Хеликобактер пилори - втора тема

• 99 239
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И аз бих потърсила второ мнение.
Две седмици след приключване на антибиотиците съм. След няколо дни спирам и ИПП и двайсет дни след това ще пускам фецес. Не тая големи надежди, че съм я преборила.
Успех на всички с лечението!

# 286
  • София
Задължително търсете второ мнение, тази бактерия е супер упорита. Аз я лекувах преди 2 години, уж я унищожих, пусках тест отрицателен, но и до днес имам адски киселини на моменти, изобщо няма да коментирам как скапва стомаха, червата и т.н.

# 287
Задължително търсете второ мнение, тази бактерия е супер упорита. Аз я лекувах преди 2 години, уж я унищожих, пусках тест отрицателен, но и до днес имам адски киселини на моменти, изобщо няма да коментирам как скапва стомаха, червата и т.н.

възможно е това да са симптоми несвързани с хеликобактера. Аз съм лекувана преди 30 години и нямам хеликобактер ( правя периодически гастроскопии по друг повод) , но си имам симптоми от този сорт които се дължат на други неща (герб, хроничен гастрит, хиатална херния) . Аз, лично, нямах никакво симптоматично подобрение след излекуването.

# 288
Какъв тест пускахте? Най-сигурно е биопсия + култура за антибиограма. Фекалните тестове дават фалшиво отрицателни резултати. Аз поне от два такива фалшиво отрицателни се лекувах грешно цяла година. Отидох, направих биопсия и лъсна истината на "отрицателните тестове".

Иначе може да имате ГЕРБ (Рефлуксна болест - клапата на хранопровода/стомаха не се затваря добре и често пропуска киселини в хранопровода) тя може да не е свързана с наличието на бактериите. Как сте с теглото? По-пълните хора са по-предразположени към ГЕРБ, както и загубата на тегло облекчава симптомите. Пробвайте да намалите храните и напитките, които провокират рефлукса. Примерно аз ако пия цитрусови сокове имам много киселини после.

# 289
То лекарствата сигурно скапват повечет от всичко останало стомаха и червата. Киселините са по-скоро от ниската стомашна киселина, която се намалява още повече от ИПП.

# 290
ГЕРБ може да е причинен и от чисто анатомични причини. Аз съм с изкривен хранопровод ( не в вертикален право надолу а на една страна), преди да ми го кажат не знаех че симптиматиката ми се, дължи на герб а не на гроничния гастрит или хеликобактера. Затова и като ми се премахна бактерията нещата не станаха цветя и рози. На мен ми помага пиенето на вода.

# 291
  • София
Здравейте отново,
Нямам проблем с теглото, 162 см - 54 кг. Отвратителни са тези киселини наистина и смело мога да кажа, че винаги когато пия ИПП за тях особено по дълго време после имам проблем с дебелото черво и имам болки не постоянни, но чести в дясното подребрие. Според моя гастро те са супер вредни, той е фен на Фамотидина, който на мен също ми влияе много повече принципно.

# 292
Здравейте отново,
Нямам проблем с теглото, 162 см - 54 кг. Отвратителни са тези киселини наистина и смело мога да кажа, че винаги когато пия ИПП за тях особено по дълго време после имам проблем с дебелото черво и имам болки не постоянни, но чести в дясното подребрие. Според моя гастро те са супер вредни, той е фен на Фамотидина, който на мен също ми влияе много повече принципно.

Цитирам

Famotidin против киселини 30 таблетки Sopharma представлява висококачествено и ефикасно лекарство без лекарско предписание. Фамотидин против киселини 30 таблетки Софарма се отличава с формулата си с фамотидин - най-силният Н2-рецепторен блокер, потискащ повишената киселинна секреция на стомашните жлези. Продуктът е подходящ в случаи на киселинен рефлукс, парене и киселини в стомаха след хранене, при позициониране в легнало положение или след тежка физическа работа. Фамотидин се препоръчва за краткосрочно лечение на симптоми на гастро-езофагиален рефлукс. При възрастни и деца над 12 години.

# 293
  • гр. София
Здравейте, моля за съвет. Мъжът ми има проблеми със стомаха (язва, жлъчка)  правиха му колоскопия и
  са му взели проба за  хеликобактера, излезна положителна и сега е на антибиотици. Прочетох, че е заразна и си направих кръвен тест, който излезе положителен. Днес го взех, и сега се чудя без никакви симптоми съм да почвам ли антибиотика и аз. При личната съм в четвъртък.

# 294
Здравейте отново,

Цитирам

Famotidin против киселини 30 таблетки Sopharma представлява висококачествено и ефикасно лекарство без лекарско предписание. Фамотидин против киселини 30 таблетки Софарма се отличава с формулата си с фамотидин - най-силният Н2-рецепторен блокер, потискащ повишената киселинна секреция на стомашните жлези. Продуктът е подходящ в случаи на киселинен рефлукс, парене и киселини в стомаха след хранене, при позициониране в легнало положение или след тежка физическа работа. Фамотидин се препоръчва за краткосрочно лечение на симптоми на гастро-езофагиален рефлукс. При възрастни и деца над 12 години.

Знам че таблетки за киселини (инхибитори на протонна помпа) не трябва да се пият повече от три месеца.
Моите бактерии ги преборих с доста лекарства (два вида антибиотик и инхибитори на протонна та помпа).
После проблеми с червата 2-3 месеца.
Но поне вече нямам киселини.

Здравейте, моля за съвет. Мъжът ми има проблеми със стомаха (язва, жлъчка)  правиха му колоскопия и
  са му взели проба за  хеликобактера, излезна положителна и сега е на антибиотици. Прочетох, че е заразна и си направих кръвен тест, който излезе положителен. Днес го взех, и сега се чудя без никакви симптоми съм да почвам ли антибиотика и аз. При личната съм в четвъртък.
Наличието на тези бактерии не винаги е съпроводено със симптоми.
На мен като ми ги откриха първият път подходих доста скептично и не ги лекувах. Имах си гастрит от дете и киселините ги приемах за нещо нормално. Следващият път реших да ги лекувам, и от гастрита няма и помен.

ПП: хора как се изследвате за тези гадини?
На мен само кръвни ми пуска гастрото.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 23:03 от IvanGeorgiew

# 295
  • In the land of Never Never
Здравейте, моля за съвет. Мъжът ми има проблеми със стомаха (язва, жлъчка)  правиха му колоскопия и
  са му взели проба за  хеликобактера, излезна положителна и сега е на антибиотици. Прочетох, че е заразна и си направих кръвен тест, който излезе положителен. Днес го взех, и сега се чудя без никакви симптоми съм да почвам ли антибиотика и аз. При личната съм в четвъртък.
Кръвният тест не е показателен, пуснете си тест от фецес. В стерилно контейнерче, може да се купи в аптека или лабораторията, където ще правите теста.

# 296
Обизателно. Дори да нямате симптоми, ако мъжа ви се излекува то той може да се презарази от вас и отново същата история, но този път да са резистентни бактериите вече. Демек се лекува напразно. Трябва и двамата да се лекувате едноврвменно за да не се презаразявате. Иначе хеликобактерите е доказано че рано или късно причиняват сериозни стомашни проблеми.

# 297
Здравейте!За хеликобактера ми изписаха 3 антибиотика,ИПП и Ентерол.Трите антибиотика ги пия след храна през 30 мин.,но някъде прочетох, че се пиели на веднъж. Вие как ги пиете?

# 298
Здравейте!За хеликобактера ми изписаха 3 антибиотика,ИПП и Ентерол.Трите антибиотика ги пия след храна през 30 мин.,но някъде прочетох, че се пиели на веднъж. Вие как ги пиете?
Може и на веднъж стига да им съвпадат интервалите. Най добре след храна да не дразнят стомаха. Като взимате интерол най добре гледайте да има поне 2 часа интервал за всеки случай (макар че не са бактерии и не би трябвало да се влияят от антибиотиците ама знае ли човек)

# 299
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт