Хеликобактер пилори - втора тема

• 105 614
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!След прием на два антибиотика имам постоянни болки  в корема,отдавам го на антибиотиците(или поне така се успокоявам).Някой имал  ли е такъв проблем?
Болките продължават вече втора седмица.

# 436
Корем или стомах? Къде точно, описание на болката?

# 437
Корем или стомах? Къде точно, описание на болката?
Болката е тъпа,под пъпа.Има дни ,в които цял ден ме боли ,а понякога само сутрин.

# 438
Според мен някаква дисбактериоза. Пробиотик, превиотик?

# 439
Според мен някаква дисбактериоза. Пробиотик, превиотик?
Благодараря за отговора!Да ,приемах био баланс по време на приема на антибиотиците,преди повече от 10 дни ги свърших.Пробиотика го продължавам още.

# 440
Здравейте! Приключих лечение с 3 антибиотика за 15 дни, ИПП за месец и пробиотик за месец и половина. Изчаках още 3 седмици и пуснах контролни изследвания в 2 лаборатории. Отново в Р@мус беше отрицателен резултатът както при първоначалното диагностициране. В Л0ра беше положителен. Това нормално ли е? Последно с Хеликобактер ли съм или не? Преди няколко месеца ми направиха изследване покрай други здравословни проблеми. Не съм имала никога оплаквания и не повярвах. Пуснах още веднъж в Р@мус - отрицателно, после трето в ЦiБалаб - положително. Всички изследвания бяха количествени и стойностите значително се различаваха. След като спрях ИПП започнах да усещам нещо като много леки киселини, но ако не знаех за ситуацията, нямаше да им обърна внимание.

# 441
Контролното изследване трябва да се направи 30-40 дни след последния прием на ИИП за да е информативно. Лекарят така каза.

# 442
  • София
PMG, може да се каже, че или си имала ХБ или си нямала. Или имаш или нямаш. Знаеш ли дали тестовете са еднакви във всички лаборатории, в които си правила?
Изобщо това с тестове е много несериозно. На мен сега ми изтича един месец от последното (неантибиотично) самолечение и започвам да се чудя има ли смисъл изобщо да пускам. На мен Кандиларов ми е най-удобен, но нямам информация как са настроени техните тестове - за положителни или отрицателни резултати.
Това да не се прави тест седмици след ИПП е защото резултатът може да излезе фалшиво позитивен. Т.е намалената киселинност може да стимулира наличните ХБ да се размножат до степен да бъдат детектнати от теста. Ако имаме истинска ерадикация не би трябвало да има нито една бактерия останала и колкото и да намаляваме киселинността, няма да отчете положителен резултат.
Разсъждавам си само, но мнението на експерта в една от ФБ групите е точно такова - ХБ е свръхрастеж, настъпил при определени условия, и много често лечението само принуждава бактерията да мине в друга форма на живот (кокоид), където оцелява до следващия благоприятен момент. В тази форма е трудно да се унищожи, но и да се засече с тестовете. Освен това е доказано, че след лечение повечето бактерии освен че минават в по-защитена форма, образуват и агрегати (бактерии заедно със свързащи вещества) - биофилм, който става още по-труден за пробиване. Някой по-горе спомена, че лекар е казвал, че ХБ се лекува само веднъж - може би точно заради този биофилм (+ резистентност). Науката е наясно с нещата, но медицината изостава много.
Аз мислех да се тествам и да действам спрямо резултата, но сега не знам.
PMG, и на тебе никой не може да ти каже дали имаш или нямаш.

# 443
Контролното изследване трябва да се направи 30-40 дни след последния прием на ИИП за да е информативно. Лекарят така каза.

Аз изчаках 3 седмици след като спрях пробиотика. 2 седмици по-рано спрях ИПП, което е горе-долу 40 дена.

# 444
  • In the land of Never Never
Здравейте, откриха хеликобактер на съпруга ми във фецес, референтните му стойности са 1,7 при горна граница 0.9. Въпросът ми е: Има ли някой, който е успял да се излекува БЕЗ антибиотик? Знам какво ще ми кажете за терапиите, но няма абсолютно никакъв шанс мъжът ми да пие поредния антибиотик, тъй като е бил на десетки такива поради друг проблем и има резистентност към всеки един възможен. Антибиотикът не е опция за нас. Отворени сме и за хомеопатична и всякакъв друг вид терапия. Благодаря много предварително на отзовалите се!
Здравейте, пиша ви на лични моето лечение и споделено по-рано от други в темата.

# 445
  • София
Здравейте, откриха хеликобактер на съпруга ми във фецес, референтните му стойности са 1,7 при горна граница 0.9. Въпросът ми е: Има ли някой, който е успял да се излекува БЕЗ антибиотик? Знам какво ще ми кажете за терапиите, но няма абсолютно никакъв шанс мъжът ми да пие поредния антибиотик, тъй като е бил на десетки такива поради друг проблем и има резистентност към всеки един възможен. Антибиотикът не е опция за нас. Отворени сме и за хомеопатична и всякакъв друг вид терапия. Благодаря много предварително на отзовалите се!
Здравейте, пиша ви на лични моето лечение и споделено по-рано от други в темата.
Моля, напишете го тук, ще е полезно за всички!

# 446
Моля, напишете го тук, ще е полезно за всички!
Доста хора предпочитат антибиотици, а и те са това, което официалната медицина предписва. Не мога да поемам отговорност за лечение, без да имам квалификация. Също така, за да се докаже степента на ефективност на природно или медицинско лечение, са необходими научни изследвания по метода двойно сляпо изследване с контролна група, която приема плацебо. Такъв процес обаче струва милиони и не може да се предприеме от всеки, особено, ако става дума за природни продукти.
Лечението с природни средства е дълго и изисква постоянство, докато антибиотиците действат бързо. Тези неща имат значение, и ако човек няма странични ефекти от тях, много хора ги препочитат.
Истината е, че антибиотиците също не могат да излекуват всеки, поради резистентност и може би не на всеки влияят еднакво. Същото се отнася и за природните средства, но ако излекуването не стане с природни средства, което е възможно по същите причини, и особено ако се прилага неправилно, започват нападки и пълно отричане.
Тъй като хеликобактерът не е спешно състояние, позволява да се опитват и природни средства. Но има доста много хора, които се отнасят с недоверие или даже враждебно към природните средства и лечение, така че не искам да влизам в излишни спорове.
Също не искам да изглежда, че правя маркетинг на нещо или имам някакъв материален интерес. Нямам такъв, просто искам да помогна, който има нужда. Не натрапвам природното лечение, това е въпрос на личен избор.

# 447
Здравейте. Май месец си пуснах изследване (кръв) за хеликобактер. Излезе отрицателно,но вече 2-3 дни бях пила нолпаза 20мг.Наложи се в началото на юни да ми направят гастроскопия и взеха проба от стомаха,която също излезе отрицателна,но това отново е след прием на нолпаза,макар че ги бях спряла в последните няколко дни. Сега искат да си правя отново тест,този път фецес. Има ли смисъл според вас? При гастроскопията откриха ерозивен гастрит с ГЕРБ и хроничен пангастрит. Ще кача снимка от кръвното изследване.

# 448
[/quote

Здравейте, ако върнете назад по страници ще намерите много хора (вкл. аз) където сме писали как с алтернативни методи сме се оправили.

# 449
Споделям линкове, които мисля, че съм пускала по-рано, с различни методи на лечение, антибиотици и природни,  на български и английски.
Има едно научно изследване в Иран от 2012 г., върху 14 души, което показва че смлени семена от черен кимион и мед са довели до 8 души или 57 процента негативни резултати за хеликобактер, и подобрение при останалите участници, без странични ефекти. Не е правен по метода двойно сляпо с контролна група, но въпреки всичко, тъй като не става дума за патентован продукт, но едва ли ще лъжат, защото няма финансов интерес.
Изключени от проучването са били болни от пептична язва,  вземали определени лекарства и бременни. Споменават и процента на резистентните хора към групи антибиотици в Иран.
Знам, че черният кимион е много почитан на изток, като Пророкът Мохамед е казал, че черният кимион лекува всичко, с изключение на смъртта. Във фейсбук групи на английски, също споделят за прилагане на черен кимион за лечение. На мен мириса ми е твърде остър. Купих олио от черен кимион, да слагам в салатите, но много променя вкуса, и не ми харесва.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5292131/?fbclid=IwA … TxL8MsIesAYEq3N3Y

Една подробна информация за всичко, свързано с хеликобактера. Сайта е лекар бг, но все пак, понеже това е интернет, не знам дали всичко е точно.
https://www.lekar.bg/33222/%D1%85%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE% … D1%80%D0%B8/#i-30

Още един сайт на английски за храните, препятстващи развитието на хеликобактера, но не става дума за лечение.
https://www.healthline.com/health/digestive-health/h-pylori-natural-treatment

Лечението с два пробиотика по схема, което помогна на мен, според лекарката, която ми го предписа, има подобна успевамост като антибиотиците, само че е доста продължително и не излиза евтино. Споделях го в темата, когато го правех.
Но който иска бързо лечение и не получава странични ефекти от антибиотиците, може би си струва да приключи по-бързо с бактерията, и после да приема известно време пробиотици, за възстановяването на полезната чревна микрофлора.

Общи условия

Активация на акаунт