Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 052
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 915
Ще дам отчет, най - вероятно ще чакам биопсиятата и антибиограмата тк. няма да пия хапчета пак на хаос.
Все нещо има човек да се тревожи ..

# 916
  • София
Миа, благодаря ти за подробния протокол. Значи вас ви тровят за по-малко време, но по-често.
Някъде срещнах, че ре-тестването трябва да е след 3-6 месеца.
Вземала си много и все подходящи суплементи, но повечето са за убиване, може би трябва да ги спреш, след като явно си успяла. Пробвай с L-glutamine да ускориш лечението. Препоръчва се на гладно 2хден по 5г.
Статия от автора на горната книга с конкретни съвети, може да се превежда:
https://thegastritisblog.com/how-i-healed-my-chronic-gastritis-a … ars-of-suffering/

# 917
  • In the land of Never Never
За изследванията за хеликобактер, дихателният се дава от специалистите на първо място, като най-достоверен неинвазивен тест. При него е нужна определена подготовка обаче, четох ги някъде преди време, но не ги помня. Някъде из сайтовете на лабораториите има подродробна информация, но не на всички лаборатории. Ако не се направи стриктно тази подготовка, вероятно няма да е меродавен.
Който се интересува, да се порови из сайтовете, Синево мисля че беше лабораторията, но не съм сто процента сигурна.
Фецесът е също достатъчно информативен, при него се изисква да се вземе малко количество проба от различни места - началото, средата и края. Освен това , не трябва да се приемат ИПП, пробиотици, антибиотици за известно време преди това. Не знам дали хората се инструктират за това от лекаря.
Кръвният показва наличие на антитела, което може да е минала зараза, или в момента, и за това не дава точна информация.
Вземането на проба при гастроскопия също се счита за достатъчно меродавен, но сигурно и там важи правилото да е от различни места, защото наистина някъде бактерията може да е в незначително количество, а да е концентрирарна другаде. Ако човек има и стомашни оплаквания, може би си струва да се подложи на този тест. Така ще се установят и какви са пораженията върху стомашната лигавица и ще се постави диагноза.
Предполагам, че следящите темата ги знаят тези неща, но за всеки случай ги пиша отново.
Ако не се установява  бактерията със сигурност, и човек няма стомашни оплаквания, според мен не си струва да се трови с антибиотици. По-добре да се изчака, и пак да се направят изследвания на фецес и дихателен, по правилата и ако няма нищо, значи преди изследванията са били грешни.

# 918
Здравейте, тъй като на мен ми излезе положителен кръвния тест, пуснах и на дъщеря ми но фецес. Резултата беше отрицателен но чета че не трябва да се приемат пробиотиците а аз давах на дъщеря ми, та в тоя ред на мисли мислите ли че може резултата е бил фалшив?
За изследванията за хеликобактер, дихателният се дава от специалистите на първо място, като най-достоверен неинвазивен тест. При него е нужна определена подготовка обаче, четох ги някъде преди време, но не ги помня. Някъде из сайтовете на лабораториите има подродробна информация, но не на всички лаборатории. Ако не се направи стриктно тази подготовка, вероятно няма да е меродавен.
Който се интересува, да се порови из сайтовете, Синево мисля че беше лабораторията, но не съм сто процента сигурна.
Фецесът е също достатъчно информативен, при него се изисква да се вземе малко количество проба от различни места - началото, средата и края. Освен това , не трябва да се приемат ИПП, пробиотици, антибиотици за известно време преди това. Не знам дали хората се инструктират за това от лекаря.
Кръвният показва наличие на антитела, което може да е минала зараза, или в момента, и за това не дава точна информация.
Вземането на проба при гастроскопия също се счита за достатъчно меродавен, но сигурно и там важи правилото да е от различни места, защото наистина някъде бактерията може да е в незначително количество, а да е концентрирарна другаде. Ако човек има и стомашни оплаквания, може би си струва да се подложи на този тест. Така ще се установят и какви са пораженията върху стомашната лигавица и ще се постави диагноза.
Предполагам, че следящите темата ги знаят тези неща, но за всеки случай ги пиша отново.
Ако не се установява  бактерията със сигурност, и човек няма стомашни оплаквания, според мен не си струва да се трови с антибиотици. По-добре да се изчака, и пак да се направят изследвания на фецес и дихателен, по правилата и ако няма нищо, значи преди изследванията са били грешни.

# 919
Здравейте, предстои ми гастроскопия, чудя се обаче къде да я направя. По принцип посетих д-р Мороховец в Неоклиник, тя ми предложи да ми направи гастроскопията, но се чудя дали да е при нея или да избера някой друг. В тази връзка, правил ли е някой при нея, да изкаже мнение. Също може и вие да ми препоръчате добър гастроентеролог.

# 920
Здравейте, тъй като на мен ми излезе положителен кръвния тест, пуснах и на дъщеря ми но фецес. Резултата беше отрицателен но чета че не трябва да се приемат пробиотиците а аз давах на дъщеря ми, та в тоя ред на мисли мислите ли че може резултата е бил фалшив?
Възможно е просто да няма хеликобактер, така че изчакайте две-три седмици и пак я изследвайте, за да сте сигурна.

# 921
  • София
Да дам отчет, че вчера се наканих най-сетне да направя тест след лечението.  Трябваше да го пусна на 1-ви октомври според доктора, ама ей на отложих го с повече от 3 месеца за добро или зло. Фецес - отрицателен уж (0.16, а се води негативен при под 0.9). Може да не е най-доброто изследване, но засега ще му се доверя. Стомашния ми дискомфорт след сагата с антибиотиците се успокои и се върнах в положението от преди това. Пак не мога да ям грах (от него винаги ме е болял стомах). Може би при прегладняване вече нямам такива болки като преди, но то покрай тия празници не съм прегладявала много.

# 922
След лечение се прави фецес. Така че правилно си постъпила.

При мен, след лечението на хеликобактера, нямах осезаемо подобрение, но съм с хроничен гастрит, та е въпросно от кое точно ми беше стомашния дискомфорт. Имам си петнистост на лигавицата на стомаха, което е показател за трайни поражения , които дори липса на на хеликобактер няма как да премахне. Но имам роднина , който след лечението на хеликобактер направо цъфна.

# 923
И аз съм като теб _re_ge.
Подобрение имах, но не пълно.
Ти за стомаха приемаш ли нещо?

# 924
  • София
То се е видяло, че така и така на всеки 5г. ще правя колоноскопии (генетично съм обременена), най-вероятно ще ги съчетавам с гастроскопии и проба за хелико. Така че освен ако не се промени нещо радикално ще си кютам дотогава. Дадох си сметка, че 5 години минават неусетно. Не знам дали гастроскопии на такъв интервал биха били вредни за хранопровода, но медицинската техника се развива доста бързо, като всяка друга техника и се надявам процефурата да става все по-минимално инвазивна.

# 925
И аз съм като теб _re_ge.
Подобрение имах, но не пълно.
Ти за стомаха приемаш ли нещо?

хранителни ограничения, а при сезонни кризи (пролетна и есенна ) на инхибитори. Гледам да минимизирам инхибиторите.

# 926
Имам диагноза хистаминова непоносимост, на базата на букет от симптоми и две изследвания. Понеже няма много информация по този въпрос, а част от симптомите са свързани с оплаквания в гастроинтестиналната област, затова ще дам повече информация.
Има хора с много упорити стомашни проблеми след хеликобактера, може да се касае и за това също, но трябва да има и повечето от другите симптоми. Те могат да са: диария, синдром на раздразнените черва, хроничен запек, газове, стомашни болки, гадене, зачервяване на лицето и/или гърдите (много често срещан симптом), главоболие, подобно на мигрена,оток, който се появява предимно, около очите и устата, запушен нос, обриви, екземи, уртикария, акне, дисменорея, разстройства на съня, аритмия, промени в настроенията - от отпадналост до раздразнителност и агресия.
Хистаминовата непоносимост започва да се изследва едва в началото на 21 век. Има изследвания, че може да се прояви някъде при около 17-20% от хората. Тялото на всеки човек произвежда хистамин, и освен това се внася чрез храната. Излишният се извежда от организма чрез един ензим, наречен ДАО. Ако се внася твърде много хистамин чрез храната и при стрес, и ензимът не може да се справи да го изведе от организма, се получава постоянно пренасищане на тялото с големи количества хистамин. Това води до посочените по-горе симптоми.
При мен се проявиха повечето - диария, зачервяване на лицето, обриви, главоболие, подобно на мигрена, отоци около очите, въпреки че почти не слагам сол в храната, запушен нос, безсъние, аритмия, ниско кръвно, честа отпадналост или раздразнителност.
Стомашните ми оплаквания се появяват периодично. Наскоро вземах някакви силни противовъзпалителни, защото имах оток на коляното, и ми стана много зле на стомаха, имах два дни киселини, като че съм глътнала камък, нищо не можах да ям два дни. След това имах доста време киселни и подуване на стомаха.
Но като цяло, човек не обръща внимание на тези неща, защото може да се появят на всеки и винаги може да се намери някакво друго обяснение.
Аз правих две изследвания за хранителна непоносимост, едното на 267 храни, другото генетично, след като ме изследваха за много неща заради диарията. Откриха ми чувствителност към храни - някои ядки, яйца и киви. След това реших да си пусна едно изследване в Геника за осем вида непоносимости, и там излезе повишен риск за хистаминова нетолерантност.
Така си обясних горните неща, и за съжаление, освен няколко добавки и ензима ДАО, които облегчават симптомите, лечение няма, само диета може да оправи положението. А диетата е изключително ограничаваща и трудна за поддържане.
В момента съм в Испания, тук да искам преглед при специалист, ще чакам сигурно дълго.
Изгледах на английски един тон видеа в ютуб, общо взето, ясно ми е какво се случва и какво да правя. Този ензим ДАО го купих, но лекарите съветват да не се взема дълго, защото организмът съвсем може да престане да произвежда ДАО.  
На български информацията не е много, в бг мама има тема, но не е писано от няколко месеца. Аз пуснах пост и ако някой има интерес, може да пише там.

# 927
Здравейте, къде препоръчвате да отидем в София с 15 годишно дете, с много силни симптоми на подуване на червата и му се гади на няколко пъти при хранене. И двамата с баща му сме с хеликобактер, при него е лекувана преди десет години, при мен не, ние нямаме кой знае какви симптоми.

# 928
Това че няма симптоми, не означава, че не трябва лечение.
Има хора имат щети, без симптоми и ада идва когато не очакваш.
Това е заразно и явно и детето ви го е отнесло, защото уж нямате симптоми, но имате бактерия.
Ами лекувайте се всички.

# 929
Здравейте! Има ли нужда да пускам и фецес при този резултат? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт