Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 442
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета!
Цопвам и аз в темата, днес ми излезе резултата, доста над референтната стойност ми се вижда...😁

Здравейте, какво се случи при вас, какво ви каза лекаря? Мъжа ми е със сходен резултат 59 др ден е на преглед и доста сме се притеснили.

# 526
Здравейте,
Колко дни след като спра да пия Prohelico е добре да си направя контрола-фецес?
Питах офиц.сайт на Herbamedica и ми казаха 5-6 дни, но ми се струва много малко време.

# 527
  • София
Колкото по-дълго изчакаш, толкова по верен  ще е резултатът. 
Колко време го пи Профеликото и имаше ли и друго лечение?

# 528
Уф, така не ми се чака...
3месеца, кл тинктура и диета
Колкото по-дълго изчакаш, толкова по верен  ще е резултатът. 
Колко време го пи Профеликото и имаше ли и друго лечение?

# 529
  • София
След антибиотици е 1 месец май. Да има време гадинката да се съвземе, да се види дали ще я бъде или не.
Изчакай 2 седмици поне. Симптоми имаш ли? Някои считат теста за излишен, водят се по симптоми, но аз мисля, че е хубаво и теста да е негативен и симптомите да изчезнат. Ако нямаш симптоми, нямаш нужда от тест.

# 530
Няма как да се водя по симптоми,
защото нямям типичните симптоми. Дълга история... Явно ще трябва да почакам...
Благодаря ви за отговора
След антибиотици е 1 месец май. Да има време гадинката да се съвземе, да се види дали ще я бъде или не.
Изчакай 2 седмици поне. Симптоми имаш ли? Някои считат теста за излишен, водят се по симптоми, но аз мисля, че е хубаво и теста да е негативен и симптомите да изчезнат. Ако нямаш симптоми, нямаш нужда от тест.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 22:45 от Maiiaa

# 531
Здравейте!И на мен ми излезе положителен теста за ХП/ фекален/.Изписаха ми антибиотици за 14 дни.това  са- Амоксициклин от 1000мг по 1 на 12 часа, Кларитромоцин от 500мг по 1 на 12 часа и Метронидазол 250мг. по две на 12 часа.Освен това приемам и Омепразол 20мг. по 1 на 12 часа преди хранене 1час.Пия кефир сутрин на гладно,бил естествен пробиотик,вземам и сусамов тахан с малко мед пак сутрин на гладно.Пробиотик ми изписа личния след като си поисках- Casenfilus 10 прахчета в кутия, по 1 на ден/Прахчетата се съхраняват в хладилник/.Вземам го на обяд.Много е рано да кажа за реакции, но вчера сутринта около 2 часа след антибиотиците имах замайване,горчив вкус в устата.Пия антибиотиците с храната, защото имам чувствителен стомах.Хапвам повече храна,за да понеса по леко ако е възможно АБ и пия много вода за пречисване.Тази нощ не можах да спя,много ми горчеше в устата,хапнах един банан и малко мед и горедолу попремина, но не напълно.Ще се стегна да изкарам тези 14 дни.
Да кажа,че съм в Испания и това в момента е протокола за лечение на ХП.Ще ви споделям как минавам тези дни на лечение.Пожелавам на всички здраве и леко лечение.

# 532
  • Пловдив
Здравейте, синът ми си прави кръвен тест и излезе положителен при референтни стойности 0-0,8 - неговия резултат е 5,6.
Това дали означава, че трябва лечение?
Или за по-сигурно да си направи и фекален.
Ще отиде приличния лекар с резултатите, но в момента му е невъзможно.

# 533
Фекалният тест е правилно да се извърши, защото кръвният е ориентировъчен.

# 534
Здравейте, имам час за лекар, но до тодагава има време. Според вас какво означава отрицателно Igg, положително IgA? Прилагам снимка

# 535
Означава остра инфекция в начална фаза с вируса. Тъй като кръвните тестове не са особено надеждни като метод, а лечението с антибиотик не е никак леко, ви препоръчвам силно да си направите феклаен тест.

# 536
Благодаря, странно ми е защото нямам никакви симтоми. Пуснах изследването защото преди около година бях пускала и IgA излезе положително - около 35,IgG - беше граничен резултат. Не съм се лекувала, защото кърмех. Предполагам не се е излекувала инфекцията и IgA е покачено малко, но пък отрицателното Igg ми е странно. В една и съща лаборатория са правени.

# 537
За това се прави фекален тест, за да разсее съмнения около ненадеждния кръвен тест.

# 538
Здравейте!Преди две седмици писах,че започнах лечението на ХП и днес ми е последен ден.Много бях уплашена от мисълта,че ще пия по 8 антбиотика на ден за 14 дни, но учудващо за мен нямах някакви остри реакции освен постоянното горчене в устата през целият период, имах няколко пъти киселини нощем.Ще продължа с пробиотика и кефира .Личния лекар ми каза чак началото на април да направим проба да видим дали се е премахнала.

# 539
Под 8 антибиотика на ден предполагам имате предвид 8 приема на антибиотик на ден?

Общи условия

Активация на акаунт