Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 473
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 465
При мен гастрита също не излезе с бариева каша, на гастроскопията цъфна.

# 466
Здравейте, Ако някой може да ми сподели какво мисли ще се радвам! След голямо лутане и прегледи, открих Хеликобактер пилори фецес и също Кандида non albicans. Дали има връзка между двете? Не съм пила антибиотик от януари. От известно време имам необясними разстройства, а основно симптома ми е болка мн ниско почти в слабините? Според генеколог, уролог, изследвания вс е добре. Имам и анемия, но не взимам нищо, според гастроентеролога, първо да изчистя ХБ. Утре ще давам проба за паразити.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 17:20 от Maiiaa

# 467
  • София
Хеликобактер намалява киселинността на стомаха, а киселината служи като дизенфектант. Като намалее, всякакви опортюнистични бактерии надигат глава, в това число кандида.
Анемията пак е заради ниската киселинност - за да се обсорбира желязото, трябва нормална киселинност в стомаха. И други витамини страдат.

# 468
Благодаря ви за отговора!
Хеликобактер намалява киселинността на стомаха, а киселината служи като дизенфектант. Като намалее, всякакви опортюнистични бактерии надигат глава, в това число кандида.
Анемията пак е заради ниската киселинност - за да се обсорбира желязото, трябва нормална киселинност в стомаха. И други витамини страдат.

# 469
  • София
За колко време излиза резултат от фецес теста? Вчера преди обяд го занесох, а още няма резултати. В нета чета, че излиза за няколко часа.

# 470
За колко време излиза резултат от фецес теста? Вчера преди обяд го занесох, а още няма резултати. В нета чета, че излиза за няколко часа.
Зависи от лабораторията.
На мен в Бодимед ми излезе за 1 ден.

# 471
  • София
Току-що излезе. Негативен е: 0.059 при граница 0.1. Само не знам защо не ми се оправя стомаха една година след ерадикацията.

# 472
Защото бактерията е нанесла пораженията си. Някои хора се оправят и след време пак я хващат, други казват, че дори и без бактерия стомаха им вече не е същия.

# 473
Здравейте, момичета! Хайде и аз в групата на хеликоптерите.
Бях на лекар и ми излезе положителен кръвен тест за Хеликобактер.
Питах лекаря дали е възможно да е фалшиво положителен, т.е. да се отчитат стари антитела. Каза ми, че да, може, но в съчетание с другите симптоми - разстройство, болка на типичното място за гастрит - едва ли.
Иначе като чета кръвния тест е най-ненадежден.
Но пък като се замисля - да съм имала Хеликобактер и да съм се излекувала без да разбера и без да се лекувам целенасочено ми звучи доста невероятно.
Лекарят ми назначи 2 антибиотика.
Та в крайна сметка искам да попитам - дали според вас има смисъл да си пускам още един тест на фецес или няма какво да се занимавам и направо да си пия антибиотика? Т.е. дали има случай на някой с положителен кръвен тест и отрицателен на фецес?
Или да взема да пусна един тест от този с дишането? Той нали се води за най-надежден?

# 474
При разстройство в моя случай с положителен фецес тест, гастроентерология не ми изписа антибиотик.

# 475
Здравейте,включвам се във вашата темичка с няколко въпроса.
Появи ми се гадене и тежест около слънчевия сплит,като успея да се оригна(извинявам се) ми поолеква за малко,като се нахраня поотшумява,но заради симптомите загубих и апетит.Изхожданията ми са кашави,но го отдавам че е от кафето ,защото ходя до тоалетна веднага след него.Още не съм се консултирала с лекар,ще го направя,но реших да се консултирам и с препатили.Благодаря ви

# 476
Здравейте, момичета! Хайде и аз в групата на хеликоптерите.
Бях на лекар и ми излезе положителен кръвен тест за Хеликобактер.
Питах лекаря дали е възможно да е фалшиво положителен, т.е. да се отчитат стари антитела. Каза ми, че да, може, но в съчетание с другите симптоми - разстройство, болка на типичното място за гастрит - едва ли.
Иначе като чета кръвния тест е най-ненадежден.
Но пък като се замисля - да съм имала Хеликобактер и да съм се излекувала без да разбера и без да се лекувам целенасочено ми звучи доста невероятно.
Лекарят ми назначи 2 антибиотика.
Та в крайна сметка искам да попитам - дали според вас има смисъл да си пускам още един тест на фецес или няма какво да се занимавам и направо да си пия антибиотика? Т.е. дали има случай на някой с положителен кръвен тест и отрицателен на фецес?
Или да взема да пусна един тест от този с дишането? Той нали се води за най-надежден?
Ако си започнала антибиотика трябва да мине време преди тест повторен. Иначе аз имах на границата кръвен, отрицателен фецес и на биопсията излезе положително. Всякакви варианти са възможни.

# 477
  • In the land of Never Never
Тези две статии обясняват добре според мен механизма, как хеликобактера уврежда стомаха и възможността да се намали свръхпопулацията му с пробиотици и пробиотични храни. С времето, ако хеликобактера слезе в нормалните граници, увреденият стомах постепенно се възстановява, повече или по-малко, при различните хора, и с различно темпо.
Инхибиторите на протонната помпа също намаляват киселиността на стомаха и въпреки, че помагат да се успокоят болките в стомаха, при дълга употреба също препятстват усвояването на редица полезни елементи в храната. И с тях не бива да се прекалява.
https://lifestore.bg/blog/helikobakter-pilori-diagnostika-i-lechenie
https://simonavateva.bg/helikobacter-pilori/

# 478
Здравейте! След няколко положителни и няколко отрицателни резултата от фецес в различни лаборатории гастроентерологът иска да направим гастроскопия. Какви са рисковете? Предполагам е доста неприятно.

# 479
Гастроскопията се прави с упойка. След излизане от упойката не се усеща нищо.
Но защо всъщност правихте едно и също изследване няколко пъти, а не направихте дихателен тест, който е по-точен от фецес изследването?

Общи условия

Активация на акаунт