Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 540
  • 1 018
  •   4
Отговори
# 390
Под продукта са цитирани научни изследвания. От същата група продукти е и алмагел, който много се препоръчва от лекари. Просто в България сме едно 20 години назад откъм новостите в медицината. Тук аз и някои потребители поставихме под въпрос компетенцията на някои конкретни лекари. Защото аз правих два опита за ерадикация и съответно резистентността вече е факт, отделно че страдам от адверсивни ефекти от антибиотик от флуорохиноловата група. Съответно ревматоложката ми прегледа епикризите и ми каза, че този гастро е за смяна, че ерадикация се прави еднократно и не с тези лекарства. Тя лично веднъж се е лекувала от хеликобактер преди 30 години и оттогава никога повече не е имала.

# 391
  • София
pencho_petrov, ако беше истина това, което пишеш, лекарите щяха да са безработни.
Аз още не съм се ретествала, защото все взимам нещо, но факт е, че имам симптоми. Колкото до резистентност - не си спомням да съм пила антибиотици през живота си, поне времето, което си спомням. Скоро ще се ретествам да видя колко ефикасна е била ерадикацията. И моят единият антибиотик беше Левокса, който ми остави подаръци. Но 10 месеца по-късно, аз имам същите симптоми като преди лечението.
Ядосах се и връщам да дописвам. Моята докторка каза, че бактерията обичала кисела среда и затова даваме ИПП, за да й нарушим комфорта и да вземе да се гътне. Моя интерперетация на думите Да помогнем за унищожението й.  Не знае, че тази бактерия произвежда уреаза, за да направи средата по-алкална и да си живурка по-добре Open Mouth. И дали е само тази докторка? Мисля че всичките следват някакви гайдлайни без изобщо да се замислят кое - защо.

Spring Blossom, ти имаш ли положителен тест след двете ерадикации?
 Не знаех, че Алмагел е на такъв принцип като зеолита. Аз си взех една опаковка, но го ползвах за смазване на стомаха след хранене (45-60минути).
Не знам дали не може да се спретне някакво лечение със зеолит и Пилопасс по тяхната схема? 
Аз взимах мастикс и бисмут (самолечение, не препоръчвам!) миналия месец и като че симптомите ми намаляват. Ще изчакам още няколко седмици да се ретествам. Макар че те и тестовете не са сигурни. По ФБ групите се счита, че ако имаш симптоми, значи бактерията се е върнала (била се е скрила някъде Mask ). Това е при положение, че считаш, че проблемът е в свръхрастеж, а не инфекция. Там освен мастиха, взимат разни други природни антибактериални, някакъв чай има, мед... Лекуват се хората. Някои с антибиотици също успешно, но други имат влошаване на симптомите.

# 392
pencho_petrov, ако беше истина това, което пишеш, лекарите щяха да са безработни.
Аз още не съм се ретествала, защото все взимам нещо, но факт е, че имам симптоми. Колкото до резистентност - не си спомням да съм пила антибиотици през живота си, поне времето, което си спомням. Скоро ще се ретествам да видя колко ефикасна е била ерадикацията. И моят единият антибиотик беше Левокса, който ми остави подаръци. Но 10 месеца по-късно, аз имам същите симптоми като преди лечението.
Ядосах се и връщам да дописвам. Моята докторка каза, че бактерията обичала кисела среда и затова даваме ИПП, за да й нарушим комфорта и да вземе да се гътне. Моя интерперетация на думите Да помогнем за унищожението й.  Не знае, че тази бактерия произвежда уреаза, за да направи средата по-алкална и да си живурка по-добре Open Mouth. И дали е само тази докторка? Мисля че всичките следват някакви гайдлайни без изобщо да се замислят кое - защо.
От лечение до лечение има разлика, гайдланите се променят и лекарите трябва да следят новостите а не да лекуват както са си знаели. Неправилното лечение води до резистентност. Аз съм бил жертва на такова и чак от третия път се оправих.
До преди година стандартното първоначално лечение беше
първо лечение: тройна терапия Амоксициклин+Кларитомицин+ИПП за 2 седмици.
второ лечение: четворна терапия Метранидазол+Тетрациклин+ИПП+Бисмут за 2 седмици
последващи лечения само след посявка и антибиограма

Новата препоръка за първоначално лечение на хеликобактер в страни с неизвестна резистентност към Кларитомицин (каквато е България) е четворната терапия. Има много щамове на хеликобактер, които са резистентни на Кларитомицин попринцип. Съответно ако имаш такъв щам тройната терапия ще е неефективна.
Лечението на хеликобактер е на сляпо има си различни комбинации от антибиотици.
Най-точен план се прави след посявка. Т.е взима се биопсия чрез гастроскопия, слага се в среда за растеж и се прави антибограма за антибиотична чувствителност. След това се избират тези антибиотици за тройна/четворна терапия към която има чувствителност. Но това изследване се прави в малко лаборатории и то главно в СФ и реално хората нямат достъп до него. За това биват лекувани на сляпо. Няма как един лекар без антибиограма да знае дали бактериите са чувствителни или резистентни на даден антибиотик. Действа се по протокол дава ти антибиотик X и Y, ако не се излекуваш ти дава W и Z и така докато се нацели.

Както технологиите се развиват динамично, така и медицината се развива. Лекарите трябва постоянно да се информират за новостите и да четат. Това което са учили в университета на времето може да се е променило вече. На късмет е на какъв доктор ще попаднеш

# 393
  • София
Това е, че не правят антибиограма. Особено когато се взема биопсия нищо не пречи да се посее. Но най-лесно е да трепем комар с гаубица. Аз пих Левокса, който е животоспасяващ антибиотик. В такива случаи страничните ефекти са оправдани. Метронидазола и той много пострадали хора оставя. Лечението от типа Даваме лекарство и ако подейства, значи имаме правилната диагноза, води само до повече болести на и без това болните хора.
Зле е положението в медицината, няма какво да се лъжем.

# 394
Това е, че не правят антибиограма. Особено когато се взема биопсия нищо не пречи да се посее.
Не е толкова лесно, трябва веднага след биопсията да се сложи в специална среда и до 2 часа да се занесе в лаборатория. А лаборатории, които правят антибиограма на хеликобактер са малко и са САМО в София. Ако си правиш гастроскопия извън СФ няма как и да искат да ти направят антибиограма. Отделно много хора не искат да си правят гастроскопия. А и за симптоми като киселини и газове, никой гастроентеоролог няма да ти каже "върви да си правиш гастроскопия". Има хора, които изхождат кръв и не искат да си правят това изследване, камоли за неспецифични симптоми. Гастроскопията също има възможности за усложнения - перфорация или замърсяване с хеликобактер (ако не си бил болен) все пак е инвазивна процедура. А и Ганьо си мисли, че лекарите искат да източват касата и няма да се навие за едни киселини да влиза в болница за гастроскопия.
Според мен просто сте били попаднали на кофти гастроентеоролог, който не ви е лекувал правилно. За да се изчисти хеликобактера трябва тотална ерадикация - ударна доза да го избиеш до крак, ако го оставиш неизбит примерно единия антибиотик да е резистентен, те оцеляват и почват пак да се множат. Ако чак след 3-4 лечения няма подобрение, тогава е ок да се търсят алтернативни методи.

# 395
  • София
Е, как 3-4 лечения, това не е сериозно, не може така да се лекуват хората. То ако гадината не умре с 2-3 курса с два антибиотика, какво ще я излекува?
Антибиограмата е засяване в Петриево блюдо с хранителна среда. В болничните лаборатории трябва да има такива, не е rocket science, и аз ще се справя с едно засяване, стига на имам чинийките. Не го правят, защото следват безмозъчните предписания.
Не е добре положението с медицината, няма какво да се лъжем. Освен хирургията, всичко друго е леш.

# 396
Антибиограмата е засяване в Петриево блюдо с хранителна среда. В болничните лаборатории трябва да има такива, не е rocket science, и аз ще се справя с едно засяване, стига на имам чинийките.
хранителната среда е някаква специална и я нямат във всяка болнична или клинична лаборатория. Аз съм от Велико Търново лично съм питал за това изследване няколко гастроентеоролога и те са ми казвали, че само определени лаборатории в СФ имат тази възможност. Не знам патентована ли е каква, е но е факт че няма възможност навсякъде

# 397
  • София
Че нямат е ясно, но много лесно може да се купи, защото има много фирми за хранителни среди, които продават готови хранителни среди в панички. И те са с голяма трайност. Не ги купуват, защото си имат предписанията, в които не влиза грижа за пациента. Визирам многократното лечение с антибиотици за една нищо и никаква бактерия. Вместо да посеят и да видят вероятна резистентност.

# 398

По ефикасно нещо доказано за лечение на бактериална инфекция от антибиотиците няма.
Всякакви бабини илачи билки, светена вода, молитви и прочие са с недоказани ефекти. Това че някой се е излекувал след молитви не значи, че всеки ще се излекува.

Най- после някой да ме подкрепи в борбата с врачките. Аз бактерия излекувана с бабини илачи не съм виждала. Ако беше истина светът щеше да е едно по-добро място.

На гастроскопия се взема проба, прави се антибиограма, предписва се АБ. За разлика от примерно чревна бактериална инфекция, която не търпи отлагане и се почва веднага, с ХБ може да се по трае 5 дена да излязат резултатите от антибиограма и така съобразно тях се почва АБ. Всичко е навързано в лечението , нищо не се прави самоцелно...

# 399
  • In the land of Never Never
Всеки си решава за себе си според разбиранията и състоянието си с какво да се лекува. Бях готова преди години да си изпия полагаемата доза антибиотици, но не ми понесоха. Мислех си, че ще си нося бактерията до края на живота, но ми дадоха алтернативно лечение, доста продължително наистина, и бактерията я няма. Няколко пъти съм се изследвала след това, за всеки случай. И стомахът ми се оправи постепенно
Някой да се кълне, че няма как да стане, ако не вземаш антибиотици, ами добре, щом така сте решили, то си е вашето убеждение. Моят пример сочи друго и няма как да ме убедите, че нещо съм се объркала. Дали работи за всички, не знам. Имаше хора, които казаха, че и при тях е имало резултат. Не изключвам и обратното, но засега никой не е писал това. Но няма да убеждавам и да разказвам какво съм пила. Не рекламирам нищо, не получавам нищо, това е тема за взаимопомощ. Можем да спорим, но не да си налагаме мнението. 
В английската тема във Фейсбук, доста хора пишат за излекуване с други средства. Обобщаващи заключения, че всичко освен антибиотиците са бабини деветини, са абсурдни.

# 400
А по-какъв начин е доказано че сте излекувана? С неивазивен тест?

# 401
  • In the land of Never Never
А по-какъв начин е доказано че сте излекувана? С неивазивен тест?
С фецес, няколко пъти си правих от тогава, и неизменно е отрицателен. И  стомахът ми се оправи, нямам рефлукс, нямам болки, ям умерено чесън, лук в салата, люто, черен пипер, и подобни. От пържено понякога имам неприятни последствия, най-вече ако ям някъде навън. 

# 402
Здравейте..правих си тест за хеликобактер ,който излезе положителен.Симптомите ми бяха запек ,киселини и болка в долната част на корема.Пих 2 антибиотика едновременно ,но за съжаление теста пак е положителен.От някрко дни ме боли вдясно стомаха срещу пъпа,болката е коликообразна,усеща се и към кръста.Може ли да се дължи на бактерията.Много нещо ме удариха на един път и вече почнах да се притеснявам да не е нещо друго .

# 403
И дихателния тест е положителен. Сега вече лекарят трябва да ми назначи антибиотици, нали? Каза ми след теста да почна пак да пия нексиум. Но се чудя нещо. Може да прозвучи глупаво, но ще ви питам. След като приемът на нексиум пречи на изследването за хеликобактер означава че по някакъв начин потиска бактерията без да я трепе. Тогава нексиумът няма ли да попречи на действието на антибиотиците по някакъв начин? Мога да отида при лекаря най-рано след 2 седмици и не знам дали наистина да започна да пия нексиум от днес или да изчакам докато успея да се срещна с лекаря.

# 404
д
Здравейте..правих си тест за хеликобактер ,който излезе положителен.Симптомите ми бяха запек ,киселини и болка в долната част на корема.Пих 2 антибиотика едновременно ,но за  .
Аз след първите антибиотици не се излекувах. Пих Пилера  ,един от  силните антибиотици . Премахна бактерията,но пак си имам киселини във вид на газове в гърлото като болка,хроничен гастрит и съм си на диета постоянно. Вижте кой храни дразнят и ви правят газове. Забелязвам,че храните с хистамини  ми дразнят на мен лично.

Нексиум се пие и при приема  на антибиотика , мисля,че сутрин и вечер го пиех аз.  Не се пие нексиум и омепразол със жълт  кантарион.
Може да ядете и броколи преди антибиотика,казват ,че помага за елиминирането на бактерията.

Общи условия

Активация на акаунт