. Сега важното е да си възстановите стомашната лигавица, която се уврежда от хеликобактера и от лечението също. Нолпаза би трябвало да помогне срещу свръх киселинността на стомаха и за неговото възстановяване. Възможно е болките да останат известно време, защото стомашната лигавица се възстановява бавно. Може да пиете и десетина дни витамин В комплекс, защото от антибиотиците се нарушава усвояването на тези витамини.
Пробиотиците помагат да се заселят полезни бактерии в стомашно-чревния тракт, и така да се възстанови баланса и полезните бактерии да не позволяват отново да се развие хеликобактера в свръх количества. По принцип него винаги го има, въпросът е да бъде в границите, в които не причинява вреда. Интересно, че сама сте си решили да пиете пробиотици, според мен лекарят би трябвало да ви препоръча.
Вземайте пробиотиците месец-два и после изчакайте две седмици поне, а по-добре месец, и тогава си направете изследване на фецес. Няма смисъл да правите изследване, ако приемате пробиотиците, те също могат да повлияят на резултата и той да не бъде точен.

Общи условия

Активация на акаунт