Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 506
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 450
С Прохелико намалих стойността от 11 на 4 за три месеца. Преди 10тина дни започнах да пия Провиотик, но той се пие с месеци и още не знам дали ще има ефект.
Здравейте, при приема на Прохелико правихте ли пауза или пиехте без прекъсване? И колко време след спирането му направихте изследване?

# 451
bonbolina, правила съм паузи. Ако трябва да съм по-точна: първия месец пих лактофлор хелико протект, но по 2 хапчета на ден, не както е според указанията (по едно). Пуснах изследване след това и стойността беше 6 и нещо. Продължих с Прохелико един месец (по едно хапче на ден) и след изследване, стойността беше паднала на 4 и нещо. После започнах втори месец Прохелико, но ме оперираха от жлъчка и имах прекъсване. След като изпих цялата опаковка, пуснах пак изследване - 3 и нещо, близо 4.

Ходих пак на гастроентеролог, тя каза, че щом нямам симптоми, може и така да си живея, понеже много хора я имат тази бактерия, а лечението е трудно и не винаги успешно. Тя ми предписа бисмут мисля се казваше, но по-скоро като тестово лечение и се разбрахме като отида на контрола, да преценим дали има смисъл от повече лечение.

Edit: Не съм изчаквала да мине време след пиенето на хранителните добавки, за да пусна изследване.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 08:17 от amid_

# 452
    bonbolina, правила съм паузи. Ако трябва да съм по-точна: първия месец пих лактофлор хелико протект, но по 2 хапчета на ден, не както е според указанията (по едно). Пуснах изследване след това и стойността беше 6 и нещо. Продължих с Прохелико един месец (по едно хапче на ден) и след изследване, стойността беше паднала на 4 и нещо. После започнах втори месец Прохелико, но ме оперираха от жлъчка и имах прекъсване. След като изпих цялата опаковка, пуснах пак изследване - 3 и нещо, близо 4.

Ходих пак на гастроентеролог, тя каза, че щом нямам симптоми, може и така да си живея, понеже много хора я имат тази бактерия, а лечението е трудно и не винаги успешно. Тя ми предписа бисмут мисля се казваше, но по-скоро като тестово лечение и се разбрахме като отида на контрола, да преценим дали има смисъл от повече лечение.

Edit: Не съм изчаквала да мине време след пиенето на хранителните добавки, за да пусна изследване.
      Здравейте и благодаря за отговора!
      Моето лечение започна с този бисмут и днес е последният ден от двуседмичния курс.Освен него приемам и други лекарства,но на мястото на бисмута ми каза гастроентероложката да приемам Прохелико 2-3 месеца , след което да пусна изследване .От утре го почвам, но на прегледа забравих да попитам дали да правя пауза,затова реших да Ви попитам.

# 453
      Заради хеликобактер пих антибиотици, пробиотик и ИИП по схема, като след антибиотиците трябваше да продължа с ИИП още 30 дни. Забравила съм да кажа на ММ да ми купи от лансопрола, а имам останал нексиум за 2 дни и тази сутрин взех от него. Но така или иначе трябва да се купи за оставащите 2 седмици. Въпросът ми е има ли значение от кой ще взема. Лансопрола беше изписан в схемата с антибиотиците, а нексиума преди антибиотиците от един и същ лекар. Ако трябва да съм честна, не мога да обясня защо смятам така, но имам чувството, че с нексиума ми е по-добре. Но пък в схемата с антибиотиците имаше забележката, че продължавам с лансопрола още 30 дни и сега не знам важно ли е ИИП да е точно лансопрол или може да продължа с нексиум след като днес и утре ще допия нексиума, който ми е останал.

# 454
      • София
      Рори, няма значение. Те лекарите като кажеш, че някой не действа или има някакъв страничен ефект, сменят с друг. Пий си Нексиума щом ти действа по-добре.

# 455
      Благодаря за отговора! Продължавам с нексиума тогава.

# 456
      Здравейте!
      След много лутане и изследвания , вече съм в тази тема.
      На кръвен тест-4,5 ,а на фецес-22.
      Преди 2г. имах леки оплаквания и тогава кръвният тест беше на границата. Предписаха ми терапия без АБ и нещата се уталожиха.
      Преди няколко месеца претърпях инцидент, който отключи стомашните неразположения. Имах счупени кости, които пък ограничиха движението ми. Стресът беше голям, защото имаше опастност за живота на семейството ми. Пиша това, за да стане по-ясно за всичко, което ме наведе на мисълта за бактерията.
      Започна сърцебиене или прескачане на сърцето след хранене или до 1ч. след това. Болки в стомаха, гадене и почти непрекъснат глад, но отслабвах. Започнах да усещам наченки на депресия. Все ми беше плачливо. Казвах си, че е посттравматичен стрес . В един момент свързах лекият задух и това, че ми се дореваваше с моментите на стомашните неразположения. Когато нямах такива, всичко си беше нормално. Лекарката ми каза -нервен стомах. Пуснах си кръвни изследвания, след това и фецес. Вече имам рецепта от специалист- 2 антибиотика разбира се.
      Преди години получих такъв бял налеп на езика от АБ, че ми беше станал като телешки. Грапав и бял.
      Ще изчета коментарите , но съм в голяма дилема.
      Препоръчват Хебак, други не са доволни.
      Май ще заложа на антибиотика.

# 457
      Здравейте.Не ми е ясно 2пъти по 1000мг  оспамокс  на ден не е ли много,при условие ,че се взема и левофлоксацин? И може ли по време на лечението да се взимат ензимите на Джеймисън вместо пробиотик?

# 458
      Здравейте, ако е удобно да попитам, кой Ви е лекуващ лекар? Защото и моето лечение беше същото... аз изпатих от страничните ефекти на левофлоксацин, след което и интернист, и ревматолог ми казаха, че гастроентерологът ми е за смяна.... Дано всичко е наред при вас, но ако има нещо, не се колебайте да си търсите доктора. На въпроса, пробиотици задължително, и внимавайте със самопредписани ензимни добавки...

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 12:51 от Анонимен

# 459
      Аз съм от провинцията.Още не  съм ги започнала.Чета ,че било много трудно поносимо лечението,но важното е да се елиминира бактерията.При вас изчисти ли се или останаха само лошите последствия от левофлоксацина?Аз съм го пила за други заболявания и не помня да съм била много зле,обаче в комбинация с оспамокс и то 2мг на ден малко ми се струва в повече.

# 460
      И при мен оспамокса беше 2Х1000 мг., но втория антибиотик беше друг и беше 2Х500 мг. Пила съм левокса при друго заболяване и понеже не знам дали не е причина за някои проблеми предварително казах на лекаря, че не го понасям добре.

# 461
      Винаги се комбинират два антибиотика, но на мен ми се чудиха на избора именно на левофлоксацин. При мен лечението прекъсна заради реакциите, доктора ми каза да спирам всичко. На фецес проба после излезе отрицателно, но не знам дали е верен този тест, защото и преди гастроскопията беше отрицателна фецес пробата, а хистологията показа активна бактерия. Затова от темата черпя идеи за алтернативни лечения. Понеже ми се появиха ревматизъм и увредени сухожилия, и също и хроничен колит, ходя и по други лекари сега да установим автоимунитет, спазвам диета, вьимам добавки, чета.

# 462
      А моето лечение беше с тетрациклин, тинидазол, нексиум, улкамед (бисмут) и пробиотик хеликопротект.
      Наричат го четворна бисмутова терапия.
        Има информация в много чуждестранни сайтове за терапията, - Bismuth Quadruple Therapy for Eradication of H. pylori.

# 463
      Два пъти съм пила антибиотици за бактерията. Вторият път пих пробиотици след лечението, защото те намаляват действието на антибиотиците . Четете листовките ,всяко лекарство е различно. Имах много гадене и замайване от лекарствата,ядях много заради горчивият вкус.

# 464
      Здравейте!
      Днес правих изследване с бариева каша.
      Изненадана съм, че няма нищо обезпокоително. Или съм късметлийка, че бактерията още не е напакостила, или не разчетена снимката правилно. Бяха спазени всички процедури за различните пози при снимките, и тяло под наклон да връщане на кашата.

Общи условия

Активация на акаунт